Nino Raspudić
- ¤ jelena ¤
#1701 Re: Nino Raspudić
Musić odličan. Samo zbog njega vrijedi pažljivo slušati šta se u toj emisiji govori.
A Raspudić kvalitetno brani svoje stavove - svidjeli se oni meni ili ne - i ima zlata vrijedan smisao za humor.
Srećka Horvata bih voljela vidjeti, pored Raspudića, u toj emisiji.
A Raspudić kvalitetno brani svoje stavove - svidjeli se oni meni ili ne - i ima zlata vrijedan smisao za humor.
- piupiu
#1702 Re: Nino Raspudić
Ko je ono rekao za njega da je 'svodnik masa'? E baš tako. Britki svodnik-demagog.¤ jelena ¤ wrote: ↑11/03/2020 01:14 A Raspudić kvalitetno brani svoje stavove - svidjeli se oni meni ili ne - i ima zlata vrijedan smisao za humor.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1703 Re: Nino Raspudić
Zlata vrijedan smisao za humor
daj neke primjere
- Banksy
#1704 Re: Nino Raspudić
Lukavi, seoski mudrijaš. Dobar je jer se namjerno i svjesno ne nude silni bolji, jer ultradesni HRT kreira ''dijaloški'' program prema svojim ruralnim, monološkim konceptima s pozivanjem nekoliko gostiju mediokriteta, svi istih ultradesnih do desnih svjetonazora.
Tek u društvu ozbiljnog, inteligentnog svijeta - pod uslovom da s njim uopće i sjednu za isti stol - svelo bi ga se na pravu mjeru i vidjelo koliko je nacionalistički i prvoloptaški plitak i prosječan.
Pametan ste svijet, al' baš su vam pali kriteriji.
Tek u društvu ozbiljnog, inteligentnog svijeta - pod uslovom da s njim uopće i sjednu za isti stol - svelo bi ga se na pravu mjeru i vidjelo koliko je nacionalistički i prvoloptaški plitak i prosječan.
- ExNihilo
#1705 Re: Nino Raspudić
Pa dobro, satirao je on i u drugim emisijama sagovornike. Kad se sjetim kako je spržio Ćiru i Hadžihafizbegovića.Banksy wrote: ↑11/03/2020 11:00 Lukavi, seoski mudrijaš. Dobar je jer se namjerno i svjesno ne nude silni bolji, jer ultradesni HRT kreira ''dijaloški'' program prema svojim ruralnim, monološkim konceptima s pozivanjem nekoliko gostiju mediokriteta, svi istih ultradesnih do desnih svjetonazora.
Tačno je povukao onu hinjsko-demagošku karakternu crtu tipičnu za svoje rodno podneblje gdje se ljudi rađaju sa urođenom sposobnošću migoljenja.
- piupiu
#1706 Re: Nino Raspudić
@Banksy Lukav, dašta. I proizvoljan. I upravo to kako si ga nazvala - britki, seoski mudrijaš. Savršen paket za 'svodnika'.
- Banksy
#1707 Re: Nino Raspudić
Jel Matan, nacrtani
@EN pa ti su mu taman mjera, vjerujem da je IZdominirao tu ekipu, ali pored ozbiljnog i pametnog svijeta, on zaista nema šta da traži.
Ne gledam ih godinama, ali se sjećam da je pored Horvata i Čačinović uglavnom bio miran i šutljiv, a Duda je uživao da ga zlostavlja
Koliko se sjećam, PD je počeo s Mandićem, Makovićem i Zidićem, a gdje su sad. Kakav je to pad, kakvo srozavanje.
- ExNihilo
#1708 Re: Nino Raspudić
Da li se emisija zvala drugačije? Na YT ne mogu naći nijedan snimak sa pomenutim gostima.Banksy wrote: ↑11/03/2020 11:34Jel Matan, nacrtani![]()
@EN pa ti su mu taman mjera, vjerujem da je IZdominirao tu ekipu, ali pored ozbiljnog i pametnog svijeta, on zaista nema šta da traži.
Ne gledam ih godinama, ali se sjećam da je pored Horvata i Čačinović uglavnom bio miran i šutljiv, a Duda je uživao da ga zlostavlja![]()
Koliko se sjećam, PD je počeo s Mandićem, Makovićem i Zidićem, a gdje su sad. Kakav je to pad, kakvo srozavanje.
- Banksy
#1709 Re: Nino Raspudić
http://www.h-alter.org/vijesti/vrhunski-intelektualci
http://www.forum.hr/showthread.php?t=175810
Emisija opće prakse, ja je ne pamtim pod tim nazivom, mislim da su je odmah preimenovali.
Maković lijevo, ali ljigavo predvidiv, Zidić desno, podmukao, i Mandić uvijek kontra, svima, i kad je u pravu i kad zna da nije u pravu
Odlični bili...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=175810
Emisija opće prakse, ja je ne pamtim pod tim nazivom, mislim da su je odmah preimenovali.
Maković lijevo, ali ljigavo predvidiv, Zidić desno, podmukao, i Mandić uvijek kontra, svima, i kad je u pravu i kad zna da nije u pravu
Odlični bili...
