of korrspitt wrote:nego dajdzince jesi se i ti pomirila sa tim da se treba znati ko je musko u kuci?danas wrote:dokleN dosla ova, kako joj je njeno JA![]()
:D:D
Nije lako biti zena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- danas
-
FFK as Lucy01
Slazem se sa anis za sve sto je napisala i da samo dodam i ovo.
Meni je uvijek bio fenomen nas mentalite, nevezano za zene ili muskarae. Mi smo u biti necivilizovano drustvo, a kada to kazem mislim prvenstveno da smo veoma judgmental; brzi da donesemo odluku o nekome/necemu prije nego sto i znamo dovoljno o cemu se radi. Osim toga, postoje i uvijek su postojali neki trendovi, da ne kazem sindrom copora u nasem drustvu i ako se po bilo cemu odvajas od toga, ne valjas. To se naravno odrazava i na mnoge odluke koje zene danas donose za sebe i svoj zivot.
Postujem svaciju odluku i ne analiziram je previse, sve dok ona od mene ne zahtijeva promjenu. Nema to veze sa polom; u pitanju je ljudskost i postovanje koje, umjesto da zahtijevam za sebe samo zato jer sam zena, pokusavam da zaradim tako sto cu ga dati prvo.
Promjene sistema nisu nuzno donijele i promjene u glavama ljudi, nenaviklih na neka pravila postovanja individualnosti...mozda zato jer smo predugo zivjeli u nekom kolektivistickom sistemu gdje individualno i nije bilo izrazeno.
Prava zene i njen izbor su samo kap u moru svih drugih problema koje su ove promejne donijele, ali treba o njima progovoriti na jednoj ovakvoj, zasebnoj temi.
Istina je da su zene jos uvije u vecem dijelu ove nase planete obezvrijedjene, bez osnovnih ljudskih prava, tretirane losije nego zivotinje ponekad...ali vecina nas koje pisemo ovde ne zivimo u tim krajevima. Zene nikada ne mogu rijesiti svoje probleme bez muskaraca. Muskarci moraju biti ukljuceni u rjesavanje problema zene, jer su ih uglavnom oni i kreirali. Zbog toga smatram da je tvrdnja "zenam je tesko samo zato sto su zene" po meni pogresna, jer generalizuje i unaprijed tvrdi da je hendikep biti zena uopste
Uspjesnom smatram zenu koja je zadovoljna svojim zivotom (anais
). Ako je cini srecnom da svake godine radja dijete....u zdravlje joj i zdravi i zivi joj bili, ja s tim nemam nista. Ako je pak cini srecnom da nikada ne radja djecu i odluci da postane CEO neke velike korporacije...od volje joj ko sokcu post. Mislim...sve ovo je stvar individualnog izbora, a to je ono sto sve zene ovog svijeta u biti i zele, da same za sebe izaberu zivot koji im odgovara.
Meni je uvijek bio fenomen nas mentalite, nevezano za zene ili muskarae. Mi smo u biti necivilizovano drustvo, a kada to kazem mislim prvenstveno da smo veoma judgmental; brzi da donesemo odluku o nekome/necemu prije nego sto i znamo dovoljno o cemu se radi. Osim toga, postoje i uvijek su postojali neki trendovi, da ne kazem sindrom copora u nasem drustvu i ako se po bilo cemu odvajas od toga, ne valjas. To se naravno odrazava i na mnoge odluke koje zene danas donose za sebe i svoj zivot.
Postujem svaciju odluku i ne analiziram je previse, sve dok ona od mene ne zahtijeva promjenu. Nema to veze sa polom; u pitanju je ljudskost i postovanje koje, umjesto da zahtijevam za sebe samo zato jer sam zena, pokusavam da zaradim tako sto cu ga dati prvo.
Promjene sistema nisu nuzno donijele i promjene u glavama ljudi, nenaviklih na neka pravila postovanja individualnosti...mozda zato jer smo predugo zivjeli u nekom kolektivistickom sistemu gdje individualno i nije bilo izrazeno.
Prava zene i njen izbor su samo kap u moru svih drugih problema koje su ove promejne donijele, ali treba o njima progovoriti na jednoj ovakvoj, zasebnoj temi.
