Valjalo je predati sve zahtjeve u zgradi Kantona. Nisam slusao radio, pretpostavljam danasnja akcija?sarajevo63 wrote:Postojanje ili nepostojanje sankcije nećeš ovdje naći, 99%. Sve se može jako lako ili jako teško saznati, uglavnom potrudit se mora.Amazonka27 wrote:da li postoji neka sankcija za novinare/urednike koji namjerno sire dezinformacije. Da ih prijavimo RAK-u? Zasto im je u cilju reci da je bilo nekoliko stotina kada je bilo nekoliko hiljada? zasto spominju 19 miliona kada je rijeci o 3? Zasto je novinarka rekla "kakva drzava takvi i studenti"....ja bi prije rekla ..."kakvi novinari...takva i drzava" nek pociste AL DOSLOVNO pociste ispred svojih vrata....za svo ovo vrijeme palamudjenja nisu uspjeli zaraditi sebi ni za fasade...umjesto da kritikuju danasnju akciju studenata...mogli bi malo nauciti iz svega sto se dana odigralo u 12:00
Cilj u brojkama: ako ste pratili ranija okupljanja sigurno ste do sada mogli znati kako se barata s brojkama. Ni prvi, ni zadnji put, u nulama 00, 000, 0000.
19 nije nikako djeljivo sa 3.
Kakva drzava takvi i studenti - paralela - kakvi novinari...takva i drzava - država je ista, podijeljena u 2 dijela, i novinara i studenata i svih ostalih je svakakvih...tako da ne zamarajte se riječima jednog novinara nego radite.
POČISTITI ispred svojih vrata na ovim prostorima je uvijek bilo teško, ali nije i nemoguće.
Fasade radi neko drugi, il pere pare budžetske.
Ja sam za studente.
Ako može bilo ko da mi odgovori bilo bi mi drago: da li je iko od forumaša studenata slušao danas centralni zatvor (15.30-17) - federalni radio il 202?
Zašto niko od studenta nije govorio u eter?
Hvala, ukoliko mi neko odgovori.
Nijedan student bez obećane karte
-
zlatanko
#451 Re: Nijedan student bez obećane karte
- The Nightwatchman
#452 Re: Nijedan student bez obećane karte
ja kad sam bio student ja sam letio do fakulteta, a ovi bi da se voze

jebo tramvaje

jebo tramvaje
- Alfons Kauders
#453 Re: Nijedan student bez obećane karte
aman, neki se borise protiv vjetrenjaca pa zavrisise u lektiri... nekad je care bitan princip, a ne samo rezultat...caes wrote: alo, na sta ti studenti lice, na borce protiv vjetrenjaca, ne kapiram?!
da_ne_kazem_sta... ja serem po forumu u pauzama izmedju posla, dok rendam... kad sam najvise na forumu, tad druze najvise radim, kao veceras...i koji su to argumenti 'digli ste se kad vam je prigustilo'? pa naravno da smo se digli kad je doslo preko glave, posto smo se dosad ugledali na vas starije i pametnije koji sjedite i da_ne_kazem_sta_radite u pauzama kuckanja po forumima.
ne mogu studenti da ispravljaju krive drine, jel moguce da ste toliko naivni da mislite da ce nasi protesti iskorijeniti korupciju bilo gdje?
lijepo brate - bez studenata nema fakulteta... ako su studenti slozni, mogu bojkotovati faks dok ne isposluju promjene koje zahtjevaju... ima i metar drugih nacina, procitaj sta su radili studenti na kosovu...i kad ste vec tako pametni, umjesto sto samo kritikujete, mogli biste dati za promjenu i konstruktivnu kritiku, drugim rijecima, reci ti meni mali perice, kako zamisljas da 3000studenata iskorijeni korumpirane profesore i vlast i dekanaštiju na svakom od fakulteta? daj mi konkretne prijedloge.
ja sam njeno podjebavanje shvatio kao dobronamjernu, mada prilicno zestoku kritiku... umjesto sto je sad svi prozivate, mozda ne bi bilo lose da poslusate sta je rekla i da se pobrinete da sljedeci put nikome, pa ni njoj, ne ostavite razlog za kritiku...globalni supermoderator je u pravu; ova nazovi novinarka s ftv-a je mogla na drugi nacin prenijeti i srociti svoju kritiku da je imalo bila dobronamjerna. medjutim posto je cilj bio samo i iskljucivo da minira cak i ovaj mali pomak naprijed, moze da se goni, opet da ne kazem gdje.
