Nijedan student bez obećane karte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
alternativnisp

#1 Nijedan student bez obećane karte

Post by alternativnisp »

Poštovani forumaši Sa-x foruma,
vrlo dobro sam upoznat sa jačinom vašeg foruma i informacijama koje on plasira.
Želim da vas obavijestim da smo krenuli u projekat/akciju/protest "Nijedan student bez karte" te da ćemo u narednih mjesec dana uraditi nekoliko akcija koje će nam dati kredibilitet.

Ovdje vam navodim opis našeg pokreta, i i razloge zbog čega je nastao. Zasad postoji jedan problem i na njemu se baziramo. O istom možete pročitati i na našoj istoimenoj facebook grupi. Jutros smo je napravili, a evo već sada ima 2000 članova.

Znači....

Poštovani,

Nadahnuti posljednjim prozivanjima da su studenti neaktivni i novom akcijom GRAS-a "Nijedan putnik bez karte" željeli bi da iskoristimo ovu priliku da pozovemo sve Vas, studente da se borimo za naša prava. Zbog sve većeg bahatijeg ponašanja i političara i Javnog Gradskog Prevoza u Sarajevu, odlučili smo da pokrenemo proteste pod nazivom „NIJEDAN STUDENT BEZ OBEĆANE KARTE“ tražeći od Besima Mehmedića i GRAS-a da ispune obećanje dato studentima
(http://vlada.ks.gov.ba/node/2252).

Svjesni smo da je došao dan kada ne možemo trpiti više, svjesni smo nerada na svim nivoima vlasti, svjesni smo profesora koji samo znaju pričati na TV da su studenti najbitniji, ali da su pasivni. E, pa PROBUDIMO SE! Izađimo na ulicu dana 17.02.2010. u 12 sati ispred Zemaljskog Muzeja, izađimo i dokažimo da ćemo se boriti! Izađimo i dokažimo da želimo dobro sebi.Pojavite se u i izrazite svoje nezadovoljstvo, ustanite protiv nepravde koju nam konstatno čine, ustanite po prvi put i budite složni i ujedinite se sa svojim kolegama. Dođite da svojim prisustvom pokažemo da studenti nisu postali apatična gomila podložna jeftinim manipulacijama, već da smo samosvjesna skupina u kojoj ima preko 40 000 ljudi u ovom Kantonu, skupina koja ne dozvoljava ponižavanje, nepravdu i pljačku, skupina spremna da se na pravi LEGITIMAN način izbori za svoja prava.

S poštovanjem,

Studenti Univerziteta u Sarajevu

NAŠE AKCIJE ĆE SE VIDJETI U IDUĆIH MJESEC DANA!!!
no_crnjak

#2 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by no_crnjak »

opomena pred ban!
Last edited by Amazonka27 on 21/01/2010 01:46, edited 1 time in total.
Reason: vulgarizam se ne tolerise na ovom pf
chengaba

#3 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by chengaba »

Samo se nadajmo da i ovaj put nece biti sindrom "Facebook protestanata". :|
cyprus

#4 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by cyprus »

Evo ja obećavam da ću tad bit pred Muzejom :) :)
motachjointa

#5 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by motachjointa »

no_crnjak wrote:opomena pred ban!
:D :D :lol:

Komentarisanje rada moderacije nije dozvoljeno! Opomena pred ban!
Last edited by Amazonka27 on 21/01/2010 01:51, edited 1 time in total.
Reason: KOmentarisanje rada moderacije
nivla

#6 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nivla »

ne mogu shvatiti ozbiljno nikoga ko nešto počinje sa "znači" a protest zakazuje u vrijeme kad su na mnogim fakultetima jos uvijek januarsko-februarski ispitni rokovi