Istina je da su zene jos uvije u vecem dijelu ove nase planete obezvrijedjene, bez osnovnih ljudskih prava, tretirane losije nego zivotinje ponekad...ali vecina nas koje pisemo ovde ne zivimo u tim krajevima. Zene nikada ne mogu rijesiti svoje probleme bez muskaraca. Muskarci moraju biti ukljuceni u rjesavanje problema zene, jer su ih uglavnom oni i kreirali. Zbog toga smatram da je tvrdnja "zenam je tesko samo zato sto su zene" po meni pogresna, jer generalizuje i unaprijed tvrdi da je hendikep biti zena uopste
Uspjesnom smatram zenu koja je zadovoljna svojim zivotom (anais
-
callmethebreeeze
ja bih se u vecini slozio sa lucy. samo ja mislim da u velikom dijelu ljudima prvo treba obezbijediti uslove zivote da bi uopste bili u stanju razmisljati o stvarima poput dilema da li biti majka i domacica ili ceo.
zimus sam bio u keniji i pricao sa jednim bivsim africkim drzavnikom koji je rekao "siromastvo je majka svih problema". i ja bih se s tim slozio. normalna egzistencija, pa onda obrazovanje i za zene i muskarce, pa ce i pomak doci. naravno treba naci nacina da se to ubrza i muskarci trebaju ucestvovati u tome.
zimus sam bio u keniji i pricao sa jednim bivsim africkim drzavnikom koji je rekao "siromastvo je majka svih problema". i ja bih se s tim slozio. normalna egzistencija, pa onda obrazovanje i za zene i muskarce, pa ce i pomak doci. naravno treba naci nacina da se to ubrza i muskarci trebaju ucestvovati u tome.
-
che
Cestitam na komentaruLucy01 wrote:Slazem se sa anis za sve sto je napisala i da samo dodam i ovo.
Istina je da su zene jos uvije u vecem dijelu ove nase planete obezvrijedjene, bez osnovnih ljudskih prava, tretirane losije nego zivotinje ponekad...ali vecina nas koje pisemo ovde ne zivimo u tim krajevima. Zene nikada ne mogu rijesiti svoje probleme bez muskaraca. Muskarci moraju biti ukljuceni u rjesavanje problema zene, jer su ih uglavnom oni i kreirali. Zbog toga smatram da je tvrdnja "zenam je tesko samo zato sto su zene" po meni pogresna, jer generalizuje i unaprijed tvrdi da je hendikep biti zena uopste![]()
Uspjesnom smatram zenu koja je zadovoljna svojim zivotom (anais). Ako je cini srecnom da svake godine radja dijete....u zdravlje joj i zdravi i zivi joj bili, ja s tim nemam nista. Ako je pak cini srecnom da nikada ne radja djecu i odluci da postane CEO neke velike korporacije...od volje joj ko sokcu post. Mislim...sve ovo je stvar individualnog izbora, a to je ono sto sve zene ovog svijeta u biti i zele, da same za sebe izaberu zivot koji im odgovara.
- anais_nin
samo da i ja dodam, da se i ja slazem s tobom tj cijelim ovim postomLucy01 wrote:Slazem se sa anis za sve sto je napisala i da samo dodam i ovo.
Istina je da su zene jos uvije u vecem dijelu ove nase planete obezvrijedjene, bez osnovnih ljudskih prava, tretirane losije nego zivotinje ponekad...ali vecina nas koje pisemo ovde ne zivimo u tim krajevima. Zene nikada ne mogu rijesiti svoje probleme bez muskaraca. Muskarci moraju biti ukljuceni u rjesavanje problema zene, jer su ih uglavnom oni i kreirali. Zbog toga smatram da je tvrdnja "zenam je tesko samo zato sto su zene" po meni pogresna, jer generalizuje i unaprijed tvrdi da je hendikep biti zena uopste![]()
Uspjesnom smatram zenu koja je zadovoljna svojim zivotom (anais). Ako je cini srecnom da svake godine radja dijete....u zdravlje joj i zdravi i zivi joj bili, ja s tim nemam nista. Ako je pak cini srecnom da nikada ne radja djecu i odluci da postane CEO neke velike korporacije...od volje joj ko sokcu post. Mislim...sve ovo je stvar individualnog izbora, a to je ono sto sve zene ovog svijeta u biti i zele, da same za sebe izaberu zivot koji im odgovara.
-
xyz2007
#87 Re: Nije lako biti zena
Jel ovo mentalitet naseg podneblja? Zasto im ne dokazes suprotno?mojgrad wrote:Nije lako biti zena, bilo gdje na svijetu.
