Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Djokej

#401 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

Hajle wrote:Zašto sarajevski kanton plaća bilo šta studentima koji nisu iz Sarajeva? Treba u svaki tramvaj staviti po dva policajca, nek GRAS plaća, isplatilo bi im se ubrzo.
Zato sto ti studenti svoju marku trose na podruciju kantona Sarajevo, i njihovo trenutno prebivaliste je kanton Sa..
MUNAFIK

#402 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

Djokej wrote:
Hajle wrote:Zašto sarajevski kanton plaća bilo šta studentima koji nisu iz Sarajeva? Treba u svaki tramvaj staviti po dva policajca, nek GRAS plaća, isplatilo bi im se ubrzo.
Zato sto ti studenti svoju marku trose na podruciju kantona Sarajevo, i njihovo trenutno prebivaliste je kanton Sa..
zasto hranite napacenog trola??? lik je isfrustriran registrovao se da minira temu... mozda je neko iz ovoga SPUS-a ili neko iz vlade ili neka nestabilna licnost... ko je god ignorisite ga, tako je najbolje...
Djokej

#403 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

MUNAFIK wrote:
Djokej wrote:
zasto hranite napacenog trola??? lik je isfrustriran registrovao se da minira temu... mozda je neko iz ovoga SPUS-a ili neko iz vlade ili neka nestabilna licnost... ko je god ignorisite ga, tako je najbolje...
SPUS-ovac pravi matere mi..
Hajle

#404 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

MUNAFIK wrote:Ignor za sve kompleksase kojima je vrhunac tipkat ispred kompa i pljuvati po svemu...

Nego studenti svaka cast na ovome danas, oko 4000 studenata nije mala stvar pokazali smo svima da nam nije svijedno... Nije bilo nikakvih incidenata sto je jako bitno i kao sto rekose danas je bio mirni protest a sljedeci put kada najavimo proteste koji nisu mirni nece im biti svijedno... sada znaju da nam je preko glave svega i da nas ima spremnih izaci na ulice. Karte su mozda i najmanji problem, ali kao sto sam pisao ranije LAZNO OBECANJE je ono sto je u nasoj zemlji najveci problem... I nakon ovoga treba krenuti i ostale akcije pa dosta je vise da pojedinci (rektori, dekani i profesori i politicari) drze sve nas u saci... korupcija, ucjene, uslovi studija, sigurnost u drustvu... to su problemi koje moramo poceti rijesavati...

Nazalost jedino nas slusaju kada izadjemo na ulicu :(

Ovi iz SPUS-a bolje bi im bilo da sute ili da podrze studente, kao i uvjek 'zvanicni' predstavnici studenata su na suprotnoj strani od studenata :(

Ako se ovo desi, nadam se da će vojsku poslati da smiri situaciju jer je ovo pravna država.

Jeste, sljedeći protest će biti da se smanji cijena kahve u kahvanama.

Korupcije na fakultetima nema. To su samo izgovori za ne učenje.

BSn wrote:Nije da oni (ovi koji su danas protestvovali) hoce, njima je obecano! Ti ocito klasicni bh. gradjanin koji je navikao na to da vlast moze obecavati sta god hoce, a da ne mora ispuniti niti jedno obecanje.
Dođe čovjek pričat sa njima, a njima jedino u glavi kako dobiti đabnu kartu, ostalo ih ne zanima.

@Splinter

Konobara uvijek treba. Fino radiš dva dana kao konobar i rahat si što se karte tiče.

@Djokej

Niko ih ne tjera da studiraju u Sarajevu.
Djokej

#405 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Djokej »

joooooj čuvaj me Veljoooo..!!!!
BSn

#406 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by BSn »

Djokej wrote:

Ne ba. Ako nisu rodjeni i pravi i ako im je krv u proteklih 100 godina "zaprljana" s krvlju nekog ko nije iz SA, oni ne zasluzuju da zive, a kamo li sta vise. Gori smo mi svi sto raspravljamo s njim, nego on sto razmislja tako kako razmislja.

Njima je super, a ovaj narod ce zasluziti bolje tek kad na izborima SDA, ZAgraBiH i sl. "radoncici" ne predju izborni prag.

