Ni za 10 godina u EU - DOSTA
-
Propast1
#1 Ni za 10 godina u EU - DOSTA
Gledam sinoc vijesti o sjednici Predsjedništva BiH na kojoj je data saglasnost o otpočinjanju pregovora sa EU.
Na konferenciji za stampu član Paravac je govorio o sadrzaju sporazuma i Bosanskoj platformi za pregovore.
Između ostalog, (naime pregovaračka strategija je kao tajna) paravac je rekao da će se u trgovinskom dijelu tražiti da se carinske barijere na uvoz industrijskih i poljoprivrednih proizvoda postepeno smanjuju bar 10 godina (u odnosu na 6 ili manje godina što je slucaj za druge zemlje kandidate).
Bez obzira hoce li EU to prihvatiti (BiH vec 6 godina ima beszarinski izvoz na područje cijele EU), ova informacija jasno potvrđuje nezavisne stavove da BiH sa ovakvim vlastima nece ući u EU ni za 10 godina!
Mislim da treba dodatno ponoviti da je Terzic i vladajuće stranke obećale stanovnicima BiH ulazak u EU u 2009. godini!
Za racun, prema sadašnjim razmišljanjima partija na vlasti, BiH nebi trebala u EU ni 2016. godine!!!
Mislite l da ne treba reci
DOSTA!
Na konferenciji za stampu član Paravac je govorio o sadrzaju sporazuma i Bosanskoj platformi za pregovore.
Između ostalog, (naime pregovaračka strategija je kao tajna) paravac je rekao da će se u trgovinskom dijelu tražiti da se carinske barijere na uvoz industrijskih i poljoprivrednih proizvoda postepeno smanjuju bar 10 godina (u odnosu na 6 ili manje godina što je slucaj za druge zemlje kandidate).
Bez obzira hoce li EU to prihvatiti (BiH vec 6 godina ima beszarinski izvoz na područje cijele EU), ova informacija jasno potvrđuje nezavisne stavove da BiH sa ovakvim vlastima nece ući u EU ni za 10 godina!
Mislim da treba dodatno ponoviti da je Terzic i vladajuće stranke obećale stanovnicima BiH ulazak u EU u 2009. godini!
Za racun, prema sadašnjim razmišljanjima partija na vlasti, BiH nebi trebala u EU ni 2016. godine!!!
Mislite l da ne treba reci
DOSTA!
-
Propast1
ne znam jeli realno
Trebamo li se pomiriti da Hrvatska prelazi jedan dio puta ka EU za 6 mjeseci a mi za 36 (u vezi studije izvodljivosti)...
Pregovaranje o zakljućivanju sporazuma Hrvatska za 1 god a mi za godinu nismo ni platformu usvojili.
Za max dvije godine imacemo vize za odlazak na jadran najvjerovatnije a mogli smo biti na korak ka ulasku u EU.
neznam jeli realno jer zar mislite da je realno da za 10 godina Hrvatska bude dvostruko bogatiji od nas iako je sad bogatija negdje 4 puta vise od nas (tu negdje procjena moze i tačni podaci ako treba).
To sto cemo u EU ni za 10 godina nije kriv niko izvan BiH vec isključivo oni koji su na vlasti u BiH.
Trebamo li se pomiriti da Hrvatska prelazi jedan dio puta ka EU za 6 mjeseci a mi za 36 (u vezi studije izvodljivosti)...
Pregovaranje o zakljućivanju sporazuma Hrvatska za 1 god a mi za godinu nismo ni platformu usvojili.
Za max dvije godine imacemo vize za odlazak na jadran najvjerovatnije a mogli smo biti na korak ka ulasku u EU.
neznam jeli realno jer zar mislite da je realno da za 10 godina Hrvatska bude dvostruko bogatiji od nas iako je sad bogatija negdje 4 puta vise od nas (tu negdje procjena moze i tačni podaci ako treba).
To sto cemo u EU ni za 10 godina nije kriv niko izvan BiH vec isključivo oni koji su na vlasti u BiH.
