Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Narode dragi nisam znao da more vako da zaboli kad se sa djevojkom rastaneš ovaj prekineš I sam ne znam kako još uopšte stojim i srce mi kuca ni sam ne vjerujem .Sve skupa se več vuklo par mjeseci(dobila posao posle diplome mene razgulivalo na poslu kako se stiglo vjerovatno se i kroz to veza ohladila) a ja nisam nama skonto u čemu je problem mada sam trebo namirisati.Pošto smo različitih vjera ona Slovenačka rimokatolikinja a ja Bošnjo uvijek već na početku bi jakih trzavica sa strane njene familije,koje nikad da se dobro i smire; dok se je meni mati nešta bunila al se i brzo smirila.U glavnom u nedelju naveče kad smo se sastali puklo( da još navedem nije bila svađa) izgovorila je svakakvih stvari i ovaj gore naveden problem joj je zadavo najviše muka.Vidio sam u čemu je problem i shvatio da će izaći na belaj zato sam stisno muda i reko joj ako hoće i sama je predlagala da joj treba neko vrijeme da sve razmisli i poveže.Sutradan me je pozvala i rekla da nejde da joj familija i okruženje u kojem živi ne da mira i da ne vidi rješenje na što sam joj ja reko da ako misli da je tako najbolje da nismo više skupa neka bude.Predložio sam joj još to da me ne bi imala za kakvog neprijatelja da se more na mene uvijek da zanese.
EH SAD DOLAZI CATCH 22:Nazvala me u firmu i došla na oči i rekla da bi volila da probamo ponovo na određeno vrijeme jer je bila brzopletog jezika i da je vidla da je napravila griješku.Ja nisam spavao prošle noći ama baš ništa konto raskontavo i vidijo da je možda najbolje da se i ova veza raskine što bi bilo najbolje za oboje;što sam joj dao do znanja .Lijepo smo popričali oboje u suzama dogovorili se da ne more jer proba bar za mene znači odugovlačenje neminovnog i možda bi bilo kasnije vrlo gadno što se sad događa mom poznaniku koji se posle curice i raspalog braka vucara po sudovima i radi za advokate zbog svega što ga je sledovalo iz tog belaja.
Imo sam još veza al su bile kraće dobi nijedno dalje od osam mijeseci a ovo je potrajalo tri godine Žao mi je stvarno žao al sam mišljenja da sam ipak učinio dobru stvar za oboje za moju i njezinu budućnost!
Nego ljudi koliko traje ova bol u duši i patnja jer sam trebu volio i jesam li pogriješio?
Konstruktivan savjet more jebanderi odjebaus ima da na vas napucam moderatore ako mene prije oni ne poderu
Last edited by Himera on 12/07/2005 19:42, edited 1 time in total.
Trebao si ti razjebati i svoju i njenu familiju na samom pocetku pokazati im da ti je stalo do nje bez obzira na vjeru i gluposti ....ko zna da li bi do toga i doslo sada....
To sa razlicitim vjerama ne ide..ne znam kako da okrenes,ako ti familija sve ne usere,jedno jutro ces se probuditi i shvatiti da ne ide..ali hebi ga takav je covjek..ne mozes radi milion drugih stvari otkinuti nekoga od srca,pa tako ni radi vjere..ako se to sve klimalo ne samo radi toga,vec i radi dr. stvari onda je bolje raskinuti..jos bi ti bilo gore da se to odugovlacilo..koliko dugo ce boljeti?..hmm,danas jako,sutra jako,iduce sedmice i mjeseca jako,onda ce polako poceti da blijedi..i jednog dana bice samo uspomena..a ako mislis da je raskid samo radi teskih rijeci,onda jezik za zube..malo pogaziti ponos,ako je ljubav prava..
Sve u svemu,puno srece ti zelim..