Mehmedic se na pocetku cinio covjekom koji je u politici s zeljom da se bavi politikom, no davno je pokazao da je i njemu politikanstvo jedino sto mu ide. Otis'o je Tajo, otici ces i ti Mehmedicu i tvoja svita koja laze studente za jeftine poene - kad tad.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#407 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ladyblue18 »

Don't feed the troll
:sax: ;-)
iz dna duše

#408 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by iz dna duše »

"Studenti imaju skupe mobitele, studenti neće da rade, studenti sjede po kafićima, studenti ponavljaju godine..."
Nije mi jasno kako pojedinci mogu tako generalizovati. To nije fer prema većini studenata...
I ponavljam, nije mi jasno kako možete išta reći protiv nekih povlastica za studente, dok istovremeno oni koji imaju redovne i visoke plate, imaju istovremeno i bezbroj povlastica.
Npr. GD jednog javnog bh. preduzeća je već mjesecima na bolovanju, no, nije otvorio bolovanje, jer ne želi da dobija naknadu za bolovanje, koja ispada nešto manja od plate a i zato da ne izgubi naknadu za topli obrok, I sve to, iako ima platu u visini od par hiljada KM. Ali, nama nisu takvi problem, nego studenti koji imaju "svi" I phone itd...
Nego, dragi studenti, ne odustajte, a ako treba smijenite i te u SP, ako se ne bore za prava studenata, i SP služi samo za samopromociju. Rekla sam "AKO", jer ja ne znam je li to tako.
Ako vi ništa ne promijenite, mi sigurno nećemo. Ovi što rade u državnim organima bi najradije status quo, oni kod privatnika rade i ćute, mobing vlada uveliko u privatnim firmama, a sa 40% stopom nezaposlensti, nemaju hrabrosti da se pobune, jer "50 drugih čeka u redu za njegovo radno mjesto"....Radničkih pokreta već odavno nema.
Zato, dragi studenti, ako nećete vi ništa pokrenuti, ne znam ko će, mi smo imali možda u nekom momentu prilike ali smo ih propustili.....
Hajle

#409 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Hajle »

Oni koji rade i imaju plate, trebaju da imaju i povlastice jer oni su korisni društvu, za razliku od pokušaja od studenata.
MUNAFIK

#410 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

Danasnja akcija je ocigledno uspjela...

Donesena je odluka da ce se stavka oko ovoga uvrstiti u budjet i ceka se sada ta procedura izgalsavanja. Mi smo pokazali da se sa nama ne smiju igrati, ne vise... Naravno politicari sada pokusavaju dijeliti studente, pa se potencira ovo praca kako predstavnici studentskog parlamenta ne podrzavaju ovaj protest??? pa ako oni ne podrzavaju protest zsto su onda to sto jesu tj predstavnici studenata? kojih su oni predstavnici studenata? Mi studenti ne smijemo nasjedati na ove podvale a ovi predstavnici bi trebali razmisliti za cije interese rade...
mrtva kokoš

#411 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

@hajle ne znam gdje primaju konobara na dva dana, sta treba da zavrsim kao rahmetli amar. neka pasa moj ne zalazim ti ja po takvim mjestima u kojima mozes ostati bez glave, ima li kakva gradjevina i tako nes sl. :oops:
koji si ti pacenik, nisu ljudi krivi sto su se rodili u mjestima koja nemaju fakultete, hvala Bogu pa takvi kao ti nisu vecina.
Obuca9

#412 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Obuca9 »

Šta vam je ba, vidite da je lik kontraš i da namjerno provocira. Ignorišite ga i vozdra.
iz dna duše

#413 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by iz dna duše »

Splinter wrote:@hajle ne znam gdje primaju konobara na dva dana, sta treba da zavrsim kao rahmetli amar. neka pasa moj ne zalazim ti ja po takvim mjestima u kojima mozes ostati bez glave, ima li kakva gradjevina i tako nes sl. :oops:
koji si ti pacenik, nisu ljudi krivi sto su se rodili u mjestima koja nemaju fakultete, hvala Bogu pa takvi kao ti nisu vecina.
"hajle" je "sarajlijica" "plave krvi"...Uh, sve moradoh staviti pod navodnike :D
On će svima uzeti DNK na analizu, oni koji ne budu čistokrvne sarajlije će ili vani ili dobiti kakve trakice oko ruke, nek se zna... :run:
iz dna duše

#414 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by iz dna duše »

Splinter wrote:@hajle ne znam gdje primaju konobara na dva dana, sta treba da zavrsim kao rahmetli amar. neka pasa moj ne zalazim ti ja po takvim mjestima u kojima mozes ostati bez glave, ima li kakva gradjevina i tako nes sl. :oops:
"hajle" je "sarajlijica" "plave krvi"...Uh, sve moradoh staviti pod navodnike :D
On će svima uzeti DNK na analizu, oni koji ne budu čistokrvne sarajlije će ili vani ili dobiti kakve trakice oko ruke, nek se zna... :run:
ChataDodajStaHoces

#415 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by ChataDodajStaHoces »

ladyblue18 wrote:Don't feed the troll
:sax: ;-)
Hajle wrote:Oni koji rade i imaju plate, trebaju da imaju i povlastice jer oni su korisni društvu, za razliku od pokušaja od studenata.
Mislim da ovo dovoljno govori... 8 postova, registrovan za huskanje... Ne bi me iznenadilo da je iz SP ili iz vlade neko :roll:

Gdjice sredi malo ovu situaciju :)
minjonja

#416 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

MUNAFIK wrote:Danasnja akcija je ocigledno uspjela...