-
Lady_Incognitoo
Ja mislim da ce se od ove godine poceti desavati znacajne promjene, bar se nadam tome. Cinjenica da je na celo OHR-a dosao Svarc-Siling nekako mi ulijeva nadu + izbori od kojih ocekujem drasticne promjene. Bez toga i tih 10 godina do EU ce ostati samo lijep san.
-
Prenj
Uzalud ce nama biti i Svarc-Euro na celu OHR-a, a kamo li Svarc-Siling, ako na sljedecim izborima ne zamijenimo stoku na vlasti.Lady_Incognitoo wrote:Ja mislim da ce se od ove godine poceti desavati znacajne promjene, bar se nadam tome. Cinjenica da je na celo OHR-a dosao Svarc-Siling nekako mi ulijeva nadu + izbori od kojih ocekujem drasticne promjene. Bez toga i tih 10 godina do EU ce ostati samo lijep san.
-
Stolac92
Herc, ne mislim da je pretpostavka kako će nas EU uvući ispravna. EU može bez nas. Samo će nas jednostavno zaobići.
Ako pogledamo jednu Tursku možemo jasno vidjeti da je Turska mnogo više potrebna EU nego mi. Turska je vječni NATO partner, mnogo veće tržište, vrata ka centralnoj Aziji i Bliskom Istoku, izvor jeftine radne snage, i mnogo drugi razloga zašto je interesantna za EU. Ali... Turska donosi EU mnogo problema koji su možda za EU veći od dobiti koju EU može imati uključivanjem Turske.
A mi... Mi nešto kontamo da smo važni. Po čemu bi mi bili važni EU. Nismo na nekom vrlo važnom putnom pravcu. Nemamo baš toliko ruda da ne mogu bez nas (a u svakom slučaju ih mogu krasti od nas i ako nismo u EU). Vrlo smo problematični i troškali.
Grčka je već duže vremen u EU a nije kopneno vezana za EU. Znači da teorija o teritorijalnom spajanju područja oko EU nije potpuno tačna. Mi ćemo u EU kad ispunimo uvjete koje EU ima postavljene.
Da li će se to desiti za 10, 15, 20 ili 25 godina, je na nama. Niko nam drugi ne može pomoći niti će nas uvlačiti.
Tako da ta priča o EU je po meni za sada nevažna jer smo mi daleko od nekih ozbiljnih pregovora. Moramo prvo riješiti naše osnovne unutrašnje probleme.
DOSTA!
Ako pogledamo jednu Tursku možemo jasno vidjeti da je Turska mnogo više potrebna EU nego mi. Turska je vječni NATO partner, mnogo veće tržište, vrata ka centralnoj Aziji i Bliskom Istoku, izvor jeftine radne snage, i mnogo drugi razloga zašto je interesantna za EU. Ali... Turska donosi EU mnogo problema koji su možda za EU veći od dobiti koju EU može imati uključivanjem Turske.
A mi... Mi nešto kontamo da smo važni. Po čemu bi mi bili važni EU. Nismo na nekom vrlo važnom putnom pravcu. Nemamo baš toliko ruda da ne mogu bez nas (a u svakom slučaju ih mogu krasti od nas i ako nismo u EU). Vrlo smo problematični i troškali.
Grčka je već duže vremen u EU a nije kopneno vezana za EU. Znači da teorija o teritorijalnom spajanju područja oko EU nije potpuno tačna. Mi ćemo u EU kad ispunimo uvjete koje EU ima postavljene.
Da li će se to desiti za 10, 15, 20 ili 25 godina, je na nama. Niko nam drugi ne može pomoći niti će nas uvlačiti.
Tako da ta priča o EU je po meni za sada nevažna jer smo mi daleko od nekih ozbiljnih pregovora. Moramo prvo riješiti naše osnovne unutrašnje probleme.
