Evo jedne koja ne zna za tu pricu...dawn_upon_dawn wrote:Faust wrote:Samo primjer kako se neke informacije plasiraju kako bi se drugome naudilo. Nikakvo objašnjenje, nego samo zagrada. Da se čitaoci pitaju kada je to Kazaaz "mlatio"...rashomon wrote:Ovo za premlaćivanje je isforsirano na pogrešan način, čujem...Ali, hajde ti znaj sad...sta ba mlatio
Nikolaidisov tekst u Bosni o nagradi "Meša Selimović&qu
Moderator: anex
- Faust
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ja sta je nego je izokrenuo, na kraju krajeva, samo ce mu budala i povjerovati na rijec. i kakve veze ima prebijanje bilo koga u bilo kojim uvjetima, sa cijelom pricom o nagradi? haman da je Kazaz u proslosti bio ninja, opet ne vidim point...
-
ibro dirka
Mnogima cini mi se jos uvijek nije.Faust wrote:Nije, Avdić je to izokrenuo. Da je istina u ovom broju bi već bio čitav tekst o tome. A valjda je jasno kako Avdić koristi i kao prilagođava činjenice...ibro dirka wrote:Mora da je onda istina.
Rasho, ne volim Avdica bas toliko
-
ibro dirka
Dani wrote:Politički poligon: Enver Kazaz odgovara na pisanje Slobodne Bosne (II)
Doušnik iz džehenema
Kao kakav sitni policijski doušnik, Senad Avdić, glavni urednik Slobodne Bosne i vrsni znalac trač novinarstva iz čuvene sarajevske kafane Džehenem, u prošlonedjeljnom izdanju svog magazina izvještava "ubogim i suhoparnim rečenicama" haške istražitelje o tome da je Enver Kazaz počinio strašan ratni zločin, na zasad nepoznatom mjestu, u neutvrđeno vrijeme i na neutvrđenom broju ratnih zarobljenika. Prema Avdićevom doušničkom izvještaju, dotičnom ratnom zločincu je "duša bilo mlatiti ratne zarobljenike, pogotovu one zavezane, jer su ti najopasniji i najpodmukliji". Doušnik ne izvještava i da li je nakon "mlaćenja" nad tim ratnim zarobljenicima izvršen genocid širih razmjera, kao rezultat Kazazove općepoznate sadističke i ratnozločinačke prirode.
Nakon što sam u pretprošlom broju Dana raskrinkao Avdićevo spletkarsko ucjenjivanje žirija Tuzlanskih književnih susreta, on je utekao s polemičkog polja i, u skladu sa svojim džehenemskim navikama, odgojem i obrazovanjem, poslužio se najcrnjom vrstom laži i objede. Moram priznati da su me Avdićeve "uboge i suhoparne rečenice" obradovale. Naime, doušnik iz Džehenema je, s preporukama Bushovih obavještajnih službi, prije nekoliko godina, kada sam na sjednici Helsinškog odbora za ljudska prava skupa sa Srđanom Dizdarevićem, Senadom Pećaninom i Žarkom Papićem branio pogažena prava pripadnika tzv. Alžirske grupe, napao u svojoj novini cijeli Helsinški odbor, najodvratnije riječi upućujući upravo na adrese nas četvorice. Tada se nije usudio da pomene moje ime, nego me je, manirom mahaluše, nazvao "piscem u uniformi" kojemu je "duša bilo tući nemoćne, zavezane srpske vojnike". Avdić je, očito, nakon knock downa zarađenog u polemici presvrnuo u Džehenemu i napisao laž koju ne može dokazati nikakvom džehenemskom strategijom. Zato će ga džehenem sustići na sudu. (E. Kazaz)
-
ibro dirka
Kako god, intelektualno su jaci od pacova-pljuvaca okupljenih oko SB.