Nihad Imamović podnio ostavku!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHG

#1 Nihad Imamović podnio ostavku!

Post by BHG »

Imamović: Pismena ostavka

Neočekivana odluka predsjednika KK Bosna

Nihad Imamović podnio ostavku

O pismu čelnog čovjeka raspravljat će klupska Skupština idućeg mjeseca

Nihad Imamović je podnio ostavku na dužnost predsjednika Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom!
Saznajemo da je, nakon decenije na čelu najtrofejnijeg bh. sportskog kolektiva, Imamović pismeno obavijestio članove Upravnog odbora da se povlači s predsjedničke dužnosti.
Nezvanično smo doznali da, zbog mira u kući, Imamović ne želi više biti na čelu KK Bosna. Pritisci su, navodno, preveliki, mada je nejasno zašto baš mora otići čovjek koji je bio pogonska snaga kluba u proteklih desetak godina, i to u momentu kada su "Studenti" pred ogromnim izazovom, nastupom u elitnom ULEB kupu.
Istovremeno, Imamovićev potez mogao bi objasniti neočekivanu Bosninu neaktivnost kada je u pitanju tržište igrača te donekle otkriti razloge ostavke.
Mada se "Studenti" daleko od očiju javnosti bore za potpise nekoliko vrsnih košarkaša, u klubu kao da su se sudarile različite koncepcije upravo kada je u pitanju igrački kadar, što je vezalo ruke klupskim operativcima.
Ono što bi u drugim vremenima obično bila samo razmjena mišljenja, u Bosni se pretvorila u nešto drugo i Imamović je, ne želeći ulaziti u sukob s bilo kim, procijenio da je vrijeme za odlazak.
O Imamovićevoj pismenoj ostavci narednog mjeseca trebala bi raspravljati klupska Skupština.

avaz

ovo nam bas nije trebalo...pogotovo ne sad pred uleb...ipak je on bio jedna od najjacih karika u lancu uprave kk bosna...
sure_alma

Post by sure_alma »

ne mogu da vjerujem da je ovako malo postova na ovu temu...nije nista strasno sto je Imamovic dao ostavku al je vijest BUM jer to se niko nije nado niti je prico...
ne znam, covijek jest doveo Bosnu do nekih ciljeva i svaka mu cast na odradjenim stvarima...jeb ga, ne moze sve biti perfektno..grijesio jest al je isto tako trudio se kolko tolko da napravi nesto od Bosne generalno...
najvise mi smeta konakovic i avdic...stvarno manekene i glupane ko ova dvojica nikako ne gumo...nije ni cudo sto je Imamovic podnio ostavku...znam jos dok je konakovic igro za Bosnu uvijek se nesto sepurio i pravio macan...one noge ko patka rasiri i ko da je oslobodio svijet...nikad nije bio neki igrac al eto drzali su ga u to doba jer je malte ne besplatno igro a bosna nije imala sredstava da kupi nekog boljeg igraca...i sad kad je direktor jos se vise sepuri...i on je imo dobrih poteza kad je Bosna u pitanju al je vise kakio i srao po tv kucama nego sto je trebo...
ma eto, sad da ne duljim, Imamovic ode a ostase nam dva talenta (konakovic, avdic) da odlucuju sudbinu tima koji zasluzuje mnogo bolje rukovodstvo...

pozdrav..
Neelix

Post by Neelix »

moze li mi iko navesti ijednu KONKRETNU gresku konakovica? pustite se suplje "maneken", "sda zastupnik" bla bla...nije on tim naudio bosni nimalo. znaci zanima me za sta je on konkretno odgovoran sto je dovelo bosnu do ovakvog stanja.
sure_alma

Post by sure_alma »