- wewa
#1710 Re: Nino Raspudić
od Mandića do Raspudića - vrlo znakovito, zloslutno, rekla bih.
- Banksy
#1711 Re: Nino Raspudić
Ma od sve trojice do Raspudića. Turbofolk.
Od prilike da od vrhunskih intelektualaca nešto novo čuješ i naučiš, do nacionalno ostrašćenih "prepričavača" jučerašnjih vijesti.
Od prilike da od vrhunskih intelektualaca nešto novo čuješ i naučiš, do nacionalno ostrašćenih "prepričavača" jučerašnjih vijesti.
-
kakavdanakneiskustvu
#1712 Re: Nino Raspudić
mislim da je ta emisija imala nweki drugi naziv?Banksy wrote: ↑11/03/2020 11:34Jel Matan, nacrtani![]()
Ne gledam ih godinama, ali se sjećam da je pored Horvata i Čačinović uglavnom bio miran i šutljiv, a Duda je uživao da ga zlostavlja![]()
- ¤ jelena ¤
#1714 Re: Nino Raspudić
Liči, što jest-jest. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1715 Re: Nino Raspudić
Ipak moram sam sebi malo skociti u stomak. Solidna (za normative Petog dana) tuča između Borisa na jednoj i Raspudića i Makedonca na drugoj. Imao je Raspudića satjeranog u ćošak, ali nažalost nije zadao krajnji udarac i ovaj se izvukao svojom demagogijom. Od 14:00
Makedonac briljira, kae ne treba ništa iz SFRJ obilježavati
Ali kad rece da se u SFRJ nije borilo za demokratiju i zato ne treba imati spomenike iz tog vremena, niko da ga upita jesu li se to Kralj Tomislav ili Ban Jelačić borili za demokratiju
- ¤ jelena ¤
#1716 Re: Nino Raspudić
Ne, Makedonac je, jednostavno, stranac, došljak.
Kao Hercegovac kad dođe živjeti u Hrvatsku ili u Srbiju.
Doduše, ne znam šta je kompleks nedovršene nacije pa možda i griješim.
Kao Hercegovac kad dođe živjeti u Hrvatsku ili u Srbiju.
Doduše, ne znam šta je kompleks nedovršene nacije pa možda i griješim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1717 Re: Nino Raspudić
Cega se dosljak ovoliko boji
- ¤ jelena ¤
#1718 Re: Nino Raspudić
Nedobrovoljnog povratka u rodni kraj.
-
trocadero
#1719 Re: Nino Raspudić
Ono što je interesantno a manje poznato jeste da Aleksandar nije Hrvat. Njegovi su iz Crne Gore okolina Nikšića a majka mu je Bošnjakinja iz Prijedora.¤ jelena ¤ wrote: ↑11/03/2020 01:14 Musić odličan. Samo zbog njega vrijedi pažljivo slušati šta se u toj emisiji govori.
Djed mu je bio pukovnik avijacije a otac mislim pobjednik jednog ciklusa kviskoteke.
Imao sam priliku par puta sjediti sa njim.Dosta zanimljiv tip, prava enciklopedija znanja.
Fali mu taj smisao za humor koji ima Nino to znam ,a da se to primetiti u emisijama.
- Artest
#1720 Re: Nino Raspudić
Sasa moze pojest Ninu kad pozeli. Malo je nacitanijih likova o WWII od njega. A i generalno. Znaju to cetnici i ustase na bivsem forumu index.hr, gdje ih je satirao na dnevnoj bazi, prije nekih desetak godina. Tu smo se malo povezali jer smo slusali iste stvari i imali slican ukus u sedmoj umjetnosti. Momak je skroz na mjestu. Iako mu ljevicari nece oprostiti sto je sljedbenik Čikaške skole ekonomije 
-
kakavdanakneiskustvu
#1721 Re: Nino Raspudić
u nedjelju je gost u emisiji nedjeljom u 2,na HRT 1
- ExNihilo
#1722 Re: Nino Raspudić
Treće gostovanje. Bit će zanimljivo. 
-
Sociolog
#1723 Re: Nino Raspudić
Postovanje za Srecka Horvata...ipak je doveo Pamelu Anderson na svoja predavanjatrocadero wrote: ↑21/03/2020 00:03Ono što je interesantno a manje poznato jeste da Aleksandar nije Hrvat. Njegovi su iz Crne Gore okolina Nikšića a majka mu je Bošnjakinja iz Prijedora.¤ jelena ¤ wrote: ↑11/03/2020 01:14 Musić odličan. Samo zbog njega vrijedi pažljivo slušati šta se u toj emisiji govori.
Djed mu je bio pukovnik avijacije a otac mislim pobjednik jednog ciklusa kviskoteke.
Imao sam priliku par puta sjediti sa njim.Dosta zanimljiv tip, prava enciklopedija znanja.
Fali mu taj smisao za humor koji ima Nino to znam ,a da se to primetiti u emisijama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1724 Re: Nino Raspudić
Nisam znao da mu je zena ona mlada konzervativka sa Petog dana. Vala su se i nasli.
- ExNihilo
#1725 Re: Nino Raspudić
Koja ba?_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2020 19:30 Nisam znao da mu je zena ona mlada konzervativka sa Petog dana. Vala su se i nasli.