nije mi jasno
-
kotoriban
#1 nije mi jasno
Desila se saobracajna nesreca.
od 10 ljudi preživi amo rec' 5.
najcesce sto ces cuti je ''bog (isus ili gospa) ih je spasio/la''
a što je s poginulima?
a što je s poginulima?
-
d2
#2 Re: nije mi jasno
njih nije spasio/lakotoriban wrote:Desila se saobracajna nesreca.
a što je s poginulima?
-
Photoman
#4 Re: nije mi jasno
kotoriban wrote:Desila se saobracajna nesreca.
a što je s poginulima?
Sudbina, u oba slucaja.
-
fia
#5 Re: nije mi jasno
Propovijednik 9:11
11 Opet sam vidio pod suncem da trku ne dobivaju brzi, ni bitku silni, niti kruha imaju mudri, ni bogatstva razboriti, niti su u milosti oni u kojih je znanje; jer vrijeme nevolje i nepredviđeni događaji snalaze svakoga od njih.
11 Opet sam vidio pod suncem da trku ne dobivaju brzi, ni bitku silni, niti kruha imaju mudri, ni bogatstva razboriti, niti su u milosti oni u kojih je znanje; jer vrijeme nevolje i nepredviđeni događaji snalaze svakoga od njih.
-
kotoriban
#6 Re: nije mi jasno
znaci bog nije spasio one? kako se tvrdi.
- Duhovni Vođa
#7 Re: nije mi jasno
mozdane celije su jako bitne u zivotu. neko ih ima vise, a neko manje. nevjerovatno je kako si glupu temu postavio/la.kotoriban wrote:Desila se saobracajna nesreca.
a što je s poginulima?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#8 Re: nije mi jasno
fia wrote:Propovijednik 9:11
Prelijepo i istinito. Samo nam mozda nedostaje zahvalnosti dok smo u dobru, da nas pronese kroz teske trenutke. Sve se mijenja, dovoljno je pogledati prirodu, i sjetiti se da ni nama sve nece biti isto, niti cemo ostati isti. Nadati se da ce nas teski trenuci uciniti boljim ljudima, otvorenijim i senzibilnijim za patnju drugih, jer nema ljudske duse koja nece osjetiti bol i iskusiti patnju. Zbog toga se trebamo cuvati kako zavisti, tako i bijesa prema drugima, koliko to mozemo.
-
dino_sara
#9 Re: nije mi jasno
Kao sto znamo sve je propisano prije samog rodjenja, propisano kada ces napustiti ovaj svijet. Ja to nekako tako shvatam, Isus i Marija nemaju nikakve veze sa tim. Samo Bog zna i samo Bog odlucuje ko ce zivjeti koliko i kako. Ovakvih pitanja kao sto si ti postavio ima mali milion stoga mislim da je bezvrijedno diskutovati oko toga.
-
fia
#10 Re: nije mi jasno
Latinica wrote:fia wrote:Propovijednik 9:11
11 Opet sam vidio pod suncem da trku ne dobivaju brzi, ni bitku silni, niti kruha imaju mudri, ni bogatstva razboriti, niti su u milosti oni u kojih je znanje; jer vrijeme nevolje i nepredviđeni događaji snalaze svakoga od njih.![]()
Prelijepo i istinito. Samo nam mozda nedostaje zahvalnosti dok smo u dobru, da nas pronese kroz teske trenutke. Sve se mijenja, dovoljno je pogledati prirodu, i sjetiti se da ni nama sve nece biti isto, niti cemo ostati isti. Nadati se da ce nas teski trenuci uciniti boljim ljudima, otvorenijim i senzibilnijim za patnju drugih, jer nema ljudske duse koja nece osjetiti bol i iskusiti patnju. Zbog toga se trebamo cuvati kako zavisti, tako i bijesa prema drugima, koliko to mozemo.
nažalost, umjesto toga postajemo sve više cinični prema drugima jer smo i prema sebi - kao da je to neka vrsta odbrane...bez sposobnosti shvatiti da štetimo uglavno sebi samom...
-
spekulant
#11 Re: nije mi jasno
a sta ce biti, fino se organizuje neki vjerski sprovod uz molitve bogu ili gospi koji ih nisu spasili..kotoriban wrote:Desila se saobracajna nesreca.
a što je s poginulima?
- osa
#12 Re: nije mi jasno
neki su bili vezani, neki ne. neki su imali auto s ojačanjima neki ne, neki su imali zračne jastuke, ovi drugi ne itd itd.
-
saraf
#13 Re: nije mi jasno
Nista od toga nemoze spasit ako ti je smrt propisanaosa wrote:neki su bili vezani, neki ne. neki su imali auto s ojačanjima neki ne, neki su imali zračne jastuke, ovi drugi ne itd itd.
ni vojska koja bi te cuvala niti sva tehnologija savremena.
