Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
-
Dobrinja80
#1 Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Gledam na kablovskoj strani dokumentarac o Nikoli Tesli, čovjek genije, kao da sam gledao zvijezdane staze.
Kako to da je on otkrio sva ta otkrića , a može se reći dijete sa sela, dobro kasnije se školovao ali šta je imao u to vrijeme olovku i papir i biblioteku.
Današnja djeca imaju kompjutere smartone internet, svo znanje svijeta i sve knjige su im na jedan klik daleko. I opet sve sami debili , neznaju ni proste računarske operacije?
Kako to da je on otkrio sva ta otkrića , a može se reći dijete sa sela, dobro kasnije se školovao ali šta je imao u to vrijeme olovku i papir i biblioteku.
Današnja djeca imaju kompjutere smartone internet, svo znanje svijeta i sve knjige su im na jedan klik daleko. I opet sve sami debili , neznaju ni proste računarske operacije?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
danas je skoro sve otkriveno
gledao sam neki dokumentarac
njemu se brat utopio a bio je mozak kao i on
tonje ocito nesto geneticko
on je jedan a djece milijarde
gledao sam neki dokumentarac
njemu se brat utopio a bio je mozak kao i on
tonje ocito nesto geneticko
on je jedan a djece milijarde
- O'zone
- Globalni moderator
#3 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Pogasiš im sve gadžete (tipa solarne oluje) i pokrepaju od gladi jer ne znaju otvoriti konzervu
Danas se ljudi i ne trude toliko jer imaju sve na dohvat ruke. Samo ukucaš pojam koji ti je potreban i stotine rezultata ti je na dohvat ruke. Na žalost to ubija mozak jer nestaje inovativnosti.
Danas se ljudi i ne trude toliko jer imaju sve na dohvat ruke. Samo ukucaš pojam koji ti je potreban i stotine rezultata ti je na dohvat ruke. Na žalost to ubija mozak jer nestaje inovativnosti.
-
sumirprimus
#4 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
ne bi tako tesko okvalificiro djecu ko debile,jednostavno cula su prezasicena..
-
Megiddo
#5 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
A ono nije da su ljudi u vrijeme Tesle bili pametniji.
Ta djeca koju ti nazivaš debilima su u prosjeku više postigla što na polju intelektualnog razvoja, što na polju zarade nego sve prijašnje generacije u prosjeku a tek su postali.
Ako meni ne vjeruješ pogledaj samo cover slike na njihovim facebook stranicama i koja umjetnost je na njima mnogo puta stvarana i to fotoshopom.
Ili pogledaj odnos dijete (inovativni) poduzetnik danas i bilo kad u historiji. Pa mi onda reci da su oni debili.
To što ih ne razumiješ nije razlog da ih zoveš debilima. Nerazumijevanje je ratove započinjalo.
Ta djeca koju ti nazivaš debilima su u prosjeku više postigla što na polju intelektualnog razvoja, što na polju zarade nego sve prijašnje generacije u prosjeku a tek su postali.
Ako meni ne vjeruješ pogledaj samo cover slike na njihovim facebook stranicama i koja umjetnost je na njima mnogo puta stvarana i to fotoshopom.
Ili pogledaj odnos dijete (inovativni) poduzetnik danas i bilo kad u historiji. Pa mi onda reci da su oni debili.
To što ih ne razumiješ nije razlog da ih zoveš debilima. Nerazumijevanje je ratove započinjalo.
-
Dobrinja80
#6 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Neznaju ni klikera igrati a iz matematike 2 i to sa digitronom.sumirprimus wrote:ne bi tako tesko okvalificiro djecu ko debile,jednostavno cula su prezasicena..
- fidoremilienko
#7 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
To iz naše perspektive izgleda tako. Ljudi u razvijenim zemljama i dan danas nešto novo izmišljaju i patentiraju.
Ali slažem se u jednom, znanje danas je jako površno. Mnoštvo informacija je na dohvat ruke, a masa je tupana. Glavni izvor informacija wikipedija.
Ali slažem se u jednom, znanje danas je jako površno. Mnoštvo informacija je na dohvat ruke, a masa je tupana. Glavni izvor informacija wikipedija.
