Nikad vise kroz Sloveniju

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Orbini

#1 Nikad vise kroz Sloveniju

Post by Orbini »

:x :x :x Ajoj, koja zahebancija i patnja. :x Na Maroboru mrtva glava, kilometarski redovi i ona vinjeta za ono malo magistralnog puta. Preko Ljubljane lafo radovi na putu a nikakvi radovi, te usmjerise saobracaj kroz grad. Sve nebi li iskamcili jos koji euro od putnika namjernika pa da ga prisile na stanke, prenociste,.....
Bem im ****** jesu vala kurton drzava, vise su dosad imali srece nego pameti pa su se debelo okoristili, a tek ce ubuduce.

Nije mi zao para i one vinjete na 6 mjeseci, ali jest mi zao sto bar nemas uslugu za te pare, i izgubljenog vremena. Austrija ti bar nudi uslugu i uzivanciju na putovanju, za kratko vrijeme.

Nema druge nego avion, voz,... ili autom kroz Madjarsku. Neznam jeli jos koji dijasporac morao neplanski ekstra zanociti zbog slovenacke "geopolitike". Ako jeste, neka podjeli samnom huju :x i usput da skontamo kakvu drugu alternativu.

Izvinte sto ja 'vako, al morao sam. :|
Kurt_Kombajn

#2 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by Kurt_Kombajn »

Nema nikakve potrebe za srkletom.

BEC (A) - DJER (GYOR) - PECUJ (PÉCS) (HUN) - BELI MANASTIR - OSIJEK - ZUPANJA

1+. put je kraci za oko 150 km - otprilike jedan sat usparas. + gorivo.
2+. nema slovenije - €32 ili koliko vec kosta sparas.
3+. nema placanja autoputa kroz hrvatsku - jos €17
4-. kroz madjarsku je magistralni put (od djera)- nesto se placa, ali daleko manje nego kroz hrvatsku, mislim oko €5. s tim sto je put ekstra dobar, nikad nema guzve (normalno da ces izbjegavati petak poslije podne), put ravan ko strijela, policije nigdje na vidiku, sibas 120km/h konstantno, nekad i 160. kroz naseljena mjesta usporis na 60, policije na svakom cosku i zajebani su nenormalno.
5+. na granicama nema guzve skoro nikad, jedino sto madjari u povratku u EU ne dozvoljavaju NISTA (AMA BAS NISTA - voca, povrca, mesa, alkohola, cigara) ponijeti.

to je to. kakva slovenija ba.
Citizen-X

#3 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by Citizen-X »

Ja sam o tome davno pric'o.

Al' hoce nas bosnjo autobanom pa to ti je. I neka mu je. Izvini sto sam quita pa ti ovako odgovaram, al' gledam stari put - prazan a kolona na Macelju 8km.

Zali boze benzina vremena i zagadjenog zraka (kojeg usput niko i ne jebe al' naplatice nama priroda to - kad tad).

Isao vise puta preko Madjarske - ljepota - nigdje stajanja - ima fine prirode - nema frustracija.

Prenesem uvijek suhovine bez problema - samo kazem kopaj i uzimaj sta hoces u kantu. Sve su licne stvari.

Previse dramatizujete a ne trazite alternative.

Najskuplji su zivci - a meni su oni najdrazi.

Lijep pozdrav i sretan put.
pustopoljina

#4 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by pustopoljina »

cak i kad hoces starim putem kroz sloveniju,opet imas mrvicu hitre ceste,na kojoj ceka cika policajac,da pita za vinjetu.
malizeleni

#5 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by malizeleni »

Nikad vise kroz Sloveniju. Za lijekova im zafalilo. Konto izbjeci Macelj, pa ishao na Krsko i Celje, pa auto putem do Maribora. Svako malo nesto grade, a nigdje nikoga. Glupo bi mi bilo ici na bech, ali cu ici preko ceske i madjarske sljedeci put.
vjesticanametli

#6 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by vjesticanametli »

vratila se u subotu iz dojclanda preko maĐŽarske.............sloveniji murac :D ............platila 2x7,70 evra u AT i to je to........otisla preko budimpeste i sve je bilo ok..........obavezno ici na budimpestu jer je onaj drugi put put sela i nema vise od 60 ili 70 na sat voziti (skrenula malo u povratku kuci :lol: ) sve u svemu slovenijooooooooo jebi seeeeeeeeeeeee :evil:
serpico

#7 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by serpico »

Jucer se vratio preko Madjarske. Drugacije ne bih ni vidio sve ljepote Zagorja i Madjarske.
zimzelen

#8 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by zimzelen »

Kurt_Kombajn wrote:Nema nikakve potrebe za srkletom.