Ma,svaka cast kome ide..i ja ih znam kojima ide,ali znam i one kojima fakat nije islo radi toga..obicno se to na kraju lose zavrsi..ovo je specificna sredina,tako da ovdje bas i ne vazi ona Ljubav ne vidi vjeru i sl..
Ma,svaka cast kome ide..i ja ih znam kojima ide,ali znam i one kojima fakat nije islo radi toga..obicno se to na kraju lose zavrsi..ovo je specificna sredina,tako da ovdje bas i ne vazi ona Ljubav ne vidi vjeru i sl..
Kako me nađe jagi bona pogodi u sredinu problema svaka ti čast
I ja sam mislio da mi ide kod mojih su zaboravili to al izgleda da je nju dobro kuhalo i nije joj dalo mira i morala je osjetiti neke stvari kod svojih .Još jednom mislio sam da mi ide al izgleda da je bilo obrnuto.Svaka čast onima koji uspijevaju kublaj kane jer jih i ja znam a i dobro sam upoznat sa vrlo lošim raskidima a jednog sam gore opisao.A i jagomirka dobro reče nema jake težine da ljubav vjeru ne vidi
Himera, tuzna ti tema do bola boli ce dugo...ali dozvoli sebi da osjetis taj bol do kraja, s vremenom ce poceti blijediti, i skontaces da je i pored tog bola vrijedilo prozivjeti jednu takvu ljubav....
najgore je kad se ljudi zadaju u neke mahnite stvari samo da bi ignorisali taj bol, a u stvari ga samo odgadjaju pa ih kasnije klepi po glavi....
Sve se u zivotu desava s razlogom, mislim da je samo bitno nositi se sa stvarima direktno, ne zatrpavati ih negdje duboko u sebi, pa tako ni razocarenja ni bol...jednog lijepog dana kada upoznas neku djevojku s kojom ces ostvariti ljubav kakvu zelis svega ovoga ces se sjetiti samo sa laganim smjeskom na usnama....ono tipa "bilo jednom davno...."
Hm, pa kad su vam se tolko mijesali u vezu i kad ste imali tolko problema dok se jos niste uzeli, kako bi vam bilo citavog zivot? Uvijek bi bila ta trzavica zbog vjere....
Nego ljudi koliko traje ova bol u duši i patnja jer sam trebu volio i jesam li pogriješio?
kao sto rece da si je puno volio pa samim tim ces proporcionalno i da patis
posto ona nije rascistila neke stvari u svojoj glavi koje je trebala valjda
rascistiti za tri godine veze nastavak i mozda eventualno brak bi bila agonija
za rasciscavanje sa familijom treba imati kockasta muda
ona ih nije imala (nemoj te samo rec pa kako ce ih imat kad je zensko)
familija kao i sredina uvijek moze naci razloge za i protiv veze
vjera je samo jedna od tih
bitno je da se individua izdigne iznad 'tih' problema i bori za ono sto mu odgovara i voli kao i za sve ostale stvari u zivotu.
Druze, ne bih ti bio u kozi. Fakat je sa tim starcima zajebano. I ja sam prezivio slicnu situaciju i mogu ti reci da me i dan danas ponekad zaboli. Ne zato sto sam
jos lud za tom osobom, vec neke stvari koje je ona rekla podstaknuta svojim roditeljima. A inace je njen zivot u potpunoj kontroli njenih roditelja. Ja sam pokusao da j izvucem al na kraju nisam uspio. Tuzno je to kad je obostrana ljubav a roditelji seru zbog vjere i ostalih sranaj vezanih za to..Al eto kao sto neko rece to sve ostane samo uspomena. U mom slucaju, ja samo mogu da zalim tu djevojku sa kojom sam bio jer ne zivi svoj zivot cak ni sad kad je zavrsila fakultet, dobila posao,kupila stan i ima 27 godina. A najveci razlog je njena mati koja je ostrokondza nevidjena.Tuzno u svakom slucaju. Zelim ti brzo ozdravljene.