Pametna, lijepa i ambiciozna.
Druge zene te mrze.
Muskarci te se plase.
Lijene misle da ces im uzeti radno mjesto.
Ako imas para - ili si sponzorusa ili si svalerka.
Ako sama zaradjujes - glupa si.
Ako puno trosis - rasipnica si.
Ako imas dugacak jezik - kucka si.
Ako se dotjerujes - imas nekog drugog.
Ako se ne dotjerujes - zamijenice te drugom koja se dotjeruje.
Ako imas muske prijatelje - ili su ti momci ili ljubavnici.
Ako si neudata - nesto ti fali.
Ako si udata - budala si.
Ako si ipak udata - zasto nemas karijeru?
Ako imas karijeru - zasto nisi udata?
Kad se udas - kad ces da rodis?
Kad rodis - kad ces da rodis drugo dijete?
Kad rodis dvoje - ti nista ne radis? Pa zar nisi imala nekakvu karijeru?
Ipak, u ovom surovom svijetu ne bih se mijenjala s muskarcima!
-
xyz2007
Zavisi s kim si.mojgrad wrote: Jer mnogi ne znaju da se ophode sa zenama koje znaju sta zele od zivota i imaju petlje to jasno dati do znanja. Nekad pomislim da muskarci vise vole djevojke koje samo cute i mrdaju glavom, govoreci da dragi, iako se ne slazu sa nekim stvarima. Hajde da cujem vas muske da li je to stvarno tako? Ili preferirate vise zene koje imaju svoje Ja i svoje misljenje?
Kakvog je on mentaliteta?
Neki muskarci mozda nisu spremni na vezu sa zenom koja ima sve jer ih ona cini inferiornim, i jos ako zena to glasno i jasno stalno pokazuje onda se on ne osjeca fino pored nje.
Neki muskarci zele tako uspjesne zene jer onda ne moraju oni raditi. Ali takav muskarac postane takvoj zeni nezanimljiv - obicno.
Neki muskarci koriste takve zene, cisto zato sto ona ne vidi da i on treba pogurati vec ispunjava svoje potrebe tako sto ona igra ulogu superiorne svemocne dominantne zene pa i privuce osobe koje u stvari hrane tu njenu potrebu.
a neki opet je cijene sto ima svoje misljenje a mozda se ne slazu s tim misljenjem ali vole zenu koja je intelektualne prirode jer mu je potrebna bas takva.
Imas puno raznih oblika manifestacije ljubavi i licnosti.
Za mene je balans presudan.
Znaci u nekim stvarima ona, u nekim stvarima on.
Ni jedno nije iskljucivo, niti samo.
Dominatni oboje u razlicitim poljima.
Uzrokovati pozitivan osjecaj a umanjivati negativan ( obostrano )
a za to ti treba puno iskustva.
- Michun
Ne mogu da citam sve...nemam vremena
Ali generalno - vecina uspjesnih zena je singl
To je mozda i dovelo do zakljucka da muski vole "glupe" i koje klimaju glavom. Vecina ovih singl nije singl jer je tako izabrala, 99% zena zeli zivotnog partera, djecu nesto manji postotak I guess

Ali generalno - vecina uspjesnih zena je singl
- ja_cura_
evo kako ja gledam na ove singl zene danasnjeg doba...
michun rece, da su one singl, ne zato sto su one tako izabrale... ja licno mislim, da je vecina tih zena jos uvijek singl, jer trazi od partnera sve ono sto i ona nudi. da razjasnim, neko je ranije rekao da su takve zene "pametnice", sa izgradjenom karijerom, finansijski osigurane, s diplomom u dzepu itd. e sad, takve zene vjerovatno traze to isto i kod partnera, jer kad ona to donosi, zar ne moze i on to da ponudi?
na to dolazi jos, sto su takve zene vecinom vec duze vremena singl, to jest nemaju nekih duzih veza, jer cim pocne neka veza ozbiljnije, tu dolazi odmah do tzv. "peglanja"... gubljenja zivaca, te se i veze prekidaju. razlog: navikla zena na svoju slobodu, i sad kad treba neki kompromis, nije voljna.
