Nijedna srpska beba...

Post Reply
winabike

#26 Re: Nijedna srpska beba...

Post by winabike »

Da ne pricam previse, jedan pametan covjek to napisa prije 10-ak godina:

Balada o Gigi Bosniću
Sejo Sexon - Zabranjeno Pusenje. Album: Fildžan viška (1997)

KK Koševo je bila ekipa solidna
Boro, Skeli, Cuba, Trile
U dušu svak se zna,
Al' drmala je tom fildžan ligom
Zbog legendarnog kapitena Gige Bosnića

Bilo je to zlatno doba našeg basketa
Rusi poslaše u Sibir pet-šest trenera
A mi se kladili jesu'l rolinzi
Bolji kod Gige il' kod Delibašića

23-eg maja protiv KK "Alhosa"
Došli da ga vide ljudi malo važniji
Al' Gigo je svu noć sa rajom ružio
Toga dana nije bio najprecizniji

I tako malo rada puno talenta
Malo povrede a malo "Vecchia"
Tek jednog dana Gigo Bosnić zakuca
Na vrata zaboravljenih asova

Tih dana mu se u glavi desi neki kvar
Priča o politici, za nacionalnu stvar
Zavrće ture na šanku, kažu radi za stranku
Procenat ispod 31, išo je na Gazimestan

I tako malo rada puno talenta
Malo povrede a malo "Vecchia"
Tek osvanu Gigo tog aprila kraj haubice
Konačno je imao cijeli grad ispod sebe

Za sve dosuđene korake
Za sve sudijske nepravde
Za sve promašene zicere
Za sve što ga nisu voljele
Za Kosevo, za Vratnik, Maltu
Za čitav svijet
Gigo Bosnić puni sad
Kalibar 155

U rovu u mraku, kraj terena "Koševa"
Izgorile su table, pala je konstrukcija
Al' samo jednu stvar bi' još da upitam:
Bi li priča ta bila drugačija
Da je ušla ona trica protiv KK "Alhosa"?
bosn.om

#27 Re: Nijedna srpska beba...

Post by bosn.om »

Ima jedna druga cinjenica koje se treba sjetiti, a to je da je velika vecina "otislih" Srba pocela napustati grad u periodu od 4-5 mjeseci prije rata pa do samog pocetka istog, sto znaci da su presli u redove srpske armije. To se treba dobro podsjetiti da se ne zaboravi, niko Srbe iz Sarajeva nije potjerivao, koji su otisli, otisli su sami slijedeci velikosrpsku ideologiju. Ne smijemo dozvoliti da ih se sada tretira kao nekakve zrtve, bilo to od strane obicnih bijednih propagandskih medija kao RTRS koji nista pametno nisu objavili od kada postoje, vec treba jasno reci da su vecina tih odbjeglih muskih Srba obicni vojni kriminalci sada, to je istina kakva jeste. Nek se sad jebu i pizde u svojim jahorinsko-romanijskim vukojebinama sjecajuci se kako im lijepo bî u Saraj'vu i nek lupanjem po glavu probaju shvatiti zasto bijahu toliko glupi '91-'92.; ja znam stotinjak Srba koji i dan danas zive u Sarajevu i zive k'o gospoda, jer '91.-'92. su se pokazali ljudi i to je kljucna cinjenica u ovoj raspravi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

simi5 wrote:Ima li neko ideju koliko Srba danas živi u Sarajevu i koliko dece Srba se rodi godišnje?
Za tebe i tvoj mozak ne znam, ali znam da se u Sarajevu radjaju iskljucivo bebe.
vjesticanametli

#29 Re: Nijedna srpska beba...

Post by vjesticanametli »

i to kao veoma mlade :D zaboravila mirci reci
aj ĐŽ :D
El torrero

#30 Re: Nijedna srpska beba...

Post by El torrero »

DA da samo vi furajte multietnicnost pa kad Nam se opet desi ono sto se desilo u zadnjem ratu....cudan je mentalitet Bosnjaka!
bosn.om

#31 Re: Nijedna srpska beba...

