Nikad više sa Srbijom!

Cpncku

#1 Nikad više sa Srbijom!

Post by Cpncku »

Draga moja braćo Srbi, Hrvati i Bošnjaci.
Mene vjerovatno uglavnom pamtite po postovima koji su bili pro-srpski orijentisani i usmjereni na povezivanje RS sa Srbijom.
Ali, u posljednjih par dana sam shvatio jednu gorku ali istinitu stvar:
Nama Srbijanci ne misle dobro! Smatraju nas glupima, a oni koji nas ne smatraju, onda nam podmeću noge na poslu da bi napredovali preko naših leđa, licemjerni su i smiju ti se u lice, kofol te vole a ovamo ti podmeću.
Teška mi se gorčina skupila oko srca. Braćo bosanski Srbi koji gajite iluzije o Srbiji, shvatite da vam je JEDINA domovina ova naša napaćena Bosna! Onaj ko je od vas proveo bar neko vrijeme u Srbiji znaće o čemu govorim. A onaj ko nije, neka ne gaji ILUZIJE da su nam Srbijanci braća (čast nekima ali većina su pokvareni). Nemojte me sad proglasiti izdajnikom što ovo pišem,ali to vam govorim najiskrenije.

Braćo Bošnjaci i Hrvati iz Bosne,
oprostite što sam zaboravio da ste nam vi, uprkos ratu i svemu što nam se ružno izdešavalo, ipak U SUŠTINI BRAĆA. Oprostite mi na svakoj gruboj riječi ako sam imao, a i ja ću vama ako ste vi mene uvrijedili.

Možda je kasno za pravljenje jedne jedinstvene Bosanske nacije sa tri vjere, ali mnogo smo mi bliži jedni drugima nego što su nama bosanskim Srbima bliski Srbijanci ili Hrvatima Hrvati iz Hrvatske. Barem tako ja osjećam.

Ako ništa drugo, barem kažemo u lice šta mislimo jedni o drugima, a ne licemjerno i pokvareno kao Srbijanci što čine (čast pojedincima koji nisu takvi).

Iako me je posao većinom držao u Srbiji a manjnim dijelom u RS/BiH, napuštam ovo leglo nemorala i licemjerstva. Gledaću da što manje u budućnosti prelazim Drinu a da što više budem u Bosni jer je TO MOJA ZEMLJA, U NJOJ JA NISAM STRANAC!!!

Kada to svi shvatimo, lako cemo se dogovoriti oko unutrasnjeg uredjenja i funkcionisanja entiteta.

Uz jaku BiH, i mi smo jaki !!!
magnifico

Post by magnifico »

mnogo smo jaki :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

:)
Mahalac

Post by Mahalac »

kazem je da daju apaurin i bez recepta, ...a oni ????

eh eto ti sad pa ti vidi...cuj ja mu brat :-)

:roll:

:zzzz:
nebi

Post by nebi »

Hm.....ovo gore zvuci kao izjava nekog od talaca Al-Zarkavija :?
pitt

Post by pitt »

Sto bi jedan debil sad rekao "Flip-flopper" :D:D:D
nebi

Post by nebi »

Srpski,je li sve u redu?
Nista pistolj na celu,kama pod vratom i sl.?
meldina

Post by meldina »

Srpski da ti neko nije nesto podvalio :D :D
Ovdje gdje sam ja ima srbijanaca oni bomi smatraju vas bracom al eto :roll:
Prenj

Post by Prenj »

meldina wrote:Srpski da ti neko nije nesto podvalio :D :D
Ovdje gdje sam ja ima srbijanaca oni bomi smatraju vas bracom al eto :roll:
Meldina,

i ti si moja sestra, tamo u daleka dijaspora, premda te tesko citam i razumijem s vremena na vrijeme.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Crpsku nama je to sve jasno :) Fino od tebe ako je iskreno :) Ti ne trebas nama ovdje to da govoris nama je sve kristalno jasno u kojoj drzavi zivimo i koju domovinu treba da volimo. Nego ako vec hoces da ucinis dobro djelo tu gdje zivis sa tim svijetom malo porazgovaraj njima oci otvori.