Ja isto mislim da vjera i nije bas tako vazna. Ako je ljubav prava, ako se istinski volite mozete pobjediti moc vjere odnosno moc "roditelja". Sigurno
Imam i ja priču (u pitanju je rodica)..ljubav iz osnovne, srednje škole, fakulteta i sada boga mi vec deset godina braka + dvoje djece. Roditelji su im probijali glave..ne ide ne ide... oni su se pokupili i na svoju ruku zapoceli zajednicki zivot! Znaš šta je to danas? Ljubav do groba!!!
Tako da mislim, da je vjerovatno jos kakva stvarcica u pozadini a ako nije i ako mislis da je stvarno voliš... grjeh nije probati!
A ako mislis da je kraj...pust bol da odradi svoje i onda se sa smijehom na licu i veselim srcem okreni oko sebe...znas koliko nas je (zena mislim!) nacices pravu za sebe sigurno!!
Sretno, prijatelju!
Raja pravo ste me utješili ovo sam pravo trebao i dođe mi ko melem na rane Sam sebe sam ubijedio da če bol potrajati to znam al i znam da ću se u budućnosti okrenuti jedno na ove tri godine sa smiješkom na sve lijepe uspomene i reći bilo to nekad davno (hvala anais) .Zahvaljujem svima što se potrudili sa savjetom i dobrim rječima
konkretno, ako si je plaho volio ko sto kazes, traje taj oporavak jedno 3-4 godine, a i tada nisi opet sav "normalan" nego na svakom koraku osjetis posljedice..
ako ti je stvarno stalo do nje, i ako je njoj stalo do tebe, jebo familiju, jebo sve.. privedi je, odjebi sve ostalo.. njih ce proci puno brze, nego one tvoje 3-4 godine..
a ako te je strah, onda jbg, pati.. proci ce..
(lazu lazu me, da) vrijeme lijece sve..
Himera wrote:Narode dragi nisam znao da more vako da zaboli kad se sa djevojkom rastaneš ovaj prekineš I sam ne znam kako još uopšte stojim i srce mi kuca ni sam ne vjerujem .Sve skupa se več vuklo par mjeseci(dobila posao posle diplome mene razgulivalo na poslu kako se stiglo vjerovatno se i kroz to veza ohladila) a ja nisam nama skonto u čemu je problem mada sam trebo namirisati.Pošto smo različitih vjera ona Slovenačka rimokatolikinja a ja Bošnjo uvijek već na početku bi jakih trzavica sa strane njene familije,koje nikad da se dobro i smire; dok se je meni mati nešta bunila al se i brzo smirila.U glavnom u nedelju naveče kad smo se sastali puklo( da još navedem nije bila svađa) izgovorila je svakakvih stvari i ovaj gore naveden problem joj je zadavo najviše muka.Vidio sam u čemu je problem i shvatio da će izaći na belaj zato sam stisno muda i reko joj ako hoće i sama je predlagala da joj treba neko vrijeme da sve razmisli i poveže.Sutradan me je pozvala i rekla da nejde da joj familija i okruženje u kojem živi ne da mira i da ne vidi rješenje na što sam joj ja reko da ako misli da je tako najbolje da nismo više skupa neka bude.Predložio sam joj još to da me ne bi imala za kakvog neprijatelja da se more na mene uvijek da zanese.
EH SAD DOLAZI CATCH 22:Nazvala me u firmu i došla na oči i rekla da bi volila da probamo ponovo na određeno vrijeme jer je bila brzopletog jezika i da je vidla da je napravila griješku.Ja nisam spavao prošle noći ama baš ništa konto raskontavo i vidijo da je možda najbolje da se i ova veza raskine što bi bilo najbolje za oboje;što sam joj dao do znanja .Lijepo smo popričali oboje u suzama dogovorili se da ne more jer proba bar za mene znači odugovlačenje neminovnog i možda bi bilo kasnije vrlo gadno što se sad događa mom poznaniku koji se posle curice i raspalog braka vucara po sudovima i radi za advokate zbog svega što ga je sledovalo iz tog belaja.
