Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

frupi

#1 Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by frupi »

Veceras je Nijaz Durakovic gostovao na NTV 99 i dao neke vrlo interesantne izjave o buducnosti BiH.
Po njemu posto nije doslo do politickog rjesenja krize u BiH, odn. zbog tvrdokornog rukovodstva RS koje ne odstupa od podjele, secesije i nece da modificira Dejton na POMOLU JE NOVI BOSNJACKO-SRPSKI RAT !!!

Iako nije govorio direktno, koliko se moglo razabrati izmedju redova, rat bi trebao izbiti u vrlo skoro vrijeme, mozda vec na proljece.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
stidljiv

Post by stidljiv »

Ma bezveze...dok su stranci ovdje rata nece biti....
Mx

#3 Re: Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by Mx »

frupi wrote:Veceras je Nijaz Durakovic gostovao na NTV 99 i dao neke vrlo interesantne izjave o buducnosti BiH.
Po njemu posto nije doslo do politickog rjesenja krize u BiH, odn. zbog tvrdokornog rukovodstva RS koje ne odstupa od podjele, secesije i nece da modificira Dejton na POMOLU JE NOVI BOSNJACKO-SRPSKI RAT !!!

Iako nije govorio direktno, koliko se moglo razabrati izmedju redova, rat bi trebao izbiti u vrlo skoro vrijeme, mozda vec na proljece.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jel´ bio trijezan u emisiji :roll: ? :shock: ? :-? ? :lol:
Fair Life

#4 Re: Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by Fair Life »

Mx wrote:...Jel´ bio trijezan u emisiji :roll: ? :shock: ? :-? ? :lol:
Nijaz vise ima u glavi pijan nego sva ostala trijezna "himber" bulumenta zajedno.
svitac

Post by svitac »

Duraković hercegovačka mahaluša. U glavi je nekada imao a u moralu nikada.To je potvrdio kada se priključio Stranci Za Vlast, koja ga je samo za predizbornu kampanju upotrijebila, pa onda šut u dupe.
zili

#6 Re: Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by zili »

Fair Life wrote:
Nijaz vise ima u glavi pijan nego sva ostala trijezna "himber" bulumenta zajedno.
svakoga dana u svakom pogledu me sve više iznenađuješ. svaka čast :D

p.s. za vas ostale "lacoste" gledala sam tu emisiju i ne sjećam se nikakvog spominjanja rata, čak ni između redova. Nego vi ste takvi da jedva čekate neki novi rat, pa makar i između redova. Sjećam se (s jezom) kako je bilo takvih i '91. Bože me sačuvaj.
Čovjek je samo rekao da ako budemo imali uniformni PDV, pa mlijeko, hljeb, i sl. poskupe za 20% onda će biti socijalnih nemira. Ali onda je Paddy na BHT1 objasnio da će ipak biti dvije stope PDV-a: jedna tzv. "nulta" za prehrambene i dječije proizvode i sl. i druga od nekih ne znam 17-18% za sve ostalo.
svitac

Post by svitac »

Nijaza ne gledam od kako se priključio Stranci Za Vlast ui baš mi nije normalno da takav poltron i demagog koji misli valutno , ko ga spomenu ovdje. Minorna figurica uz velike aždaje. Može na 99 ili u TV Stocu da "kritizira ustaški teror nad bošnjacima". Poslije toga svi mu jednaki Baš je svu pamet svijeta popio. Profesor. Jašta. Zato nam mladost ovako politički naobražena, ko imbecili jer vidi se ko ih educira.
Internet škola i fax su danas zakon.
Ciao prof.Durakovicu, cuvaj i dalje svoje džamije u Stocu od ustaša :-)
kijametdedo

Post by kijametdedo »

caaaaaaaase lomiiiiiiim, ruke mi krvaveeeeeeee, oci mi suzeeeeee, molim te vrati seeee... :D

ne voli nijaz kad mu se prcka oko auta, prepadne se da mu neko ne skine pakne... :lol:
svitac

Post by svitac »

Naj jadniji je kada ga Stranka Za Vlast izvrbova i izradi ko psljednjeg levata. Pričaju studenti da i on radi na procenat jer mu žena zašteka svu njegovu i svoju lovu.Mora se snač za nove čaaaaše da loooomiiii.. :(
kijametdedo

Post by kijametdedo »

svitac, sto si mi to neurozan jutros? :D
svitac

Post by svitac »

Nisam više nego inače. Samo pratim neke kontroverze i ne kapiram kako se DANAS može govoriti o jučerašnjoj svima nam znanoj faci Durakoviću? Vodolija se nešto upinje izvući iz g****a al' nema šanse.
Znaš i djeca problemi a treba im pomoći.....tako normala..moram ići iz kuće i hvata me nervoza...

