NINJA REVIZORI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zimomor

#176 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by zimomor »

A da neko proba ovaj problem predociti vrloj gradonacelnici koja ce vjerovatno reagovati ako revizori ubiju nekog turistu i skontati da iako to nije u njenoj nadleznosti da ipak moze i ona nesto uraditi po tom pitanju?

Sta je sa Tajom uopste, da li njemu treba skretati paznju na problem u preduzecu pod njegovom kontrolom?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#177 Re: Sila revizorska Vs Turizam

Post by PipiDugaDevetka »

zimomor wrote:A da neko proba ovaj problem predociti vrloj gradonacelnici koja ce vjerovatno reagovati ako revizori ubiju nekog turistu i skontati da iako to nije u njenoj nadleznosti da ipak moze i ona nesto uraditi po tom pitanju?

Sta je sa Tajom uopste, da li njemu treba skretati paznju na problem u preduzecu pod njegovom kontrolom?
Zna to Tajo, za sve probleme i u kantoanalnom turizmu, a pogotovo u Javnom Kantonalnom predužeću GRAS jer GRAS-ovci njemu i Kantonalnoj skupštini podnose izvještaje i molbe za dodatno finansiranje. Samo, eto, što je nesposoban, a izabralo ga.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#178 NINJA REVIZORI

Post by mIRCerka »

:( ja bi se sad roknula tita mi...
Sarajevo
Od danas zaštitari u sarajevskim tramvajima
Od danas u sarajevskim tramvajima biće zaštitari, kazala je za naš portal Meliha Hasanbegović, glasnogovornica preduzeća GRAS.
“Zaštitari će raditi u dvije smijene, a imaće zadatak da u slučaju potrebe štite građane, korisnike javnog saobraćaja, osoblje i vozila. Biće angažovana i jedna mobilna ekipa koja će dolaziti na poziv građana ili osoblja GRAS-a”, kazala nam je Hasanbegović.

Zaštitari će u početku biti samo u tramvajima, a poslije će obilaziti i trolejbuse, te ostala vozila javnog gradskog prijevoza.

Prva probna vožnja već je obavljena, i kako kažu u GRAS-u zadovoljni su svi, te se nadaju da će tako i ostati i da će zaštitari doprinijeti većoj sigurnosti građana i osoblja GRAS-a.
(Sarajevo-x.com)
eto rjesenja... SEST MJESECI PREKASNO!
b.boja

#179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by b.boja »

amrica wrote:Nije sarajevska crna hronika, ali je CRNA DO BOLA

Ubio 4-godišnjakinju i teško joj ranio majku
Muškarac koji je iz pištolja pucao u majku i kćerku nije s njima u srodstvu • Tuzlanski ljekari bore se za život K. K. (28) pogođene sa tri hica...
14.08.2008. 07:30

Četverogodišnja djevojčica ubijena je sinoć oko 20.30 sati u naselju Ciljuge kod Živinica, dok se ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla bore za život njene 28-godišnje majke.

U kćerku i majku iz pištolja je pucao 62-godišnji muškarac koji nije u srodstvu s njima.

stari OHRDANI jarac, ubiti dijete, :x :x :x :x :x :x :x :x sta je ono njemu moglo toliko smetati sa svoje 4.godine....ANDJELE MALI POCIVAJ U MIRU :(
valterbranisarajevo

#180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Napada nas troglava aždaja

-sudije i tužioci
-nepostojanje zatvora za maloljetnike
-Krivični zakon FBiH

ja sam počeo praviti mali adresar međunarodnih organizacija koje se bave: pravima djece, sudstvom i tužilaštvom, kriminalom i korupciijom. kada završim objaviću ga ovdje, pa eventualno možemo nastaviti tražiti pomoć od njih za rješavanje gore navedenih problema, kao što smo to uradili sa UNICEFOM. Velike su šanse da svi neće biti tako bezdušni, odnosno da će nam neko pomoći....

Uglavnom ja ću objaviti adresar, pa kako se odluči...
uvjek dobar gost

#181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by uvjek dobar gost »

valterbranisarajevo wrote:Napada nas troglava aždaja

-sudije i tužioci
-nepostojanje zatvora za maloljetnike
-Krivični zakon FBiH

ja sam počeo praviti mali adresar međunarodnih organizacija koje se bave: pravima djece, sudstvom i tužilaštvom, kriminalom i korupciijom. kada završim objaviću ga ovdje, pa eventualno možemo nastaviti tražiti pomoć od njih za rješavanje gore navedenih problema, kao što smo to uradili sa UNICEFOM. Velike su šanse da svi neće biti tako bezdušni, odnosno da će nam neko pomoći....

