Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
-
HM 2011
#1 Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
AOPŠTENJE MINISTARSTVA SIGURNOSTI BIHInformacija o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna
FOTO: AVAZInformacija o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna
Izjava povodom informacija o doseljavanju državljana Kuvajta u BiH Povodom brojnih upita medija vezano za informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, portparol Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić saopćava slijedeće: - Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica. Također, brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba. Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH.
Povodom brojnih upita medija vezano za informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, portparol Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić saopćava slijedeće:
- Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica.
Također, brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba.
Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH.
------------------------------------------------------------------------------------
Takođe smatram da ta informacija nije tačna....
Mi kao društvo i država planiramo otvaranje prema arapskom svijetu i planiramo posjetu iz arapskog svjeta našj državi u broju većm od 5.000.000....
500.000 nije ništa - kapaciteti se pripremaju, prijateljske ruke Bosne i Hercegovine Vas čekaju....
Usput zar turizam nije na entitetskom nivou...
FOTO: AVAZInformacija o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna
Izjava povodom informacija o doseljavanju državljana Kuvajta u BiH Povodom brojnih upita medija vezano za informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, portparol Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić saopćava slijedeće: - Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica. Također, brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba. Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH.
Povodom brojnih upita medija vezano za informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, portparol Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić saopćava slijedeće:
- Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica.
Također, brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba.
Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH.
------------------------------------------------------------------------------------
Takođe smatram da ta informacija nije tačna....
Mi kao društvo i država planiramo otvaranje prema arapskom svijetu i planiramo posjetu iz arapskog svjeta našj državi u broju većm od 5.000.000....
500.000 nije ništa - kapaciteti se pripremaju, prijateljske ruke Bosne i Hercegovine Vas čekaju....
Usput zar turizam nije na entitetskom nivou...
- SmokingMan
- mO k3
#3 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Nije ni 5.000.000 već 50.000.000 
- Kal El
#4 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Ma cijela S.Arabija nam dolazi
Neka ih, Bujrum!
- Alfons Kauders
#5 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000

eto ih
stotine
hiljade
tisuce
milioni
milijarde
- fantom slobode
#6 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
- Alfons Kauders
#7 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
jes vala, kakve smo srece jos ce nas irak okupirat kad oni dodju...fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
ja imam bolji savjet... hajd nek oni nama posalju 500,000 svoje sirotinje... a mi cemo njima 500,000 nase... fer razmjena
u roku od gorinu dana merhamet bi prikupljao pakete za kuvajt kako bi ih nasi kokuzi upropastili
- Paranoid
#8 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Ovde u Sarajevu se "sufara" uveliko uči...ima da ih ugodno iznenadimo znanjem..fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
- fantom slobode
#9 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
ma ne bi ih ni la benevalencija spasila u saradnji sa UNHCR-om i UNICEF-om...Alfons Kauders wrote:jes vala, kakve smo srece jos ce nas irak okupirat kad oni dodju...fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
ja imam bolji savjet... hajd nek oni nama posalju 500,000 svoje sirotinje... a mi cemo njima 500,000 nase... fer razmjena
u roku od gorinu dana merhamet bi prikupljao pakete za kuvajt kako bi ih nasi kokuzi upropastili
Ove nase nezaposlene sa najnovijim kompjuterima i smartphonom u ruci (povuci)...kako bi im kafane okupirali...i odmah otvorili forum da se zale...naravno poslati i visokoumne trolove sa foruma porijeklom iz sumske i kamenjara...jer bez njih nema prave zabave....kako bi oni podijelili svako zrno pijeska dole...pa karta ovako, karta onako...daj meni naspi malo za tegova i tako to.
- Alfons Kauders
#10 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
ma samo im poslat kompletan GRAS, Toplane, ViK i Zeljeznicefantom slobode wrote: ma ne bi ih ni la benevalencija spasila u saradnji sa UNHCR-om i UNICEF-om...
Ove nase nezaposlene sa najnovijim kompjuterima i smartphonom u ruci (povuci)...kako bi im kafane okupirali...i odmah otvorili forum da se zale...naravno poslati i visokoumne trolove sa foruma porijeklom iz sumske i kamenjara...jer bez njih nema prave zabave....kako bi oni podijelili svako zrno pijeska dole...pa karta ovako, karta onako...daj meni naspi malo za tegova i tako to.
u roku od godinu dana bi sadamu digli spomenik
- fantom slobode
#11 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
i naravno ove sto nam lutalice stite po gradu...a te srece, zajedno sa svim guzarama sto po 80kg nabacise, a misle da su koke, san bi im se dole ostvario. Bila bi to prava festa od jaja...Alfons Kauders wrote:ma samo im poslat kompletan GRAS, Toplane, ViK i Zeljeznicefantom slobode wrote: ma ne bi ih ni la benevalencija spasila u saradnji sa UNHCR-om i UNICEF-om...
u roku od godinu dana bi sadamu digli spomenik
-
Blizanac
#12 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Nemoj misliti da je njihova sirotinja u boljem položaju od naše. Čak, naprotiv!Alfons Kauders wrote:
jes vala, kakve smo srece jos ce nas irak okupirat kad oni dodju...