sto se tice besplatnih karata od toga nema nista i tu nema neke rasprave, neko mora grasu uplatiti novac za prevoz, vlada ks nece sigurno moci pokriti te troskove tako da ce opet studenti placati
za neupucene cijena studentske karte nije 33 km za A zonu nego 53km, ks placa 20km razlike
ono na cemu se moze i realno je insistirati je da cijena studentske karte bude jedinstvena i ne vise od 20km i da vazi u svim zonama gras-a
ovaj ce protest vjerovatno zavrsiti kao facebook akcija, jer ne organizuju se studentski protesti tako sto ces dovesti sto vise clanova u fb grupu, vec tako sto ces u saradnji sa predstavnicima studenata svih fakulteta na nivou univerziteta prvo napraviti sastanak i dogovoriti neke zajednicke ciljeve, a ne ciljeve za koje ti mislis da su ok
ovdje vidim da se alternativni studentski parlament predstavlja kao "studenti univerziteta u sarajevu" a nisam bas cuo da je neko od studenata sa mog fakulteta pozvan na neki sastanak od predstavnika "alternativaca" kako bi se dogovorili zajednicki ciljevi i uopste predstavljanje u ime "svih studenata"
Last edited by nivla on 21/01/2010 01:54, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#7 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by alibaba_i_30_godina »

Slazem se sa nivlom. Jos jedna propala ideja i prije svega nedovoljno isplanirano ... pa kako da vas ljudi uzmu za ozbiljno kad ste prvo oformili grupu na facebooku pa onda sve drugo :lol: :lol:

I ja sam student, doduse postdiplomac, ali ipak ovo mi sve djeluje smijesno. :roll: :-)
Amazonka27

#8 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

NeyDan wrote:Slazem se sa nivlom. Jos jedna propala ideja i prije svega nedovoljno isplanirano ... pa kako da vas ljudi uzmu za ozbiljno kad ste prvo oformili grupu na facebooku pa onda sve drugo :lol: :lol:

I ja sam student, doduse postdiplomac, ali ipak ovo mi sve djeluje smijesno. :roll: :-)
imas li neko manje smijesno rjesenje? jesi li ti bio uslovljen upisom u semestar ako neplatis 5 KM studentskom parlamentu?
alibaba_i_30_godina

#9 Re: Nijedan student bez obećane karte

Amazonka27 wrote:
NeyDan wrote:Slazem se sa nivlom. Jos jedna propala ideja i prije svega nedovoljno isplanirano ... pa kako da vas ljudi uzmu za ozbiljno kad ste prvo oformili grupu na facebooku pa onda sve drugo :lol: :lol:

imas li neko manje smijesno rjesenje? jesi li ti bio uslovljen upisom u semestar ako neplatis 5 KM studentskom parlamentu?
Ne, nisam bio nicim uslovljen osim, naravno, placanje oba semestra. I mogu ti reci da to nije uslov nego je dobrovoljno, barem na mom fakultetu - sto se tice za taj parlament koji nista ne radi.

A dok sam bio student dodiplomskog sjecam se da smo morali placati engleski jezik posebno. :roll:
Last edited by alibaba_i_30_godina on 21/01/2010 02:11, edited 1 time in total.
alternativnisp

#10 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by alternativnisp »

nivla wrote:ne mogu shvatiti ozbiljno nikoga ko nešto počinje sa "znači" a protest zakazuje u vrijeme kad su na mnogim fakultetima jos uvijek januarsko-februarski ispitni rokovi

sto se tice besplatnih karata od toga nema nista i tu nema neke rasprave, neko mora grasu uplatiti novac za prevoz, vlada ks nece sigurno moci pokriti te troskove tako da ce opet studenti placati
za neupucene cijena studentske karte nije 33 km za A zonu nego 53km, ks placa 20km razlike
ono na cemu se moze i realno je insistirati je da cijena studentske karte bude jedinstvena i ne vise od 20km i da vazi u svim zonama gras-a
ovaj ce protest vjerovatno zavrsiti kao facebook akcija, jer ne organizuju se studentski protesti tako sto ces dovesti sto vise clanova u fb grupu, vec tako sto ces u saradnji sa predstavnicima studenata svih fakulteta na nivou univerziteta prvo napraviti sastanak i dogovoriti neke zajednicke ciljeve, a ne ciljeve za koje ti mislis da su ok
ovdje vidim da se alternativni studentski parlament predstavlja kao "studenti univerziteta u sarajevu" a nisam bas cuo da je neko od studenata sa mog fakulteta pozvan na neki sastanak od predstavnika "alternativaca" kako bi se dogovorili zajednicki ciljevi i uopste predstavljanje u ime "svih studenata"
Zar ćemo do te mjere cjepidlačiti da ćeš mi izvući "znači" kao jedini razlog zašto me ne možeš shvatiti ozbiljno. Protest je zakazan kada počinje drugi semestar i to je u biti prva sedmica predavana.
Karte nisu trebale biti besplatne, nego je trebala biti neka simbolicna cijena kao sto je i u svim evropskim gradovima. Vise procitaj na linku o toj simbolicnoj cijeni.
Ovaj protest nece zavrsiti kao facebook akcija, moze zavrsiti da dodje nas 20 koji su danas imali sastanak vezano za ovo, i da tako propadne. Propadne tako što ne dodju ljudi koje cemo zovnuti preko facebooka. Propadne tako što neće povjerovati našim akcijama koje ćemo uraditi tokom ovog mjeseca.
Također, stupili smo sa asocijacijom sa ekonomije i filozofskog fakulteta te su oni odlucili da nas podrze i da pozovu svoje studente da izadju 17. februara.
A ovdje nema vise ciljeva nego samo jedan. I za dobrobit je svih studenata.
Amazonka27

