NIKOLIĆ: PRESUDA VODI KA UKIDANJU REPUBLIKE SRPSKE!

Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

forUMASH wrote:
Ljubitelj Zabara wrote: a sta cemo sa 3000 pobijenih srpskih zena, dece i nejaci?
....ko ili sta je srpska nejac u ovoj recenici, s obzirom da su deca i zene vec spomenuti......... :?
Tebi je samo ovo nejasno u Grobarevom izlaganju. To ti je jedina nejasnoca. Blago tebi.
liberal

Post by liberal »

Znam da nije dio ove teme ali se uvijek provlaci . Svi sad pricaju o reformi policije i da ce to dovesti do nestanka rs. Ja licno mislim da se sa ovim samo zavrava narod za trenutno stanje. Isto tako je isla prica "Eto mi smo tuzili srbiju za genocid i kad je proglase krivom ( a proglasit ce je 100%) onda ce oni da nam placaju i nama ce da bude fino"......e sad smo vidjeli sta se desilo sa tuzbom i kad "tresnes guzicom u blato". Tako je isla prica i za oruzane snage.....imamo "zajednicku" vojsku (nacionalno vrlo izbalansiranu....i to zajednicku pod velikim znakom pitanja) a rs jos uvijek postoji. Nije doslo do ukidanja ni slabljenja (meni se cak cini da je pozicija rs i njenih zagovornika cak ojacala). Imam osjecaj da se pojavio neki sindrom (kod politicara a posebno u federaciji) svaljivanja krivice sa jedne stvari na drugu samo da bi se zadrzalo postojece stanje.
Hantraga

Post by Hantraga »

mostarac wrote:
Hantraga wrote: Sve u svemu mislim da je sad prilika da nasi politicari pokrenu incijativu diplomatskim kanalima da se pravi reforma policije i Ustava u kom ce se ukinuti RS...

Politicari jos nisu rasporedili fotelje i vrlo je neizvjesno kada ce taj posao zavrsiti, stoga o njihovim diplomatskim ofanzivama moze se samo sanjati, a isto je i da su vec sjeli na svoje pozicije-efekat bi bio isti.
kolko ja znam Vlast je formirana na Drzavnom nivou...
Post Reply