- Alfons Kauders
#454 Re: Nijedan student bez obećane karte
ja kad sam bio student ja nisam ni isao do fakulteta... ja sam radio...The Nightwatchman wrote:ja kad sam bio student ja sam letio do fakulteta, a ovi bi da se voze
jebo tramvaje
scena...
odem na ispit, sedmica...
-
The Silent Man
#455 Re: Nijedan student bez obećane karte
Pametnije bi im bilo (i prakticnije za studentski zivot
) da traze da npr. trojka radi iza ponoci ...
ionako se svercaju...
al et nek su dostasi kreketali...
ionako se svercaju...
al et nek su dostasi kreketali...
-
caes
#456 Re: Nijedan student bez obećane karte
ma nemoj. kako ste svi jaki i brzi kad treba nekom drugom navaliti teret na ramena. ako je bitan princip, sto se ne boris ti, sigurna sam da ima nekih nepravilnosti i nepravednosti u tvojoj okolini s kojim si nezadovoljan. mozda i udjes u lektiru.aman, neki se borise protiv vjetrenjaca pa zavrisise u lektiri... nekad je care bitan princip, a ne samo rezultat...
mislim .. spustite se malo na zemlju, ne zivimo u bajkicama, ovdje je rijec o grupi ljudi koji smatraju da imaju pravo i obavezu da se izbore za nesto sto im je obecano. ja ne znam da se ijedan student zalio na ovakve cijene karata dok sam premijer sa spus-om nije rekao da je moguce sniziti kartu, jos je kao pravi dzek obecao i vise para nego sto treba. to sto su se zaletili mene ne interesuje ni najmanje. ako si nesto obecao i hvalio se na sva zvona, pa da te vidimo sad.
bas je lijepo .. ajmo onda ovako:lijepo brate - bez studenata nema fakulteta... ako su studenti slozni, mogu bojkotovati faks dok ne isposluju promjene koje zahtjevaju... ima i metar drugih nacina, procitaj sta su radili studenti na kosovu...
drzava nam je u kurcu jel tako, niko nije zadovoljan osim sacice ljudi. ako radnici nece da rade, onda nema posla, nema obrta para, na kraju krajeva, doci ce to i do ledja ministara i politicara pa ce se i oni hvatati za glave. nama smrtnicima je svejedno, i ovako smo polu-gladni (prije nego sto se pojavi neko sa slatkom doskocicom, probajte to shvatiti kao metaforu cjelokupnog stanja), tako da necemo osjetiti znatnu razliku, a imacemo i vremena pa mozemo da setamo po parkovima i uzivamo u svjezem zraku. ajmo svi sve da bojkotujemo.
koji dio je bio dobronamjeran? sta je tacno rekla da je zvucalo makar u najavi dobronamjerno?ja sam njeno podjebavanje shvatio kao dobronamjernu, mada prilicno zestoku kritiku... umjesto sto je sad svi prozivate, mozda ne bi bilo lose da poslusate sta je rekla i da se pobrinete da sljedeci put nikome, pa ni njoj, ne ostavite razlog za kritiku...
- Alfons Kauders
#457 Re: Nijedan student bez obećane karte
tobe jarabi, jesi ti zajebana... a ja jos bio fin...caes wrote: ma nemoj. kako ste svi jaki i brzi kad treba nekom drugom navaliti teret na ramena. ako je bitan princip, sto se ne boris ti, sigurna sam da ima nekih nepravilnosti i nepravednosti u tvojoj okolini s kojim si nezadovoljan. mozda i udjes u lektiru.
ja sam lijepo rekao da podrzavam proteste... ali vodje usrale samo zato jer nisu iskoristili priliku da pomenu druge probleme... otuda i negativni komentari na tv-u...mislim .. spustite se malo na zemlju, ne zivimo u bajkicama, ovdje je rijec o grupi ljudi koji smatraju da imaju pravo i obavezu da se izbore za nesto sto im je obecano. ja ne znam da se ijedan student zalio na ovakve cijene karata dok sam premijer sa spus-om nije rekao da je moguce sniziti kartu, jos je kao pravi dzek obecao i vise para nego sto treba. to sto su se zaletili mene ne interesuje ni najmanje. ako si nesto obecao i hvalio se na sva zvona, pa da te vidimo sad.
