Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MUNAFIK

#226 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

madner wrote:Ovo cu samo citirati da bi ostalo zasticeno za buduce narastaje ako nekad bude hall of shame postova
paraziti drustva su oni poreski obveznici koji pojma nemaju gdje njihove pare zavrsavaju i koliko politicari hapaju
:lol:

naravno kad si bukvalan... nek se djeca vesele....
madner

#227 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by madner »

Nisam bukvalan nego ti recenica, ma koliko se tebi cinila inteligentna, nema ni s od smisla. Nije fol lupiti metaforu, pa je onda navuc :roll:

Elem da ne ometam: Slobodni prevoz za slobodne studente :D
radio_mocan

#229 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by radio_mocan »

minjonja wrote: koja je razlika izmedju studenta i "studenta"? je li sad moram i nosit index sa sobom i prosjek ocjena pokazivati da bi mogla uzeti kupon?? ko god ima index i platio je(neki debelo) upis u tekucoj godini, on je student.
Studenti su redovni studenti koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, koji sticu nova znanja koja ce opet
moci iskoristiti za vlastitu, ali i za dobrobit drustva.

"Studenti" su oni koji su tu eto reda radi, samo da ne bi nesto radili i koji zive na necijoj drugoj grbaci, te grbaci
drustva, znaci, pravi paraziti.

Zasto moj komsija, koji se slomi od posla i koji uredno placa porez drzavi, treba finansirati te "studente"?
Znaci, redovnim studentima i socijalno ugrozenim studentima, besplatan prevoz, a ostali nista.
Nije svakom sudeno da bude sksdemski gradanin, potrebno je i zanatlija sto je naravno castan posao i
cijenim te ljude.Oni ne iskoristavaju drustvo, nego doprinose razvoju istog.
minjonja

#230 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

radio_mocan wrote:
minjonja wrote: koja je razlika izmedju studenta i "studenta"? je li sad moram i nosit index sa sobom i prosjek ocjena pokazivati da bi mogla uzeti kupon?? ko god ima index i platio je(neki debelo) upis u tekucoj godini, on je student.
Studenti su redovni studenti koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, koji sticu nova znanja koja ce opet
moci iskoristiti za vlastitu, ali i za dobrobit drustva.

"Studenti" su oni koji su tu eto reda radi, samo da ne bi nesto radili i koji zive na necijoj drugoj grbaci, te grbaci
drustva, znaci, pravi paraziti.

Zasto moj komsija, koji se slomi od posla i koji uredno placa porez drzavi, treba finansirati te "studente"?
Znaci, redovnim studentima i socijalno ugrozenim studentima, besplatan prevoz, a ostali nista.
Nije svakom sudeno da bude sksdemski gradanin, potrebno je i zanatlija sto je naravno castan posao i
cijenim te ljude.Oni ne iskoristavaju drustvo, nego doprinose razvoju istog.
ko da zivimo u drzavi gdje neko moze reda radi da iskesira par hiljada samo da bi imao zvanje studenta :-) :-) :-)

btw, dosad su i mogli samo redovni studenti dobivati iskaznicu. ista stvar i sa penzijom i osiguranjem. uvijek se mora donijeti potvrda da si redovan student.
sarajevo63

#231 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

Ministar Krmpotić, koje ministarstvo naziva svojim??? kaže da u prijedlogu nacrta budžeta stoje i 4 miliona za subvencioniranje studentskih karata...ubleharenje se nastavlja, a implementacija ide u maju... Nije zapisano koje godine. (tekst je u današnjem Oslobođenju).
MAN-lion's coach

#232 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MAN-lion's coach »

Pa kako su krenuli sa budžetom izgleda niš od karata....
MUNAFIK

#233 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by MUNAFIK »

Nisu oni ni upuceni u desavanja u ovom gradu... Apsolutno ih ne interesuju studenti ni njihovi zahtjevi, a siguran sam da misle da protesta nece ni biti, ili kontaju da ce tu doci 100-tinjak studenata i da ce se na tome zavrsiti. Nadam se da cemo ih uznenaditi 17-tog, a kada vide masu mladih ljudi onda ce se poceti hvatati za sta stignu jer valja navuc glasove...
minjonja

