Nino Raspudić

Post Reply
johntra

#101 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by johntra »

JThomas wrote:ne može pravi hrvat navijati za želju. šta sad ima veze što su ga osnovali hrvati... :lol:

zna se da pravi hrvat može navijati samo za dinamo ili hajduk, ako navija za nk zagreb onda podržava pedere, ako navija za rijeku onda je italijan porijeklom... :D
mala ispravka...ako navijaš za Rijeku onda si Srbin ili komunjara.... :D
travnik

#102 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by travnik »

O čemu ode ova tema...o klubovima..pa kao da su Hrvati prije rata navijali u velikom broju za Želju, Sarajevo ili ove nove prvoligaške klubove kao što su Široki, GOŠK ili neki drugi velikan...navijali su dominantno za klubove iz "velike četvorke". I "pravi" i "krivi" Hrvati. Danas? većina za Hajduk i Dinamo. Zašto? Zbog xy razloga (roditelji, prvobitna podjeljenost naše lige kada su neke generacije stasale, studiranje u ZG ili ST pa se počne na utakmice ići, itd. itd.).

Nino? Desničar koji dobiva mnogo, mnogo, mnogo medijskog prostora. Popularan je među odrređenim Hrvatima zbog svojih stavova, ali ništa posebno da bi se njemu pridavao neki značaj.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#103 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by -LIBERO- »

Hafis wrote:Što da ne :)
Znači:Hrvat, obavezno u miješanom braku, osjeća se najviše Bosancem (normalno bez Hercegovine) i svoj jezik naziva bosanskim jezikom i to prenosi na svoje potomstvo, daje im ''neutralna'' imena, ne ide u crkvu zbog ''raje'' (doduše stari roditelji mu slave Božić, ali starost k'o starost, šta ćeš im), navija za Želju i grozi se onih tamo ''hercegčetnika''...a da i po političkom uvjerenju je teški socijaldemokrat, mada ni sam nije siguran što predstavlja taj termin, jer danas imamo tucet socijaldemokratskih stranaka.
Otprlike to.
Klasicna predodjba o Sarajevu, ljudi koji Sarajevo nisu vidjeli ni na razglednicama. Ljudi koji se ibrete (cude, i neshvatljivo im je) da postoj sredine u kojima nije 99% istih (po bilo cemu).

To sto si ti nabrojao to i nije Hrvat, to je Bosanac, kao sto si i sam zakljucio na pocetku pisanja te nebuloze. To je ocito neko ko je izrazeno gradjanski orjentisan (politicka definicija tog pojma, ne mjesto zivljenja) i ko nema bas previse vjere u Boga, a jos manje u religijske krugove i svjetonazore.

Upravo ti mjesas kruske i jabuke ;-) . Ali ok, zvjeti u svjetu gdje na sve gledas crno-bijelo, i tako donosis iskrivljene zakljucke, onda nije ni cudo sto imas malu konfuziju u shvatanjima.

I da, znam dosta ljudi koji se osjecaju Hrvatima, a navijaju za Sarajevo...zamisli, koja blasfemija, nisu za 'ajduk ili Dinamo. Al' ti to nikada shvatiti neces. ;-)
Hajvan

#104 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Hajvan »

heh, a dovoljno je da pogleda tvoju lokaciju :sad:
vaučer

#105 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by vaučer »

Predramatičan naslov teme za u suštini jednog rent-a-quotea.
Konjanik

#106 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Konjanik »

Kastanienallee wrote:
Shahab wrote:Zašto TV OBN u studio ne dovede nekog stvarnog reprezenta bošnjačkog intelektualnog miljea pa da on sučeli stavove sa turboustašom Raspudićem i četnikom Gutalom, nego dovode Avdića i Hečimovića čija kurvanjska šutnja na Raspudićeve fašističke teze u konačnici ostavlja utisak verifikacije i neupitnosti.
Koga bi ti doveo? Koga predlazes? Mozes li nabrojati 2, 5 ili 10 osoba koje bi se uklapale u tu sliku ko zelis da te zastupa u toj emisiji?
Kao prvo ja ne gledam OBN imam nekoliko razloga za ovu antiBH televiziju ali necu sada da idem u detalje ali kad je vec pitanje koga biste doveli da prezentuje Bosnjake i da se suprotstavi sovinistickim tavovima vlasnika OBN-a i Raspudica moj prijedlog za hladan samar Raspudicima je zenicki nacelnik Husein Smajlovic, Sirbegovic ili vlasnik preventa onaj Hastor mada i onaj Enver Stitkovac je gospodin covjek i za mene je on jedan definitivno jedan od primjera Bosnjaka koji mogu i treba da budu uzor i uzori.