Neelix wrote:moze li mi iko navesti ijednu KONKRETNU gresku konakovica? pustite se suplje "maneken", "sda zastupnik" bla bla...nije on tim naudio bosni nimalo. znaci zanima me za sta je on konkretno odgovoran sto je dovelo bosnu do ovakvog stanja.
ima situacija gdje ne mozes prstom pokazati sta te boli ili sta ti smeta al znas da nesto ne funkcionise i da nesto se treba mjenjati...eh tako i sa dinom konakovicem...nema nesto konkretno da sam kazem jeb ga to i to je uradio, al vidi se da nesto ne funkcionise...mislim da za neke stvari je itekako zasluzan al u zadnje vrijeme je napravio dosta gresaka tipa dovodjenja pogresnih igraca, pravljenje nekih mali milion transfera i mjenjanja iskaza i svoje radne politike...
ja znam da mi kao narod bi osudili svakoga samo zato sto nam je cejf i dino jest osudjivan na pravdi Boga i to vise puta...al takodje je bio osudjivan i radi razloga i vodjenja Bosne...eto Imamovic je bio makar covijek pa je podnio ostavku...nije to tek tako doslo...ne slazu se glavni celnici kluba oko politike kluba i rada kluba...Imamovic je vodio Bosnu kad je dino igro za Bosnu i eto nije donijeo ostavku sve do sad...ne kazem da je dinina greska sto je Imam to odradio al ima tu svega sto se zna i ne zna...
zato mozda je ovaj post malo toplo malo hladno al necu da bacam drvlje i kamenje ni na jednog od njih al nesto ne stima sa obojicom...sve je to isto samo malo drugacije... :D

pozdrav...
radeljas

Post by radeljas »

Neelix wrote:moze li mi iko navesti ijednu KONKRETNU gresku konakovica? pustite se suplje "maneken", "sda zastupnik" bla bla...nije on tim naudio bosni nimalo. znaci zanima me za sta je on konkretno odgovoran sto je dovelo bosnu do ovakvog stanja.
konakovic i avdic rade za agenciju beobasket vlasnika mishka razhnatovica. i rade za klub. to je ako te neko pita direktan sukob interesa. rezultat toga je dovodjenje barem 20 igraca iz te agencije od cega je koristi bilo mozda od 3. mislim koristi za klub i za rezultate. necu sad nabrajati imena poput gajica, aleksica, sokolova, i sl. ima ih fakat previse.
drugo ova sezona je rezultatski fijasko, pa ima li krivice kod manekena? naravno da ima.
sto se tice ostavke nihada imamovica, to pozdravljam. nadajuci se da ce doci neko ko ima novac, ali se razumije u kosarku. a ne poslijeratni tajkun koji se obogatio zahvaljujuci clanstvu u sda i monopolskoj prodaji auta sda ministarstvima. neko ko do rata nije usao u skenderiju. paun kome odgovaraju slicni pauni tipa konakovic, avdic, abaz.
Altsa

Post by Altsa »

radeljas wrote:
konakovic i avdic rade za agenciju beobasket vlasnika mishka razhnatovica. i rade za klub. to je ako te neko pita direktan sukob interesa. rezultat toga je dovodjenje barem 20 igraca iz te agencije od cega je koristi bilo mozda od 3. mislim koristi za klub i za rezultate. necu sad nabrajati imena poput gajica, aleksica, sokolova, i sl. ima ih fakat previse.
drugo ova sezona je rezultatski fijasko, pa ima li krivice kod manekena? naravno da ima.
sto se tice ostavke nihada imamovica, to pozdravljam. nadajuci se da ce doci neko ko ima novac, ali se razumije u kosarku. a ne poslijeratni tajkun koji se obogatio zahvaljujuci clanstvu u sda i monopolskoj prodaji auta sda ministarstvima. neko ko do rata nije usao u skenderiju. paun kome odgovaraju slicni pauni tipa konakovic, avdic, abaz.
i da dodam glavni krivac sto je markovic trenerski diletant zasjeo na klupu i KK Bosna i reprezentacije BIH. kakve je rezulatate napravio markovic svi vec znamo. sa KK Bosnom nije osvojio nista a sa reprezentacijom igra baraz za EP.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Ma da, sad sve najgore o Imamoviću. :oops:

