i kome je ta nina tacka ba...
slucajno nabasah na tu stranicu kad imam sta vidjeti.... haman pa mi nepoznat jezik
e pa nina ninice ninocka nabijem te ja na quracBh.vijesti
DENIS ZVIZDIĆ: VLADA SŽ-a BRANITELJSKOJ POPULACIJI ŽELI STVORITI BOLJE ŽIVOTNO OKRUŽJE
18.08.2004 (13:29)
SARAJEVO (NINA) – Premijer Vlade Sarajevske županije Denis Zvizdić i ministar za pitanja branitelja SŽ-a Hajriz Bećirović danas su u Sarajevu uručili informatičku opremu za sedam pripadnika braniteljske populacije iz prve kategorije ratnih vojnih invalida koji su slijepi.
Projekt pomoći pripadnicima ratnih vojnih invalida u računalnoj opremi i priključcima za Internet započet je u ožujku ove godine sa željom nadležnih da im pokušaju olakšati život.
Ministar za pitanja branitelja Hajriz Bećirović je istaknuo da Vlada ispunjava svoja obećanja i da se svi planirani projekti, uključujući i ovaj današnji, odvijaju planiranom dinamikom i da će sve predviđene aktivnosti vezane za pomoć pripadnicima braniteljske populacije u tekućoj godini biti realizirane.
Premijer županijske Vlade Denis Zvizdić je zahvalio ratnim vojnim invalidima na svemu što su učinili za očuvanje cjelovitosti i obranu Bosne i Hercegovine, dodavši da je računalna oprema najmanje što su nadležni mogli učiniti za njih.
«Ovi hrabri ljudi su u borbi za opstanak BiH dali najvrednije nakon vlastitog života za svoju zemlju. Oni su izgubili svoj vid u borbi za budućnost Bosne i Hercegovine i postali vojni invalidi. Nadam se da će im pomoć u informatičkoj opremi omogućiti da koliko-toliko normaliziraju i poboljšaju uvjete svoga života. Vlada ovim činom pokazuje da želi stvoriti bolje životno okružje najugroženijih građana i trajno i sustavno rješavati njihove probleme. Za 18 mjeseci kroz kredite i građevni materijal stambeno smo riješili oko 2.000 pripadnika braniteljske populacije, a u sljedećem razdoblju ćemo dodijeliti određeni broj stanova za djecu bez roditelja i obitelji poginulih branitelja, izgraditi spomen-obilježja i nastaviti pomagati onima koji su branili BiH», kazao je Zvizdić.
Jedan od sedam dobitnika vrijedne pomoći Kemal Kovač je zahvalio predstavnicima županijske Vlade na opremi koja će mu, kako kaže, znatno pomoći u budućem životu i na poseban način biti prozor u svijet.
«Ovo je veliko olakšanje i pomoć. Iako sam slijep postoji način da se uz pomoć drugih koristim ovom opremom i koristim priliku da se zahvalim ljudima koji su razmišljali o našim potrebama», rekao je Kovač.