#11 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

NeyDan wrote:
Amazonka27 wrote:

Ne, nisam bio nicim uslovljen osim, naravno, placanje oba semestra. I mogu ti reci da to nije uslov nego je dobrovoljno, barem na mom fakultetu - sto se tice za taj parlament koji nista ne radi.

A dok sam bio student dodiplomskog sjecam se da smo morali placati engleski jezik posebno. :roll:

e pa vidis...na mom fax-u je bilo OBAVEZNO
alibaba_i_30_godina

#12 Re: Nijedan student bez obećane karte

Amazonka27 wrote: e pa vidis...na mom fax-u je bilo OBAVEZNO
Jasno je meni da su razlike na fakultetima ogromne, tako da me to ne cudi ... :roll:
Ne znam sta studiras, ali ipak provjeri to dobro jer i kod je dosta ljudi platilo a u sustini nije moralo. I da, kakve veze sad ovo ima sa ovom akcijom za karte?! :-D
Amazonka27

#13 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Amazonka27 »

NeyDan wrote:
Jasno je meni da su razlike na fakultetima ogromne, tako da me to ne cudi ... :roll:
Ne znam sta studiras, ali ipak provjeri to dobro jer i kod je dosta ljudi platilo a u sustini nije moralo. I da, kakve veze sad ovo ima sa ovom akcijom za karte?! :-D
provjereno, mi smo MORALi platiti studentskom paralmentu, ja ih zvala da pitam sta smo platili - oni mi rekli - projekat - besplatne karte u januaru 2010. Na sva zvona to razglasili i sad nista od toga.
alibaba_i_30_godina

#14 Re: Nijedan student bez obećane karte

Amazonka27 wrote:
NeyDan wrote:
provjereno, mi smo MORALi platiti studentskom paralmentu, ja ih zvala da pitam sta smo platili - oni mi rekli - projekat - besplatne karte u januaru 2010. Na sva zvona to razglasili i sad nista od toga.
To prvi put cujem. :shock:

Znam kada sam predavao papire za postdiplomski, a to je bas bilo sad u septembru/oktobru, da sam placao skolarinu, ISSS, osiguranje, novi index i to je to. Neki su platili i taj parlament i jos nesto je bilo, kao neka humanitarna akcija ali nije bilo obavezno to dvoje ... da je kod nas bilo obavezno davno bi oni meni i drugim koji nisu platili obracunali kamatu - u to sam siguran :D :mrgreen: :mrgreen:

Znam da su nesto govorili da ce kao studentima od pocetka nove godine, tj. ove 2010., biti napravljena neka vrsta godisnje karte - pa mozda si za to i dala pare, mada mislim da je to uzalud, nazalost :roll:
nivla

