trebalo bi promijeniti naziv teme u turska vs hrvatska
helem moj doprinos temi:
ove godine neću ići na more zbog nekih drugih preuzetih obaveza
ljetovala sam u hrvatskoj nekoliko godina, a unazad tri-četiri godine ljetujem u crnoj gori tačnije u ulcinju, s tim da pravim izlete i po ostalim mjestima na crnogorskom primorju (bar, budva...). Na Crnu Goru sam se odlučila jer mi je ugođaj na plaži sličnog tipa kao u hrvatskoj, jeftiniji privatni smještaj(ne ljetujem po hotelima) te su mi crnogorci bili generalno ljubazniji...Također, bolji mi je noćni život i jeftinije su cijene hrane i pića u kafićima i restoranima...
Da je malo više vremena i para

voljela bih otići u tursku tačnije marmaris ili kušadasi:)...a ono što za mene turska/grčka/španija nude a što hrvatskoj fali jeste nedostatak ponude u pogledu sadržaja...Ono, u hrvatskoj imaš čisto more, pokoji muzički festival...i to je to...nema neke ponude fakultativnih izleta (npr. neke tematske večeri, obilasci nekih arheoloških lokaliteta, akvaparkovi sa delfinima, škole ronjenja...) ...i naspram toga jeste skupa u pogledu siromašnog sadržaja koji nudi...i radi takvog ugođaja, po meni je skupa kako za izlaske (uključujem ovdje i izlaske na večeru/ručkove i pića) tako i u pogledu cijena smještaja i privatnog i hotelskog...
kao primjer hrvatskog turizma tj. odnosa cijene i ponude uzeću Hotel Alem - Baško polje...Cijena smještaja u 1/2 sobi sa boravišnim taksama u sezoni dođe oko 90 KM...i meni je plaža u baškom polju stvarno prekrasna,sa puno hlada...međutim za 90 KM evo gdje ste smješteni: http:/
www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g64407 ... .html...Ok, star hotel, grozna ponuda hrane...zašto ga onda ne izdaju po jeftinijoj cijeni? ali jok oni su to zacijenili kao da se radi o hotelu u npr. španiji...