Uglavnom ja ću objaviti adresar, pa kako se odluči...
Dobra ideja
jennisjoplin

#182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote::( ja bi se sad roknula tita mi...
Sarajevo
Od danas zaštitari u sarajevskim tramvajima
Od danas u sarajevskim tramvajima biće zaštitari, kazala je za naš portal Meliha Hasanbegović, glasnogovornica preduzeća GRAS.
“Zaštitari će raditi u dvije smijene, a imaće zadatak da u slučaju potrebe štite građane, korisnike javnog saobraćaja, osoblje i vozila. Biće angažovana i jedna mobilna ekipa koja će dolaziti na poziv građana ili osoblja GRAS-a”, kazala nam je Hasanbegović.

Zaštitari će u početku biti samo u tramvajima, a poslije će obilaziti i trolejbuse, te ostala vozila javnog gradskog prijevoza.

Prva probna vožnja već je obavljena, i kako kažu u GRAS-u zadovoljni su svi, te se nadaju da će tako i ostati i da će zaštitari doprinijeti većoj sigurnosti građana i osoblja GRAS-a.
(Sarajevo-x.com)
eto rjesenja... SEST MJESECI PREKASNO!
kada viđeh slike njihove na tv u tamnoplavih odijelima padoh na guzicu, sve one face sto su bili kontrolori, samo promijenili odijela a stomacine izbacili, jel' to nas neko zeza pa misli ako su kabasti i kockasti da ce se neko njih plasiti? niđe veze, raja pripazite vi na se za svakli slučaj :mrgreen:
sarajevo63

#183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

kada viđeh slike njihove na tv u tamnoplavih odijelima padoh na guzicu, sve one face sto su bili kontrolori, samo promijenili odijela a stomacine izbacili, jel' to nas neko zeza pa misli ako su kabasti i kockasti da ce se neko njih plasiti? niđe veze, raja pripazite vi na se za svakli slučaj
Ako je istina ...jesu l bar zube popravili? :run:
zlatiborka

#184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

sarajevo63 wrote:
kada viđeh slike njihove na tv u tamnoplavih odijelima padoh na guzicu, sve one face sto su bili kontrolori, samo promijenili odijela a stomacine izbacili, jel' to nas neko zeza pa misli ako su kabasti i kockasti da ce se neko njih plasiti? niđe veze, raja pripazite vi na se za svakli slučaj
Ja vala bas, to su oni medjedi revizori u novim uniformama i imali su k'o neki kurs za zastitare. Koliko sam upratila, moci ce i kontrolisati putnike da li imaju kartu, ali nisam sigurna da li sam to dobro cula.

Nego hoce li oni fatati i dzeparose, zanima me jako.....
sheilak

#185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sheilak »

Koliko ljudi natrpaju u prevozna sredstva, hoce li " zastitari " uopste imati mjesta za manevar :-D ? Mislim da ce se to vecinom svesti na kontroliranje karata.
mIRCerka

#186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

Koja je njima kazna za fizicko uznemiravanje?
homo_sapiens

#187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by homo_sapiens »

sheilak wrote:Koliko ljudi natrpaju u prevozna sredstva, hoce li " zastitari " uopste imati mjesta za manevar :-D ? Mislim da ce se to vecinom svesti na kontroliranje karata.
Mislim da oni nemaju mandat za kontrolu karata, vec samo za nadzor i sprovedbu sigurnosti putnika u vozilima javnog prevoza. Inicijativa i reakcija GRAS-a je dobrodosla, iako za neke zrtve kasno, ali, nadajmo se da ce svojim prisustvom i reakcijom sprijeciti pocinitelje drugih zlocina.
Medjutim, mene vise brine kontinuitet njihovog prisustva, plasim se da ovo ne bude akcija od tri mjeseca, i da sve kasnije padne u zaborav, odnosno, da se i njihov mandat ne pretvori u mandat kontrolora karata i priliku za fizicku reakciju nad putnicima bez vozne karte.
No, sacekajmo jos neko vrijeme, pa onda donosimo ocjene za rad i kritike.
mIRCerka

#188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

homo_sapiens wrote:
sheilak wrote:Koliko ljudi natrpaju u prevozna sredstva, hoce li " zastitari " uopste imati mjesta za manevar :-D ? Mislim da ce se to vecinom svesti na kontroliranje karata.
Mislim da oni nemaju mandat za kontrolu karata, vec samo za nadzor i sprovedbu sigurnosti putnika u vozilima javnog prevoza. Inicijativa i reakcija GRAS-a je dobrodosla, iako za neke zrtve kasno, ali, nadajmo se da ce svojim prisustvom i reakcijom sprijeciti pocinitelje drugih zlocina.
Medjutim, mene vise brine kontinuitet njihovog prisustva, plasim se da ovo ne bude akcija od tri mjeseca, i da sve kasnije padne u zaborav, odnosno, da se i njihov mandat ne pretvori u mandat kontrolora karata i priliku za fizicku reakciju nad putnicima bez vozne karte.
No, sacekajmo jos neko vrijeme, pa onda donosimo ocjene za rad i kritike.
iskreno, mene zabrinjava to sto su krkani i "mangupi" revizorsku uniformu zamijenili sa sekjuriti...