BEC (A) - DJER (GYOR) - PECUJ (PÉCS) (HUN) - BELI MANASTIR - OSIJEK - ZUPANJA

1+. put je kraci za oko 150 km - otprilike jedan sat usparas. + gorivo.
2+. nema slovenije - €32 ili koliko vec kosta sparas.
3+. nema placanja autoputa kroz hrvatsku - jos €17
4-. kroz madjarsku je magistralni put (od djera)- nesto se placa, ali daleko manje nego kroz hrvatsku, mislim oko €5. s tim sto je put ekstra dobar, nikad nema guzve (normalno da ces izbjegavati petak poslije podne), put ravan ko strijela, policije nigdje na vidiku, sibas 120km/h konstantno, nekad i 160. kroz naseljena mjesta usporis na 60, policije na svakom cosku i zajebani su nenormalno.
5+. na granicama nema guzve skoro nikad, jedino sto madjari u povratku u EU ne dozvoljavaju NISTA (AMA BAS NISTA - voca, povrca, mesa, alkohola, cigara) ponijeti.

to je to. kakva slovenija ba.
Ne kontam kako ce biti 150 KM krace kad samo skretanje za Bec je dodatak od 200 KM, al hajd' nema veze. Po meni je bolje, ko ide na Passau i ne ide preko Linza i Wiena, da skrene blizu Graza za Obberwart, tako nekako, i kroz Madjarsku, uz samu granicu dodje do Varazdina gdje te ceka opet auto-cesta. Milina a Jenzima, sipak, Od mene vise nikad, sve dok ne ponude opciju za 10 dana kao sav normalan svijet. Sram ih bilo, stotine miliona zaradise. Prava moderna hajducija.
čičamiča

#9 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by čičamiča »

što se mene tiče SLO je O.K. država. Ja idem poslom jedan do dva puta mjesečno u Njemačku i nikada nije gužva. Nema dijaspore !!!
A dijasporo što se mene tiče možete i preko Albanije, boli me k...
jefferson

#10 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by jefferson »

čičamiča wrote:što se mene tiče SLO je O.K. država. Ja idem poslom jedan do dva puta mjesečno u Njemačku i nikada nije gužva. Nema dijaspore !!!
Meni je strasno drago sto tebe boli k...!
Vidis ja sam vodio jednom reprezentaciju juniorsku (znaci djeca do 16g) i skidali su mi gume u Sloveniji jer kao da vide imal droge! Mimo toga, granicari koji su to radili su bili opremljeni HK automatskim puskama.
Sto se mene tice, ja bi nalozio DGS-u da isto tretira slovenske drzavljane sve dok oni ne promjene odnos!
čičamiča

#11 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by čičamiča »

Ljudi su napravili normalnu Državu.
Što nama ne uspjeva.
Zar juniori nisu do 19 :-D ili si ti vođa puta nekog specijalnog sporta?
jefferson

#12 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by jefferson »

čičamiča wrote:Ljudi su napravili normalnu Državu.
Što nama ne uspjeva.
Zar juniori nisu do 19 :-D ili si ti vođa puta nekog specijalnog sporta?
Njihov odnos prema gradjanima BiH nema veze s time jel to normalna ili ne drzava. Znaci ako se mi pocnemo isto ponasati prema slovencima onda smo i mi normalna drzava?
Drugo, juniori su i do 14, 16, 18g, ali eto ovi su bili do 16!
čičamiča

#13 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by čičamiča »

U moje doba su se 16-ogodišnjaci zvali kadeti.
Ali šta ćeš, sve se mijenja :)
seln

#14 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by seln »

mudroseri su se i prije zvali tako.
a slovenci...nigdje manje nacije sa vise kompleksa.
čičamiča

#15 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by čičamiča »

seln wrote:mudroseri su se i prije zvali tako.
a slovenci...nigdje manje nacije sa vise kompleksa.
A lažovi ostaju lažovi.
Bože šta ljudi čine da bi bili intersantni.
Thet is life.
mamica papucarka

#16 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by mamica papucarka »

....nis :oops: :mrgreen:
janje_

#17 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by janje_ »

isprobo sam jedno 90% alternativnih pravaca i kroz hrvatsku i kroz sloveniju i kroz madjarsku.

najkraca (u kilometrima) relacija srebrenik - bec je sljedeca:

srebrenik - gradacac - samac - djakovo - nasice - virovitica - terezino polje (na ovom granicnom prelazu skoro pa da moras probuditi policajce na granici, nikad guzve) barcs - marcali - balatonlkadsfkhladkfjk - sumeg - sopron - klingenbach - bec

551 km.. 7,5 sati normalne voznje (u mjestima ne preko 60, na drugim relacijama kako put dozvoljava ali ne preko 110 ako nije autoput).

ko ne voli bas toliko dugo da se vozi regionalnim putevima alternativa kroz madjarsku je (pocinjem od samca):

- djakovo - osijek - beli manastir - mohacs - szekszard - gyor i od gyora autoput do beca (7-dnevna vinjeta kosta nekih 7 eura)

573 km.. ca 7 sati, ali se na belom manastiru zna zadesiti guzva..

ako vam se autoputom, a ne placa vam se cestarina:

normalno do zagreba, onda - varazdin - nedelisce - sredisce ob dravi (jednako rasterecen prelaz ko i barcs) - ljutomer - radenci - gornja radgona - bad gleichenberg - ilz i autoputom dalje do beca.. ca. 680 km, nekih 7 sati..
oni koji idu za njemacku mogu zbosti od granice prema gracu i dalje prema njemackoj..