#15 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nivla »

alternativnisp wrote: Zar ćemo do te mjere cjepidlačiti da ćeš mi izvući "znači" kao jedini razlog zašto me ne možeš shvatiti ozbiljno. Protest je zakazan kada počinje drugi semestar i to je u biti prva sedmica predavana.
Karte nisu trebale biti besplatne, nego je trebala biti neka simbolicna cijena kao sto je i u svim evropskim gradovima. Vise procitaj na linku o toj simbolicnoj cijeni.
Ovaj protest nece zavrsiti kao facebook akcija, moze zavrsiti da dodje nas 20 koji su danas imali sastanak vezano za ovo, i da tako propadne. Propadne tako što ne dodju ljudi koje cemo zovnuti preko facebooka. Propadne tako što neće povjerovati našim akcijama koje ćemo uraditi tokom ovog mjeseca.
Također, stupili smo sa asocijacijom sa ekonomije i filozofskog fakulteta te su oni odlucili da nas podrze i da pozovu svoje studente da izadju 17. februara.
necemo cjepidlaciti ali ekonomski i filozofski fakultet nisu jedini fakultetu u sklopu univerziteta
na web stranici univerziteta u sarajevu pise:
Univerzitet danas ima 24 visokoškolske ustanove sa 55.000 studenata od kojih 32. 000 redovnih studenata
niko vam ne brani da stupite u kontakt i sa ostalim asocijacijama/udruzenjima i razgovarate o konkretnim ciljevima, generalno na univerzitetu u sarajevu ima "tezih" problema od cijene karte za prevoz, vecina studenata koje ja poznajem ne bi platila kartu ni da je 10km, kao dokaz ti mogu reci da su neki pojedinci falsifikovali mjesecne karte za parking u kampusu univerziteta, da ne kazem da je karta 5km mjesecno,
ispade placanje prevoza jedini problem studenata unsa
o besplatnim kartama se moze samo sanjati, neko ih mora platiti, uzmi racunicu 32000 redovnih studenata x 53km da svi zive u A zoni x12 mjeseci, to ti dodje preko 20 mil km godisnje za prevoz studenata u odnosu na sadasnjih 32000*20km*12 =7680000km, tesko da se moze naci ovih nemalih skoro 13miliona
na mom fakultetu takodjer nije obavezno kako placanje clanarine za isss tako i za spus, cak se i ne spominje da to postoji
smijesni_ste

#16 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by smijesni_ste »

Daj prestanite da minirate temu....stavljena je obavijest i to je to...uostalom fino piše ZASAD da će se bazirati na ovaj problem...što valjda implicira da će se u budućnosti bazirati i na druge...ako imate kakav pametan prijedlog iznesite ga (ja nemam), ako nemate onda ne razvodnjavajte temu makar...ja mogu samo reći da ću biti tamo
alibaba_i_30_godina

#17 Re: Nijedan student bez obećane karte

nivla wrote: na mom fakultetu takodjer nije obavezno kako placanje clanarine za isss tako i za spus, cak se i ne spominje da to postoji
Nije obavezno placanje ISSS-a?!

To se kod mene 2x placa, prvo fakultetu za ''odrzavanje'' istog, pa onda Univerzitetu za istu svrhu, 20 KM za oboje. Doduse ispiti se samo prijavljuju preko ISSS-a i nema nikakvih papira nit' redova ili slicnog kao na nekim drugim fakultetima. I da, mogu se neka uvjerenja vaditi i slicno ....

Smijesno je kako fakulteti jednog Univerziteta imaju tako razlicite politike i procedure .... :roll: :-)

(ironija, of course)
alternativnisp

#18 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by alternativnisp »