Eto ja te pozdravljam, zdrav razum prije svega ako je iskren. Ovo "ako je iskren "sam stavio iz razloga sto sam do sad citao sta si pisao.
meldina

Post by meldina »

Meldina,

i ti si moja sestra, tamo u daleka dijaspora, premda te tesko citam i razumijem s vremena na vrijeme.
Nisam se tebi ni obracala zato me i ne zanima dali razumijes ne
Istina, ja sam u daleko daleko iz Bosne ,a gdje si ti vjerovatno si i ti ovde negdje u USA ili u Evropi
+od 13 godina

#12 cool

Post by +od 13 godina »

Jesi lud!
Ja ne znam da li me je iko odavno ovoliko nasmijao!!! Fakat ludnica. Daj Boze da je istina, ali svida mi se sto si se vrati oseb i napokon posto bosanac! Svaka ti cast. Da hoce svi ovi pravoslavci i katolici (srbi i hrvati) u Bosni se opametiti tako ko i ti, imali bi mi mnogo jaku drzavu. Cak sto vise bi mnogo bolji bili od Albanije. Pa ko zna, i za nekoliko godina i jaci i od Srbije 8-) ;-)
Ko zna...
+od 13 godina

#13 cool

Post by +od 13 godina »

Jesi lud!
Ja ne znam da li me je iko odavno ovoliko nasmijao!!! Fakat ludnica. Daj Boze da je istina, ali svida mi se sto si se vrati oseb i napokon posto bosanac! Svaka ti cast. Da hoce svi ovi pravoslavci i katolici (srbi i hrvati) u Bosni se opametiti tako ko i ti, imali bi mi mnogo jaku drzavu. Cak sto vise bi mnogo bolji bili od Albanije. Pa ko zna, i za nekoliko godina i jaci i od Srbije 8-) ;-)
Ko zna...
+od 13 godina

#14 cool

Post by +od 13 godina »

Jesi lud!
Ko zna...
rumenko

Post by rumenko »

Fino je ovo procitati.Nadam se da je iskreno.
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

cpncku,(mr.K) neka si ti ovo napisao na Bosanskom catu,aferim,jer svojim tjelom osjecati i svojom glavom razmisljati je vrh vrhova.
Pazi ako se drznes da ovo kazes tamo gdje treba,moras znati jednu izreku:
POPU MOZES RECI DA JE POP
BOBU DA JE BOB
ALI KURVI DA JE KURVA JOK.
supersonic

Post by supersonic »

wow ne mogu da vjerrujem. mozda je neka zajebancija, ja prosto ner mogu da vjerujem. srpska da nisi dobio otkaz na poslu:) zajebo te brat srbim. neka ba imas ti bracu muslimane i hrvate. al sve dok ne dobijes novi posao, pa cemo onda opet po starom.
bilo bi fino da je tako :D
Cpncku

Post by Cpncku »

fukara_tz wrote:Crpsku nama je to sve jasno :) Fino od tebe ako je iskreno :) Ti ne trebas nama ovdje to da govoris nama je sve kristalno jasno u kojoj drzavi zivimo i koju domovinu treba da volimo. Nego ako vec hoces da ucinis dobro djelo tu gdje zivis sa tim svijetom malo porazgovaraj njima oci otvori.

