Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MUNAFIK

#426 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

minjonja wrote:meni nisu jasne ove cifre koje spominju. negdje procitah neki dan da bi se iz budzeta trebalo izdvojiti 15 miliona za te karte, ovdje pise 3 miliona, a na dnevniku rekose 19 miliona.
ma novinari lupaju gluposti... izmisljaju cifre. realno za ovaj projekat i ne treba vise od 3-4 miliona KM a kako su dobili 19 miliona??? to mozda ako je helikopterski saobracaj u pitanju...
Amazonka27

#427 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

da li postoji neka sankcija za novinare/urednike koji namjerno sire dezinformacije. Da ih prijavimo RAK-u? Zasto im je u cilju reci da je bilo nekoliko stotina kada je bilo nekoliko hiljada? zasto spominju 19 miliona kada je rijeci o 3? Zasto je novinarka rekla "kakva drzava takvi i studenti"....ja bi prije rekla ..."kakvi novinari...takva i drzava" nek pociste AL DOSLOVNO pociste ispred svojih vrata....za svo ovo vrijeme palamudjenja nisu uspjeli zaraditi sebi ni za fasade...umjesto da kritikuju danasnju akciju studenata...mogli bi malo nauciti iz svega sto se dana odigralo u 12:00
zlatanko

#428 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by zlatanko »

Amazonka27 wrote:da li postoji neka sankcija za novinare/urednike koji namjerno sire dezinformacije. Da ih prijavimo RAK-u? Zasto im je u cilju reci da je bilo nekoliko stotina kada je bilo nekoliko hiljada? zasto spominju 19 miliona kada je rijeci o 3? Zasto je novinarka rekla "kakva drzava takvi i studenti"....ja bi prije rekla ..."kakvi novinari...takva i drzava" nek pociste AL DOSLOVNO pociste ispred svojih vrata....za svo ovo vrijeme palamudjenja nisu uspjeli zaraditi sebi ni za fasade...umjesto da kritikuju danasnju akciju studenata...mogli bi malo nauciti iz svega sto se dana odigralu u 12:00
Ona "novinarka" na FTV-u danas je pokusala ispasti pametna, ali joj bas nije poslo za rukom. :roll:
edit: Inace mi je jako drago da je danas sve proteklo u najboljem redu,da je odziv bio dobar, cekamo 15 dana, i ako ne bude rezultata (barem smanjenja cijena karti), idemo opet, vise i jace. :bih:
minjonja

#429 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

izvinite ljudi, nisam pofatala to sta je rekla ta novinarkau vezi sa "kakva drzava takvi studenti"? i koja je u pitanju, ime prezime?
Alfons Kauders

#430 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

znaci nedavno smo skontali da politicari lazu... mos mislit...

a danas... da novinari lazu...

napredujemo

:D
mrtva kokoš

#431 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

nadam se da grijesim, ali ako su se novinari FTV-a ovako ponijeli sa ovom vijescu mogu da izrazim sumnju u
sutrasnje usvajanje ovoga prijedloga...
"U dogovoru sa predstavnicima Studentskog parlamenta, predložit ću sutra na sjednici Vlade KS da se u utvrđenom Nacrtu budžeta KS za 2010. godine, a u okviru pozicija ministarstava saobraćaja i obrazovanja i nauke, uvrste posebne stavke za subvencioniranje studentskih karata u iznosu do 3.000.000,00 KM. Od ovog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju", rekao je premijer Mehmedić.
ko drzi ova ministrastva(sbih,sda) ?? kakav je princip glasanja ima li kakvog udjela opozicija u ovome glasanju, da nece minirati ovo glasanje?? sjetite se pisanja sa negativnim predznakom od strane magazina Dani o ovim protestima pa i samim studentima a svi znamo kakva je povezanost njih ftv-a i opozicije...
jos jednom nadam se da grijesim :-? :?
zlatanko

#432 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by zlatanko »

minjonja wrote:izvinite ljudi, nisam pofatala to sta je rekla ta novinarkau vezi sa "kakva drzava takvi studenti"? i koja je u pitanju, ime prezime?
Uglavnom omalovazila danasnje okupljanje studenata, u fazonu zasto ce nam besplatne karte kad na fakultetima svakako nista ne valja, i rekla da cemo u tramvajima mozda imati tople krevete,hranu i do kraja provedenu bolonju, aludirajuci na tesku situaciju u studentskim domovima. Tako sam barem ja dozivio taj prilog. Ne znam ime i prezime doticne.
minjonja

#433 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Alfons Kauders wrote:znaci nedavno smo skontali da politicari lazu... mos mislit...

napredujemo

lagali su, lazu sad, pa hajde neka onda i ubuduce lazu, sta fali.

e kuku...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#434 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

minjonja wrote:
Alfons Kauders wrote:znaci nedavno smo skontali da politicari lazu... mos mislit...