Post by bosn.om »

A da, i sta to znaci "srpska beba", beba koja dize tri prsta ispod Karadziceve slike? Za takve bebe ne znam, ali znam osobno nekoliko srpskih parova koji dobise djecu u sred poslijeratnog Sarajeva, a da ne govorim o velikom broju mjesanih brakova u svim kombinacijama, ali te bebe vjerivatno ne vaze, to se u rs vodi kao izdajnicko leglo, prave pocinju tek od Pala, ali tamo sad ima bolnica, pa valjda nije potrebno muciti buduce majke vozeci ih cak do Jezera, pogotovo sto je Pionirska odmah tu blizu, ne do Bog da ih ko baci lavovima, k'o '92. ...
mIRCerka

#32 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

El torrero wrote:DA da samo vi furajte multietnicnost pa kad Nam se opet desi ono sto se desilo u zadnjem ratu....cudan je mentalitet Bosnjaka!
Znas, tako su djecu trovali kosovskim bojem, i pricom o JEDNOM NARODU pa nam se desilo sto nam se desilo...tebe niko ne tjera da se zenis mimo svoga tora, tebe niko ne tjera da se druzis mimo svoga tora, ali isto tako ti niko ne daje pravo da pozivas, direktno ili indirektno na etnicki ciste mahale...jer takvom pricom i ne dao Bog aktivnostima, neces biti nista bolji od onoga sto je iz tenka pucao sa Jevrejskog groblja...
bosn.om

#33 Re: Nijedna srpska beba...

Post by bosn.om »

mIRCerka wrote:
El torrero wrote:DA da samo vi furajte multietnicnost pa kad Nam se opet desi ono sto se desilo u zadnjem ratu....cudan je mentalitet Bosnjaka!
Znas, tako su djecu trovali kosovskim bojem, i pricom o JEDNOM NARODU pa nam se desilo sto nam se desilo...tebe niko ne tjera da se zenis mimo svoga tora, tebe niko ne tjera da se druzis mimo svoga tora, ali isto tako ti niko ne daje pravo da pozivas, direktno ili indirektno na etnicki ciste mahale...jer takvom pricom i ne dao Bog aktivnostima, neces biti nista bolji od onoga sto je iz tenka pucao sa Jevrejskog groblja...
Sto ne znaci da se treba zaboraviti i poklanjati slijepo povijerenje, nego organizovati sve sto treba za zastitu svog naroda u slucaju da dodje do ruba opet, ali ne odbijati druge po etnicnosti, vec po humanosti i pogledu na Bosnu i Hercegovinu kao drzavu.
mIRCerka

#34 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

bosn.om wrote: Sto ne znaci da se treba zaboraviti i poklanjati slijepo povijerenje, nego organizovati sve sto treba za zastitu svog naroda u slucaju da dodje do ruba opet, ali ne odbijati druge po etnicnosti, vec po humanosti i pogledu na Bosnu i Hercegovinu kao drzavu.
Ja sam protiv zaborava i onog standardnog mir mir mir niko nije kriv...
JA sam ZA procesuiranje sve i jednog zlocinca, ubio on jedno, dvoje ili 1,000 civila. Prvo se te gamadi rijesiti a onda GRADITI ovu zemlju sa zdravijim elementima.
I dokle god ti budes vise gledao SVOJ narod a ne COVJEKA, nece biti napretka ovdje.
bosn.om

#35 Re: Nijedna srpska beba...

Post by bosn.om »

Nisi ti u prostorima koji pardoniraju zaboravljanje kome pripadas, to je tuzno, ja se s tobom sasvim teoretski slazem, ali taj nacin razmisljanja je dobrih 30ak godina prenapredan za nasu aktuelnu situaciju. Primjer jugoslavenskog perioda: muslimanski narod iz Foce, muslimanski narod iz Prace-Hrenovice, oba su zivjela u cvrstom vecinskom srpskom okruzenju nekih 50ak godina, miroljubivo i sve onako kako je bilo u Jugi, islo se na tudje praznike, slavlja itd., s razlikom da su Focaci razmisljali na slican nacin kao ti sada, gledajuci prvo u ljude kao ljude, dok ovi iz Prace-Hrenovice, iz posebnih istorijskih razloga - ko poznaje regiju zna o cemu se radi, su se uvijek strogo drzali svoje etnicke grupe, znajuci dobro gdje pripadaju a gdje ne. Desi se sta se desi, rezultat danas, genocid u Foci, nijedan musliman dole ne osta i to od strane onih s kojima su do rata dernecili bratski, koje su vise volili nego neke druge muslimane iz drugih krajeva, ti isti, prijatelji, komsije, im dodjose na pragove da ih iz kuca izvode, u kratko monstruozni haos, dok ovi u Praci-Hrenovici shvatajuci kakvo doba dodje zbise redove, odbranise svoje, razvalise Hrenovicku JNA kasarnu, jednu od najvecih u istocnoj Bosni, pomogose u deblokazi Gorazda, pa krenuse na 25km daleke Pale, da ih tek Dayton zaustavi od povezivanja sa Sarajevom. Rezultat danas, region slobodan i pripada Federaciji. Pouka: jedva i ja cekam da se u nasim krajevima pocne da razmislja na razuman nacin, ali to vrijeme nije jos doslo, otidji na Pale, u Visegrad, Banja Luku, Bijeljinu, shvatices o kolikoj mrznji se radi i onda ce ti pozliti, pa ce te uhvatiti strah do kosti od shvatanja na kojoj smo ivici opet i kako nas samo pamet i solidarnost moze spasiti, nece SAD vijecno ovdje mir cuvati...
Umjetnik a

#36 Re: Nijedna srpska beba...