Mada opet mi mozemo ovdje pricat sta hocemo ali svaki voditelj tipa Ni9ne Raspudica nece sebi nikad dozvolit da u svoj studio dovede pametnog i ponosnog Bosnjaka koji bi ga okupo hladnim tusem jer bi to smanjilo njegovu reputaciji u ocima njegove istomisljenje publike zedne da se napoji pricama bosnjaka kao sto su Avdic, Abdic i kompanija
Manix

#107 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Manix »

Hafis wrote:Što da ne :)
Znači:Hrvat, obavezno u miješanom braku, osjeća se najviše Bosancem (normalno bez Hercegovine) i svoj jezik naziva bosanskim jezikom i to prenosi na svoje potomstvo, daje im ''neutralna'' imena, ne ide u crkvu zbog ''raje'' (doduše stari roditelji mu slave Božić, ali starost k'o starost, šta ćeš im), navija za Želju i

Code: Select all

grozi se onih tamo ''hercegčetnika''
...a da i po političkom uvjerenju je teški socijaldemokrat, mada ni sam nije siguran što predstavlja taj termin, jer danas imamo tucet socijaldemokratskih stranaka.
Otprlike to.
Sto me dobro opisa . Samo si zaboravio napisati da sam osunacen . :lol: :lol:
Hafis

#108 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Hafis »

Ne sumnjam :D
Nije da se hvalim, ali stvarno sam stvarno dao orginal opis. Klasika.
Potomci će pretpostavljam imati aktuelnu dvojbu: jesu li Bosanci ili Bošnjaci.
Neko bi zlonamjeran pomislio da se radi o asimilaciji.
webby-x

#109 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by webby-x »

Ideolog.

:lol:

Mislim da je više problem nekima što se u medijima
pojavljuje Raspudić kao Hercegovac, umjesto Rojsa.

:D
Renta

#110 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Renta »

Hafis wrote:stvar je jednostavna: Čovjek je jak na riječi i zna argumentirati svoje stavove.
Ljudi koji imaju drugačije mišljenje od njega u nemoći ga zovu fašistom ili kamenjarom.
ioannes wrote:koliko zgrazanja i konstatacija gadjenjem,ja mislio o Hitleru se radi....kao ono Raspudic
bit ce da pametno zbori,cim se toliko ljudi zgrazava....to je najbolji indikator za takve stvari na ovim prostorima

Pogodak u sridu! :thumbup:
akcid

#111 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by akcid »

Renta wrote:Pogodak u sridu! :thumbup:
Raspudić je iskompleksirana provincijska osoba, željna dokazivanja i dominacije iznad drugih
Renta

#112 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Renta »

akcid wrote:
Raspudić je iskompleksirana provincijska osoba, željna dokazivanja i dominacije iznad drugih

Znači slažeš se da dominira... to sam i mislio.

Umjesto da pobijaš njegove argumente svojima ti ideš osobno na čovjeka....standardno ponašanje u nedostatku argumenata, klasika.

Raspudić je za sve vas koji ga vrijeđate kralj svemira. Osobno mislim da se već dugo u javnom životu Hrvatske i BiH nije pojavio tako pametan i nadaren mladi čovjek kao Nino.

A to Bošnjake strašno bode...iz prostog razloga što nije na "njihovoj strani". Da kojim slučajem je, bio bi veći od Džeke. ;)
Ponosan

#113 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Ponosan »

ovaj Raspundic je obicni fasista,svaka 10-ta mu je na mjestu,toliko o njemu i o njegovim nebulozama.... ne znam kome je on vjerodostojan i zbog cega ga OBN forsira...dovesti Hecimovica ili Avdica kao predstavnike Bosnjaka je apsurd,ovaj prvi je totalni islamofob-neznalica i papak,ovaj drugi notorni alkoholicar,i koga oni prestavljaju samo da mi je znati!? ne znam koga predstavlja Mimo,najsmjesniji lik na tv ekranima,pravi cirkus od televizije,jednom pogledao i neka hvala,nikad vise...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#114 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by -LIBERO- »

Renta wrote:
akcid wrote:

Umjesto da pobijaš njegove argumente svojima ti ideš osobno na čovjeka....standardno ponašanje u nedostatku argumenata, klasika.