nivla wrote:
alternativnisp wrote: Zar ćemo do te mjere cjepidlačiti da ćeš mi izvući "znači" kao jedini razlog zašto me ne možeš shvatiti ozbiljno. Protest je zakazan kada počinje drugi semestar i to je u biti prva sedmica predavana.
necemo cjepidlaciti ali ekonomski i filozofski fakultet nisu jedini fakultetu u sklopu univerziteta
na web stranici univerziteta u sarajevu pise:
Univerzitet danas ima 24 visokoškolske ustanove sa 55.000 studenata od kojih 32. 000 redovnih studenata
niko vam ne brani da stupite u kontakt i sa ostalim asocijacijama/udruzenjima i razgovarate o konkretnim ciljevima, generalno na univerzitetu u sarajevu ima "tezih" problema od cijene karte za prevoz, vecina studenata koje ja poznajem ne bi platila kartu ni da je 10km, kao dokaz ti mogu reci da su neki pojedinci falsifikovali mjesecne karte za parking u kampusu univerziteta, da ne kazem da je karta 5km mjesecno,
ispade placanje prevoza jedini problem studenata unsa
o besplatnim kartama se moze samo sanjati, neko ih mora platiti, uzmi racunicu 32000 redovnih studenata x 53km da svi zive u A zoni x12 mjeseci, to ti dodje preko 20 mil km godisnje za prevoz studenata u odnosu na sadasnjih 32000*20km*12 =7680000km, tesko da se moze naci ovih nemalih skoro 13miliona
na mom fakultetu takodjer nije obavezno kako placanje clanarine za isss tako i za spus, cak se i ne spominje da to postoji
Da, ali su najbrojniji. Mi smo danas krenuli sa kampanjom, te ćemo ovo pokrenuti i jos vise.Ove dvije asocijacije slozile su se da ce poslati mailove na se sve ostale asocijacije. Nakon ovoga mozda nesto drugo. Ali ti veliki problemi se ne mogu tako lahko riješiti. Dosta će ih se riješiti onda kada se intergriše Univerzitet. Tome se nadamo, ali promjena primjenjivanja Bologne je jedan komplikovan proces na kojem je jako teško raditi i teško je postići bilo sta jednim protestom ili za kratko vrijeme. A kome idu te pare sto si ti izmnozio? Da li je stvarno potrebno da 20 miliona ide GRASu? Da li znas uopste kako rade budzetske firme kao što je GRAS? Pa pomnozi ti 0d 40 000 studenata njih 30 000 koji ce kupiti ovu godisnju kartu i pomnozi je recimo sa 33KM. Sigurno im se vise isplati. Isplati im se jer svake godine mogu racunati na te pare.
nivla

#19 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by nivla »

alternativnisp wrote: Da, ali su najbrojniji. Mi smo danas krenuli sa kampanjom, te ćemo ovo pokrenuti i jos vise.Ove dvije asocijacije slozile su se da ce poslati mailove na se sve ostale asocijacije. Nakon ovoga mozda nesto drugo. Ali ti veliki problemi se ne mogu tako lahko riješiti. Dosta će ih se riješiti onda kada se intergriše Univerzitet. Tome se nadamo, ali promjena primjenjivanja Bologne je jedan komplikovan proces na kojem je jako teško raditi i teško je postići bilo sta jednim protestom ili za kratko vrijeme. A kome idu te pare sto si ti izmnozio? Da li je stvarno potrebno da 20 miliona ide GRASu? Da li znas uopste kako rade budzetske firme kao što je GRAS? Pa pomnozi ti 0d 40 000 studenata njih 30 000 koji ce kupiti ovu godisnju kartu i pomnozi je recimo sa 33KM. Sigurno im se vise isplati. Isplati im se jer svake godine mogu racunati na te pare.
grasova ekonomska racunica ti je mjesecna karta 53km mjesecno ispod te cifre ti gras nece ici, zar stvarno mislis da se za penzionere ne finansira odnekud razlika u cijeni karte, finansira itekako
ovdje moja rasprava sa asp-om prestaje ne vrijedi se raspravljati te gubiti vrijeme i energiju
NeyDan wrote:Nije obavezno placanje ISSS-a?!
To se kod mene 2x placa, prvo fakultetu za ''odrzavanje'' istog, pa onda Univerzitetu za istu svrhu, 20 KM za oboje. Doduse ispiti se samo prijavljuju preko ISSS-a i nema nikakvih papira nit' redova ili slicnog kao na nekim drugim fakultetima. I da, mogu se neka uvjerenja vaditi i slicno ....
Smijesno je kako fakulteti jednog Univerziteta imaju tako razlicite politike i procedure .... :roll: :-)
(ironija, of course)
tako ti je to, kod mene na fakultetu nema guzvi pred studentskom sluzbom, maksimalna ljubaznost, da ne govorim o odnosu i uzajamnom postovanju na relaciji student-profesor, idila, ostali studenti etf-a ti ovo mogu potvrditi
alternativnisp