ja sam u toj sacici ljudi, pa mi opet nije svejedno...bas je lijepo .. ajmo onda ovako:
drzava nam je u kurcu jel tako, niko nije zadovoljan osim sacice ljudi. ako radnici nece da rade, onda nema posla, nema obrta para, na kraju krajeva, doci ce to i do ledja ministara i politicara pa ce se i oni hvatati za glave. nama smrtnicima je svejedno, i ovako smo polu-gladni (prije nego sto se pojavi neko sa slatkom doskocicom, probajte to shvatiti kao metaforu cjelokupnog stanja), tako da necemo osjetiti znatnu razliku, a imacemo i vremena pa mozemo da setamo po parkovima i uzivamo u svjezem zraku. ajmo svi sve da bojkotujemo.
nije... ne zvuci ni dosta stvari koje se ovdje govore, ali to treba shvatiti kao konstruktivnu kritiku i potruditi se da sljedeci put niko nema povoda da kritikuje studenske akcije...koji dio je bio dobronamjeran? sta je tacno rekla da je zvucalo makar u najavi dobronamjerno?
-
caes
#458 Re: Nijedan student bez obećane karte
necu te vise citirati i odgovarati ti, nesto si mi prirastao srcu u ovih dva-tri posta
ali nek ostane u zapisniku da imamo nesuglasica
btw, ne znam u kojoj si ti to manjini kad ostavljas mjesecno dvije i po milje po strani
ja se ne sjecam kad sam zadnji put cula da neko ima vecu platu od dvije milje, a kamoli da toliko i vise ostavlja po strani
btw, ne znam u kojoj si ti to manjini kad ostavljas mjesecno dvije i po milje po strani
ja se ne sjecam kad sam zadnji put cula da neko ima vecu platu od dvije milje, a kamoli da toliko i vise ostavlja po strani
- Alfons Kauders
#459 Re: Nijedan student bez obećane karte
neka nesuglasica... ja ne volim ljude s kojim se slazem u svemu...caes wrote:necu te vise citirati i odgovarati ti, nesto si mi prirastao srcu u ovih dva-tri posta![]()
btw, ne znam u kojoj si ti to manjini kad ostavljas mjesecno dvije i po milje po strani![]()
u svakom slucaju koji ce mi kurac takvi, ja se s najboljim prijateljima, i pogotovo jednom prijateljicom, krvim sedmicno...
a sto se te manjine tice... jebiga... radim ko konj... samim tim sam kod nas manjina...
- madner
#460 Re: Nijedan student bez obećane karte
Dobar je Mehmedaga, obecao je nesto bez da je ista obecao. Jerbo Kanton je i dosad davao neke pare da taj studentski kupon bude 33 (an ne 50 ili 55 KM).
- Amazonka27
#461 Re: Nijedan student bez obećane karte
jel mozete malo manje koristiti KPGS? Hvala 
- Alfons Kauders
#462 Re: Nijedan student bez obećane karte
fakat...madner wrote:Dobar je Mehmedaga, obecao je nesto bez da je ista obecao. Jerbo Kanton je i dosad davao neke pare da taj studentski kupon bude 33 (an ne 50 ili 55 KM).
- Amazonka27
#463 Re: Nijedan student bez obećane karte
hajd pogledajte emsiju na BHT1 koja je trenutno na programu
-
sarajevo63
#464 Re: Nijedan student bez obećane karte
Alfons Kauders wrote:fakat...madner wrote:Dobar je Mehmedaga, obecao je nesto bez da je ista obecao. Jerbo Kanton je i dosad davao neke pare da taj studentski kupon bude 33 (an ne 50 ili 55 KM).sad ce skinuti na 29.99, ko u konzumu...
i svi sretni...
- Alfons Kauders
#465 Re: Nijedan student bez obećane karte
reko je druze i neil armstrong da je mali korak, pa nikog na mjesecu evo vec ceteres godina...alternativni wrote:Ma pomenuli su, rekli su da je ovo mali korak, da ce ubuduce biti drugih zahtjeva...Alfons Kauders wrote:ja sam lijepo rekao da podrzavam proteste... ali vodje usrale samo zato jer nisu iskoristili priliku da pomenu druge probleme...
-
MAN-lion's coach
#466 Re: Nijedan student bez obećane karte
Jah biće i drugih zahtjeva a tržište rada ne poznaje diplome koje su po Bolonji...tada nikoga nije bilo briga.