#234 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

MUNAFIK wrote:Nisu oni ni upuceni u desavanja u ovom gradu... Apsolutno ih ne interesuju studenti ni njihovi zahtjevi, a siguran sam da misle da protesta nece ni biti, ili kontaju da ce tu doci 100-tinjak studenata i da ce se na tome zavrsiti. Nadam se da cemo ih uznenaditi 17-tog, a kada vide masu mladih ljudi onda ce se poceti hvatati za sta stignu jer valja navuc glasove...
da svaki student dodje, koristio ne koristio gras, mislim da nista pomoci nece. sta nekog boli briga jel se raja okupila... u ovoj drzavi dok tramvaj ne zaustavis nema fajde nista.
bogumil-8

#235 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by bogumil-8 »

Ni jedan student bez „obećane beneficirane karte“ ( i to baš „Grasove“?)?! Šta je sa srednjoškolcima i osnovcima?
Ljudi moji, nešto (puno toga) mi ovdje ne štima nikako! Nema više socijalizma i stare Juge! Nemamo dovoljno državnih prihoda za sva potrebna i korisna socijalna davanja („ni jedan učenik bez besplatnih udžbenika“, ni jedan srednjoškolac bez beneficirane karte“,.., !). Pa dovest ćete u pitanje lična primanja samih parlamentaraca (a to se može ocijeniti i kao antidržavno djelovanje,namjerno i svjesno otežavanje rada i blokiranje institucija vlasti,...).
Čudi me da već nije djelovalo udruženje sarajevskih taksista (koliko se njima takvim rješenjem „izbija iz džepa“?)! Modžda bi i taksisti mogli izaći sa prijedlogom za „beneficiranu vožnju“ đaka i studenata.
Reis je nas!

#236 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Reis je nas! »

Samo bi nesto protestovali. Zalosno. Pa nisu studenti socijalni slucajevi. Mladi su, snazni, pametni. Treba zasukati rukave i raditi. Nisu nam ni starci dobili sve na izvoli. Da je srece, pokrenuli bi radne akcije, izgradili malo drzavu, pomogli malo starim i iznemoglim, a ne izlezavali se i samo "pametovali". Haj da je to neko produktivno "pametovanje", al' jok, samo bi se nesto zalili, lezali i cekali da im se uradi. Sramota!
Alfons Kauders

#237 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Reis je nas! wrote:Samo bi nesto protestovali. Zalosno. Pa nisu studenti socijalni slucajevi. Mladi su, snazni, pametni. Treba zasukati rukave i raditi. Nisu nam ni starci dobili sve na izvoli. Da je srece, pokrenuli bi radne akcije, izgradili malo drzavu, pomogli malo starim i iznemoglim, a ne izlezavali se i samo "pametovali". Haj da je to neko produktivno "pametovanje", al' jok, samo bi se nesto zalili, lezali i cekali da im se uradi. Sramota!
Moj efendija, nema od te nase omladine nista. Kakav crni rad i trud, niti uce, niti hoce da se prihvate posla, niti im je do rusenja vlasti... Al' eto nadje se vremena da se kuka za nekakve karte, tako da barem ne placaju kartu kad ih ko zbode u troli...
black

#238 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by black »

Alfons Kauders wrote:Moj efendija, nema od te nase omladine nista. Kakav crni rad i trud, niti uce, niti hoce da se prihvate posla, niti im je do rusenja vlasti... Al' eto nadje se vremena da se kuka za nekakve karte, tako da barem ne placaju kartu kad ih ko zbode u troli...
bash tako mrgude :mrgreen:
Alfons Kauders

#239 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

black wrote:
Alfons Kauders wrote:Moj efendija, nema od te nase omladine nista. Kakav crni rad i trud, niti uce, niti hoce da se prihvate posla, niti im je do rusenja vlasti... Al' eto nadje se vremena da se kuka za nekakve karte, tako da barem ne placaju kartu kad ih ko zbode u troli...
et sad... mrgud :D
minjonja

#240 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Reis je nas! wrote:Samo bi nesto protestovali. Zalosno. Pa nisu studenti socijalni slucajevi. Mladi su, snazni, pametni. Treba zasukati rukave i raditi. Nisu nam ni starci dobili sve na izvoli. Da je srece, pokrenuli bi radne akcije, izgradili malo drzavu, pomogli malo starim i iznemoglim, a ne izlezavali se i samo "pametovali". Haj da je to neko produktivno "pametovanje", al' jok, samo bi se nesto zalili, lezali i cekali da im se uradi. Sramota!
nisu ni krave muzare. prosao ti je komunizam, tako da te radne akcije zaboravi. nisu studenti tu da dizu drzavu, nego njeni stanovnici i politicari. ovo sve sto si rekao se odnosi i na tebe. inace je meni pravo spica izlezavati se od 8 ujutro do 6 navecer i onda jos uciti, pa po kuci raditi i kuhati. ja se samo nadam da nisi ozbiljan. pitaj reisa sta bi rekao na ovo tvoje pametovanje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#241 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
black wrote:
et sad... mrgud :D
et' nisi, al' u ...