umjesto da im neko kaze

VOZDRA LEVATIIIIIII OTPUSTENI STEEEEEEEEEEEEEEeee
popajic

#189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by popajic »

Kakva je to uopste rijec - zastitari ?
Hoce li oni putnike stititi ili osoblje GRAS-a ?
Ko ce nas od njih stititi? Mama i Tajo ???
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Žene moraju biti revizorke!

Policajac na ulici je tu da prestupnik dooobro razmisli prije nego li nešto učini protivno zakonima. Isto je to i sa uniformisanim zaštitarima u prevoznim sredstvima GRAS-a. Zato je bolje da su u ove uniforme obukli žene, obučili ih, dali im motorole,...Sada, sa uniformama, samo će lakše naplatiti kazne turistima namjernicima kojima ne pada na pamet da krše zakone i propise (Izuzetaka ima).

Legendarno iz sa. magazina od prije nekoliko godina:
-GRAS zaposlio rođenog Sarajliju!
Bimin sin počeo raditi u GRAS-u.
jennisjoplin

#191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

sarajevo63 wrote:
ne znam drzali su cigare u ustima :):):)
jennisjoplin

#192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jennisjoplin »

zlatiborka wrote:
sarajevo63 wrote:
Ja vala bas, to su oni medjedi revizori u novim uniformama i imali su k'o neki kurs za zastitare. Koliko sam upratila, moci ce i kontrolisati putnike da li imaju kartu, ali nisam sigurna da li sam to dobro cula.

Nego hoce li oni fatati i dzeparose, zanima me jako.....
koliko se moze vidjeti iz pokazne vjezbe na tv :mrgreen: stajace za rukama na trbusima ili u trajvanu na sredini na platformi i pokraj vozaca jarana is njegova sela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mIRCerka

#193 Re: NINJA REVIZORI

Post by mIRCerka »

Pokusavam da saberm sve revizori teme da spojim u jednu, pa vas molim da mi posaljete linkove PPom kako budete naletali na takve teme :D
shiz

#194 Re: NINJA REVIZORI

Post by shiz »

e odoh đir napraviti samo da vidim na sta to lici :-D
mIRCerka

#195 Re: NINJA REVIZORI

Post by mIRCerka »

shiz wrote:e odoh đir napraviti samo da vidim na sta to lici :-D
nemoj se shverat, mogo bi te Sahbaz ZIIK
shiz

#196 Re: NINJA REVIZORI

Post by shiz »

mIRCerka wrote:
shiz wrote:e odoh đir napraviti samo da vidim na sta to lici :-D
nemoj se shverat, mogo bi te Sahbaz ZIIK
bit ću spreman :dance:
Kjajević Majko

#197 Re: NINJA REVIZORI

Post by Kjajević Majko »

Koje su ovlasti "zaštitara u tramvaju"?
Da li se uniformama razlikuju od revizora?
Da li su stalno prisutni u tramvaju ili navrate ponekad kao revizori?
jennisjoplin

#198 Re: NINJA REVIZORI

Post by jennisjoplin »

Kjajević Majko wrote:Koje su ovlasti "zaštitara u tramvaju"?
nisu samo u trajvanima već i na stajalištima
neki njihov direktor na telki je pricao nekakve budalastine a između ostalog da imaju pravo legitimirati i zadržati do dolaska policije, forumaši zapamtite dobro, po zakonu MOGU SAMO POLICAJCI LEGITIMIRATI i niko drugi, oni mogu da azdraze do dolaska policije ako su jaci. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mIRCerka

#199 Re: NINJA REVIZORI

Post by mIRCerka »

jennisjoplin wrote:
neki njihov direktor na telki je pricao nekakve budalastine a između ostalog da imaju pravo legitimirati i zadržati do dolaska policije, forumaši zapamtite dobro, po zakonu MOGU SAMO POLICAJCI LEGITIMIRATI i niko drugi, oni mogu da azdraze do dolaska policije ako su jaci. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i ti kazes PIPAO MI DOJKE ZELIM GA TUZIM... :D
jennisjoplin

#200 Re: NINJA REVIZORI

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:
jennisjoplin wrote:
i ti kazes PIPAO MI DOJKE ZELIM GA TUZIM... :D

ispravak krivog navoda " ... POLICAJCI i POLICAJKE ..."

ako ti se svidi nek ti radi :lol: (mislim zaštitar, pipanje svakako sviđa :lol: )
Post Reply