Eto ja te pozdravljam, zdrav razum prije svega ako je iskren. Ovo "ako je iskren "sam stavio iz razloga sto sam do sad citao sta si pisao.
Iskren sam. A ono dosad sto sam pisao, izražavao sam nacionalna gledišta i gledao sam da ne uvrijedim nekoga (ako nisam u tome uspio, izvinjavam se). Moje politicko misljenje je bilo da RS treba da se vise povezuje sa Srbijom nego sa FBiH (doduše čak ni tada nisam bio za nasilno otcjepljenje RS od BiH), ali nakon izvjesnog vremena provedenog u Srbiji vratio sam se ogorcen u Bosnu, tako da je moja koncepcija sada da RS ipak vise treba traziti svoju buducnost kroz saradnju sa FBiH nego sa Srbijom. Jer, sa FBiH bar znamo na cemu smo, pa i ako nas neko odatle i ne voli, a sa Srbijom ti je "macka u dzaku", kontas da su ti "braća", a zavuku ti ga iza ledja.

Jebi ga, čitav život te uče kako ti je Srbija "majka", i to te vjerovatno uče oni koji tamo nisu ni kročili. A mi bosanski Srbi koji smo proveli izvjesno vrijeme u Srbiji, većina nas je naišla na tamošnje nerazumijevanje i podmetačine ali je nas većinu bilo briuka da to izlažemo na ovakvim forumuma da se "vi ne bi naslađivali", te smo to gutali u sebi. Ali kontam da se normalan covjek nece nasladjivati, a za komentare "nenormalnih" me bas i briga.

Ali evo ja sam dobio napad iskrenosti, posebno potaknut od nekih zlih dešavanja što su mi se desila u Srbiji od Srbijanaca.

Nije grijeh biti u zabludi pa skontati to, ali je grijeh tvrdoglavo ostati u toj zabludi.

Sve dok Srbi iz BiH ne shvate da su im bliži bosanski Hrvati i Bošnjaci nego Srbijanci, te dok bosanski Hrvati ne shvate da su im bliži bosanski Srbi i Bošnjaci nego Hrvati iz Hrvatske ili dok Bošnjaci ne shvate da su im bliži bosanski Srbi i Hrvati nego npr. Turci ili Arapi, neće biti sreće u Bosni.

Što reče Ivo Andrić: "Bosanski narodi žive jedni pored drugih, ali satove navijaju po različitim vremenima, Srbi gledaju ka Moskvi, muslimani ka Stambolu a Hrvati ka Rimu. To je nesreća Bosne."

Znam da je teško sve vratiti na svoje mjesto poslije palih žrtava, ali ko zna, možda vremenom, praštanjem i čovjekoljubljem.
Last edited by Cpncku on 02/11/2004 17:12, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Cpncku wrote:
fukara_tz wrote:Crpsku nama je to sve jasno :) Fino od tebe ako je iskreno :) Ti ne trebas nama ovdje to da govoris nama je sve kristalno jasno u kojoj drzavi zivimo i koju domovinu treba da volimo. Nego ako vec hoces da ucinis dobro djelo tu gdje zivis sa tim svijetom malo porazgovaraj njima oci otvori.

Iskren sam. A ono dosad sto sam pisao, izražavao sam nacionalna gledišta i gledao sam da ne uvrijedim nekoga (ako nisam u tome uspio, izvinjavam se). Moje politicko misljenje je bilo da RS treba da se vise povezuje sa Srbijom nego sa FBiH (doduše čak ni tada nisam bio za nasilno otcjepljenje RS od BiH), ali nakon izvjesnog vremena provedenog u Srbiji vratio sam se ogorcen u Bosnu, tako da je moja koncepcija sada da RS ipak vise treba traziti svoju buducnost kroz saradnju sa FBiH nego sa Srbijom. Jer, sa FBiH bar znamo na cemu smo, pa i ako nas neko odatle i ne voli, a sa Srbijom ti je "macka u dzaku", kontas da su ti "braća", a zavuku ti ga iza ledja.

Jebi ga, čitav život te uče kako ti je Srbija "majka", i to te vjerovatno uče oni koji tamo nisu ni kročili. A mi bosanski Srbi koji smo proveli izvjesno vrijeme u Srbiji, većina nas je naišla na tamošnje nerazumijevanje i podmetačine ali je nas većinu bilo briuka da to izlažemo na ovakvim forumuma da se "vi ne bi naslađivali", te smo to gutali u sebi.

Ali evo ja sam dobio napad iskrenosti, posebno potaknut od nekih zlih dešavanja što su mi se desila u Srbiji od Srbijanaca.

Sve dok Srbi iz BiH ne shvate da su im bliži bosanski Hrvati i Bošnjaci nego Srbijanci, te dok bosanski Hrvati ne shvate da su im bliži bosanski Srbi i Bošnjaci nego Hrvati iz Hrvatske ili dok Bošnjaci ne shvate da su im bliži bosanski Srbi i Hrvati nego npr. Turci ili Arapi, neće biti sreće u Bosni.

Što reče Ivo Andrić: "Bosanski narodi žive jedni pored drugih, ali satove navijaju po različitim vremenima, Srbi gledaju ka Moskvi, muslimani ka Stambolu a Hrvati ka Rimu. To je nesreća Bosne."

Znam da je teško sve vratiti na svoje mjesto poslije palih žrtava, ali ko zna, možda vremenom, praštanjem i čovjekoljubljem.
Sve potpisujem. Vazda je komsija bio najpreci.
magnifico

Post by magnifico »

Prenj wrote:Sve potpisujem. Vazda je komsija bio najpreci.
dokazano vec koliko stotina hiljada puta :skoljka:
Cpncku

Post by Cpncku »

supersonic wrote:wow ne mogu da vjerrujem. mozda je neka zajebancija, ja prosto ner mogu da vjerujem. srpska da nisi dobio otkaz na poslu:) zajebo te brat srbim. neka ba imas ti bracu muslimane i hrvate. al sve dok ne dobijes novi posao, pa cemo onda opet po starom.
Da je manje sumnje u svima nama, prije bi napravili Bosnu kakvu zelimo. Vjeruj, nema razloga da te lazem.
margareta

#22 Re: NIKAD VISE SA SRBIJOM !!!

Post by margareta »

Cpncku wrote:Draga moja braćo Srbi, Hrvati i Bošnjaci.
Mene vjerovatno uglavnom pamtite po postovima koji su bili pro-srpski orijentisani i usmjereni na povezivanje RS sa Srbijom.
Ali, u posljednjih par dana sam shvatio jednu gorku ali istinitu stvar:
Nama Srbijanci ne misle dobro! Smatraju nas glupima, a oni koji nas ne smatraju, onda nam podmeću noge na poslu da bi napredovali preko naših leđa, licemjerni su i smiju ti se u lice, kofol te vole a ovamo ti podmeću.
Teška mi se gorčina skupila oko srca. Braćo bosanski Srbi koji gajite iluzije o Srbiji, shvatite da vam je JEDINA domovina ova naša napaćena Bosna! Onaj ko je od vas proveo bar neko vrijeme u Srbiji znaće o čemu govorim. A onaj ko nije, neka ne gaji ILUZIJE da su nam Srbijanci braća (čast nekima ali većina su pokvareni). Nemojte me sad proglasiti izdajnikom što ovo pišem,ali to vam govorim najiskrenije.

Braćo Bošnjaci i Hrvati iz Bosne,
oprostite što sam zaboravio da ste nam vi, uprkos ratu i svemu što nam se ružno izdešavalo, ipak U SUŠTINI BRAĆA. Oprostite mi na svakoj gruboj riječi ako sam imao, a i ja ću vama ako ste vi mene uvrijedili.

Možda je kasno za pravljenje jedne jedinstvene Bosanske nacije sa tri vjere, ali mnogo smo mi bliži jedni drugima nego što su nama bosanskim Srbima bliski Srbijanci ili Hrvatima Hrvati iz Hrvatske. Barem tako ja osjećam.

Ako ništa drugo, barem kažemo u lice šta mislimo jedni o drugima, a ne licemjerno i pokvareno kao Srbijanci što čine (čast pojedincima koji nisu takvi).