žutu :mrgreen:
Alfons Kauders

#242 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

minjonja wrote:
nisu ni krave muzare. prosao ti je komunizam, tako da te radne akcije zaboravi. nisu studenti tu da dizu drzavu, nego njeni stanovnici i politicari. ovo sve sto si rekao se odnosi i na tebe. inace je meni pravo spica izlezavati se od 8 ujutro do 6 navecer i onda jos uciti, pa po kuci raditi i kuhati. ja se samo nadam da nisi ozbiljan. pitaj reisa sta bi rekao na ovo tvoje pametovanje.
ma ja ba... ne trebaju studenti dizat drzavu...

evo sad cu ja zvat mater i oca da se ponovo zaposle... mozes mislit sramote, otisli u penziju nakon samo 84 godine staza...

a sad jadni studenti treba da rade umjesto njih i grade drzavu... bruka nevidjena...

a reis bi reko da se studenti ne trebaju prilagodjavati novonastaloj situaciji na trzistu rada... samo nek leze i kukaju, Allah ce im dragi podariti hljeba...
Alfons Kauders

#243 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
et' nisi, al' u ...

joj suti mahmuran sam malo je reci...

kad huknem kondenzuje se jack na zubima i tako ukrug, opet se vraca unutra... nista ne pomaze...

a ko fol pokusavam radit... ocito je kako mi ide dok podjebajem narod po forumu
black

#244 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by black »

Chmoljo wrote:
et' nisi, al' u ...

al' u pozitivnom smislu mrgud :mrgreen: volim da procitam kako on to odreze bez dlake na jeziku (rek'o bi covjek da je uvijek nadrndan :mrgreen: ) ali je (vecinom) pravichan :mrgreen:
Reis je nas!

#245 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Reis je nas! »

minjonja wrote:nisu ni krave muzare. prosao ti je komunizam, tako da te radne akcije zaboravi.
Nisu ni porezni obveznici krave muzare da vama placaju prevoz, domove i jos svakojakih "gluposti". Ne bi covjeku
ni bilo krivo sto pomaze studentima da oni zaista uce i da ce nekad u skoroj buducnosti biti hajra od njih(cast izuzecima), ali ovo danas je skandalozno. Sve student do studenta. Koga god pitas sta radi, kaze student. Covjek bi
pomislio da je BiH drzava sa najvecim stepenom visokoobrazovanih zitelja, al' jok.
minjonja wrote:nisu studenti tu da dizu drzavu, nego njeni stanovnici i politicari.

Vi kao niste stanovnici ove drzave? Kako se osjecas kad to kazes i pogledas nekog penzionera u oci koji je svojim
rukama gradio ovu drzavu i tu prugu po kojoj se danas vozate?
minjonja wrote:ovo sve sto si rekao se odnosi i na tebe.
Jesam li se ja negdje zalio na nekog i krivio nekog drugog za svoj nerad? Ja se trudim da svojim radom i zalaganjem
nesto uspijem, za razliku od vjecnih studenata(cast izuzecima).
minjonja wrote:inace je meni pravo spica izlezavati se od 8 ujutro do 6 navecer i onda jos uciti, pa po kuci raditi i kuhati.
Kad su moji roditelji mogli i raditi i studirati i brinuti se o porodici, mogu i ja.
Alfons Kauders

#246 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

Reis je nas! wrote:
minjonja wrote:nisu ni krave muzare. prosao ti je komunizam, tako da te radne akcije zaboravi.
Nisu ni porezni obveznici krave muzare da vama placaju prevoz, domove i jos svakojakih "gluposti". Ne bi covjeku
ni bilo krivo sto pomaze studentima da oni zaista uce i da ce nekad u skoroj buducnosti biti hajra od njih(cast izuzecima), ali ovo danas je skandalozno. Sve student do studenta. Koga god pitas sta radi, kaze student. Covjek bi
pomislio da je BiH drzava sa najvecim stepenom visokoobrazovanih zitelja, al' jok.
minjonja wrote:nisu studenti tu da dizu drzavu, nego njeni stanovnici i politicari.