DOSTA!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nemojte me pogreshno shvatiti, ali ne mogu vise da vas upratim na temama...
svega nam je dosta, to je tacno, ali gubimo se i rasipamo na vise tema...
dajte da argumente drzimo na jednom mjestu...
stolac, ja sam probala da napravim onu listu, al to jedino mogu preko vikenda da sjedim za kompjuterom non stop ....
kao kesa graska bacena sa 3m visine smo se rasuli....
hajmo sada, sastavite redove...
sutra ponesite namirnica...u subotu je grah...
svega nam je dosta, to je tacno, ali gubimo se i rasipamo na vise tema...
dajte da argumente drzimo na jednom mjestu...
stolac, ja sam probala da napravim onu listu, al to jedino mogu preko vikenda da sjedim za kompjuterom non stop ....
kao kesa graska bacena sa 3m visine smo se rasuli....
hajmo sada, sastavite redove...
sutra ponesite namirnica...u subotu je grah...
-
I
Nemoj pricati o necemu o cemu nemas pojma. Mi smo otpoceli pregovore za potpisivanje Sporazuma 25 novembra, a prva runda pregovora je 25 januara. Platforme se nisu mogle usvojiti nikako prije otpocinjanja pregovora.Propast1 wrote: Pregovaranje o zakljućivanju sporazuma Hrvatska za 1 god a mi za godinu nismo ni platformu usvojili.
-
metastasio
Slazem se potpuno s prethodnom izjavom, EU nas nece primiti dok god se u ovoj zemlji ne dogode znacajne promjene. A uvjet za te promjene smo mi sami. Znaci, prvo se trebaju mijenjati navike ljudi i njihovi stavovi o vecini pitanja, a onda se ici na mijenjanje struktura vlasti i ove luksuzne drzave. To se itekako moze dogoditi, samo treba odlucna akcija SVIH drustvenih sfera! Toga u nasoj zemlji nema. Slucajno sam bio u prilici da nedavno posjetim Slovacku koja je za cetiri protekle godine ostvarila ogroman napredak u priblizavanju evropskim standardima. Prije samo pet godina bila je na posljednjem mjestu i "izgubljen slucaj", sada je jedna od ekonomija koje najbrze rastu u Evropi. Dakle, samo mi sami mozemo sebi pomoci, nikakvi Schwarz-Schillinzi, Ashdownovi, McElhaneyi.
Po meni je dobar recept slusati i slijediti ljude koji imaju sta da kazu, Lamija Tanovic npr., i potruditi se da neke kvalitetne ljude sa Zapada vratimo u drzavu. Vratiti ih se nece htjeti vecina, ali postoji sigurno jedan odredjeni procenat ljudi koji bi se vratili i pomogli u razvoju drzave. Dok god su nam Terzic i Ivanic na vlasti, napretka nema, to je valjda i pticama na grani jasno...
Po meni je dobar recept slusati i slijediti ljude koji imaju sta da kazu, Lamija Tanovic npr., i potruditi se da neke kvalitetne ljude sa Zapada vratimo u drzavu. Vratiti ih se nece htjeti vecina, ali postoji sigurno jedan odredjeni procenat ljudi koji bi se vratili i pomogli u razvoju drzave. Dok god su nam Terzic i Ivanic na vlasti, napretka nema, to je valjda i pticama na grani jasno...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Stolac92 wrote:U pravu si mircerka, ovo i ovako bi ipak trebali na jednom mjestu. Znači svi razlozi zbog kojih je DOSTA! trebaju se iznositi na jednom mjestu.
Herc! Herc! Herc! Znaš kako je Mircerka zagrebana!
fakat, trebamo se dogovoriti da vidimo da se otvori jedna tema gdje ce se samo te stvari iznositi...a zachatavacemo drugu temu, onu IDEMO PRED SKUPSTINU....
moze se srediti da bude kao ona akcija, pod kljucem....
-
Propast1
neznam sto ti je krivo na moj citat.I wrote:Nemoj pricati o necemu o cemu nemas pojma. Mi smo otpoceli pregovore za potpisivanje Sporazuma 25 novembra, a prva runda pregovora je 25 januara. Platforme se nisu mogle usvojiti nikako prije otpocinjanja pregovora.Propast1 wrote: Pregovaranje o zakljućivanju sporazuma Hrvatska za 1 god a mi za godinu nismo ni platformu usvojili.
