Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
-
Drinski
#1 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Grabovac je, u pravu, u uzroku, ali ne i posljedici. Kada bi sada krenula inflacija, onda bi on (i onaj MIlojević iz Bijeljine) pricali kako treba zaustaviti inflaciju.
- dustaban
#2 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Grabovac je najbolji ministar finansija kojeg smo imali, ali ne smijemo smetnuti s uma da je i on profesor.
A ja jos nisam sreo profesora ekonomije da je u pravu!
Neki od njih su postali etalon za ublehu. Naprimjer Domazet!
A ja jos nisam sreo profesora ekonomije da je u pravu!
Neki od njih su postali etalon za ublehu. Naprimjer Domazet!
-
megaman4
#3 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
Znao je izgleda profesor šta nam se sprema jer je još ranije upozoravao na sve ovo ali ko njega šta pita. Sad je kasno, nek nam je Bog na pomoći.
Znao je izgleda profesor šta nam se sprema jer je još ranije upozoravao na sve ovo ali ko njega šta pita. Sad je kasno, nek nam je Bog na pomoći.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Znaci studiras ili si studirao u Travniku?megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
- salik79
#5 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
- salik79
#6 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Kakve veze ima ovo pitanje sa iznesenim stavom?!_BataZiv_0809 wrote:Znaci studiras ili si studirao u Travniku?megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
-
megaman4
#7 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
_BataZiv_0809 wrote:Znaci studiras ili si studirao u Travniku?megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
kakve to ima veze? Studirao sam sasvim druge nauke. Kažem da se sjećam mandata ovog profesora na mjestu ministra finansija i mnogi koje poznajem smatraju da je dobro radio svoj posao. Kasnije znamo da je sve krenulo nizbrdo.
-
megaman4
#8 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
"Ja sam MMF-u rekao: 'Gospodo, vi nama dogodine nećete trebati jer mi ovdje imamo svoja sredstva za finansiranje i suficit u budžetu.' Nakon mjesec dana su me premjestili na drugu poziciju. Paddyju Ashdownu sam napisao: 'Vi ste odgovorni za ekonomsku krizu BiH. Ne samo zato što ste mene smijenili, nego zato što niste postavili drugu osobu koja bi nastavila makroekonomsku viziju razvoja Bosne i Hercegovine.' Niko pametan danas neće da se suprotstavi i digne glas, dovoljno im je reći - 'Eno ti sudbina Grabovca'", navodi naš sagovornik i dodaje kako naši lideri nikad nisu bili lideri u kontraproduktivnosti.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/niko ... /151216099
Upravo ono što sam i govorio za MMF potvrdio je još tada Grabovac. Žalosno da smo dozvolili da nas stranci ucjenjuju.
Ako je mali Island imao hrabrosti reći NE zašto ne smije i BiH?
http://www.klix.ba/biznis/privreda/niko ... /151216099
Upravo ono što sam i govorio za MMF potvrdio je još tada Grabovac. Žalosno da smo dozvolili da nas stranci ucjenjuju.
-
Liska
#9 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Sve što je rekao drži vodu. Ali problem je i ono što nije rekao. U njegovo vrijeme su financije bile stabilne, ali to nije i ne može biti zasluga samo jednog ministra. U njegovo vrijeme, barem se ja ne sjećam, nije bilo nekog masovnog zapošljavanja i svega onoga o čemu sada govori i za što ti ne treba fakulter i doktorat da bi znao. Prema tome, u pitanju je naknadna pamet i vjerojatno, način da se opet bude u žiži javnosti i da se reklamira knjiga. Profesor je sebe i bližnje osigurao već davno i njegovo broj nekretnina je solidan i za političara. Samo ona kućetina na Braču vrijedi koji milijun eura. Znam, mnogi će reći tko ne zna sebi ne zna ni drugome, ali da bi nekome solio pamet moraš biti u potpunosti ispravan. Dok je vladao, o ovome nije govorio niti je bilo kome dao da mu o tome govori.
-
Ci-Nick
#10 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Nikola Grabovac emocionalno živi u socijalizmu. U mojim očima je pao kada je kao ministar zagovarao "kontrolisanu" devalvaciju od 20%.
