Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kostarikanac

#1 Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by kostarikanac »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180522045

Pročitali ste već, mada smo to oduvijek znali. Naša imovina i životi nisu sigurni, međutim ono što zabrinjava jeste to što se oni ne dvoume pucati ni na policiju! Kakva se poruka ovim šalje? Policajcima da se okrenu kad ih vide da kradu našu imovinu? A nama običnim građanima da smo totalno nezaštićeni kao i sve što mukotrpno stičemo?

Šta je po vama rješenje? Treba li policiji totalno dati odriješene ruke kao u Americi gdje policajac može pucati nakon trećeg upozorenja? Treba li ohladiti par kradljivaca automobila, pa onda lopovima da se pošalje poruka da mogu izgubiti svoj bezvrijedni život zbog nečije Oktavije? Šta uraditi?
Molim samo ozbiljne komentare, jer nije vrijeme za šegu u momentima kad "ljudi" hladno pucaju u policiju koja predstavlja državu!
insomnia78

#2 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by insomnia78 »

Ne panici
brat moj

#3 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by brat moj »

Na prste jedne ruke mozes nabrojat u cijeloj drzavi da se ovako nešto filmski desilo, al' panika je tu :D
apsidejzi

#4 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by apsidejzi »

kostarikanac wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180522045

Pročitali ste već, mada smo to oduvijek znali. Naša imovina i životi nisu sigurni, međutim ono što zabrinjava jeste to što se oni ne dvoume pucati ni na policiju! Kakva se poruka ovim šalje? Policajcima da se okrenu kad ih vide da kradu našu imovinu? A nama običnim građanima da smo totalno nezaštićeni kao i sve što mukotrpno stičemo?

Šta je po vama rješenje? Treba li policiji totalno dati odriješene ruke kao u Americi gdje policajac može pucati nakon trećeg upozorenja? Treba li ohladiti par kradljivaca automobila, pa onda lopovima da se pošalje poruka da mogu izgubiti svoj bezvrijedni život zbog nečije Oktavije? Šta uraditi?
Molim samo ozbiljne komentare, jer nije vrijeme za šegu u momentima kad "ljudi" hladno pucaju u policiju koja predstavlja državu!
Riba smrdi od glave. Rep niko ne gleda...
triconja

#5 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by triconja »

Dobro je nek se ne puca :lol:
Hajvan

#6 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by Hajvan »

Furaj za KostaRiku,’ta da ti kaem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by Chmoljo »

sa dizanjem ovlaštenja policije dolazi i još ozbiljniji kriminalitet.

najveći problem je što se stvari rade parcijalno i ne pokušavaju se riješiti tako da ima smisla.

policija je samo prva stepenica u borbi protiv kriminaliteta, i bez popratnog sistema uradiće malo ili nimalo. a to znači da mora postojati efikasnost od policije, preko tužilaštva i sudova, pa sve do zatvorskog sistema i svega onoga što prati taj sistem.

naravno, pitanje je koliko je ovakvo stanje i fingirano, da se ljude drži sluđenima u tolikoj mjeri da se zabave o sebi, a ne o tome ko zavrće pare na tenderima i u državnim firmama.

grešaka i loših službenika postoji i u sudu, i u tužilaštvu, i u policiji. i u zatvoru, sigurno. ali to je nešto što se riješi uz par primjera na kojima se kola slome, da je samo do toga. neki dan smo imali onu situaciju sa migrantima, gdje se vidi kako je država skrojena na taj način da se svi za sve pitaju, ali niko ni za šta ne odgovara. sve to u konačnici vodi do ovakve situacije kakva jeste, i koja je, po mom ličnom mišljenju, i bolja nego što može biti obzirom na sve gore navedeno.
insomnia78

#8 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by insomnia78 »

Policija vec ima ovlastenja da na vatru odgovori vatrom
insomnia78

#9 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by insomnia78 »

Ovaj neki plaho strasljiv. Pogledaj mu ostale postove. Il to il je neciji bot. Od 2015 njega stra’
Maraschino

#10 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by Maraschino »

Nije problem policija na kojoj se stalno kola lome, problem je sud i tuzilastvo.
Doneses stroze zakone, tuzilastvo dobro odradi svoj dio posla i dugogodisnja prdekana. Druge nema.

Policija hapsi, tuzilastvo sve radi da dobiju blage ili oslobadjajuce kazne i onda imamo i nove a i povratnike u kriminalu.
brat moj

#11 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by brat moj »

insomnia78 wrote:Policija vec ima ovlastenja da na vatru odgovori vatrom

Nikad to nije bilo ni upitno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by Chmoljo »

Maraschino wrote:Nije problem policija na kojoj se stalno kola lome, problem je sud i tuzilastvo.
Doneses stroze zakone, tuzilastvo dobro odradi svoj dio posla i dugogodisnja prdekana. Druge nema.