Uostalom studente iz drugih kantona treba finansirati kanton iz kojeg dolaze za karte...a ne KS.Najvjerovatnije će GRAS uspostaviti standard da ne daje famozne karte studentima iz dr.kantona...imate dosta ljudi koji mogu studirati tamo gdje žive ali ne, žele da budu viđeni i da imaju famoznu diplomu SaUniverziteta...nije mi jasno zašto ponižavaju svoje mjesto odakle dolaze...
Meni je najviše iskreno žao što GRAS nije privatna firma.
Ne znam da li je bolje finansirati radno sposobne besposličare ili djecu iz osnovnih škola iliti srednjih koje također plaćaju karte?
Uostalom studente iz drugih kantona treba finansirati kanton iz kojeg dolaze za karte...a ne KS.Najvjerovatnije će GRAS uspostaviti standard da ne daje famozne karte studentima iz dr.kantona...imate dosta ljudi koji mogu studirati tamo gdje žive ali ne, žele da budu viđeni i da imaju famoznu diplomu SaUniverziteta...nije mi jasno zašto ponižavaju svoje mjesto odakle dolaze...
Meni je najviše iskreno žao što GRAS nije privatna firma.
Ne znam da li je bolje finansirati radno sposobne besposličare ili djecu iz osnovnih škola iliti srednjih koje također plaćaju karte?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#467 Re: Nijedan student bez obećane karte
Mi se bar dignemo kad nam prigusti, drugi ni tada.respo wrote:da su studenti budni i za ostale probleme gdje bi nam bio kraj
ovo potvrdjuje onu ja se dignem samo kad meni prigusti
- Djokej
#468 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ne valja kad protestujes, ne valja kad ne protestujes kad valja?? Sve neki profesori, sto niste tad izasli, protestujete kad vama prigusti... Samo su studenti odgovorni za ovako losu situaciju... Ja svakako necu kupiti kartu od 33 km, tako da je ovo prilika i Grasu i vlastima od mene dobiju petobanku, jer u suprotnom ja marke ne dam (kao sto ni dosad nisam davao)
- Alfons Kauders
#469 Re: Nijedan student bez obećane karte
nema problema...moderator wrote: Da ne bi naredni mjesec ostavio forum, potrudi se da potpuno promijenis nacin komuniciranja, nije ti prvo upozorenje i nije samo na ovoj temi.
samo sto mi onda i nije zanimljivo, tako me nece biti vise...
laku noc...
- valterbranisarajevo
#470 Re: Nijedan student bez obećane karte
Podržavam svačije pravo da na legalne načine osiguraju sebi uslove za bolji život.
Ali kakve su ovo izjave. Šta ćeš ti majmune rušiti i paliti po gradu. Nečiju krvavo stečenu imovinu. Imovinu nekoga ko ti nije ništa ni obećavao niti je kriv za tvoj loš status u društvu. Mislim da neke stvari trebaju imati svoju granicu....Ruši vladu -svaka čast imaš moju podršku, ali ruši i pali babin auto i kuću ako ti se ruši. Moje ni imovinu mog grada nećeš sigurno...
Idemo do kraja. Ako treba da rušimo Vladu, vozila, sve po gradu, rušićemo Istakao je Jasmin Memišević student Elektrotehničkog fakulteta.
Ali kakve su ovo izjave. Šta ćeš ti majmune rušiti i paliti po gradu. Nečiju krvavo stečenu imovinu. Imovinu nekoga ko ti nije ništa ni obećavao niti je kriv za tvoj loš status u društvu. Mislim da neke stvari trebaju imati svoju granicu....Ruši vladu -svaka čast imaš moju podršku, ali ruši i pali babin auto i kuću ako ti se ruši. Moje ni imovinu mog grada nećeš sigurno...
Idemo do kraja. Ako treba da rušimo Vladu, vozila, sve po gradu, rušićemo Istakao je Jasmin Memišević student Elektrotehničkog fakulteta.
Last edited by valterbranisarajevo on 18/02/2010 14:46, edited 1 time in total.
-
zlatanko
#471 Re: Nijedan student bez obećane karte
Kao i u svim ostalim demokratskim evropskim zemljama tipa Francuska, Grčka...valterbranisarajevo wrote: Idemo do kraja. Ako treba da rušimo Vladu, vozila, sve po gradu, rušićemo Istakao je Jasmin Memišević student Elektrotehničkog fakulteta.