ako vam se ne placa autoput kroz hrvatsku, onda idite podravskom magistralom, pa dalje varazdin i kako sam nabrojo..

ako vam se samo ne placa vinjeta kroz sloveniju:
...macelj - gruskovje - ptuj - lenart - kruzni tok iza maribora - pesnica (neki to zovu "stari put") - sentilj..
vremenski gubitak u odnosu na autoput je nekih pola sata..

ovako to otprilike izgleda:

Image
fatal error

#18 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by fatal error »

janje_ wrote:isprobo sam jedno 90% alternativnih pravaca i kroz hrvatsku i kroz sloveniju i kroz madjarsku.

srebrenik - gradacac - samac - djakovo - nasice - virovitica - terezino polje (na ovom granicnom prelazu skoro pa da moras probuditi policajce na granici, nikad guzve) barcs - marcali - balatonlkadsfkhladkfjk - sumeg - sopron - klingenbach - bec

551 km.. 7,5 sati normalne voznje (u mjestima ne preko 60, na drugim relacijama kako put dozvoljava ali ne preko 110 ako nije autoput).

ko ne voli bas toliko dugo da se vozi regionalnim putevima alternativa kroz madjarsku je (pocinjem od samca):

- djakovo - osijek - beli manastir - mohacs - szekszard - gyor i od gyora autoput do beca (7-dnevna vinjeta kosta nekih 7 eura)

normalno do zagreba, onda - varazdin - nedelisce - sredisce ob dravi (jednako rasterecen prelaz ko i barcs) - ljutomer - radenci - gornja radgona - bad gleichenberg - ilz i autoputom dalje do beca.. ca. 680 km, nekih 7 sati..
oni koji idu za njemacku mogu zbosti od granice prema gracu i dalje prema njemackoj..

ako vam se ne placa autoput kroz hrvatsku, onda idite podravskom magistralom, pa dalje varazdin i kako sam nabrojo..

...macelj - gruskovje - ptuj - lenart - kruzni tok iza maribora - pesnica (neki to zovu "stari put") - sentilj..

ako mislis na prvi kruzni tok iza maribora prema granicnom prelazu...nazalost ne ide. sam kruzni tok je brza cesta a samim tim i obavezna vinjeta :!:
vjesticanametli

#19 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

fatal error wrote:
janje_ wrote:isprobo sam jedno 90% alternativnih pravaca i kroz hrvatsku i kroz sloveniju i kroz madjarsku.

ako mislis na prvi kruzni tok iza maribora prema granicnom prelazu...nazalost ne ide. sam kruzni tok je brza cesta a samim tim i obavezna vinjeta :!:
:thumbup: bez guzve a vinjetu bas i ne moras kupiti 8-) :lol: ono jest da treba ali zaboravi covjek :D
vjesticanametli

#20 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

policiju vjerovao ili ne nisam ni vidjela :) u odlasku kupila vinjetu u povratku nisam ................. recimo ne sloveniji :D
janje_

#21 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by janje_ »

fatal error wrote:ako mislis na prvi kruzni tok iza maribora prema granicnom prelazu...nazalost ne ide. sam kruzni tok je brza cesta a samim tim i obavezna vinjeta :!:
ma daj.. i da je tako, ja bi riskiro onih 20 metara.. ;)

a to je najmanji problem.. i tu sam isprobo jednu alternativu:

Image

jedino je prilaz samom nekadasnjem granicnom prelazu plaho nizbrdo, ali nista strasno..
fatal error

#22 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by fatal error »

janje_ wrote:
ma daj.. i da je tako, ja bi riskiro onih 20 metara.. ;)
nazalost jeste :(
jbg...sta cu kad sam ziheras. nikad se nisam povodio za onom: no risk, no fun. :mrgreen:
ja ga na pesnicu namotam :mrgreen:
La Mer

#23 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by La Mer »

čičamiča wrote:što se mene tiče SLO je O.K. država. Ja idem poslom jedan do dva puta mjesečno u Njemačku i nikada nije gužva. Nema dijaspore !!!
Uvijek se nadje neko ko pokusava glumiti facu. Pa tako i ovdje. Naso se lik prozvanim da brani Sloveniju. Super. Dijaspora kriva Jopet, jelde? :-) :roll:
Wanted1

#24 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by Wanted1 »

La Mer wrote:
Uvijek se nadje neko ko pokusava glumiti facu. Pa tako i ovdje. Naso se lik prozvanim da brani Sloveniju. Super. Dijaspora kriva Jopet, jelde? :-) :roll:
Nije jedini , evo i mene - šta ćemo sad :dance:
La Mer

#25 Re: Nikad vise kroz Sloveniju

Post by La Mer »

Wanted1 wrote:
La Mer wrote:
Nije jedini , evo i mene - šta ćemo sad :dance:
Nista, kupi slovensku zastavu pa je zakaci na zid.
Post Reply