Policija hapsi, tuzilastvo sve radi da dobiju blage ili oslobadjajuce kazne i onda imamo i nove a i povratnike u kriminalu.
a šta će ti zakon kad ga nema ko provoditi?
kostarikanac

#13 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by kostarikanac »

Eto sad kažu da sam strašljiv što otvaram ovu temu, čak i da sam bot. Ma ne ja sam budala. Šta se imam sekirati što se malo pripuca na policiju, što se ukrade pokoje auto. Ma neće to mene, ha ja, odoh ja bezbrižno probati da pogodim koji rezultat, to je život. :place1: :zid:
moonca

#14 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by moonca »

Šta je po vama rješenje? Treba li policiji totalno dati odriješene ruke kao u Americi gdje policajac može pucati nakon trećeg upozorenja
Ne moze pucati. Nema brojanja. :-)
muminovic

#15 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by muminovic »

kostarikanac wrote:Eto sad kažu da sam strašljiv što otvaram ovu temu, čak i da sam bot. Ma ne ja sam budala. Šta se imam sekirati što se malo pripuca na policiju, što se ukrade pokoje auto. Ma neće to mene, ha ja, odoh ja bezbrižno probati da pogodim koji rezultat, to je život. :place1: :zid:
U BIH se dnevno kradu 2 auta.

Ovdje je rijec o dobro organiziranim grupama, koji imaju duge cijevi, idu pred kuce sa puskama i kradu auta ljudima

Izvor: https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-p ... /180206041
vješalica

#16 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by vješalica »

Vaznije su lopurde iz cetniteta od policije
Kasno to uljuljkani hladnokrvni snobovi u SA kontaju...dok im ne dodje Paljanin da dize vozilo ispred kuce
archi_a

#17 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by archi_a »

Onaj kriminalac što su ga ranili na termama, prilikom pucnjave i pokušaja probijanja policijske blokade sa ukradenim vozilom je na kraju umro od posljedica ranjavanja. Njegovoj porodici je data medijska pažnja i dato im je pravo da tuže policiju za "ubistvo". To nema nigdje na svijetu.
meteorit135531

#18 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by meteorit135531 »

Jednom sam cuo komentar da na Palama i Sokocu auto nije ukradeno ima jedno 15 godina. :D ima zato Kanton Sarajevo gdje se ljudi namiruju.
Ja mislim da su ovo bile malo krupnije ribe, cim su odmah zapucali na policiju. Sigurno ce past, eno nasli im auto na Trebevicu i krv, znaci jedan je ranjen.

E jbg, nisu razmisljali da ponesu benzin, da zametnu tragove. ko bi reko da ce policija doc i pokvarit planove.
mali jomu

#19 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by mali jomu »

Policija ne bjezi kad se puca na nju, odmah te rokne, ko te jebe..... nema zajebancije.
triconja

#20 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by triconja »

mali jomu wrote:Policija ne bjezi kad se puca na nju, odmah te rokne, ko te jebe..... nema zajebancije.
Onda ide ona ljudska prava, kme kme :lol:
mali jomu

#21 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by mali jomu »

triconja wrote: Onda ide ona ljudska prava, kme kme :lol:

bas tako..... ko ih jebe :mrgreen:
Fudo387

#22 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by Fudo387 »

Ma imaju ovlastenja,
Al’ ‘dje njih vjezbaju streljastvu?
Nedavno ispucali borbeni komplet na Muceta i promasili ga sa dva metra, sad ovi. Jel ta nasa murija ikad ikog pogodila?
mali jomu

#23 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by mali jomu »

Fudo387 wrote:
Ma imaju ovlastenja,
Al’ ‘dje njih vjezbaju streljastvu?
Nedavno ispucali borbeni komplet na Muceta i promasili ga sa dva metra, sad ovi. Jel ta nasa murija ikad ikog pogodila?

oni su tacno gadjali gdje su htjeli...... tako i promase namjerno
UterivacDugoga

#24 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by UterivacDugoga »

Kao sto sam bio rekao tamo na jednoj temi,policiji dati ovlasti da roka pa prvo pita sta se desilo. To je ono sto se tice postenih i cestitih policajaca.
Medjutim u svemu ovome ima i jos nesto drugo. Radilo se o dva pripadnika policije koji su zadnja i valjda predzadnja klasa akademije.Nema tu nekog iskustva i pristupa.Konta obuce crnu uniformu i eto ga nafuradol.
Neka zahvale dragome Bogu sto su prezivjeli,jer njih dvojica protiv ocigledno spremnih i odlucnih lopova sa automatskom puskom realno i nemaju neke sanse.

Gledam FB profil ovoga policajca sto je slomio prst.No comment.
Lako se slikati po FB i glumatati Ramba.

Kada bratija zapuca,skontas da nije video igrica.
mali jomu

#25 Re: Ni policija nije sigurna, šta ćemo mi?

Post by mali jomu »

UterivacDugoga wrote: Kao sto sam bio rekao tamo na jednoj temi,policiji dati ovlasti da roka pa prvo pita sta se desilo. To je ono sto se tice postenih i cestitih policajaca.
Medjutim u svemu ovome ima i jos nesto drugo. Radilo se o dva pripadnika policije koji su zadnja i valjda predzadnja klasa akademije.Nema tu nekog iskustva i pristupa.Konta obuce crnu uniformu i eto ga nafuradol.
Neka zahvale dragome Bogu sto su prezivjeli,jer njih dvojica protiv ocigledno spremnih i odlucnih lopova sa automatskom puskom realno i nemaju neke sanse.

Gledam FB profil ovoga policajca sto je slomio prst.No comment.
Lako se slikati po FB i glumatati Ramba.

Kada bratija zapuca,skontas da nije video igrica.

ma ne padaj na tu foru..... policija kad dodje ona ne bjezi, znaci odmah je okrsaj, pa ko koga.....
Post Reply