Raspudić je za sve vas koji ga vrijeđate kralj svemira. Osobno mislim da se već dugo u javnom životu Hrvatske i BiH nije pojavio tako pametan i nadaren mladi čovjek kao Nino.

A to Bošnjake strašno bode...iz prostog razloga što nije na "njihovoj strani". Da kojim slučajem je, bio bi veći od Džeke. ;)
Znaci zato sto je Hrvat? :D Opet prica o kvazi ugrozenosti i slicne floskule. :zzzz:

Direktno je receno zbog cega Raspudic dobija kritike. Ne zbog toga sto je Hrvat, niti sto je iz Hercegovine, niti zbog boje ociju, ili boje koze (nedaj Boze sve ovo pobrojano). Vec zbog njegovih stavova, odobravanja politike segregacije, vise skola pod jednim krovom (primjer samo), nacija-teritorija-vlast-religija, kleronacionalizam i slicno.

Covjek nije banuo jucer u medijski prostor. Dobar dio forumasa koji su pisali na ovoj temi, vjerovatno ne svi ali dobar dio sasvim sigurno, prati istupe i stavove osobe o kojoj pricamo. Stavovi, matrica rezonovanja, pogledi na mnostvo tema..to je razlog zbog kojeg se proziva.

Nemoj mi samo upakivati i ovu pricu u onu: Je l' to zato sto sam crnac?, floskulu :zzzz: . Ne sto si crnac (arap,musliman,Hrvat,biseksualac...NASTAVI NIZ PO ZELJI) nego zato sto si kleronacionalista i sovinista, i zastupas stavove u tom duhu (nekad upakovano, nekada jasno i otvoreno). A mozes biti crnac, Hindus, Hrvat, Bosnjak..sta god hoces, i opet cu biti "sa druge strane barikade" i javno stati protiv tebe. To je poenta...i vecina pise u ovom duhu.
Renta

#115 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Renta »

A gle, ovo tvoje stajalište je većinski stav bošnjaka jel. Hrvati očigledno misle drugačije o Raspudiću. I, što ćemo sad? Hoćemo li onda i taj narod nazivati klerofašistima i sličnim epitetima...? Da se zamisle Bošnjaci malo zašto se Hrvati "bune", zbog čega su nezadovoljni??? Ili Vas Bošnjake to nije briga, neznam, ha...što misliš?

Pa živite u istoj kući, trebalo bi vas se ticati...
Krushna mrva

#116 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Krushna mrva »

Shahab wrote:
Kastanienallee wrote:
Shahab wrote:Zašto TV OBN u studio ne dovede nekog stvarnog reprezenta bošnjačkog intelektualnog miljea pa da on sučeli stavove sa turboustašom Raspudićem i četnikom Gutalom, nego dovode Avdića i Hečimovića čija kurvanjska šutnja na Raspudićeve fašističke teze u konačnici ostavlja utisak verifikacije i neupitnosti.
Koga bi ti doveo? Koga predlazes? Mozes li nabrojati 2, 5 ili 10 osoba koje bi se uklapale u tu sliku ko zelis da te zastupa u toj emisiji?
Esad Duraković, Salih Fočo ili Hadžem Hajdarević npr..... u nekim slučajevima i Muftija pazarski...
muftija PAZARSKI?!? :shock:
Krushna mrva

#117 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Krushna mrva »

Konjanik wrote: svaki voditelj tipa Ni9ne Raspudica nece sebi nikad dozvolit da u svoj studio dovede pametnog i ponosnog Bosnjaka koji bi ga okupo hladnim tusem jer bi to smanjilo njegovu reputaciji u ocima njegove istomisljenje publike zedne da se napoji pricama bosnjaka kao sto su Avdic, Abdic i kompanija
kao zadnji naivni papci upali ste u zamku da se takmicite u stilu "mi bosnjaci, vi hrvati". U toj igri nema pobjednika
Krushna mrva