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:
simi5 wrote:Ima li neko ideju koliko Srba danas živi u Sarajevu i koliko dece Srba se rodi godišnje?
Za tebe i tvoj mozak ne znam, ali znam da se u Sarajevu radjaju iskljucivo bebe.

mirci :kiss:

nego zna li iko gdje je u Sarajevu alipašin most?
mIRCerka

#37 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:
mIRCerka wrote:

Da to nije u Halilovicima? :D
Umjetnik a

#38 Re: Nijedna srpska beba...

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:
Umjetnik a wrote:
mIRCerka wrote:

Da to nije u Halilovicima? :D[/quote]

ma ne znam, pitaću nekoga :D
El torrero

#39 Re: Nijedna srpska beba...

Post by El torrero »

mIRCerka wrote:
Jesi li ti procitala moj prvi post na ovoj temi???
mIRCerka

#40 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

El torrero wrote:
mIRCerka wrote:
Jesi li ti procitala moj prvi post na ovoj temi???
Mentalitet...jedno mislim ujutro, drugo popodne, trece navece...
:D Ja se osvrnuh na ovo sto si napisao u ovom postu.
El torrero

#41 Re: Nijedna srpska beba...

Post by El torrero »

Mentalitet...jedno mislim ujutro, drugo popodne, trece navece...
:D Ja se osvrnuh na ovo sto si napisao u ovom postu.[/quote]
Znam da nije bilo zlonamjerno :-) :P ,ali mislim da ko god zeli da se vrati u SA neka to i uradi...ali sada diskutovati o temi koliko beba i to srpskih u SA rodjeno mislim da je degutantno prije svega.
Mirci ti vogliamo bene... ;-)
mIRCerka

#42 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

El torrero wrote: Znam da nije bilo zlonamjerno :-) :P ,ali mislim da ko god zeli da se vrati u SA neka to i uradi...ali sada diskutovati o temi koliko beba i to srpskih u SA rodjeno mislim da je degutantno prije svega.
Brojanje srpskih bosnjacih hrvatskih i ostalih beba je DEBILNO. Nije degutantno. DEBILNO. Ali takav je komentar bio u emisiji na rtrs...

Zlonamjerno? Ne. Kao laticevski definirani frustrirani mucak znam sta znaci imati pogresno ime na pogreshnom mjestu. Ali "ugrozenost i nemogucnost povratka" nek okace macku o rep. Stan im se vrati, dobiju posao...sve dobiju...al nema se obraza da se vrati...
Nejse, gadna je emisija bila za gledat...
El torrero

#43 Re: Nijedna srpska beba...

Post by El torrero »

mIRCerka wrote:
El torrero wrote: Znam da nije bilo zlonamjerno :-) :P ,ali mislim da ko god zeli da se vrati u SA neka to i uradi...ali sada diskutovati o temi koliko beba i to srpskih u SA rodjeno mislim da je degutantno prije svega.
Brojanje srpskih bosnjacih hrvatskih i ostalih beba je DEBILNO. Nije degutantno. DEBILNO. Ali takav je komentar bio u emisiji na rtrs...

Zlonamjerno? Ne. Kao laticevski definirani frustrirani mucak znam sta znaci imati pogresno ime na pogreshnom mjestu. Ali "ugrozenost i nemogucnost povratka" nek okace macku o rep. Stan im se vrati, dobiju posao...sve dobiju...al nema se obraza da se vrati...
Nejse, gadna je emisija bila za gledat...
Obuzet sam emocijama kad vidim da se slazemo u nekim segmentima... 8) molim Vas gasite kamere nemojte vise.... :)
savrseni krug

#44 Re: Nijedna srpska beba...