Mozda ti je krivo što je EU uslovno usvojila studiju izvodljivosti 19 ili 20 novembra 2003.... a pregovore smo otpoceli 25 novembra 2005..
Ako sracunas to je 2 godine ili 24 mjeseca!
Od prihvatanja studije izvodljivosti do zaključivanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju hrvatskoj je trebalo 1 godina...
I napominjem, EU je rekla da domaće vlasti dodatne uslove mogu ispuniti za 6 mjesecesi a naši su to uradili za 24. I ti se nadjes kao pametan da kazes 'kao mi smo nesta otpoceli prije skoro dva mjeseca bla bla... ko te pita za to. sad cu da dam jednu ilustraciju katastrofalnog ponasanja politicara Bosnjaka (SDAovaca). Njih jer svaki dan po 100 puta govore sellam:
1) Zaklinju se u narod i dragoh Alaha da rade u interesu svih građana (pa onda i Bosnjaka), a taj isti narod lažu obmanjuju i guraju bijedu i glad. Ako nije tako nek neko kaze!
2) Zaklinjuci se u oci lazu jadni narod da ce uci u evropu za 4-5 godina a znaju da nije tako i znaju da to govore samo kako bi se docepali vlasti.
i na kraju
3) Ja neznam sto se ne oglasi y rejs i da da svoj komentar kakva sudbina ceka one ljude koji nastoje lazima i podvalama osvojiti vlast i kad znaju pricati po djamijama sto neko ne ustane i kaze.
-
Propast1
Ko danas pita za platformu
ovi na vlasti su domacu ekonomiju doveli u takvu poziciju da ni jedna varijanta nama ne odgovara.
Ako znas sta se pregovara u SAp onda ce ti biti sve jasno.
A sto se tice brojnih drugih pitanja o pregovorima (izuzev liberalizacije trgovine) kod nas su sva ta pitanja vec davno rjesena (sve u vezi uklanjanja netrgovinskih barijera za uvoz iz inostranstva)
I na kraju ce biti prihvatit ce se sve sto nam se ponudi u platformi i sad nema vremena za to. Ali nemoj misliti da je sa tim sve gotovo. Ipak je jos za Alijinog zivota u maju 1999. donesena odluka da ce BiH biti u EU. I da su tad pametnjakovici poceli pisati platformu do sad bi bar nesta bilo kako treba. Ali oni nisu zbog jednog i jedinog: yebe se njima kako ce narodu biti!
ovi na vlasti su domacu ekonomiju doveli u takvu poziciju da ni jedna varijanta nama ne odgovara.
Ako znas sta se pregovara u SAp onda ce ti biti sve jasno.
A sto se tice brojnih drugih pitanja o pregovorima (izuzev liberalizacije trgovine) kod nas su sva ta pitanja vec davno rjesena (sve u vezi uklanjanja netrgovinskih barijera za uvoz iz inostranstva)
I na kraju ce biti prihvatit ce se sve sto nam se ponudi u platformi i sad nema vremena za to. Ali nemoj misliti da je sa tim sve gotovo. Ipak je jos za Alijinog zivota u maju 1999. donesena odluka da ce BiH biti u EU. I da su tad pametnjakovici poceli pisati platformu do sad bi bar nesta bilo kako treba. Ali oni nisu zbog jednog i jedinog: yebe se njima kako ce narodu biti!
-
Tuzlanka25
Interesantna tema, kada ce BiH u EU...?!
Trebamo biti realni i ostaviti usporedjivanje BiH sa Hrvatskom. HR nema RS, niti Dayton. Nema (vise) ni odbjeglih ratnih zlocinaca, a o ekonomskoj situaciji ni da govorim. HR je uvela npr. PDV 1998. godine, a mi tek 2005, prema tome ostavimo se ovakvih usporedjivanja jer su nerealna.