prva moja sestra je 15 godina u vezi, zive vise od 10 godina zajedno, sad su vec stariji (37 i 42 godine
), obadvoje ganjaju svoje karijere u neku ruku (postdiplomske, specijalizacije, doktorati...), jednostavno, nasli se dvoje ljudi, kojima takav aranzman odgovara (imaju nekog s kim se ispricaju kad dodju kuci, a opet slobodni da svako ide na svoju stranu kad zatreba bez pravdanja gdje si bio/bila cijeli dan i ostalo). ako njima takva veza odgovara, odgovara onda i meni (mada bi mama voljela drugacije...sta ce jadna zena, stara skola, em herka
)...
michun rece, da su one singl, ne zato sto su one tako izabrale... ja licno mislim, da je vecina tih zena jos uvijek singl, jer trazi od partnera sve ono sto i ona nudi. da razjasnim, neko je ranije rekao da su takve zene "pametnice", sa izgradjenom karijerom, finansijski osigurane, s diplomom u dzepu itd. e sad, takve zene vjerovatno traze to isto i kod partnera, jer kad ona to donosi, zar ne moze i on to da ponudi?
na to dolazi jos, sto su takve zene vecinom vec duze vremena singl, to jest nemaju nekih duzih veza, jer cim pocne neka veza ozbiljnije, tu dolazi odmah do tzv. "peglanja"... gubljenja zivaca, te se i veze prekidaju. razlog: navikla zena na svoju slobodu, i sad kad treba neki kompromis, nije voljna.
prva moja sestra je 15 godina u vezi, zive vise od 10 godina zajedno, sad su vec stariji (37 i 42 godine
- madner
Mislim da je čista glupost tražiti i gledati po tom rangu.ja_cura_ wrote:evo kako ja gledam na ove singl zene danasnjeg doba...
Prvo, kolko % je u istom rangu kao ti? Kolko takvih ljudi znaš?
-
WizzardFromBOZ
#92 Re: Nije lako biti zena
sto onda bunis...mojgrad wrote:Nije lako biti zena, bilo gdje na svijetu.
...
Ipak, u ovom surovom svijetu ne bih se mijenjala s muskarcima!
-
WizzardFromBOZ
Lucy01 wrote: Meni je uvijek bio fenomen nas mentalitet, nevezano za zene ili muskarac. Mi smo u biti necivilizovano drustvo, a kada to kazem mislim prvenstveno da smo veoma judgmental;
...
Postujem svaciju odluku i ne analiziram je previse, sve dok ona od mene ne zahtijeva promjenu. ...
...
Promjene sistema nisu nuzno donijele i promjene u glavama ljudi..
...
Uspjesnom smatram zenu koja je zadovoljna svojim zivotom
-
WizzardFromBOZ
iako se slazem s vecinom sto si napisala u postu, ove istaknute rijeci citiram jer me podsjecaju na nesto sto mi se (uslovno) ne svidja. elem, radi se o "opcijama" i time sto su sutra izbori ovdje gdje sam, a partija na vlasti se vec toliko osilila i prethodno promijenila sve sto se promijeniti moglo, sve to pod firmom davanja ljudima "opcije".anais_nin wrote:
Vidis moj neki pojam dobro izbalansiranog drustva se zasniva na "opcijama", mogucnostima, dopustanju izbora.......
sad ces vidjeti kako izgleda jedna moja opcija (kao muskarca): prije izvjesnog vremena potpisao sam ugovor za posao u kojem je jedna klauzula bila da mi poslodavac moze dati otkaz bilo kada i bez da kaze razlog za to. to se zove opcija "uzmi ili ostavi". ako hoces posao moras cesto pristati i na ovakve "opcije", koje ustvari nisu nikakve opcije vec otoreno ugnjetavanje osnovnih prava covjeka. znam dosta bosanaca ovdje koji ove trenutne lazove i prevarante na vlasti maltene obozavaju, a ne znaju da im to moze jednog dana i njima moze doci glave. kako god, ja sam svoj glas poslao postom prije deset dana i vjerujem da ce ovaj "demokratski diktator" sa sutrasnjim danom otici na smetljiste historije...
posto je tema nesto drugo, reci cu samo to da su i same zene cesto jedna drugoj najveci neprijatelji.