Konkretno, u Kuvajtu, autohtoni Kuvajčani ne mogu biti sirotinja, jer su zaštičeno od države i oni uživaju sva moguća prava. Sirtoinja su samo doseljenici koji tamo rade za koru hljeba i to su najčešće Palestinci, Pakistanci, Afrikanci itd. Njih tretiraju kao "nižu" rasu, kojoj domaći mogu raditi šta žele a da za to skoro i ne odgovaraju.
Tako da ti ova ideja o zamjeni i nije baš dobra...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
kad sam ih vidio ljetos 10 komada u jednom mjestu blizu sarajeva kako su zaposijeli izvor i potočić, smučilo mi se... jebo to, koji ce mi qrc, samo mi mogu problem donijeti...fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
- fantom slobode
#14 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
de ba...odlicna je...nemoj je sad ti kvariti sa tom pricom...mi hocemo samo autohtone Kuvajcane, sa drzavljanstvom, a njima saljemo autohtone gradjane Bosne i Hercegovine u procentu zastupljenosti na teritoriji drzave...Kako bi im Dodo namah preCednik postao...Blizanac wrote:Nemoj misliti da je njihva sirotinja u boljem položaju od naše. Čak, naprotiv!Alfons Kauders wrote:
jes vala, kakve smo srece jos ce nas irak okupirat kad oni dodju...
Konkretno, u Kuvajtu, autohtoni Kuvajčani ne mogu biti sirotinja, jer su zaštičeno od države i oni uživaju sva moguća prava. Sirtoinja su samo doseljenici koji tamo rade za koru hljeba i to su najčešće Palestinci, Pakistanci, Afrikanci itd. Njih tretiraju kao "nižu" rasu, kojoj domaći mogu raditi šta žele a da za to skoro i ne odgovaraju.
Tako da ti ova ideja o zamjeni i nije baš dobra...
- Paranoid
#15 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
..ne zajebavaj...imam par kolega koji su završili visoke škole i rade u multinacionalkama...pričaju bosanski bolje od hercegovaca, samo ih "ten" odaje..mk ultra wrote:kad sam ih vidio ljetos 10 komada u jednom mjestu blizu sarajeva kako su zaposijeli izvor i potočić, smučilo mi se... jebo to, koji ce mi qrc, samo mi mogu problem donijeti...fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
- fantom slobode
#16 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
ma mojne se sekirat'...to je u pauzi izmedju dva vakta...taman da nam dzamije napune, a i koju jos sagrade...znas da je poznata prica da oni samo klanjaju...nece oni smetati. Samo po cisterna i sve udure.mk ultra wrote:kad sam ih vidio ljetos 10 komada u jednom mjestu blizu sarajeva kako su zaposijeli izvor i potočić, smučilo mi se... jebo to, koji ce mi qrc, samo mi mogu problem donijeti...fantom slobode wrote:Znaci nece se samo Kuvajt ovamo preseliti...hajde neka...ma i jeste tamo prevruce, pustinja...nego znaci li to da ce nam i cijene goriva napokon opasti? Mislim kad se vec sele, ja ne bih pustao da dolaze ovamo praznih ruku...nego svak po cisternu najmanje, po clanu...Kal El wrote:Ma cijela S.Arabija nam dolazi![]()
Neka ih, Bujrum!
- fantom slobode
#17 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
jos preplanuli, ko iz spanske serije...ajoj, sto ce ove nase udavace da polude sto se ne odvajaju od TV ekrana, ukljucujuci i nerotkinje iz sumske...Paranoid wrote:
..ne zajebavaj...imam par kolega koji su završili visoke škole i rade u multinacionalkama...pričaju bosanski bolje od hercegovaca, samo ih "ten" odaje..
- Paranoid
#18 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
fantom slobode wrote:jos preplanuli, ko iz spanske serije...ajoj, sto ce ove nase udavace da polude sto se ne odvajaju od TV ekrana, ukljucujuci i nerotkinje iz sumske...Paranoid wrote:
..ne zajebavaj...imam par kolega koji su završili visoke škole i rade u multinacionalkama...pričaju bosanski bolje od hercegovaca, samo ih "ten" odaje..
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#19 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
znam ih i ja trojcu, dosli ovdje 1996, djeca arapskih predstavnika koji su dosli ovdje ... problem je sto su vec poceli u vecim grupama da dolazeParanoid wrote: ..ne zajebavaj...imam par kolega koji su završili visoke škole i rade u multinacionalkama...pričaju bosanski bolje od hercegovaca, samo ih "ten" odaje..
Ovo im je jedino mjesto u Europi gdje mogu biti muslimani, a da nije Britanija. Samo hajd dobij vizu za GBR
U BiH samo dođeš i to je to, nikakve kontrole boravka i sl.