Post by savrseni krug »

kaze jedna srpska predaja:"da ce jedan dan srba ostati toliko da ce svi moci stati pod jednu krusku"
a druga kaze da vlast u beogradu zbog nikakvog prirastaja periodicno pravi sranja i na takav nacin povlaci srpsko stanovnisto prema beogradskom pasaluku i tako popunjava praznine...
naravno ovo je rtrs samo malo prilagodio trenutnoj situaciji pa su za sve opet krivi lavovi pionirske doline :x :x
koja morbidnost cuj srpske bebe :x :x
Guento

#45 Re: Nijedna srpska beba...

Post by Guento »

Uz svo dužno poštovanje Sarajlijama srpske nacionalnosti koji su na pravdi Boga maltretirani ili ubijeni od strane "naših" (bljak), ovaj film je dio sve jače propagande (dijelom finansirane od strane vlade RS) i zna se šta mu je cilj: eksponirati stradanje Srba u Sarajevu kao pandan srebreničkom genocidu. Eh, sad, autoru nije bilo lako napraviti film, valjalo je zaobići Markale, Pivaru, snajpere, granatiranje, opsadu, terorisanje Sarajlija (uključujući Srbe), i kontekst, tj. činjenicu da u to vrijeme a i ranije u cijeloj Bosni i Hercegovini snage najjače srpske stranke organizovano protjeruju i pogubljuju nesrbe, pa film izgleda prozirno i nedorečeno. Nisam do kraja pogledao, a sumnjam da je intervjuisan ijedan Srbin čiji je bližnji poginuo u redu za hljeb i sl, ali su zato sve žrtve uredno evidentirane kao žrtve "muslimanskog Sarajeva".

Da razjasnimo nešto, čovjek iz sjene u ovom projektu je Milivoje Ivanišević, direktor beogradskog Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom, ekstremist poznat po skandaloznoj "Ličnoj karti Srebrenice" objavljenoj prošle godine (preko google se može naći pdf) i po učešću u bilo kojem iole jačem projektu usmjerenom na relativizaciju ili negiranje zločina na srebreničkim Bošnjacima. Srebrenica Blog je pisao nešto malo o njemu: http://srebrenica-genocide.blogspot.com ... nd-of.html
Isti lik je na desetu godišnjicu podizanja optužbe protiv RK i RM negirao masovne zločine u Srebrenici i izjavio da je dokazano da "nijedno dijete nije ubijeno, da niko nije sakaćen niti zaklan", a izjavio i ovu pikanteriju: "Sramota je za Srbe da se zvaničnici Srpske izvinjavaju za zločine u Srebrenici". Nemre čojek bit pametan.
1gorstak

#46 Re: Nijedna srpska beba...

Post by 1gorstak »

El torrero wrote:Pun mi je k...c Srba i diskusija o njima.Zna se da su genocidan narod
Tata ti je genocidan marvo glupa.
savrseni krug

#47 Re: Nijedna srpska beba...

Post by savrseni krug »

1gorstak wrote:
El torrero wrote:Pun mi je k...c Srba i diskusija o njima.Zna se da su genocidan narod
Tata ti je genocidan marvo glupa.
neka nemoj se nervirat
nije zdravo
miop

#48 Re: Nijedna srpska beba...

Post by miop »

Bila je jos jedna izjava kako je CNN dosao na Pale i trazio 18 miliona $ da izvjestava za "srbe", ali kako oni jadni nisu imali toliko onda su oni otisli kod Alije koji im je dao 22 miliona $, i tako je CNN izvjestavao za Aliju.
Buahhahahahahhahahahahah
Mastoviti su nema sta
mIRCerka

#49 Re: Nijedna srpska beba...

Post by mIRCerka »

miop wrote:Bila je jos jedna izjava kako je CNN dosao na Pale i trazio 18 miliona $ da izvjestava za "srbe", ali kako oni jadni nisu imali toliko onda su oni otisli kod Alije koji im je dao 22 miliona $, i tako je CNN izvjestavao za Aliju.
Buahhahahahahhahahahahah
Mastoviti su nema sta
:lol: :lol: :lol:
student123

#50 Re: Nijedna srpska beba...

Post by student123 »

Ako ikada ponovo bude rata Bošnjaci bi trebali uciniti isto kao i "oni" ubijati i duzne i neduzne, svakako nas okrive da smo podjednako krivi.Jedini problem bi bio sto bi nakon 7 zrtava drugih nacionalnosti odmah poceli napadi na Bosnjake pod izgovorom da MZ vise nece dopustit nasilje na balkanu,jer je naucila lekciju 90-ih godina nakon samo 150000-200000 zrtava, desetina hiljada invalida i silovanih zena, na hiljade djece i beba koje su izgubile zivot i oko milion prognanih.
Post Reply