Isto tako bih nasim politicarima skrenula paznju da jedna zemlja i BEZ ulaska u EU moze svojim drzavljanima ponuditi posten zivot, a upravo zbog toga svi BiH drzavljani toliko i iscekuju taj ulazak ili barem prihvatanje pregovora oko istoga.
Neka pogledaju Svicarsku npr. Sta su se uhvatili vise EU ko pijan plota! Neka zastite nase poljoprivrednike i nase proizvodjace sa importnim kvotama i poreskim olaksicama, mogu oni to i bez EU! Neka poboljasaju infrastrukturu zemlje i zavedu konacno tu pravnu drzavu sa papira u djelo, neka rijese pitanje nezaposlenosti, invalida i ratnih boraca, penzionera! Ima toliko toga sto oni trebaju da cine i bez intsrukcija jedne EU, ali NECE!
Ljudi moji, pa svima nam treba biti jasno da nasim guzonjama gore NIJE u cilju ulazak u EU! Pa, ode im njihova vlast u zemlji time...
Ne znam za vas, ali JA na narednim izborima idem da glasam! A bome cu i svo moje drustvo da natjeram ako treba. Dosta je vise bilo i ove nase b-h letargije i cekanja tog boljeg sutra! Ja DANAS zivim, tako da se i za sutra mogu samo danas pobrinuti... Dakle, mijenjajmo ovo tapkanje u mjestu!
Trebamo biti realni i ostaviti usporedjivanje BiH sa Hrvatskom. HR nema RS, niti Dayton. Nema (vise) ni odbjeglih ratnih zlocinaca, a o ekonomskoj situaciji ni da govorim. HR je uvela npr. PDV 1998. godine, a mi tek 2005, prema tome ostavimo se ovakvih usporedjivanja jer su nerealna.
Isto tako bih nasim politicarima skrenula paznju da jedna zemlja i BEZ ulaska u EU moze svojim drzavljanima ponuditi posten zivot, a upravo zbog toga svi BiH drzavljani toliko i iscekuju taj ulazak ili barem prihvatanje pregovora oko istoga.
Neka pogledaju Svicarsku npr. Sta su se uhvatili vise EU ko pijan plota! Neka zastite nase poljoprivrednike i nase proizvodjace sa importnim kvotama i poreskim olaksicama, mogu oni to i bez EU! Neka poboljasaju infrastrukturu zemlje i zavedu konacno tu pravnu drzavu sa papira u djelo, neka rijese pitanje nezaposlenosti, invalida i ratnih boraca, penzionera! Ima toliko toga sto oni trebaju da cine i bez intsrukcija jedne EU, ali NECE!
Ljudi moji, pa svima nam treba biti jasno da nasim guzonjama gore NIJE u cilju ulazak u EU! Pa, ode im njihova vlast u zemlji time...
Ne znam za vas, ali JA na narednim izborima idem da glasam! A bome cu i svo moje drustvo da natjeram ako treba. Dosta je vise bilo i ove nase b-h letargije i cekanja tog boljeg sutra! Ja DANAS zivim, tako da se i za sutra mogu samo danas pobrinuti... Dakle, mijenjajmo ovo tapkanje u mjestu!
-
Propast1
tesko je ne uporedjivati se sa susjedima. Jer jedini realan nacin procjene napredka u jednoj zemlji jeste u odnosu na druge. A mi imamo jos koju godinu da se uporedjujemo s Hrvatima. Od 2007. ako se stvari ne promjene morat cemo se upoređivati s pakistanom i bangladešom. Nazalost.
Takođe, Bosna nema drugi put nego ulazak u EU. Mi srljamo u ponor koji se zove EU (ponor je jer ce EU ekonomija unistiti lokalnu - sto je valjda svima ocigledno). I sad mi padamo sa starim i neispravnim padobranom i kukako sta ce biti i kako ce biti. A ove budale koje su na vlasti nisu mogle ni pet minuta da izdvoje vremena od međusobne svađe da bar provjere padobran.
