ja nisam vidio da on hoce podjelu bilo cega,niti vidim da se bavi politikom.Mozda je dao prijedlog na pitanje sta je rijesenje.Nijedan narod ne dovodi u ptianje i njihova prava.I FIlandra i Kazaz i jos mnogi isto tvrde pa ih nse nepise da su ideolozi kojekakviSkijaš wrote:Ne može se Raspudić buniti zbog izbora Komšića ako hoće etničku podjelu BiH kakvu je htjela haška šestorka. Ne možeš se pozivati na pravdu ako podržavaš nepravdu.oglo wrote:ne kontam tvoj odgovor na post,ne vidim vezu ni logiku
Haske presude se licne i ondosese na na one kojima su izrecene.Ne zelim raspravaljat.
Unutrasnje uredjenje BIH je neminovno kakvo ce bit vidjecemo u buducnosti,dal ce to bit nekakvi entiteti,nekakve jedinice,kantoni itd... manje je bitno s obzirom da unitarna drzva nije moguca i ovi je nikad nece prihvaiti.A mentalno nismo dorasli za unitarnu drzavu.
Kad je rijec o Komsicu njegova prica se meni i tebi moze svidja on moze bit dobar covjek,ali ono sto je bitno da njega nisu izabrali ljudi koje predstavlja.I to se lako dokaze da negdje gdje zivi 30 hrvata on dobije 20 000 glasovai tako dalje,a da opet tamo gdje su vecina ovi koji su ga trebali birat izaberu nekoga drugog...Opet kazem ovo uredjenje se meni nesvidja i vodjenje nacionalne politike ali u kosnstalacijama odnosa kakve imamo to je tako. KAd neko to kaze mi ga proglasavamo vakim ili onakvim pa sad kad se bune ovi u rs-jel ih treba diskereditovat zato jer traze pravo na nacionalne predmete ?
problem je sto se njega hoce poistovjetit on sa ekstremnim desnicarima,proustsaki orjentiarni i da se sva prica svede na to oni hoce drzavu,oni su zlocinci i slicno sto nije tacno.A svi su pokusaji da se to napravi na ovoj temi