Donesena je odluka da ce se stavka oko ovoga uvrstiti u budjet i ceka se sada ta procedura izgalsavanja. Mi smo pokazali da se sa nama ne smiju igrati, ne vise... Naravno politicari sada pokusavaju dijeliti studente, pa se potencira ovo praca kako predstavnici studentskog parlamenta ne podrzavaju ovaj protest??? pa ako oni ne podrzavaju protest zsto su onda to sto jesu tj predstavnici studenata? kojih su oni predstavnici studenata? Mi studenti ne smijemo nasjedati na ove podvale a ovi predstavnici bi trebali razmisliti za cije interese rade...
treba se paziti ovih placenika koji pokusavaju praviti raskol medju studentima. samo hoce da izgubimo cilj pred ocima- evo konkretno mislim na ovu pricu o studentima van sarajeva.
nellington

#417 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nellington »

Chata87 wrote:
Mislim da ovo dovoljno govori... 8 postova, registrovan za huskanje... Ne bi me iznenadilo da je iz SP ili iz vlade neko :roll:

Ne brini, nije ni iz SP ni iz Vlade, kolega je stalni kontraš, samo je u repertoar dodao novi nick.
minjonja

#418 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

nellington wrote:
Chata87 wrote:

Ne brini, nije ni iz SP ni iz Vlade, kolega je stalni kontraš, samo je u repertoar dodao novi nick.
jel ovo cikcanga/hidrant/cikular/radio_mocan, nas dobar drug

:lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#419 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

minjonja wrote:
nellington wrote:
Chata87 wrote:

jel ovo cikcanga/hidrant/cikular/radio_mocan, nas dobar drug

:lol: :lol: :lol:
ne vjerujem, cikcanga je takodje student, jedino ako nije presao u placenicke redove... :D
nemoj da mu prljas obraz :x :D
minjonja

#420 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

ciki ima senzor za teme gdje su svi ujedinjeni i onda on klizeci uleti i pokusava sve sjebat :D

to je nas ciki kojeg svi volimo i cijenimo :D

samo se pitam odakle mu vise inspiracije za nikove i kako mu nije mrsko uvijek odmah avatar stavit. meni je godina trebala dok sam se nakanila. moramo zamoliti moderaciju da nam dozvole da otvorimo temu ciki na bez cenzure jer volim jednostavno tog lika :D
Joey Tribbiani

#421 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Joey Tribbiani »

iz dna duše wrote:

jes jes, sarajlijica iz donjih opančića...
amrica

#422 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by amrica »

Iz budžeta KS izdvojiti tri miliona KM za subvencioniranje studentskih karata
Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju, kazao je Mehmedić
Autor: FENA
17.02.2010. 16:30
Mehmedić: Riješiti probleme studenata
Foto: Arhiv

Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić razgovarao je danas s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Adnanom Bajrićem i predstavnicima Studentskog parlamenta Adijem Džamalijom i Velidom Alibašićem o prijedlozima za iznalaženje finansijskih sredstava za realizaciju Projekta "Studid", čijom bi implementacijom bile osigurane subvencionirane karte za prijevoz studenata.

"U dogovoru s predstavnicima Studentskog parlamenta predložit ću, sutra na sjednici Vlade KS-a, da se u utvrđenom Nacrtu budžeta KS-a za 2010., a u okviru pozicija ministarstava saobraćaja i obrazovanja i nauke, uvrste posebne stavke za subvencioniranje studentskih karata u iznosu do 3.000.000 KM. Od tog prijedloga neću odstupiti i insistirat ću na njegovom usvajanju", rekao je premijer Mehmedić, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

Taj prijedlog premijer će uputiti u zakonom propisanu skupštinsku proceduru te će njegovo konačno usvajanje ovisiti isključivo o podršci poslanika u Skupštini KS-a.

Po riječima Bajrića, Alibašića i Džamalije, Studentski parlament ne podržava aktivnosti Alternativnog studentskog parlamenta :? i to su isticali u medijskim istupima.

Dodali su da se u posljednje vrijeme o projektu "Studid" oglašavaju pojedinci i prezentuju ga, a da ga ustvari nikad nisu ni vidjeli.

Ponovili su da je "Studid" projekt Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i ničiji drugo, saopćila je Pres-služba KS-a.
elSaik

#423 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by elSaik »

Objašnjeno je boldirano, čitaj malo temu.
minjonja

#424 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

meni nisu jasne ove cifre koje spominju. negdje procitah neki dan da bi se iz budzeta trebalo izdvojiti 15 miliona za te karte, ovdje pise 3 miliona, a na dnevniku rekose 19 miliona.
mrtva kokoš

#425 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by mrtva kokoš »

Studentski parlament
"StudID"
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked