Svitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom u
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
Zdravo