- valterbranisarajevo
#472 Re: Nijedan student bez obećane karte
U tim državama se studenti bune zbog loše ekonomske situacije, kriminala, korupcije, a ovdje kod nas? Rušiće grad i nečiju privatnu imovinu zbog tramvajske karte..
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#473 Re: Nijedan student bez obećane karte
Zakuhava se.amrica wrote:Iz budžeta KS izdvojiti tri miliona KM za subvencioniranje studentskih karata
Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju, kazao je Mehmedić
Autor: FENA
17.02.2010. 16:30
Mehmedić: Riješiti probleme studenata
Foto: Arhiv
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić razgovarao je danas s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Adnanom Bajrićem i predstavnicima Studentskog parlamenta Adijem Džamalijom i Velidom Alibašićem o prijedlozima za iznalaženje finansijskih sredstava za realizaciju Projekta "Studid", čijom bi implementacijom bile osigurane subvencionirane karte za prijevoz studenata.
"U dogovoru s predstavnicima Studentskog parlamenta predložit ću, sutra na sjednici Vlade KS-a, da se u utvrđenom Nacrtu budžeta KS-a za 2010., a u okviru pozicija ministarstava saobraćaja i obrazovanja i nauke, uvrste posebne stavke za subvencioniranje studentskih karata u iznosu do 3.000.000 KM. Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju", rekao je premijer Mehmedić, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.
Taj prijedlog premijer će uputiti u zakonom propisanu skupštinsku proceduru te će njegovo konačno usvajanje ovisiti isključivo o podršci poslanika u Skupštini KS-a.
Po riječima Bajrića, Alibašića i Džamalije, Studentski parlament ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamentai to su isticali u medijskim istupima.
Dodali su da se u posljednje vrijeme o projektu "Studid" oglašavaju pojedinci i prezentuju ga, a da ga ustvari nikad nisu ni vidjeli.
Ponovili su da je "Studid" projekt Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i ničiji drugo, saopćila je Pres-služba KS-a.
Ja navijam za Alternativni studentski pokret!
Samo iz njihovih redova će se iskristalisati lideri, pošteni studenti koji će na kraju produžiti tramvajsku prugu za Evropu. Na radost svih nas, i studenata i svih onih koji to nisu.
Čuvajte se bagro, stoko bez repa,...Studenti organizovano dolaze,...Da vas maknu!
- Vragolan
#474 Re: Nijedan student bez obećane karte
e moj @devetkaPipiDugaDevetka wrote:Zakuhava se.amrica wrote:Iz budžeta KS izdvojiti tri miliona KM za subvencioniranje studentskih karata
Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju, kazao je Mehmedić
Autor: FENA
17.02.2010. 16:30
Mehmedić: Riješiti probleme studenata
Foto: Arhiv
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić razgovarao je danas s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Adnanom Bajrićem i predstavnicima Studentskog parlamenta Adijem Džamalijom i Velidom Alibašićem o prijedlozima za iznalaženje finansijskih sredstava za realizaciju Projekta "Studid", čijom bi implementacijom bile osigurane subvencionirane karte za prijevoz studenata.
"U dogovoru s predstavnicima Studentskog parlamenta predložit ću, sutra na sjednici Vlade KS-a, da se u utvrđenom Nacrtu budžeta KS-a za 2010., a u okviru pozicija ministarstava saobraćaja i obrazovanja i nauke, uvrste posebne stavke za subvencioniranje studentskih karata u iznosu do 3.000.000 KM. Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju", rekao je premijer Mehmedić, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.
Taj prijedlog premijer će uputiti u zakonom propisanu skupštinsku proceduru te će njegovo konačno usvajanje ovisiti isključivo o podršci poslanika u Skupštini KS-a.
Po riječima Bajrića, Alibašića i Džamalije, Studentski parlament ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamentai to su isticali u medijskim istupima.
Dodali su da se u posljednje vrijeme o projektu "Studid" oglašavaju pojedinci i prezentuju ga, a da ga ustvari nikad nisu ni vidjeli.
Ponovili su da je "Studid" projekt Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i ničiji drugo, saopćila je Pres-služba KS-a.
Ja navijam za Alternativni studentski pokret!