Imo sam još veza al su bile kraće dobi nijedno dalje od osam mijeseci a ovo je potrajalo tri godine Žao mi je stvarno žao al sam mišljenja da sam ipak učinio dobru stvar za oboje za moju i njezinu budućnost!
Konstruktivan savjet more jebanderi odjebaus ima da na vas napucam moderatore ako mene prije oni ne poderu
Jarane nadji drugu to ti je najbolje rijesenje, nije bitno jeli je volis ili ne.
Samo nemoj da trazis nju u drugoj/drugim djevojkama jer ti pogotovo tada nece ici. Kada se sjetis nje i finih trenutaka, protresi glavu na trenutak i skontaj - sijeti se najruznijih stvari koje ti je ikada rekla i ucinila.Ne samo ona nego i njena familija.Zivot ide dalje i previse je kratak da na to bacas dane razmisljajuci moglo je ovako ili onako. Ovo ti pricam iz vlastitog iskustva
Ako dirneš u čivutski vrt... Kletvu ćeš nositi ko srebrn zvončić...
Bićeš žedan kraj bunara... I siromah s puno para...
Sve ćeš dijamante dati za smešni cirkončić...
Ko u tuđi vrt uđe... Crn lebac mesi... U crnom plehu...
Eh... "Ne poželi ništa tuđe..." Svi smrtni gresi... U tom su grehu...
Ako nemas muda da svima kazes "odjebite u troskocima" onda uradi ovako kako ti car-x kaze i rahat se pati:
car-x wrote:konkretno, ako si je plaho volio ko sto kazes, traje taj oporavak jedno 3-4 godine, a i tada nisi opet sav "normalan" nego na svakom koraku osjetis posljedice..
ako ti je stvarno stalo do nje, i ako je njoj stalo do tebe, jebo familiju, jebo sve.. privedi je, odjebi sve ostalo.. njih ce proci puno brze, nego one tvoje 3-4 godine..
Ako nemas muda da svima kazes "odjebite u troskocima" onda uradi ovako kako ti car-x kaze i rahat se pati:
car-x wrote:konkretno, ako si je plaho volio ko sto kazes, traje taj oporavak jedno 3-4 godine, a i tada nisi opet sav "normalan" nego na svakom koraku osjetis posljedice..
Eh kane uradih ja to posle pola godine kad smo bili zajedno na kupanju a uleti joj sestra sa familijom i tu nastade frtutma na plaži.Prvo napade nju pa sa nje pređe na mene a tu joj potpomognu još njezin muž i združenim snagama sasuše paljbu po meni a u svemu tome ja sam ih molio da ne galame plaža puna ljudi i svi blenuli u nas.Nisam više izduro pa sam i ja izgovorio sve i svašta al sam se uzdržavo vrijeđanja i psovki jer mi nije taki nivo i nisam htijeo zbog nje.Tu sam ja lično prešao preko te svađe i rekao joj da joj nebi bio ovo kakav razlog za kakva blentava razmišljanja i da se jim ne da.Tako je bilo al joj dade na mišljenje vjerovatno to kako bib bilo kasnije vjerovatno stoput gore.Došao sam do zaključka da bi oboje prepatili puno više pogotovo ona ja bi vjerovatno posto dobro bezobrazan do njene familije a ona do moje zato kublaj-kane neću da joj zajebem život jebo 3-4 godine za čitav život
ehh da se i ja nadovezem na ovu meni jako poznatu temu...
problem ne lezi samo u tome kako ces se postaviti prema roditeljima...vec nesigurnost da li ce tvoj partner biti pravi i uz tebe kad se okrenes protiv roditelja....to pricam iz svog osobnogg iskustva...
