Nije krst nego nisan... i to snajperski

Locked
united bosnae

#1 Nije krst nego nisan... i to snajperski

Post by united bosnae »

Kao i vecini normalnih ljudi, moja prva reakcija na informaciju o gradnji krsta na Zlatistu iznad Sarajeva je bila nagon na povracanje i pitanje do kad vise.
A onda kad malo bolje razmislim, mozda to i nije lose iz sljedecih razloga:
Taj krst ce zapravo predstavljati snajperski nisan i nije slucajno planirano da bude podignut na Zlatistu, odakle je snajper vrebao 3 godine gradjane Sarajeva. Znaci taj snajperski nisan ce zapravo biti spomenik jednoj agresiji, jednom genocidu, jednoj idiotskoj ideji.
U isto vrijeme ce, ce biti tu da uvijek podsijeti sve gradjane Sarajeva na period 92-95, te na zvijer koja je tu, iznad grada, i koja nazalost jos uvijek vreba.
I posljednji razlog zbog kojeg odobravam gradnju tog snajperskog nisana jeste sto ce time za vijek vijekova biti potvrdjen, u kamenu isklesan dokaz ludosti ljudi koji ce ga sagraditi.

P.S.
Plus, mislim da ce biti pravo dobrih viceva u vezi tog snajperskog nisana, sto me eto... raduje.
d2

#2 Re: Nije krst nego nisan... i to snajperski

Post by d2 »

kad smo kod viceva pitaju Muju sta misli o onom krstu u Mostaru
kaze Mujo - ja mislim da je to jedan veliki plus za Bosnu i Hercegovinu :)
alome

#3 Re: Nije krst nego nisan... i to snajperski

Post by alome »

Zaista tragikomicno ali cilj i jednih i drugih je dokazivanje ustvari cija je to zemlja. Zivotinje to rade zapisavanjem teritorija a ovi podizanjem krstova ili krizeva. Tako se to radi po Sandzaku i svugdje drugo sto ce reci fakticki gdje je krsta tu je vjere sa tri prsta ili tako nekako. Ogavno.
fantazija

#4 Re: Nije krst nego nisan... i to snajperski

Post by fantazija »

postavljanje kriza na zlatiste je vise od provokacije...to je samar svim sarajlijama koji se bili u peridu 92 - 95 u opkoljenom sarajevu.....
za mene taj krst ne moze biti ,kao simbol, smajperskog nisana...kad to nije...i ne treba da na to gledamo nekim komicnim ocima ...kao super imat cemo super viceva na tu temu....po meni tu nema nista smijesno...
i molim vas,,,,izjava Branislava Dukica(savez logorasa rs) je da on ne vidi razlog zbog kojeg bi taj kriz nekome smetao...kad srbima ne smeta mezarje u Potocarima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
znaci....oni stvarno,apsolutno nisu normalan narod kad mogu te dvije stvari porediti......njima, kao ,ne smeta mezarje u potocarima a oni pobili bosnjake!!!!!!????????...a nama kao smeta kriz na zlatistu a nas ubijali godinama sa zlatista!!!!!!!!!!!!!!i oni se pitju zasto!!!!!!!!!!????????????????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Nije krst nego nisan... i to snajperski

Post by mIRCerka »

Locked