Vi kao niste stanovnici ove drzave? Kako se osjecas kad to kazes i pogledas nekog penzionera u oci koji je svojim
Jesam li se ja negdje zalio na nekog i krivio nekog drugog za svoj nerad? Ja se trudim da svojim radom i zalaganjem
minjonja wrote:inace je meni pravo spica izlezavati se od 8 ujutro do 6 navecer i onda jos uciti, pa po kuci raditi i kuhati.
Kad su moji roditelji mogli i raditi i studirati i brinuti se o porodici, mogu i ja.
E nek' si mu reko efendija, ko onim islamofobima sa FTV. Allah ti Dzennet podario, full paket sa 288 djevica...

Studenti moji, od 2000te naovamo broj studenata u BiH se udvostrucio. Studenti dragi, sve vas vise a kvalitet sve nizi. Studenti najmiliji, nema vise Tileta da vas tolike uhljebi i skuci... Studenti dushe moje, moji starci su radili i vanredno studirali, kao i ja - placao sam skolarinu i usput crncio i punio budzet.

Sad je na vas red. Nadjite posao i prestanite vise kukat, ukratko - odrastite!
Obuca9

#247 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Obuca9 »

Alfons Kauders wrote: a reis bi reko da se studenti ne trebaju prilagodjavati novonastaloj situaciji na trzistu rada...
Kome ba da se mi prilagođavamo? :D
Alfons Kauders

#248 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Alfons Kauders »

black wrote:
Chmoljo wrote:
et' nisi, al' u ...

al' u pozitivnom smislu mrgud :mrgreen: volim da procitam kako on to odreze bez dlake na jeziku (rek'o bi covjek da je uvijek nadrndan :mrgreen: ) ali je (vecinom) pravichan :mrgreen:
Hoce to od mahmurluka... Pogotovo pravicnost... :D
minjonja

#249 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Reis je nas! wrote:

a studenti zive dzaba u ovoj drzavi??!!! oni nemaju roditelje koji su porezni obveznici i placaju spiricu auto i studentski dom, penzije, zdravstveno itd.??? ili mozda ne znas da godina na farmaciji kosta 3 i po milje ili da na filozofskom placaju 20KM za ISSS koji nije u funkciji? ciji je univerzitet u sarajevu? jel privatni? kome idu pare?

ako si mislio na sviju, zasto se onda studentima obracas?? prvo sebe gledaj, pa druge.

mozda si zaboravio da postoji nesto kao bolonjski proces i da student mora biti redovan na svim vjezbama i predavanjima. haj mi reci kako da neko nadje posao kad je od 8-3 minimum svaki dan na faxu i jos kasnije mora uciti?? znaci treba da nadje neki part time job, da ne stigne nauciti, da obnovi godinu, da bi ga ti nazvao lezihljebovicem jer su tvoji u titino doba zavrsili fax i radili? i znam takvih ljudi dosta. studiraju i da bi platili smjestaj rade kao frizeri i ne stigne nista nauciti jer radi do kasno. onda dodje neko kao ti i proglasi ga parazitom. kako te nije stid??
ljudi skupe iz nekog sela svoje dijete i salju na fax ovdje da trune u studentskom domu koji se raspada i koji kosta 100KM mjesecno, ili ga salju negdje brezu gdje je jeftiniji smjestaj, a mora dati 100 KM za grasovski kupon???

ti mora da se nisi nesto razbudio jutros. idi popij kafu pa kad nesto pametno skontas, javi se.
minjonja

#250 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by minjonja »

Alfons Kauders wrote:
minjonja wrote:
ma ja ba... ne trebaju studenti dizat drzavu...

evo sad cu ja zvat mater i oca da se ponovo zaposle... mozes mislit sramote, otisli u penziju nakon samo 84 godine staza...

a sad jadni studenti treba da rade umjesto njih i grade drzavu... bruka nevidjena...

a reis bi reko da se studenti ne trebaju prilagodjavati novonastaloj situaciji na trzistu rada... samo nek leze i kukaju, Allah ce im dragi podariti hljeba...
neces vjerovati, studenti su tu da-STUDIRAJU!
Locked