Samo iz njihovih redova će se iskristalisati lideri, pošteni studenti koji će na kraju produžiti tramvajsku prugu za Evropu. Na radost svih nas, i studenata i svih onih koji to nisu.
Čuvajte se bagro, stoko bez repa,...Studenti organizovano dolaze,...Da vas maknu!
vidi, da su jucer na svim fakultetima zakazali ispit iz bilo kojeg predmeta, i rekli da je obavezno prisustvo jer ko ne dodje nece imati pravo izaci na popravni rok, sta mislis koliko bi sutenata bilo na protestu
ma nisu ni oni slozni kako bi trebali biti, u gornejm tekstu si boldirao njihovu neslogu, djaba, sve dok se protestuje za sitne razloge niko ih nece ozbiljno shvatiti, pa zna se da su studenti i njohove organizacije glavna pokretacka snaga revolucije oni treba da afirmisu i sve zivo na revoluciju
a ne da ima je bitniji rok za ispit ili 6ica
kakvi studenti, neozbiljna i neorganizaovana omladina
-
MUNAFIK
#475 Re: Nijedan student bez obećane karte
ovdje je jasno da nekome smtaju studentski protesti. pametna odrasla osoba moze vrlo lahko skontati pricu a posebno kada svi ovi studenti isticu da je ovo oko karata mozda i najmanji problem studenata. Od necega se mora poceti, pa studenti su pasivni, ne organizovani i ubijeni u pojam od svih ostlih... pa na koga s estudenti to mogu ugledati? na profesore... ni najmanje.
na roditelje? pa oni im govore ne talasaj sine i kceri...
na komsije i ostale sugradjane? oni ih ubijaju u pojam kako su ne organizovani a kada pokusaju nesto uraditi onda ih pljuju zato sto su to pokusali itd...
Studenti su uzasno neorganizovani i nezainteresovani, mnogi se boje reci bilo sta, neki su apsolutno ne zainteresovani, a mnogi ganjaju svoje licne interese i bili bi gori od svih poiticara samo kad bi imali sansu... Istina je i da postoje puno veci problemi ali zasto sada kada su uspjeli nesto uraditi (a preko 3000 studenata na ulici jeste nesto) ne dati im podrsku u NADI DA CE NASTAVITI I DALJE? mnogi kao da ne zele da ovo preraste u protest o ozbiljnijim stvarima zaista mnogi takvu poruku salju, podrzite ove momke i djevojke pa vidjet cemo sta ce biti, ja sam bio na protestu i nadam se da ce ovo prerasti u vece stvari i vjerujem da hoce!!!
A ako neko krene paliti auta i rusiti po gradu (sto naravno ne odobravam) to nece biti radi gras karte, pa samo budala moze u to vjerovat... mozda gras karta prelije casu pa svima pukne film li radi nje nece niko razbijati nego radi godinama nakupljenog bjesa radi mnogih problema i nepravdi itd... naravno i ovo svi znaju samo se prave ludi...
na roditelje? pa oni im govore ne talasaj sine i kceri...
na komsije i ostale sugradjane? oni ih ubijaju u pojam kako su ne organizovani a kada pokusaju nesto uraditi onda ih pljuju zato sto su to pokusali itd...
Studenti su uzasno neorganizovani i nezainteresovani, mnogi se boje reci bilo sta, neki su apsolutno ne zainteresovani, a mnogi ganjaju svoje licne interese i bili bi gori od svih poiticara samo kad bi imali sansu... Istina je i da postoje puno veci problemi ali zasto sada kada su uspjeli nesto uraditi (a preko 3000 studenata na ulici jeste nesto) ne dati im podrsku u NADI DA CE NASTAVITI I DALJE? mnogi kao da ne zele da ovo preraste u protest o ozbiljnijim stvarima zaista mnogi takvu poruku salju, podrzite ove momke i djevojke pa vidjet cemo sta ce biti, ja sam bio na protestu i nadam se da ce ovo prerasti u vece stvari i vjerujem da hoce!!!
A ako neko krene paliti auta i rusiti po gradu (sto naravno ne odobravam) to nece biti radi gras karte, pa samo budala moze u to vjerovat... mozda gras karta prelije casu pa svima pukne film li radi nje nece niko razbijati nego radi godinama nakupljenog bjesa radi mnogih problema i nepravdi itd... naravno i ovo svi znaju samo se prave ludi...
Last edited by MUNAFIK on 18/02/2010 14:04, edited 1 time in total.