ovo je pocast covjeku koji je bio veliki covjek neopterecen ovim nasim glupostima...
nikola tesla 10.07.1856
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- G@ss
#1 nikola tesla 10.07.1856
zelim podsjetiti sve prisutne da je na danasnji dan rodjen covjek kojem mozemo zahvaliti za tehnoloski napredak i bez cijih izuma covjecanstvo kakvog ga poznajemo ne bi bilo.
ovo je pocast covjeku koji je bio veliki covjek neopterecen ovim nasim glupostima...

-
breuer
#2 Re: nikola tesla 10.07.1856
najveći um i ubjedljivo najznačajniji predstavnik 'nas' nekadasnjih juznih slavena ikada
trebao je biti inspiracija razvoju i napretku ali genijalnost njegova djela, mada je ukorijenjena i u najmanjem selu, nikada nije privukla paznju sire zajednice...
trebao je biti inspiracija razvoju i napretku ali genijalnost njegova djela, mada je ukorijenjena i u najmanjem selu, nikada nije privukla paznju sire zajednice...
- Luke Perry
#3 Re: nikola tesla 10.07.1856
Cudak i eugenik. sta kazu ono o ludilu i genijalnosti 
- awekenings
#4 Re: nikola tesla 10.07.1856
Kralj kraljeva ...

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6 Re: nikola tesla 10.07.1856
Po meni, možda i najvažnija ličnost u istoriji čovječanstva, koji nas je zauvijek zadužio tekovinama koje danas koristimo više nego ikad, a čije mnoge ideje još uvijek čekaju da budu pretočene u djelo.
Tim je veća moja tuga što jedna osnovna škola u jednom našem meni veoma dragom gradu, koja je decenijama nosila njegovo ime, danas se zove po nekom lokalnom vjerskom službeniku.
Tim je veća moja tuga što jedna osnovna škola u jednom našem meni veoma dragom gradu, koja je decenijama nosila njegovo ime, danas se zove po nekom lokalnom vjerskom službeniku.
- atko
#7 Re: nikola tesla 10.07.1856
Za Ojlera kazu da je vidio matematiku
Tesla je definitivno vidio elektrotehniku...
planeta je dala mnogo naucnika teoreticara ... tesla je definitivno najveci naucnik-inzenjer ikad ... najveci u svojoj klasi i vjerovatno jedan od dvije tri najvaznije licnosti covjecanstva ikad ...
Zalosno je to da je na ovim prostorima u glavnom Tesla onaj lik sto se zajebavo nesta sa strujom i da se hr i sr spore zapravo ciji je ... a postoje i odredjene indicije da je pred kraj zivota presao na islam pa tu uljece i bs
planeta je dala mnogo naucnika teoreticara ... tesla je definitivno najveci naucnik-inzenjer ikad ... najveci u svojoj klasi i vjerovatno jedan od dvije tri najvaznije licnosti covjecanstva ikad ...
Zalosno je to da je na ovim prostorima u glavnom Tesla onaj lik sto se zajebavo nesta sa strujom i da se hr i sr spore zapravo ciji je ... a postoje i odredjene indicije da je pred kraj zivota presao na islam pa tu uljece i bs
- zalizani
#8 Re: nikola tesla 10.07.1856
Da njega nije bilo, sad bi gledali TV u mraku.
Dar čovječanstvu!
Dar čovječanstvu!
- 8. sekretar SKOJ-a
#9 Re: nikola tesla 10.07.1856
U pokerici je bio nenadmašan, kažu. Pratio karte i matematički,...Eh, da je meni to znanje sada,...
- piupiu
#10 Re: nikola tesla 10.07.1856
atko wrote:Za Ojlera kazu da je vidio matematiku
Da, samo zamisljam Teslinu setnju pored Parkuse ... 'halo, Tesla, osvijetli li se sta' ...
Genije, bez premca.
- pirmin
#11 Re: nikola tesla 10.07.1856
Pravi velikan, vanserijski homosapiens ako ne i sam Bog u mojim ocima.Pera Trta wrote:Po meni, možda i najvažnija ličnost u istoriji čovječanstva, koji nas je zauvijek zadužio tekovinama koje danas koristimo više nego ikad, a čije mnoge ideje još uvijek čekaju da budu pretočene u djelo.
Smatram da svaka drzava svijeta treba imati jedan spomenik posvecen toj velicini.
Neka mu je vjecna slava!
- piupiu
#12 Re: nikola tesla 10.07.1856
Mislis ekscentrik?Luke Perry wrote:Cudak i eugenik. sta kazu ono o ludilu i genijalnosti
- Blaka
#13 Re: nikola tesla 10.07.1856
To može samo perunov potomak 
-
breuer
#14 Re: nikola tesla 10.07.1856
ilipiupiu wrote:atko wrote:Za Ojlera kazu da je vidio matematiku
Zalosno je to da je na ovim prostorima u glavnom Tesla onaj lik sto se zajebavo nesta sa strujom i da se hr i sr spore zapravo ciji je ... a postoje i odredjene indicije da je pred kraj zivota presao na islam pa tu uljece i bs![]()
![]()
![]()
Da, samo zamisljam Teslinu setnju pored Parkuse ... 'halo, Tesla, osvijetli li se sta' ...![]()
Genije, bez premca.
naučnik! skontal' se kad šta
- pirmin
#15 Re: nikola tesla 10.07.1856
Da je ostao na Balkanu bilo bi danas kurblanja da se malo svjetla pojavi.breuer wrote:ilipiupiu wrote:atko wrote:Za Ojlera kazu da je vidio matematiku
Zalosno je to da je na ovim prostorima u glavnom Tesla onaj lik sto se zajebavo nesta sa strujom i da se hr i sr spore zapravo ciji je ... a postoje i odredjene indicije da je pred kraj zivota presao na islam pa tu uljece i bs![]()
![]()
![]()
Da, samo zamisljam Teslinu setnju pored Parkuse ... 'halo, Tesla, osvijetli li se sta' ...![]()
Genije, bez premca.
naučnik! skontal' se kad šta
- Luke Perry
#16 Re: nikola tesla 10.07.1856
prema tesli se cijeli svijet ponio balkanski. u to vrijeme na balkanu se niko time nije bavio te mu niko nije mogao ni napakostiti. na zapadu i te kako.
- piupiu
#17 Re: nikola tesla 10.07.1856
A i posjecenost ove teme je indikacija 'balkanskog' odnosa. Sto bi mi o Tesli pored tolikih ISTINSKIH velikana naseg roda DANAS .... da ih ne nabrajam jer mi se vise povraca od njih.
- pirmin
#18 Re: nikola tesla 10.07.1856
To je to!piupiu wrote:A i posjecenost ove teme je indikacija 'balkanskog' odnosa. Sto bi mi o Tesli pored tolikih ISTINSKIH velikana naseg roda DANAS .... da ih ne nabrajam jer mi se vise povraca od njih.
Samo o onom Sabanu iz Laktasa postoje najmanje 2471 tema sa po xy-stranica a gdje je ostala bagra
-
breuer
#19 Re: nikola tesla 10.07.1856
jedna drugi, takodjer 'veliki' je izjavio sljedece: svemir i LJUDSKA GLUPOST su beskonacni...Trla_baba_lan wrote:alo boli malo što je bio Srbin zar ne?breuer wrote:najveći um i ubjedljivo najznačajniji predstavnik 'nas' nekadasnjih juznih slavena ikada