ŽIVIO DJEDICE :)
Barbarez

Post by Barbarez »

svitac wrote:Nijaza ne gledam od kako se priključio Stranci Za Vlast ui baš mi nije normalno da takav poltron i demagog koji misli valutno , ko ga spomenu ovdje. Minorna figurica uz velike aždaje. Može na 99 ili u TV Stocu da "kritizira ustaški teror nad bošnjacima". Poslije toga svi mu jednaki Baš je svu pamet svijeta popio. Profesor. Jašta. Zato nam mladost ovako politički naobražena, ko imbecili jer vidi se ko ih educira.
Na kojoj planeti ti zivis, brato ?????? Jupiter, Venera ili mozda Mars ???? Kada si zadnji put bio u STolcu pa da vidis sta se tamo ustvari desava ??? I ko tebi daje za pravo da pricas o drugim gradovima o kojima nemas pojma ???? To ako vama ne smeta sto su vam skutori iz zapadne hercegovine skoro sve pokupovali u sarajevu i sto njima sve vise i vise punite dzepove, sto vam ne smeta da se u jednom historijskom bosansko-hercegovackom gradu kao sto je drevni i prelijepi Stolac vidio ustaska zastava (sa prvim bijelim poljem kao kod NDH!!!!), ako tebe nije briga sto su skoro svi iz moje familije zavrsili ili ostali invalidi u ustackim logorima to je tvoja zalost. Mene jeste !! I to me boli. Isto kao sto bi me bolilo recimo da neko dodje i u Ferhadiji u Sarajevu stavi cetnicku zastavu ili stavi pravoslavni krst visine 58 metera na sred Vratnika !!!!! Nijaz je upravu, u Stolcu se provodi totalno teror protiv svega sto nije hrvatsko ali briga tebe boli za to. Neka tebi HTV i kupanja na jadranu.

Zalosno, zalosno, zalosno :-(

P.S:
Samo da dodam da me Nijaz D. kao ni ostali komunisti nisu nikada privlacili ali vi se iz sarajeva trebate malo osvjestiti i skontati ko je to zaista unistio BiH i ko je recimo drzao blokadu sarajeva prema dogovoru sa Karadzicem. Ups who said KISELJAK !!!!
Prenj

Post by Prenj »

Barbarez wrote:
svitac wrote:Nijaza ne gledam od kako se priključio Stranci Za Vlast ui baš mi nije normalno da takav poltron i demagog koji misli valutno , ko ga spomenu ovdje. Minorna figurica uz velike aždaje. Može na 99 ili u TV Stocu da "kritizira ustaški teror nad bošnjacima". Poslije toga svi mu jednaki Baš je svu pamet svijeta popio. Profesor. Jašta. Zato nam mladost ovako politički naobražena, ko imbecili jer vidi se ko ih educira.
Na kojoj planeti ti zivis, brato ?????? Jupiter, Venera ili mozda Mars ???? Kada si zadnji put bio u STolcu pa da vidis sta se tamo ustvari desava ??? I ko tebi daje za pravo da pricas o drugim gradovima o kojima nemas pojma ???? To ako vama ne smeta sto su vam skutori iz zapadne hercegovine skoro sve pokupovali u sarajevu i sto njima sve vise i vise punite dzepove, sto vam ne smeta da se u jednom historijskom bosansko-hercegovackom gradu kao sto je drevni i prelijepi Stolac vidio ustaska zastava (sa prvim bijelim poljem kao kod NDH!!!!), ako tebe nije briga sto su skoro svi iz moje familije zavrsili ili ostali invalidi u ustackim logorima to je tvoja zalost. Mene jeste !! I to me boli. Isto kao sto bi me bolilo recimo da neko dodje i u Ferhadiji u Sarajevu stavi cetnicku zastavu ili stavi pravoslavni krst visine 58 metera na sred Vratnika !!!!! Nijaz je upravu, u Stolcu se provodi totalno teror protiv svega sto nije hrvatsko ali briga tebe boli za to. Neka tebi HTV i kupanja na jadranu.

Zalosno, zalosno, zalosno :-(

P.S:
Samo da dodam da me Nijaz D. kao ni ostali komunisti nisu nikada privlacili ali vi se iz sarajeva trebate malo osvjestiti i skontati ko je to zaista unistio BiH i ko je recimo drzao blokadu sarajeva prema dogovoru sa Karadzicem. Ups who said KISELJAK !!!!
Sve je to tacno i jasno, ali mi vi Stocani niste jasni.
Pored svega sto vam se desilo opet ste dali glasove stranki koja vas je vase krvnike izvadila iz Haga, jer SDA vlada je dala garanicije da se "Prlic i ostali" brane sa slobode.
Ne kontam
http://qry.izbori.ba/RezultatiGlasanja2004.asp?opcina=176OV wrote: STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 421 7,1953%
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE - SOCIJALDEMOKRATI BIH 144 2,4611%
HRVATSKA STRANKA PRAVA 28 0,4785%
GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE 10 0,1709%
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 1441 24,6282%
HRVATSKI DEMOKRŠĆANI 12 0,205%
BORISLAV RADIŠIĆ 40 0,6836%
KOALICIJA (HDZ, HSP BIH-ĐAPIĆ-Dr.JURIŠIĆ, HKDU) 3755 64,177%
UKUPNO 5851 100%
ventoli