Iako me je posao većinom držao u Srbiji a manjnim dijelom u RS/BiH, napuštam ovo leglo nemorala i licemjerstva. Gledaću da što manje u budućnosti prelazim Drinu a da što više budem u Bosni jer je TO MOJA ZEMLJA, U NJOJ JA NISAM STRANAC!!!

Kada to svi shvatimo, lako cemo se dogovoriti oko unutrasnjeg uredjenja i funkcionisanja entiteta.

Uz jaku BiH, i mi smo jaki !!!
Cestitke brate Srbine (ne po vjeri) samo josh da nam se i Hrvati tako obrate niko nam nishta nikada nece moci jer :

ZAJEDNO SMO NAJ JACI

vozdrica
Prenj

Post by Prenj »

Cpncku wrote:
supersonic wrote:wow ne mogu da vjerrujem. mozda je neka zajebancija, ja prosto ner mogu da vjerujem. srpska da nisi dobio otkaz na poslu:) zajebo te brat srbim. neka ba imas ti bracu muslimane i hrvate. al sve dok ne dobijes novi posao, pa cemo onda opet po starom.
Da je manje sumnje u svima nama, prije bi napravili Bosnu kakvu zelimo. Vjeruj, nema razloga da te lazem.
Problem nije nikad bio na nasem nivou. :)
Supci gore su ga stvorili. :x
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Cpncku wrote:

Jebi ga, čitav život te uče kako ti je Srbija "majka", i to te vjerovatno uče oni koji tamo nisu ni kročili. A mi bosanski Srbi koji smo proveli izvjesno vrijeme u Srbiji, većina nas je naišla na tamošnje nerazumijevanje i podmetačine ali je nas većinu bilo briuka da to izlažemo na ovakvim forumuma da se "vi ne bi naslađivali", te smo to gutali u sebi. Ali kontam da se normalan covjek nece nasladjivati, a za komentare "nenormalnih" me bas i briga.

Nije grijeh biti u zabludi pa skontati to, ali je grijeh tvrdoglavo ostati u toj zabludi.

Skoro sam citao kako se zezas sa mircerkom (cini mi se da joj je tako nick) i onda u jednom postu ona ti je predlozila ko da se nadjete negdje na kafi tamo u sarajevu...sad nije bitno gdje...hocu da ti kazem da ta mircerka mislim ja veze nemam ko je ,nit koga znam ovdje, al sam siguran da bi ona s tobom sjedila i pila kafu isto kosto bi sjedila sa mnom iz tuzle i s nekim iz mostara pa bio on srbin hrvat bosnjak cigan il sta vec....meni je zao sto je narod u RS-u malo vise nastrojen i sto cesto procitam kako je ovaj grad musilmanski vakav nakav,a u sustini u stvarnom zivotu sve funkcijonise drugacije....pa ja ni zadnjeg papka ne bi pito ko je nacionalnosti....a internet je nesto drugo ovdje mozez biti sve i internet ne odrzava stvarno stanje u nekoj sredini....eto ja bih bas volio da procitam kako si upoznao mircerku ustvari kad bolje razmislim prvo cu je ja upoznat jer mi je simpaticna :) pa cemo se za dalje dogovorit :)...onda ce komi veliki Hrvat :D :lol: da nas obadvojicu razbije :lol: .... a Turska Istambul itd nikakve veze sa mnom nemaju, moja drzava je BiH, moja reprezentacija je BiH a Turska itd nema veze sa mnom...mene su roditelji ucili da volim svakoga i postujem svakoga...i ja to radim koliko mogu....a nekad takodje napravim neki ispad i u zivotu i na forumu (al nakupi se covjeku katkad)....malo vise razumijevanja medju ljudima i sve ce biti super :)
visocicaguy

Post by visocicaguy »

eto.....jos jedno milion i po nek misli ko ti i valjat ce
Post Reply