#118 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Krushna mrva »

A vala moras biti provincijalac da te dojmi nekakav Nino Raspudic :-)
ultima_palabra

#119 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by ultima_palabra »

Renta wrote:

A po čemu se ističe taj kralj svemira, ima li neku svoju tezu, nešto po čemu se izdvaja čak i u glibu fašističke misli u Hrvatskoj i BiH? A vidi, nije se mogao ničim istaknuti pa je smislio tezu po kojoj su bosanski franjevci kroz istoriju izdajnici Hrvata :lol:

Da još postoji Feralova Greatest Shits nagrada, nema sumnje ko bi bio dobitnik za ovu godinu.
skuterrr

#120 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by skuterrr »

Renta wrote:
Hafis wrote:stvar je jednostavna: Čovjek je jak na riječi i zna argumentirati svoje stavove.
Ljudi koji imaju drugačije mišljenje od njega u nemoći ga zovu fašistom ili kamenjarom.
ioannes wrote:koliko zgrazanja i konstatacija gadjenjem,ja mislio o Hitleru se radi....kao ono Raspudic
bit ce da pametno zbori,cim se toliko ljudi zgrazava....to je najbolji indikator za takve stvari na ovim prostorima

Pogodak u sridu! :thumbup:
:thumbup:
Basvod

#121 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Basvod »

Renta wrote:
akcid wrote:

Nije tesko dominirati u tematici polozaja Hrvata u FBiH u slucaju da suprotna strana i dalje naklapa o multietnicnosti. SDP mu je obezbjedio argumente za narednih 10 godina. Volio bih ga viditi u stolici preko puta Bosnjaka anti-multietnicara.
ioannes

#122 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by ioannes »

ultima_palabra wrote:
Renta wrote:

A po čemu se ističe taj kralj svemira, ima li neku svoju tezu, nešto po čemu se izdvaja čak i u glibu fašističke misli u Hrvatskoj i BiH? A vidi, nije se mogao ničim istaknuti pa je smislio tezu po kojoj su bosanski franjevci kroz istoriju izdajnici Hrvata :lol:

Da još postoji Feralova Greatest Shits nagrada, nema sumnje ko bi bio dobitnik za ovu godinu.

neznam cemu ova polemika gospodine?
koliko sam ja upoznat,ta diskusija izlazi iz konteksta osudivanja katolickog udruzenja "dobri Pastir"
kojeg se tereti da je bilo infiltrirano kroz UDBU
Renta

#123 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Renta »

.
Renta

#124 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Renta »

Basvod wrote:
Renta wrote:
akcid wrote: Raspudić je iskompleksirana provincijska osoba, željna dokazivanja i dominacije iznad drugih

Nije tesko dominirati u tematici polozaja Hrvata u FBiH u slucaju da suprotna strana i dalje naklapa o multietnicnosti. SDP mu je obezbjedio argumente za narednih 10 godina. Volio bih ga viditi u stolici preko puta Bosnjaka anti-multietnicara.

I ja. Ne sumnjam da bi ih Raspudić izdominirao.
akcid

#125 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by akcid »

Renta wrote:
akcid wrote:

Upotrijebio si standardan Raspudićev stil - spin tematikom usmjerenom ka svom interesu. To je taj njegov način manipulacije informacijama i događajima, mada priznajem da pokekad ima pravo.

Nigdje nisam napisao da Raspudić dominira, ti si shvatio moju rečenicu na način kako se tebi sviđa. Napisao sam da Raspudić želi da dominira. Da li uspijeva ili ne, to je druga tema. Ja mislim da ne uspijeva.

Inače, nijednom rječju nisam uvrijedio Raspudića, i njegovo prisustvo u medijima me uopšte ne bode. Ne pripadam, ne određujem svoj život pripadnošću bilo koje etničke grupe, za mene su ljudi- ljudi, ili "neljudi". Štaviše, bilo bi mi draže da se Raspudić kreće sarajevskim ulicama umjesto zagrebačkim. Inače, javnosti su uvijek potrebne suprotstavljene misli i stavovi. Loše je samo kad takvi stavovi postanu oruđe za ostvarenje interesa jedne društvene cjeline protiv druge, ili drugih.
Post Reply