Peder. Lopov. Itd. A to što do njegovog dolaska Bosne nije ni bilo na mapi, a sad je uprkos svemu ipak respektabilan sportski kolektiv. To ništa, :oops:

Inače, razlog njegovog - naglašavam dostojanstvenog - odlaska je to što je on kao predsjednik UO želio da trener bude Hadžić ili Bajramović, a sa Zdovcom su ga preglasali ljudi koji su za klub učinili 100-struko manje. On je na to reagovao normalno i ljudski - OK vaša volja je brojnija i zato ja odoh, a vi dalje vodite klub i brinite se za finansije.

Inače pozdravljam inicijativu da Imamović uđe u upravni odbor FK Sarajevo, i kao navijač FKS priželjkujem da napravi isto "sranje" sa FK Sarajevo, kao što je učinio sa KK Bosna u proteklom periodu.
BHG

Post by BHG »

kakvo bolan dovodjenje bajramovica...nihad nije bio za bajramovica...provjereno....za hadzica jeste....a i za zdovca je bio...uostalom sta ste se svi natakarili na zdovca...pa covjek jos nije ni dosao....
kako neko moze biti za bajramovica koji izjavi medijima da i ako ga ponovo vrate na klupu bosne da se neocekuju neki rezultati i ispunjenje ciljeva koje je uprava zadala....mislim to je u najmanju ruku i smijesno i zalosno....
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Evo intervju iz današnjeg oslobođenja. Fali naslov (nije mogao stati na skener, a nije mi se dalo zezati).

Image
Zavatoni

Post by Zavatoni »

BHG wrote:kakvo bolan dovodjenje bajramovica...nihad nije bio za bajramovica...provjereno....za hadzica jeste....a i za zdovca je bio...uostalom sta ste se svi natakarili na zdovca...pa covjek jos nije ni dosao....
kako neko moze biti za bajramovica koji izjavi medijima da i ako ga ponovo vrate na klupu bosne da se neocekuju neki rezultati i ispunjenje ciljeva koje je uprava zadala....mislim to je u najmanju ruku i smijesno i zalosno....
Ako si u pravu onda će ga neko i demantirati.

O Zdovcu nemam uopšte loše mišljenje. Vidjećemo šta će uraditi.

Dilema je vezana za finansiranje. Sad više neće biti ASE, a ako se povuče i BH Telecom, šta onda. Naravno ne mislim da je nemoguća solucija da dođu slovenački sponzori, pa da ove godine budemo KK Bosna Mercator ili KK Bosna NLB ili KK Bosna Droga.

Anketno pitanje: koji vam se naziv sviđa najviše? :)
BHG

Post by BHG »

Zavatoni wrote:
BHG wrote:kakvo bolan dovodjenje bajramovica...nihad nije bio za bajramovica...provjereno....za hadzica jeste....a i za zdovca je bio...uostalom sta ste se svi natakarili na zdovca...pa covjek jos nije ni dosao....
Ako si u pravu onda će ga neko i demantirati.

O Zdovcu nemam uopšte loše mišljenje. Vidjećemo šta će uraditi.

Dilema je vezana za finansiranje. Sad više neće biti ASE, a ako se povuče i BH Telecom, šta onda. Naravno ne mislim da je nemoguća solucija da dođu slovenački sponzori, pa da ove godine budemo KK Bosna Mercator ili KK Bosna NLB ili KK Bosna Droga.