- anais_nin
ne bih se slozila ni s prvim ni s drugim podebljanimMichun wrote:Ne mogu da citam sve...nemam vremena![]()
Ali generalno - vecina uspjesnih zena je singlTo je mozda i dovelo do zakljucka da muski vole "glupe" i koje klimaju glavom. Vecina ovih singl nije singl jer je tako izabrala, 99% zena zeli zivotnog partera, djecu nesto manji postotak I guess
![]()
promjenilo se puno toga u drustvu, ljudi su generalno usamljeniji....manje ozbiljno shvataju odluke, obaveze, puno brze se i sastaje i rastaje....puno punooooooooooo je tu faktora zasto generalno ima dosta ljudi koji nisu u vezama bilo koje vrste.....
Za ovo drugo bih rekla da jako puno uspjesnih singl zena koje poznam jesu singl jer su one tako odlucile!!! Znaci ne da one ne zele vezu....ili ne zele ljubav...ALI BIRAJU DA BUDU SINGL....jer nisu spremne ili ne zele napraviti neke za njih neprihvatljive kompromise....za mene je to jako bitna razlika....koja kod mene izaziva postovanje...
- anais_nin
slazem se s ovim podebljanim....i sama slicno napisah u vise navrata....WizzardFromBOZ wrote:iako se slazem s vecinom sto si napisala u postu, ove istaknute rijeci citiram jer me podsjecaju na nesto sto mi se (uslovno) ne svidja. elem, radi se o "opcijama" i time sto su sutra izbori ovdje gdje sam, a partija na vlasti se vec toliko osilila i prethodno promijenila sve sto se promijeniti moglo, sve to pod firmom davanja ljudima "opcije".anais_nin wrote:
Vidis moj neki pojam dobro izbalansiranog drustva se zasniva na "opcijama", mogucnostima, dopustanju izbora.......
sad ces vidjeti kako izgleda jedna moja opcija (kao muskarca): prije izvjesnog vremena potpisao sam ugovor za posao u kojem je jedna klauzula bila da mi poslodavac moze dati otkaz bilo kada i bez da kaze razlog za to. to se zove opcija "uzmi ili ostavi". ako hoces posao moras cesto pristati i na ovakve "opcije", koje ustvari nisu nikakve opcije vec otoreno ugnjetavanje osnovnih prava covjeka. znam dosta bosanaca ovdje koji ove trenutne lazove i prevarante na vlasti maltene obozavaju, a ne znaju da im to moze jednog dana i njima moze doci glave. kako god, ja sam svoj glas poslao postom prije deset dana i vjerujem da ce ovaj "demokratski diktator" sa sutrasnjim danom otici na smetljiste historije...
posto je tema nesto drugo, reci cu samo to da su i same zene cesto jedna drugoj najveci neprijatelji.
a ovo gore sto ti spominjes je "privid mogucnosti izbora"....
- ja_cura_
nisam rekla da ja gledam i trazim. ovo je cisto moje vidjenje tog problema. ja prva imam diplomu s faksa, ali zato osoba koju volim nema! pa sta? to nije razlog da ne budemo skupa i sretni.madner wrote:Mislim da je čista glupost tražiti i gledati po tom rangu.ja_cura_ wrote:evo kako ja gledam na ove singl zene danasnjeg doba...
Prvo, kolko % je u istom rangu kao ti? Kolko takvih ljudi znaš?
- djugum
Ja bih se rado osvrnuo na postavljeno pitanje: Da li se muskarci boje pametnih zena?
Naime, postavlja se pitanje definicije "pametne zene".
Ako se pod "pametnom zenom" podrazumjeva savjesna , obrazovana i odlučna osoba koja pronalazi ravnotezu izmedju karijere i familije, onda je odgovor NE.
A ako se pod "pametnom zenom" podrazumjeva osoba koja stavlja karijeru na prvo mjesto a sve drugo da bude podredjeno tome onda je odgovor DA. Iskreno receno, ne zelim igrati sporednu ulogu u njenom zivotu, a nebi zelio da istu tu ulogu igraju nasa djeca (u slucaju da ih imamo).
Ako se pod "pametnom zenom" podrazumjeva savjesna , obrazovana i odlučna osoba koja pronalazi ravnotezu izmedju karijere i familije, onda je odgovor NE.
A ako se pod "pametnom zenom" podrazumjeva osoba koja stavlja karijeru na prvo mjesto a sve drugo da bude podredjeno tome onda je odgovor DA. Iskreno receno, ne zelim igrati sporednu ulogu u njenom zivotu, a nebi zelio da istu tu ulogu igraju nasa djeca (u slucaju da ih imamo).