Post by ventoli »

Nevazno jer sve Bosnjacke ili Bosanske stranke nemaju ni 50%..Za koalicije..dok su se Hrvati udruzili u jedan blok i zato ce tamo biti vlast bar jos 4 godine
svitac

Post by svitac »

Šta ti je ? Jesil ti normalan ? Samo sam se Durakoviću rugala i Stranci Za Vlast a sad (danas) i SDA
Šta to ti misliš da neko ne zna STVARNO ODAKLE SI ?????
To mi sarajlije i MI STOČANI ne znamo KO SI ???
NE ZNA NIKO NIŠTA SAMO TI ??
GORI SU TI TVOJI JER TVOJI ČUVAJU NJIHOVE RATNE ZLOČINCE :x
Ko te namjesti ovdje da štrocaš po forumu :x
Nije ti ovo Sa čaršija ni Sto. avlija da radiš šta ti se ćefne :x :x :x
ventoli

Post by ventoli »

Kaze se Stocu
Prenj

Post by Prenj »

svitac wrote: Ko te namjesti ovdje da štrocaš po forumu :x
Nije ti ovo Sa čaršija ni Sto. avlija da radiš šta ti se ćefne :x :x :x
Svitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

"svitac, sto si mi to neurozan jutros?"
svitac wrote:Nisam više nego inače.
:lol: :lol: posteno :D
kijametdedo

Post by kijametdedo »

nadasve... :D
svitac

Post by svitac »

Svitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom u
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
Zdravo
Prenj

Post by Prenj »

Svitac,

kada su tvoji stigli u Sarajevo?
svitac

Post by svitac »

Prenj wrote:Svitac,

Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.
Fair Life

#23 Re: Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by Fair Life »

zili wrote:
Fair Life wrote:
svakoga dana u svakom pogledu me sve više iznenađuješ. svaka čast :D

p.s. za vas ostale "lacoste" gledala sam tu emisiju i ne sjećam se nikakvog spominjanja rata, čak ni između redova. Nego vi ste takvi da jedva čekate neki novi rat, pa makar i između redova. Sjećam se (s jezom) kako je bilo takvih i '91. Bože me sačuvaj.
Čovjek je samo rekao da ako budemo imali uniformni PDV, pa mlijeko, hljeb, i sl. poskupe za 20% onda će biti socijalnih nemira. Ali onda je Paddy na BHT1 objasnio da će ipak biti dvije stope PDV-a: jedna tzv. "nulta" za prehrambene i dječije proizvode i sl. i druga od nekih ne znam 17-18% za sve ostalo.
Ne mogu pronaci noigdje da sam spomenuo rat, ili prizeljkivao, ili replicirao na nesto slicno tome.

U svakom slucaju: "Spavaj mirno, rata nece biti. Za rat je potrebno dvoje."
Prenj

Post by Prenj »

svitac wrote:
Prenj wrote:Svitac,

Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.
Sarajevo je prije II svjetskog rata imalo svega 60.000 stanovnika. Kraj rata nisu docekali mnogi Jevreji, koje su pobili fasisti, ali ni mnogi Hrvati, Nijemci, Austrijanci, ..., koji su zbog zlocina koje su pocinile ustase i njemacki fasisti morali napustiti grad.
U popisu 1991. u gradu je preko 400.000 stanovnika, od kojih je ogromna vecina nekad u njega DOSLA, kao sto su sadasnji novi stanovnici, koje ti ne volis, dosli poslije ovog rata.
Istorija Sarajeva nije usamljena, pun je svijet takvih gradova.

Grad koji nije u stanju da primi nove stanovnike i nauci ih da zive u gradu i ne zasluzuje da bude grad.
Ljude MORAMO cijeniti prvenstveno po njihovim stavovima.
svitac

Post by svitac »

Irena znaš on malo jest pa malo nije , ovisi koji politički vjetar vije.
Nije on vrijedan ni pomena a debata na njegovo ime koje je izmjenilo sve političke opcije govori da nije to što si ti negdje pročitala. Pusti to. Eto bome vaš tor ispade demokratičniji od našeg.Jesili ti iz RS-a ? Super bi bilo da nam razvališ ovu monotoniju. Svi sve isto ko pokvarene ploče.
Post Reply