A druge alternative nema. Kad zatvoris granice samo je korak od zatvaranja granica za ljude. A ko to voli nek vidi pod kuba ili sj. koreja.
A sto se tice Svajcarske vidi... nemozes ti sad nekom reci ko je siromah. ''Hej ne moras ti u skolu da ne b i bio vise siromašan jer ja znam jednog bogatasa koji ima milione a isto nema skolu kao i ti.
Takođe, Bosna nema drugi put nego ulazak u EU. Mi srljamo u ponor koji se zove EU (ponor je jer ce EU ekonomija unistiti lokalnu - sto je valjda svima ocigledno). I sad mi padamo sa starim i neispravnim padobranom i kukako sta ce biti i kako ce biti. A ove budale koje su na vlasti nisu mogle ni pet minuta da izdvoje vremena od međusobne svađe da bar provjere padobran.
A druge alternative nema. Kad zatvoris granice samo je korak od zatvaranja granica za ljude. A ko to voli nek vidi pod kuba ili sj. koreja.
A sto se tice Svajcarske vidi... nemozes ti sad nekom reci ko je siromah. ''Hej ne moras ti u skolu da ne b i bio vise siromašan jer ja znam jednog bogatasa koji ima milione a isto nema skolu kao i ti.
-
Prenj
Bravo!Tuzlanka25 wrote: Ne znam za vas, ali JA na narednim izborima idem da glasam! A bome cu i svo moje drustvo da natjeram ako treba. Dosta je vise bilo i ove nase b-h letargije i cekanja tog boljeg sutra! Ja DANAS zivim, tako da se i za sutra mogu samo danas pobrinuti... Dakle, mijenjajmo ovo tapkanje u mjestu!
Ovo nam svima mora biti svakodnevna molitva sve do dana izbora!
-
Panasonic
U pravu si, jedini i najveci problem je RS. Sve ostalo su samo posljedice. Ali i to ce se rijesiti kada se dobije tuzba protiv SiCG. Onda bi se trebala ukinuti SDS kao fasisticka stranka koja je djelovala u ratu, i trebala bi se ukinuti RS kao genocidna ratna tvorevina SDS i srpske korporacije preko Drine, i trebala bi se dobiti enormno visoka odsteta od Srbije.Tuzlanka25 wrote:Interesantna tema, kada ce BiH u EU...?!
U BiH treba neko vishi, svidjalo va se to ili ne, OHR je trenutno rjesenje. Jer, kako mozete natjerati RS-ovce da za neki zakon, ili za bilo sta kazu "Da" kada oni to nece... (Iako je to "Da" za dobrobit BiH). Za to je tu OHR, da kaze to mora biti tako i gotovo. RS-ovci nisu rekli "Da" ni za pasose, nisu rekli "Da" ni za valutu, nisu rekli "Da" ni za policiju - gle' cuda
Kod OHR-a je problem sto je vodio kao neki "demokratski protektorat", sto u ovim uslovima ne valja. Kada su se nasi polticari skupili da raspravljaju o Ustavu, i tako deset dana se raspravljaju bez rezultata, onda je Paddy trebao doci i reci "E hajte vi sada kuci kad se ne znate dogovoriti, - ovo ce biti ovako, ovako i ovako...", ali ne, njemu je vaznije napraviti i nadgledati radove na svjoj vili na Jablanickom jezeru (i primati 50.000 KM platu - zar je njemu u takvim uslovima stalo da se rijesi problem u BiH? Samim tim bi on izgubio svoje radno mjesto...)
I Svicarska se ne moze porediti sa situacijom u BiH, jer tamo, istina, ima dosta nacija, ali su svi katolici.
I kako mi onda mozemo stvoriti gradjansku drzavu kada bh. Srbi i bh. Hrvati to nece... Jednostavno: Neko vishi takvo uredjenje treba nametnuti, jer je ocigledno da Srbi i Hrvati isto rade protiv BiH - u takvom okruzenju njihovi glasovi se ne slusaju (kao sto je bilo sa RS-om 1996 kad su dzepovima jos uvijek nosili dinare...)