-
teletrader
Malo sada odoh u filozofiju ali postavlja se pitanje definicije "pametne zhene",kako u nasem podnevlju a i van...
Ne bih zhelio nikoga da uvrijedim,ali kod nas se definicija pametne svodi na diplomu nekoga fakulteta,posao u Raiffeisenu ili Telekomu,Renault Megane
I jos ponesto..
Ali jako se cesto desi da se vrhunac ovosvjetske existencije ovakvih svede na subotnju setnju Ferhadijom u novim cizmicama i kaputu i planiranje ljetovanja vec u Februaru...
Hocu da kazhem da akademska naobrazba nije jedina garancija neke "pameti" (ali jeste upornosti) vec neka zhivotna iskustva,iz kojih se valjda nesto i naucilo pa je i covjek pametniji...
Da li se muskarci boje pametnih zhena?
Kao sto je neko spomenuo u nekom od postova,uspjesni muskarci,posto su jako vremena posvetili poslu karijeri,a sve to islo na racun socijalnog zhivota,znaju biti pomalo emotivno nezreli i onda trazhe zhenu koja ce u njih gledati "ko u Titu"..
Konkretan primjer,jedan od mojih poslovnih partnera, je sarmantan k'o krpa s kojom perem prozore,nacitan jeste,ali ne previse duhovit,je sebi doveo Ruskinju za suprugu..Koja je meni kao zhena,utjelovljenje sharma i jedne slavenske topline..Ali posto su njegova mjesecna primanja oko 20-25 000 Eura,covjek sebi mozhe dopustiti da je pomalo maltretira..
Da je sebi nasao slicnu,ili cak po obrazovanju i statusu jacu,davno bi ON bio na ulici...
Svi smo mi drugaciji a i stalno se mjenjamo..
Za mene bi recimo ideal bio neko ko mi je podrska,ali ne i konkurencija,neko ko je meni slican,ali opet posjeduje neke osobine i interesovanja gdje sam ja "supalj"..
Ali posto smo mi muski podobro hajvani,na kraju izaberemo onu sa vecim s*****
Da ne lajem sad...

Ne bih zhelio nikoga da uvrijedim,ali kod nas se definicija pametne svodi na diplomu nekoga fakulteta,posao u Raiffeisenu ili Telekomu,Renault Megane
I jos ponesto..
Ali jako se cesto desi da se vrhunac ovosvjetske existencije ovakvih svede na subotnju setnju Ferhadijom u novim cizmicama i kaputu i planiranje ljetovanja vec u Februaru...
Hocu da kazhem da akademska naobrazba nije jedina garancija neke "pameti" (ali jeste upornosti) vec neka zhivotna iskustva,iz kojih se valjda nesto i naucilo pa je i covjek pametniji...
Da li se muskarci boje pametnih zhena?
Kao sto je neko spomenuo u nekom od postova,uspjesni muskarci,posto su jako vremena posvetili poslu karijeri,a sve to islo na racun socijalnog zhivota,znaju biti pomalo emotivno nezreli i onda trazhe zhenu koja ce u njih gledati "ko u Titu"..
Konkretan primjer,jedan od mojih poslovnih partnera, je sarmantan k'o krpa s kojom perem prozore,nacitan jeste,ali ne previse duhovit,je sebi doveo Ruskinju za suprugu..Koja je meni kao zhena,utjelovljenje sharma i jedne slavenske topline..Ali posto su njegova mjesecna primanja oko 20-25 000 Eura,covjek sebi mozhe dopustiti da je pomalo maltretira..
Da je sebi nasao slicnu,ili cak po obrazovanju i statusu jacu,davno bi ON bio na ulici...
Svi smo mi drugaciji a i stalno se mjenjamo..
Za mene bi recimo ideal bio neko ko mi je podrska,ali ne i konkurencija,neko ko je meni slican,ali opet posjeduje neke osobine i interesovanja gdje sam ja "supalj"..
Ali posto smo mi muski podobro hajvani,na kraju izaberemo onu sa vecim s*****
Da ne lajem sad...
-
teletrader
Djugume,ne znam,IMHO mjesas pojmove ambiciozne i pametne...djugum wrote:Ja bih se rado osvrnuo na postavljeno pitanje: Da li se muskarci boje pametnih zena?
Za mene je "pametna" upravo ona koja pronalazi ravnotezhu izmedju karijere i familije...