Čekam zakon o poligamiji
edit:
Bas me interesuje kako ce se ponasati kad im bude sve dozvoljeno...
- fantom slobode
#20 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Ma cim prvu nasu privedu kuci zazalice i to...de ba jednog ovog naseg pretilnog monstruma sto ga mama feminiziranog i zaljubljenog u sebe rodila i gajila....ima da ih prodje poligamija, jos ce poceti da piju...mk ultra wrote:znam ih i ja trojcu, dosli ovdje 1996, djeca arapskih predstavnika koji su dosli ovdje ... problem je sto su vec poceli u vecim grupama da dolazeParanoid wrote: ..ne zajebavaj...imam par kolega koji su završili visoke škole i rade u multinacionalkama...pričaju bosanski bolje od hercegovaca, samo ih "ten" odaje..
Ovo im je jedino mjesto u Europi gdje mogu biti muslimani, a da nije Britanija. Samo hajd dobij vizu za GBR![]()
U BiH samo dođeš i to je to, nikakve kontrole boravka i sl.
Čekam zakon o poligamiji![]()
- Paranoid
#21 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Meni su ovi naši što se ne mogu skinuti s "farme I II III IV i V" gori od najgorih kuvajćana..života mi. Koliko ja poznajem kuvajćane, a znam ih jako dobro, vidio sam da su sasvim ok..nenose brade i potkraćene pantalone i ne hodaju po konzumu u natikačama..
-
cicrlimindrli2
#22 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
Koliko god da je budalasta prica, ovo uopste nije naivno. U trenutku kad se citav svijet zgraza politike koja je za
rezultat imala Tomasice, i poziva na akciju ..."before next Milosevic light fuse", crnogorsko majmunce lansira ublehu
o Arapima koji ce iskoristiti Bosnu kao polaznu tacku u pohodu sunecenja Evrope. Kretena pod hitno treba napucati
nogom i deganzirati u vukojebinu iz koje je dosao, skupa sa dvije kese koje je imao kad se pojavio.
rezultat imala Tomasice, i poziva na akciju ..."before next Milosevic light fuse", crnogorsko majmunce lansira ublehu
o Arapima koji ce iskoristiti Bosnu kao polaznu tacku u pohodu sunecenja Evrope. Kretena pod hitno treba napucati
nogom i deganzirati u vukojebinu iz koje je dosao, skupa sa dvije kese koje je imao kad se pojavio.
- fantom slobode
#23 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
znaci ovi odozdo cisterne, a nasi satelitski resiver i tanjir, da mogu nastaviti pratiti desavanja na farmi i u okolini. Kako ce im novu istoriju napisati...pa kad im uvedu jos demokratiju...bice sve to parlamentarac do parlamentarca, ministar do ministra...a ako se do popuni, e onda idemo po doministrima...srusice im godisnji budzet za tri mjeseca...Paranoid wrote:Meni su ovi naši što se ne mogu skinuti s "farme I II III IV i V" gori od najgorih kuvajćana..života mi. Koliko ja poznajem kuvajćane, a znam ih jako dobro, vidio sam da su sasvim ok..nenose brade i potkraćene pantalone i ne hodaju po konzumu u natikačama..
-
sarajevoxxxx
-
stari grad Visegrad
#25 Re: Nije tačno da će ih biti 500.000 - biti će ih 5.000.000
U Srbiji su Arapi dobro dosli.
http://www.nsreporter.rs/vesti/arapi-ze ... ku-cipova/Arapi žele da grade fabriku čipova
Objavljeno 03.10.2013 it teh BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kompanijom Mubadala, napravila još jedan korak napred u plodnoj i korisnoj saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Danas smo potpisali ugovor o izgradnji naučno-razvojnog centra, koji bi bio prva faza izgradnje fabrike čipova u Srbiji, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.
“Potpisali smo memorandume o razumevanju vezano za pravljenje naučno istraživačkog centra koji bi trebalo da bude početak, uvod da, ukoliko pokažemo da smo dovoljno sposobni, da imamo dovoljno ljudskih kapaciteta, idemo u pravljenje fabrike čipova”, naveo je on.
To bi Srbiju, kako je rekao, “spaslo mnogo muka, jer je to izvozno orijentisana industrija, najmodernija i najsavremenija, a UAE su jedan od najmoćnijih i najvećih svetskih proizvođača čipova”.
Potpisani su Memorandumi u oblastima naprednih tehnologija poluprovodnika i čipova, vazduhoplovnih tehnologija, telekomunikacija i obnovljivih izvora energije.
Zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima Mlađan Dinkić razgovarao je sa rukovodstvom Mubadala koje je, kako je preneo, impresionirano srpskom naučnom zajednicom i iskazalo spremnost za izgradnju naučno-razvojnog centra koji bi bio prva faza izgradnje fabrike čipova u Srbiji.
Izvor: Fonet, Tanjug