Anketno pitanje: koji vam se naziv sviđa najviše? :)
mrsko mi rovit po novinama...al nedavno je bio clanak u kojem bas nihad tvrdi da je zdovc trenutno najbolje rjesenje za trenersku poziciju u klubu...al to nije ni bitno...mislim da je to najmanji problem....
mislim da je najveci problem sto u upravi ima onih koji samo sjede i nista nerade a primaju platu...kao sto je i sam nihad naveo....
druga stvar je dovodjenje igraca od strane beobasketa te tala samira i dine u svemu tome...dobropoznati sukob interesa...al ako se do sada nije stalo tome u kraj...sumnjam da ce i od sad biti nesto puno bolje...
radeljas

Post by radeljas »

Zavatoni wrote: Anketno pitanje: koji vam se naziv sviđa najviše? :)
najrealnije je da se zove bosna beobasket. takva je trenutna situacija. mislim da je mishko stvarni vlasnik kluba, kao i avdica i konakovica
a moze i bosna droga beobasket
Shahab

Post by Shahab »

Tri loša ubiše Miloša....Nihad Imamović je uspješan biznismen i ugledna ličnost koja ima težinu u vladjućim strukturama....a neka sada Konaković i slični seoski demagozi prodaju maglu putem mafijaškog Avaza....Konaković je oceubica...jer mu je Nihad sve dao u životu a ovaj mu zabija nož u leđa sa kriminalcima koji profitiraju od Bosninog budžeta koji osigurava Nihad sa svojim vezama i autoritetom...kakve su to qarine...
-danTe-

Post by -danTe- »

sto se dine tice mozda je moje misljenje ovakvo zato sto ga znam,al mi se cini da nije donio neku stetu za ovih godina u bosni
a imamovic isto kao i markovic.kad ide niko kao on,a cim sezona propadne on ode
mozda nam je bio potreban,al ima i drugih...
BHG

Post by BHG »

and1medjed wrote:sto se dine tice mozda je moje misljenje ovakvo zato sto ga znam,al mi se cini da nije donio neku stetu za ovih godina u bosni
a imamovic isto kao i markovic.kad ide niko kao on,a cim sezona propadne on ode
mozda nam je bio potreban,al ima i drugih...
nihad je prosao s bosnom i kroz sito i kroz reseto...covjek ima najvise zasluga sto se bosna izvadila iz govana u kojim je bila...nakon ovakve sezone koja je iza nas najbolje bi bilo da je citava uprava sa dinom, samirom, nihadom i nenom na celu otisla...jer nisu igraci krivi....dovodjeni su i odvodjeni nenormalnim tempom...experimentisalo se do krajnjih granica...a neki su se i bogatili sve na racun toga kako su prije od sebe izdvajali da bi pomogli bosni...uz svo duzno postovanje, kk bosna nije njihov privatni projekat i prcija da mogu radit sta i kako hoce.....
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

radeljas wrote:

radeljaš,jedino ti izgleda kontaš i vidiš stvarno stanje
felichi

Post by felichi »

covjek je dobro pokusao objasniti kako je sprega licnih interesa, politike, korupcije i sl. preko ljudi kao sto je goreopisani bacila bosnu pod noge sirokom i sl. ovo sa uleb ligom je ubleha.
sure_alma

Post by sure_alma »

trebalo bi citavo rukovodstvo bosne podnijeti ostavku...al isto su fudbalski savez bih...rezultata nema, pare se trose, kritika ima na sve strane al to je takva rasa da njih nije briga sto kritike pristizu..samo nek su oni glavni...onda konakovic prijeti kako ce i on da ostavi bosnu, kako da bi njemu zivot bio laksi bez bosne i kako ga samo glava boli od pozicije...ovo je napisao na oficijelnoj stranici bosne i na njihovom forumu...javlja se cesto tamo i svadja se sa forumasima i zove ih u ured da popiju sok i da ako su mange da se porazgovoraju lice u lice i on ce im sve reci sto ih zanima...ma bezze je tip skroz...veoma los direktor (cuj direktor a ni skole ni iskustva) i ne tako dobar covijek...znam dinu malo bolje jer mi je cak i neka rodbina...uvijek se furo i glavu dizo...
al to nije glavni razlog da ga osudjuem al jest jedan od dosta razloga...

moramo prvo drzavu mjenjati iz temelja pa tek onda ove profitere... :D
Post Reply