napredujemo

e kuku...
Image
elSaik

#435 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

Nemoj tako. Nije on za ove glasao.
Alfons Kauders

#436 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

zlatanko wrote:
minjonja wrote:izvinite ljudi, nisam pofatala to sta je rekla ta novinarkau vezi sa "kakva drzava takvi studenti"? i koja je u pitanju, ime prezime?
Uglavnom omalovazila danasnje okupljanje studenata, u fazonu zasto ce nam besplatne karte kad na fakultetima svakako nista ne valja, i rekla da cemo u tramvajima mozda imati tople krevete,hranu i do kraja provedenu bolonju, aludirajuci na tesku situaciju u studentskim domovima. Tako sam barem ja dozivio taj prilog. Ne znam ime i prezime doticne.
neka mlada... nova...

sutra cu znati ko je, pa javim...

jeste pretjerala, ali se opet slazem sa dobrim dijelom njenih kritika
respo

#437 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by respo »

da su studenti budni i za ostale probleme gdje bi nam bio kraj

ovo potvrdjuje onu ja se dignem samo kad meni prigusti
Chmoljo

#438 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
neka mlada... nova...

nisam gledao prilog, tak oda ne bih puno vazio, ali zar ne bi bilo pametnije da je eventualno rekla, parafraziram: svaka čast studentima, čekamo da se počnu uključivati i u druga pitanja, a koja se opet njih tiču. sigurno je da ovaj skup pokazuje da se ipak više ljudi može okupiti oko nečega i da je u stanju artikulirati neku potrebu bla, bla...

ovako naslijepo govorim, ali čini mi se da svak voli kenjati bez pokrića, krenuvši od novinarke preko studenata pa evo i do mene :mrgreen:

meni nije jasno, kad se već ispolji kakav-takav entuzijazam, zašto se guši :-? ovo me podsjeća na nekog djevca sa 30 i kusur godina koji još uvijek čeka savršenu djevojku da postane *ebač.

izvinjavam se na prostaklucima, ali vjerujem da će vam poređenje biti lakše za zapamtiti... i slikovitije... dapače :mrgreen:
Alfons Kauders

#439 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

elSaik wrote:Nemoj tako. Nije on za ove glasao.
nisam... jos...

kontam ove godine... :D iz inata... :D cisto da narodu bude jos gore... :D

doduse, ako sdp nominuje imamovica na neki visi nivo vlasti... :D onda cu za njih... :D cisto da vidite koji je to komad budale, a sarajevski mediji se kunu u njega :D ko kad vecina tih koji ga hvale ne znaju naci tuzlu na mapi, a kamoli doci da vide sta nam je bilmez uradio... :D
neshto

#440 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by neshto »

ništa studenti, očito vam ne smeta korupcija na faxovima (i u državi) pa od te 33 marke mognete koji ispit platiti. sve najbolje i nastavite samo tako žmiriti pred pravim problemima a progledati kad opali tatu i mamu po džepovima a vas po tabanima...

još jednom da kažem da je sramotno da se najveći broj studenata poslije rata okupio zbog ovakvog razloga!

i odoh, neću vam više kvariti temu a vi se dogovarajte da li ćete od te 33km plaćati ispite ispod stola ili pak piti kapućino umjesto produžene, meni svejedno, vozdra!
mrtva kokoš

#441 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

Alfons Kauders wrote:
zlatanko wrote:
neka mlada... nova...

moze i njena slika pa da ubuduce znamo ko je mlada "pametnica" :D
Alfons Kauders

#442 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

respo wrote:da su studenti budni i za ostale probleme gdje bi nam bio kraj

ovo potvrdjuje onu ja se dignem samo kad meni prigusti
jbg, i to je pocetak... ja se ne dignem ni kad mi prigusti... osim ako nema kakvih zena i viskija u okolini...
madner

#443 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by madner »

Koliko ce sad biti mjesecna studentska?
minjonja

#444 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Chmoljo wrote:
minjonja wrote:

napredujemo

e kuku...
Image
nije ta kuka al nema veze :D
Alfons Kauders

#445 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Splinter wrote: moze i njena slika pa da ubuduce znamo ko je mlada "pametnica" :D
elvira jukic...

nemam sliku, al onako, slatka je...

os broj, da vas uvezem? :D
Alfons Kauders

#446 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

neshto wrote:ništa studenti, očito vam ne smeta korupcija na faxovima (i u državi) pa od te 33 marke mognete koji ispit platiti. sve najbolje i nastavite samo tako žmiriti pred pravim problemima a progledati kad opali tatu i mamu po džepovima a vas po tabanima...

još jednom da kažem da je sramotno da se najveći broj studenata poslije rata okupio zbog ovakvog razloga!

i odoh, neću vam više kvariti temu a vi se dogovarajte da li ćete od te 33km plaćati ispite ispod stola ili pak piti kapućino umjesto produžene, meni svejedno, vozdra!
aman, pa kako ne kontas... :D

sad kad dobiju dzabne karte, moci ce lakse i u vecem broju dolaziti na demonstracije... :D ovo je tek pocetak... :D

sto bi se reklo u ratu logisticka priprema ... tj. kad ko klepi milion a 2000 ljudi dzabe ozebne na nekoj vukojebini u "uspjesnoj akciji"
caes