Ne reče Nikola u čijem bi interesu bilo da centralna banka razori BiH. Da li je to interes USA, Rusije, EU, Federacije BiH, RS-a. Kome odgovara taj cilj.
Ne reče Nikola u čijem bi interesu bilo da centralna banka razori BiH. Da li je to interes USA, Rusije, EU, Federacije BiH, RS-a. Kome odgovara taj cilj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
mislim da je najbolje biti rob mmf-u
dovoljno je pogledati spisak zemlaja koje nisu
bolje znati svog vlasnika i pravog gospodara nego glumiti nesvrstane
a mislim da situacija i nije toliko loša na tom nekom općenitom životu
to što meni nestane para oko 15. u mjesecu i što prebacujem iz šupljeg u prazno... to je drugi par opanaka
bolje od ovoga s KM i kurensi boardom nije moglo
zamislite milu i štampariju
dovoljno je pogledati spisak zemlaja koje nisu
bolje znati svog vlasnika i pravog gospodara nego glumiti nesvrstane
a mislim da situacija i nije toliko loša na tom nekom općenitom životu
to što meni nestane para oko 15. u mjesecu i što prebacujem iz šupljeg u prazno... to je drugi par opanaka
bolje od ovoga s KM i kurensi boardom nije moglo
zamislite milu i štampariju
- salik79
#12 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Liska wrote:Sve što je rekao drži vodu. Ali problem je i ono što nije rekao. U njegovo vrijeme su financije bile stabilne, ali to nije i ne može biti zasluga samo jednog ministra. U njegovo vrijeme, barem se ja ne sjećam, nije bilo nekog masovnog zapošljavanja i svega onoga o čemu sada govori i za što ti ne treba fakulter i doktorat da bi znao. Prema tome, u pitanju je naknadna pamet i vjerojatno, način da se opet bude u žiži javnosti i da se reklamira knjiga. Profesor je sebe i bližnje osigurao već davno i njegovo broj nekretnina je solidan i za političara. Samo ona kućetina na Braču vrijedi koji milijun eura. Znam, mnogi će reći tko ne zna sebi ne zna ni drugome, ali da bi nekome solio pamet moraš biti u potpunosti ispravan. Dok je vladao, o ovome nije govorio niti je bilo kome dao da mu o tome govori.
Knjigu je stavio besplatno online u PDF formatu. "Kucetina" je od prije rata, kao sto ju je imao i prof. Njuhovic u Neumu, te ostali uvazeni ekonomski strucnjaci ex-Yu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Zato sto ovu pricu papagajski ponavljaju svi studenti Apeirona/Viteza, pa me podsjetilosalik79 wrote:
Kakve veze ima ovo pitanje sa iznesenim stavom?!
- salik79
#14 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Sta ce oni ponavljati, tj sjecati se njegovog mandata, kada u taj vakat nisu ni znali da postoje financije?!_BataZiv_0809 wrote:Zato sto ovu pricu papagajski ponavljaju svi studenti Apeirona/Viteza, pa me podsjetilosalik79 wrote:
Kakve veze ima ovo pitanje sa iznesenim stavom?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Valjda im on to spominjesalik79 wrote:
Sta ce oni ponavljati, tj sjecati se njegovog mandata, kada u taj vakat nisu ni znali da postoje financije?!
- salik79
#16 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
On spominje da se sjeca svog mandata?_BataZiv_0809 wrote:Valjda im on to spominjesalik79 wrote:
Sta ce oni ponavljati, tj sjecati se njegovog mandata, kada u taj vakat nisu ni znali da postoje financije?!
De ba, Bata
- dobar osjecaj
#17 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Jedini ministar finansija kojeg uopste pamtim (i cijenim)i nakon cijeg smjenjivanja mi je bilo konacno jasno da mi nemamo svoju zemlju u nasim rukama i da je za mog zivota vise nikada necemo ni imati. Nisam u stanju omalovazavati nista iz biografije i postupaka tog covjeka.megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
A ne znam sta hoces ti vise od menesalik79 wrote:
On spominje da se sjeca svog mandata?![]()
De ba, Bata
Kazem ti, od dosta studenata tog fakulteta sam slusao hvalospjeve o Grabovcevom mandatu, pa me podsjetilo i to je to.