-
inspire_me
Ja ne znam ljudi, ja glasam od svoje 18. godine i ne znam ako odmah tad ne shvatis da ti je to gradjanska duznost i obaveza, daj Boze da se kasnije probudis. Uglavnom na izbore izlaze ljudi koji prate politicku situaciju u zemlji, a ljude koje lafo politike 'ne zanima', nit imaju pojma sta se desava, nit su svjesni da se poltika bavi njima, oni nit izlaze na izbore, nit ce izaci, jer njihov glas nece kao nista promijenitiPrenj wrote:Bravo!Tuzlanka25 wrote: Ne znam za vas, ali JA na narednim izborima idem da glasam! A bome cu i svo moje drustvo da natjeram ako treba. Dosta je vise bilo i ove nase b-h letargije i cekanja tog boljeg sutra! Ja DANAS zivim, tako da se i za sutra mogu samo danas pobrinuti... Dakle, mijenjajmo ovo tapkanje u mjestu!
Ovo nam svima mora biti svakodnevna molitva sve do dana izbora!
-
Propast1
Srbi i hrvati nisu željeli bih u kojoj bi vladala SDA!
A da ti pravo kazem da ja znam da ce ovom drzavom nekad (ili cak ikad) vladati SDA ni ja ne b ih ovde volio ziviti. Cak bi me mozda uhvatio strah od takve drzave i veci nego sto je to strah srba ili hrvata.
Ali ne radi se o tome. EU je pitanje nase buducnosti. Svaki period u vremenu ima nekoga ko prođe dobro a ko prođe lose. neki narod zivi dobro, vecina onako, a uvijek je jedan narod fukara evrope. U proslosti su to bili romi, kurdi i ptanje je ko ce biti Evropska fukara 21 stoljeca.
Rumuni nece, Bugari nece, Hrvatska nece, albanci nece, makedonci nece.
Ostadosmo mi ili srbijanci.
Srbijanci mozda i imaju neke sanse, a mi? Imamo li mi ikakve sanse s ovima na vlasti da nebudemo ljudi o kojima ce se u skolama uciti kao o narodu koji je zbog gluposti postao narod koji je zivio u takvoj bjedi da se sav rasuo po bijelom svijetu, drugim rijecima - fukara.
A da ti pravo kazem da ja znam da ce ovom drzavom nekad (ili cak ikad) vladati SDA ni ja ne b ih ovde volio ziviti. Cak bi me mozda uhvatio strah od takve drzave i veci nego sto je to strah srba ili hrvata.
Ali ne radi se o tome. EU je pitanje nase buducnosti. Svaki period u vremenu ima nekoga ko prođe dobro a ko prođe lose. neki narod zivi dobro, vecina onako, a uvijek je jedan narod fukara evrope. U proslosti su to bili romi, kurdi i ptanje je ko ce biti Evropska fukara 21 stoljeca.
Rumuni nece, Bugari nece, Hrvatska nece, albanci nece, makedonci nece.
Ostadosmo mi ili srbijanci.
Srbijanci mozda i imaju neke sanse, a mi? Imamo li mi ikakve sanse s ovima na vlasti da nebudemo ljudi o kojima ce se u skolama uciti kao o narodu koji je zbog gluposti postao narod koji je zivio u takvoj bjedi da se sav rasuo po bijelom svijetu, drugim rijecima - fukara.
-
Panasonic
Vidi propast1, takvim stavovima ti pokusavas samog sebe u nesto ubijediti, i losi su ti stavovi i za psihu uopce. Treba biti optimista, ali ne onaj optimista koji sjedi kod kuce i ceka bolje dane, vec treba stvarno nesto uraditi za svoju domovinu.
Ovakvo stanje se nece niti smije duze zadrzati. Ovo je sad desete godina, vidimo da ne ide kako treba, znaci treba se nesto mijenjati i tacka.
Ovakvo stanje se nece niti smije duze zadrzati. Ovo je sad desete godina, vidimo da ne ide kako treba, znaci treba se nesto mijenjati i tacka.