#447 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by caes »

neshto wrote:ništa studenti, očito vam ne smeta korupcija na faxovima (i u državi) pa od te 33 marke mognete koji ispit platiti. sve najbolje i nastavite samo tako žmiriti pred pravim problemima a progledati kad opali tatu i mamu po džepovima a vas po tabanima...

alo, na sta ti studenti lice, na borce protiv vjetrenjaca, ne kapiram?!
i koji su to argumenti 'digli ste se kad vam je prigustilo'? pa naravno da smo se digli kad je doslo preko glave, posto smo se dosad ugledali na vas starije i pametnije koji sjedite i da_ne_kazem_sta_radite u pauzama kuckanja po forumima.
ne mogu studenti da ispravljaju krive drine, jel moguce da ste toliko naivni da mislite da ce nasi protesti iskorijeniti korupciju bilo gdje?

i kad ste vec tako pametni, umjesto sto samo kritikujete, mogli biste dati za promjenu i konstruktivnu kritiku, drugim rijecima, reci ti meni mali perice, kako zamisljas da 3000studenata iskorijeni korumpirane profesore i vlast i dekanaštiju na svakom od fakulteta? daj mi konkretne prijedloge.

globalni supermoderator je u pravu; ova nazovi novinarka s ftv-a je mogla na drugi nacin prenijeti i srociti svoju kritiku da je imalo bila dobronamjerna. medjutim posto je cilj bio samo i iskljucivo da minira cak i ovaj mali pomak naprijed, moze da se goni, opet da ne kazem gdje.
sarajevo63

#448 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

Amazonka27 wrote:da li postoji neka sankcija za novinare/urednike koji namjerno sire dezinformacije. Da ih prijavimo RAK-u? Zasto im je u cilju reci da je bilo nekoliko stotina kada je bilo nekoliko hiljada? zasto spominju 19 miliona kada je rijeci o 3? Zasto je novinarka rekla "kakva drzava takvi i studenti"....ja bi prije rekla ..."kakvi novinari...takva i drzava" nek pociste AL DOSLOVNO pociste ispred svojih vrata....za svo ovo vrijeme palamudjenja nisu uspjeli zaraditi sebi ni za fasade...umjesto da kritikuju danasnju akciju studenata...mogli bi malo nauciti iz svega sto se dana odigralo u 12:00
Postojanje ili nepostojanje sankcije nećeš ovdje naći, 99%. Sve se može jako lako ili jako teško saznati, uglavnom potrudit se mora.
Cilj u brojkama: ako ste pratili ranija okupljanja sigurno ste do sada mogli znati kako se barata s brojkama. Ni prvi, ni zadnji put, u nulama 00, 000, 0000.
19 nije nikako djeljivo sa 3.
Kakva drzava takvi i studenti - paralela - kakvi novinari...takva i drzava - država je ista, podijeljena u 2 dijela, i novinara i studenata i svih ostalih je svakakvih...tako da ne zamarajte se riječima jednog novinara nego radite.
POČISTITI ispred svojih vrata na ovim prostorima je uvijek bilo teško, ali nije i nemoguće.
Fasade radi neko drugi, il pere pare budžetske.
Ja sam za studente.

Ako može bilo ko da mi odgovori bilo bi mi drago: da li je iko od forumaša studenata slušao danas centralni zatvor (15.30-17) - federalni radio il 202?
Zašto niko od studenta nije govorio u eter?
Hvala, ukoliko mi neko odgovori.
Chmoljo

#449 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

caes wrote:
alo, na sta ti studenti lice, na borce protiv vjetrenjaca, ne kapiram?!
i koji su to argumenti 'digli ste se kad vam je prigustilo'? pa naravno da smo se digli kad je doslo preko glave, posto smo se dosad ugledali na vas starije i pametnije koji sjedite i da_ne_kazem_sta_radite u pauzama kuckanja po forumima.
ne mogu studenti da ispravljaju krive drine, jel moguce da ste toliko naivni da mislite da ce nasi protesti iskorijeniti korupciju bilo gdje?

i kad ste vec tako pametni, umjesto sto samo kritikujete, mogli biste dati za promjenu i konstruktivnu kritiku, drugim rijecima, reci ti meni mali perice, kako zamisljas da 3000studenata iskorijeni korumpirane profesore i vlast i dekanaštiju na svakom od fakulteta? daj mi konkretne prijedloge.

globalni supermoderator je u pravu; ova nazovi novinarka s ftv-a je mogla na drugi nacin prenijeti i srociti svoju kritiku da je imalo bila dobronamjerna. medjutim posto je cilj bio samo i iskljucivo da minira cak i ovaj mali pomak naprijed, moze da se goni, opet da ne kazem gdje.
nit sam globalni, nit idem na neko gorivo... :-? :roll: :mrgreen:
caes

#450 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by caes »

ja se izvinjavam, nesto si mi zelenio pa sam pomislila da si od globalista :mrgreen:
Locked