-
spekulant
#14 Re: nije mi jasno
a sta ako ti je smrt propisana za 10 godina, a ja dodjem sad i pucam ti u glavu sest puta?saraf wrote:Nista od toga nemoze spasit ako ti je smrt propisanaosa wrote:neki su bili vezani, neki ne. neki su imali auto s ojačanjima neki ne, neki su imali zračne jastuke, ovi drugi ne itd itd.![]()
ni vojska koja bi te cuvala niti sva tehnologija savremena.
-
saraf
#15 Re: nije mi jasno
Vidim slabo kontas
Kada ti je nesto propisano u majcinoj utrobi onda su i metci koji ce te pogodit i to tacno koliko ce te komada pogodit
Nema onog propisano vako a ja cu nako.
Kada ti je nesto propisano u majcinoj utrobi onda su i metci koji ce te pogodit i to tacno koliko ce te komada pogodit
Nema onog propisano vako a ja cu nako.
-
spekulant
#16 Re: nije mi jasno
hoces li se baciti sad sa 10. sprata da dokazes svoju tvrdnju, kad ti, eto, kao, dobro kontas???
znaci, ako ti nije propisano da sad umres, neces umrijeti..
ako umres, svakako ti je bilo propisano i nije bilo nacina da se spasis...
pa eto, opet se neces baciti, jer duboko u sebi i sam znas da pricas gluposti...
pa eto, opet se neces baciti, jer duboko u sebi i sam znas da pricas gluposti...
-
saraf
#17 Re: nije mi jasno
nece ti bit glupost kad ti smrtni cas dodje i uvidis da se nikako i nicim nisi mogao spasiti.spekulant wrote:hoces li se baciti sad sa 10. sprata da dokazes svoju tvrdnju, kad ti, eto, kao, dobro kontas???
Imat ces cijelu vjecnost da razmisljas o tom.
-
spekulant
#18 Re: nije mi jasno
nisi odgovorio na moje pitanje
a vidim nisi se ni bacio
toliko o tvojim cvrstim ubjedjenjima
a vidim nisi se ni bacio
toliko o tvojim cvrstim ubjedjenjima
-
saraf
#19 Re: nije mi jasno
na glupa pitanja ne odgovaram pa de se ti baci i javi mi se za po sahata
ne sikiraj se za moje ubjedzenje nego poradi kod svog neubjedzenja.
U sta si ti ubjedzen
ne sikiraj se za moje ubjedzenje nego poradi kod svog neubjedzenja.
U sta si ti ubjedzen
-
spekulant
#20 Re: nije mi jasno
izmedju ostalog u to da rizikujem smrt ako se bacim sa 10. sprata, i da smanjujem rizik od smrti ako u autu nosim pojas..
tvoja ubjedjenja su suprotna mojim, i sam si pokazao da i ti ne vjerujes u potpunosti u njih, jer nisi uspio odgovoriti na moje pitanje
znaci, 1-0 za mene
tvoja ubjedjenja su suprotna mojim, i sam si pokazao da i ti ne vjerujes u potpunosti u njih, jer nisi uspio odgovoriti na moje pitanje
znaci, 1-0 za mene
-
saraf
#21 Re: nije mi jasno
odgovoreno ti je da na glupa pitanja ne odgovaram
sad ti odgovori na pristojno pitanje u sta si ubijedzen ili u sto vjerujes
sad ti odgovori na pristojno pitanje u sta si ubijedzen ili u sto vjerujes
-
spekulant
#22 Re: nije mi jasno
ocigledno sam nasao pogresnu osobu kojoj cu postaviti logicno pitanje
zato se obracam drugim ljudima koji vjeruju da je sve propisano da mi odgovre..
unaprijed hvala..
@saraf:
ja vjerujem da si ti neki tinejdzer, koji nema pojma o onome o cemu prica. ali priznajem da to sto vjerujem ne znaci da je to istina.. kao skeptik prihvaticu i opciju da si zrelija osoba koja nema pojma o cemu prica
zato se obracam drugim ljudima koji vjeruju da je sve propisano da mi odgovre..
unaprijed hvala..
@saraf:
ja vjerujem da si ti neki tinejdzer, koji nema pojma o onome o cemu prica. ali priznajem da to sto vjerujem ne znaci da je to istina.. kao skeptik prihvaticu i opciju da si zrelija osoba koja nema pojma o cemu prica
-
dino_sara
#23 Re: nije mi jasno
Jel vi stvarno jos uvijek raspravljate o ovoj temi. Sto je neko poginuo a neko nije nemogu da vjerujem. Pokusajte sebi reci da to niko osim Boga ne zna pa ce da Vam bude lakse. nemogu da vjerujem da neko daje ko fol neka objasnjenja. smijesno.