-
sumirprimus
#19 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
heh tad se prebacivo mateirijal za vikendice preko trece ruke,sad moras sam zagrabit iz kase...da se ne lazemo 
-
megaman4
#20 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Ovo je čista istina, nažalost.dobar osjecaj wrote:Jedini ministar finansija kojeg uopste pamtim (i cijenim)i nakon cijeg smjenjivanja mi je bilo konacno jasno da mi nemamo svoju zemlju u nasim rukama i da je za mog zivota vise nikada necemo ni imati. Nisam u stanju omalovazavati nista iz biografije i postupaka tog covjeka.megaman4 wrote:Ja se sjećam dobro mandata profesora Grabovice kada je vodio ministarstvo finansija Federacije. U njegovo doba penzije, invalidnine i ostala primanja iz budžeta su bila REDOVNA i bez kašnjenja. Pored toga on je jedini premijer bio gdje smo imali suficit u budžetu. Skinut je sa funkcije ministra finansija po dosta nepoznatnom razlogu i od njegovog odlaska POTOP u Federaciji. Nek priča ko šta hoće, ovakvi ljudi koji imaju ekonomiju u malom prstu i koji se bave strukom i naukom nam TREBAJU. MMF i ostale zelenaške finansijske korporacije nisu ništa drugo nego kamatarske kuće koje su dio ešalona za uništenje država i nacija s ciljem uspostave Svjetskog poretka gdje ćemo svi biti robovi.
- salik79
#21 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Onda si ti fakat dosta mladja generacija. Svi mi koji se stvarno sjecamo njegovog mandata cemo potvrditi isto,a nemamo veze sa njegovim djelovanjem u Travniku. Ogromna vecina studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ce ti, takodjer, potvrditi isto i dodati da ga pamte kao jednog od najboljih profesora._BataZiv_0809 wrote:A ne znam sta hoces ti vise od menesalik79 wrote:
On spominje da se sjeca svog mandata?![]()
De ba, BataAko tvrdis da lazem, reci tako, sta se ubjedjujes sa mnom jaruga?
![]()
Kazem ti, od dosta studenata tog fakulteta sam slusao hvalospjeve o Grabovcevom mandatu, pa me podsjetilo i to je to.
- karanana
#22 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
jel mu mmf kriv sto je on bio jedan od 200 ministara u BiH koji svakodnevno cheshkaju muda i primaju fine pare za to?
mmf ovdje nije razlog problema, nego je to samo kao posljedica pljacke koju rade on i njemu slicni.
sta treba? da centralna banka pocne stampati lovu pa da se na taj nacin kupuje socijalni mir od strane njega i drugih vladajucih elita? i onda da zavrsimo kao jedna druga nama poznata zemlja sto je zavrsila 90ih kad je to pocela raditi.
mmf ovdje nije razlog problema, nego je to samo kao posljedica pljacke koju rade on i njemu slicni.
sta treba? da centralna banka pocne stampati lovu pa da se na taj nacin kupuje socijalni mir od strane njega i drugih vladajucih elita? i onda da zavrsimo kao jedna druga nama poznata zemlja sto je zavrsila 90ih kad je to pocela raditi.
Last edited by karanana on 17/12/2015 11:23, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#23 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
koliko se spominju,mislim da ceskanje jajca zasluzuje posebnu temu 
-
Romanija
#24 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Upravo ovo.Ci-Nick wrote:Nikola Grabovac emocionalno živi u socijalizmu. U mojim očima je pao kada je kao ministar zagovarao "kontrolisanu" devalvaciju od 20%.
- dobar osjecaj
#25 Re: Nikola Grabovac: Centralna banka ima tajni cilj da razori Bosnu i Hercegovinu
Emocionalno u socijalizmu zivimo svi mi koji smo u stanju i prilici da po ovom i slicnim forumima provodimo sate i sate svog zivota, otkucamo hiljade nadrikomentara, pametujemo o svemu i pri tome relativno ne brinemo mnogo jer imamo koliko toliko sigurnu egzistenciju, bez obzira sto hljeb zaradjujemo u prilikama kad mozemo dopustiti sate i sate citanja i pisanja ovakvih sadrzaja.Ci-Nick wrote:Nikola Grabovac emocionalno živi u socijalizmu. U mojim očima je pao kada je kao ministar zagovarao "kontrolisanu" devalvaciju od 20%.