-
Dobrinja80
#8 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Kad sam napisao debili, mislio sam više figurativno.Megiddo wrote:A ono nije da su ljudi u vrijeme Tesle bili pametniji.![]()
Ili pogledaj odnos dijete (inovativni) poduzetnik danas i bilo kad u historiji. Pa mi onda reci da su oni debili.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Tesla po meni nije bio običan čovjek, bio je poseban sa posebnim darom vizualizacije ideja. Mogao recimo vizuelizirati kretanje elektrona oko jezgra itd. Bežični prenos energije je njegova zamisao i ostvaren je davno samo je ostalo pitanje koliku snagu je moguće prenijeti na neku udaljenost. Smatram da će i to biti otkriveno, vjerovatno u nekoj skorijoj budućnosti ali isto tako da tu ima otpora od naftnog i strujnog lobija iz razumljivih razloga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
ja sam cuo da svakih 10 godina da se udupla svukupno znanje
panje sve teze pratiti
panje sve teze pratiti
-
dezurni_ucenik
- Tesla10
#12 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Tesla je za sebe jednom rekao da nije genije, već samo čovjek koji je naučio da koristi mozak, za razliku od ostalih koji to još ne znaju. Normalno mi ga nazivamo genijem, i to sa punim pravom
.
-
dezurni_ucenik
#13 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Edison uzeo pare,Tesla dobio slavu.
-
sumirprimus
#14 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
evo sad imate djecu,ko ima,haj ti bogati napravi cenzuru u necemu, internetu jutjubu,pa to krene gledat jedno zavrsi na pedesetoj stvari...
a ako oktrije svijet igrica,gotovo..
a ako oktrije svijet igrica,gotovo..
- Tesla10
#15 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
"Ma jebo Nobela".dezurni_ucenik wrote:Edison uzeo pare,Tesla dobio slavu.
- insomnia78
#16 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
A ko je to jos, osim Tesle, bio Tesla nevezano za vrijeme u kojem je zivio?
- sinuhe
#17 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Danas na hiljade ljudi mora upregnuti LHC da bi se doslo do nekog otkrica. Realno Tesli je bilo lakse
Isto kao sto je nekad Leonardo da Vinci mogao vladati svim, ljudima poznatim, disciplinama dok bi danas to bilo nemoguce.
- Tesla10
#18 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Tesla je znao oko 15000 knjiga napamet. Dnevno je znao pročitati jednu do dvije knjige.
Današnja djeca jako malo čitaju, a ovakvi fenomeni kao Tesla se rađaju jednom u 1000 godina.
Današnja djeca jako malo čitaju, a ovakvi fenomeni kao Tesla se rađaju jednom u 1000 godina.
- Drvosjeca iz Dejcica
#19 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
A dobro sada, nemoj pretjerivati...e=mc2.insomnia78 wrote:A ko je to jos, osim Tesle, bio Tesla nevezano za vrijeme u kojem je zivio?
-
sumirprimus
#20 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
sejo kalac?Drvosjeca iz Dejcica wrote:A dobro sada, nemoj pretjerivati...e=mc2.insomnia78 wrote:A ko je to jos, osim Tesle, bio Tesla nevezano za vrijeme u kojem je zivio?
- Drvosjeca iz Dejcica
#21 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Kao što si sam pomenuo Tesla je Tesla tako da je nezahvalna usporedba sa nekim današnjim prosječnim klincom pa i tadašnjim klincom iz doba Nikole Tesle.Tesla10 wrote:Tesla je znao oko 15000 knjiga napamet. Dnevno je znao pročitati jednu do dvije knjige.
- Tesla10
#22 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Tako je, na to sam i mislio kad sam pisao svoj komentar.
-
sumirprimus
#23 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
mozda i danas ima tesli za izvoza,i njihovih pronalazaka,al se za njih trenutno ne zna,iz sigurnosnih razloga... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#24 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
sumirprimus wrote:sejo kalac?Drvosjeca iz Dejcica wrote:A dobro sada, nemoj pretjerivati...e=mc2.insomnia78 wrote:A ko je to jos, osim Tesle, bio Tesla nevezano za vrijeme u kojem je zivio?
- walter kurtz