skoro pet godina imam partnere druge vjere i uvijek si postavim pitanje kako bi se on postavio kad bi moji rekli ne...sta bi uradio...da li bi me branio u svakoj situaciji kad bi me njegovi optuzivali ...sve su to kriticne situacije u kojima musko mora biti jak...i postici da se zena sigurnom osjeca ma kakv problem predstojao...jer na kraju njih dvoje su zajedno....a ne ostatk svijeta i familija...
imala sam vezu godinu i pol....voljeli smo se...ali on je bio totalno nesiguran...nikad mi nije htio nista govoriti a znam da su mu svi govorili da nisam za njega jer sam katolkinja...prekinuli smo...nismo se vidjali 3 god. tj. on se nije javljao...nakon 3 godine sreli smo se...on me nazvao i izasli smo...rekao mi je da me jos uvijek voli i da sam ja jedina cura bila koju je volio...i kako je bio napumpan razlicitim pricama sa strane..te da se kaje zbog svega...
...to za mene nije vise nista znacilo..vec samo potvrda kako bi se on ponasao da bilo koji problem u zivotu naidje...
....moj svajet ..ako je stvarno volis...izadji s njom...porazgovarajte jos jednom..i pruzi joj sigurnost..
....jer ko zna da li ces ijednu drugu voljeti kao sto volis nju....
ehh da se i ja nadovezem na ovu meni jako poznatu temu...
problem ne lezi samo u tome kako ces se postaviti prema roditeljima...vec nesigurnost da li ce tvoj partner biti pravi i uz tebe kad se okrenes protiv roditelja....to pricam iz svog osobnogg iskustva...
skoro pet godina imam partnere druge vjere i uvijek si postavim pitanje kako bi se on postavio kad bi moji rekli ne...sta bi uradio...da li bi me branio u svakoj situaciji kad bi me njegovi optuzivali ...sve su to kriticne situacije u kojima musko mora biti jak...i postici da se zena sigurnom osjeca ma kakv problem predstojao...jer na kraju njih dvoje su zajedno....a ne ostatk svijeta i familija...
imala sam vezu godinu i pol....voljeli smo se...ali on je bio totalno nesiguran...nikad mi nije htio nista govoriti a znam da su mu svi govorili da nisam za njega jer sam katolkinja...prekinuli smo...nismo se vidjali 3 god. tj. on se nije javljao...nakon 3 godine sreli smo se...on me nazvao i izasli smo...rekao mi je da me jos uvijek voli i da sam ja jedina cura bila koju je volio...i kako je bio napumpan razlicitim pricama sa strane..te da se kaje zbog svega...
...to za mene nije vise nista znacilo..vec samo potvrda kako bi se on ponasao da bilo koji problem u zivotu naidje...
....moj svajet ..ako je stvarno volis...izadji s njom...porazgovarajte jos jednom..i pruzi joj sigurnost..
....jer ko zna da li ces ijednu drugu voljeti kao sto volis nju....
... ne zovi i ne traži je ...
to ti je moj savjet ....
ja mislim da je bitno koliko ko od vas dvoje ponaosob drži do svojih načela (pa i vjerskih) .... uvijek će biti ljudi koji su spremni ljubavi radi da pređu i preko svojih najbitnijih principa... i to je ok sve dok se jedno od njih ne osjeća loše... prvi put kad se ta netrpeljivost osjeti, gotovo je
bilo to zbog familije ili nekog drugog razloga, svejedno...
istin aje takodje da je ov ospecifično podneblje... da si negdje vani, sigurno se ne bi ovoliko peglao sa ovom problematikom....
bio sam u sličnoj situaciji, i mogu ti reći da ni mni nije bilo ni malo lako...
ukvalno sam odlijepio ...
i sva priča i svi savjeti ti neće pomoći, moraš sam proći kroz situaciju ...
ne žuri, sjedi i uzmi vremena z arazmišljanje, ali dooobro razmisli ...
sada ti je idealna prilika da razriješiš neke stvari ...