#20 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by alternativnisp »

nivla wrote:
alternativnisp wrote: Da, ali su najbrojniji. Mi smo danas krenuli sa kampanjom, te ćemo ovo pokrenuti i jos vise.Ove dvije asocijacije slozile su se da ce poslati mailove na se sve ostale asocijacije. Nakon ovoga mozda nesto drugo. Ali ti veliki problemi se ne mogu tako lahko riješiti. Dosta će ih se riješiti onda kada se intergriše Univerzitet. Tome se nadamo, ali promjena primjenjivanja Bologne je jedan komplikovan proces na kojem je jako teško raditi i teško je postići bilo sta jednim protestom ili za kratko vrijeme. A kome idu te pare sto si ti izmnozio? Da li je stvarno potrebno da 20 miliona ide GRASu? Da li znas uopste kako rade budzetske firme kao što je GRAS? Pa pomnozi ti 0d 40 000 studenata njih 30 000 koji ce kupiti ovu godisnju kartu i pomnozi je recimo sa 33KM. Sigurno im se vise isplati. Isplati im se jer svake godine mogu racunati na te pare.
grasova ekonomska racunica ti je mjesecna karta 53km mjesecno ispod te cifre ti gras nece ici, zar stvarno mislis da se za penzionere ne finansira odnekud razlika u cijeni karte, finansira itekako
ovdje moja rasprava sa asp-om prestaje ne vrijedi se raspravljati te gubiti vrijeme i energiju

GRAS nije privatna firma, i sva ti racunica pade u vodu. Penzionerima je Kanton izasao u susret te dogovorio ono iznad/ispod 300KM. Ok, ne vrijedi se raspravljati svejedno. Ne treba mlatiti praznu slamu, nego raditi:) Cujemo se i vidimo uskoro nivla:)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by PipiDugaDevetka »

cyprus wrote:Evo ja obećavam da ću tad bit pred Muzejom :) :)
Ja obećavam da ću doći sa transparentom.
Treba mi vremena da smislim šta da napišem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by Chmoljo »

PipiDugaDevetka wrote:
pomozimo školovanje djece parlamentaraca - raziđimo se :mrgreen:

btw, cyprus, moguće da ćem i "mi" tamo biti :mrgreen: budemo vidjeli :mrgreen:
cyprus

#23 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
pomozimo školovanje djece parlamentaraca - raziđimo se :mrgreen:

btw, cyprus, moguće da ćem i "mi" tamo biti :mrgreen: budemo vidjeli :mrgreen:
Zajedno smo jači :D :bih:
alternativnisp

#24 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by alternativnisp »

energeticar wrote:Mogli ste uskladiti termin protesta koji odgovara vecini studenata Univerziteta u Sarajevu, jer nisamo svi iz Sarajeva pa da mpzemo doci bilo kad na proteste.

Pa termin je takav da pada u prvu sedmicu ljetnog semestra, kada su svi u Sarajevu na fakultetima.
sarajevo63

#25 Re: Nijedan student bez obećane karte

Post by sarajevo63 »

alternativnisp wrote: E, pa PROBUDIMO SE! Izađimo na ulicu dana 17.02.2010. u 12 sati ispred Zemaljskog Muzeja, izađimo i dokažimo da ćemo se boriti! Izađimo i dokažimo da želimo dobro sebi.Pojavite se u i izrazite svoje nezadovoljstvo, ustanite protiv nepravde koju nam konstatno čine, ustanite po prvi put i budite složni i ujedinite se sa svojim kolegama. Dođite da svojim prisustvom pokažemo da studenti nisu postali apatična gomila podložna jeftinim manipulacijama, već da smo samosvjesna skupina u kojoj ima preko 40 000 ljudi u ovom Kantonu, skupina koja ne dozvoljava ponižavanje, nepravdu i pljačku, skupina spremna da se na pravi LEGITIMAN način izbori za svoja prava.

S poštovanjem,

Studenti Univerziteta u Sarajevu

NAŠE AKCIJE ĆE SE VIDJETI U IDUĆIH MJESEC DANA!!!
Hajde dobro, eto recimo da će se desiti (ne sumnjam).
Ai zašto je ova tema stavljena pod: nauka (GRAS nema veze s tim)
Odakle ideja pred Zemaljskim muzejom', protest vezan za GRAS pred Zemaljskim muzejom, možda porad ulaska u istoriju?
Ako je ovo sve protiv ponižavanja, nepravde i pljačke, razmislite malo prije okupljanja pred Zemaljskim muzejom.
VAŠE AKCIJE ĆU PRATITI U IDUĆIH MJESEC DANA.
Locked