Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

mostarac

#1 Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mostarac »

Kasumović: PDV će na proljeće porasti na 21%

dmah nakon izbora u listopadu doći će do povećanja izravnih poreza i akciza u BiH, što znači poskupljenje cigareta, kave, alkohola i, naravno, nafte, kaže za "Dnevni avaz" zamjenik ministra financija BiH Fuad Kasumović.

Sve to, prema njegovoj procjeni, neće biti dovoljno da se ublaži pad prihoda od carina na robu podrijetlom iz EU-a. Kasumović za Avaz navodi da je u srpnju, kada je ukinuta carina na manje od 10% za roba iz EU-a, prikupljeno sedam milijuna KM, tj. 24% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Od 1. siječnja, carina će biti ukinuta na više od 95% proizvoda iz EU-a, a to će u narednoj godini donijeti manjak u proračunu za oko 120 milijuna KM. Tada će biti jasno da se ni uvećanim akcizama i izravnim porezima neće moći zakrpiti rupe u proračunu, te će već u ožujku biti potrebno povećanje PDV-a s 17 na 20 ili 21%.

"Nije točno da su razlog za povećanje poreza samo smanjeni prihodi od carina. Problem je rast javne potrošnje, jer povećanja plaća u županijskim, entitetskim i državnim institucijama nisu pratila ekonomski rast. Entiteti se utrkuju tko će više uvećati plaće službenika, a u tu trku uključila se i država", dodaje Kasumović.

On napominje kako političari o ovoj temi ne žele razgovarati, jer im ta priča ne koristi u predizbornoj kampanji, dok su negiranja iz Uprave za neizravno oporezivanje rezultat činjenice da se uskoro bira novo rukovodstvo.

"Vidjet ćemo opet dobro poznati sistem - otmi od naroda. Sve to je bezobrazno i neprihvatljivo. To je udar na siromašne građane i gospodarstvo BiH. Na kraju će se desiti da će narod ostati bez novca, uništit ćemo gospodarstvo iz temelja, jedino ćemo mi koji radimo u državnoj birokraciji imati redovite plaće i uživati u ovoj zemlji", kaže Kasumović te dodaje kako je financijska kriza evidentna u svakom dijelu BiH.

"U FBiH vlada latentna financijska kriza, no situacija u RS, iako prividno izgleda bolja, zapravo je gora, a ekonomski pokazatelji govore da FBiH ima veći gospodarsko-ekonomski razvoj od RS. Vlada RS rupe u proračunu krpi novcem od prodatog Telekoma, Rafinerije nafte... Čime će Milorad Dodik krpiti rupe kad više ne bude imao šta prodati?", pita Kasumović u razgovoru za Dnevni avaz.

(NINA)
Eh sad kad ovo procitamo dakle imamo sljedecu situaciju:
1. Nakon izbora poskupljuje gorivo i za gorivom poskupljuje sve ostalo
2. Nakon toga uvode nam pdv u visini od 21% i sve redom ima da poskupi ukljucujuci i gorivo
3. Kako je opet doslo do poskupljenja goriva ima da poskupi jos jednom sve ostalo

To sve ima da se lijepo zavrsi do marta iduce godine.
Ja sam apsolutno siguran i ubjedjen da bi na eventualnim izborima u maju iduce godine opet pobjedili isti oni koji su pobjedili 2006. godine. E to je tragedija ove zemlje. Najveca tragedija ove zemlje je njen narod.
I pazite dvije konstatacije iz teksta:
1. To cemo uraditi nakon izbora - sasvim otvoreno i bez imalo ustrucavanja se govori da ce to ici nakon izbora da se slucajno u kljucnom momentu ne bi izgubio koji glas budala. Svi znaju i svi takve stvari rade nakon izbora svuda u svijetu ali elementarno postivanje biraca nalaze da se to ne saopstava ovako otvoreno
2. Povecanje plata drzavnim sluzbenicima sad nam je teret - I to otvoreno kazu. Povecali smo sebi plate i sad cemo da vas gulimo.

Ono ovaj covjek se ponasa kao da on nije za to kriv a jeste. I on je clan vladajuce koalicije, a ako mu je tako zao naroda nek podnese ostavku i ostavi se plate od 7.000 KM. Je li ovaj lik iz SBiH ili SDA? Mislim svejedno je, al eto zanima me.

Na kraju da kazem da se nakon procitanog teksta moze vratiti komotno temama kako je za sve u ovoj zemlji kriv Zlatko Lagumdzija, kako ga slijedi Zeljko Komsic i mrski Bakir i njegovih 60 minuta.
Naslov teme nije PDV 21% jer je pola njih ne bi ni otvorilo. To sve govori o nasoj politickoj (ne)svijesti u koju smo pali i nikako da se iz nje probudimo.
jefferson

#2 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by jefferson »

mostarac wrote:

dmah nakon izbora u listopadu doći će do povećanja izravnih poreza i akciza u BiH, što znači poskupljenje cigareta, kave, alkohola i, naravno, nafte, kaže za "Dnevni avaz" zamjenik ministra financija BiH Fuad Kasumović.

Sve to, prema njegovoj procjeni, neće biti dovoljno da se ublaži pad prihoda od carina na robu podrijetlom iz EU-a. Kasumović za Avaz navodi da je u srpnju, kada je ukinuta carina na manje od 10% za roba iz EU-a, prikupljeno sedam milijuna KM, tj. 24% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Od 1. siječnja, carina će biti ukinuta na više od 95% proizvoda iz EU-a, a to će u narednoj godini donijeti manjak u proračunu za oko 120 milijuna KM. Tada će biti jasno da se ni uvećanim akcizama i izravnim porezima neće moći zakrpiti rupe u proračunu, te će već u ožujku biti potrebno povećanje PDV-a s 17 na 20 ili 21%.

"Nije točno da su razlog za povećanje poreza samo smanjeni prihodi od carina. Problem je rast javne potrošnje, jer povećanja plaća u županijskim, entitetskim i državnim institucijama nisu pratila ekonomski rast. Entiteti se utrkuju tko će više uvećati plaće službenika, a u tu trku uključila se i država", dodaje Kasumović.

On napominje kako političari o ovoj temi ne žele razgovarati, jer im ta priča ne koristi u predizbornoj kampanji, dok su negiranja iz Uprave za neizravno oporezivanje rezultat činjenice da se uskoro bira novo rukovodstvo.

"Vidjet ćemo opet dobro poznati sistem - otmi od naroda. Sve to je bezobrazno i neprihvatljivo. To je udar na siromašne građane i gospodarstvo BiH. Na kraju će se desiti da će narod ostati bez novca, uništit ćemo gospodarstvo iz temelja, jedino ćemo mi koji radimo u državnoj birokraciji imati redovite plaće i uživati u ovoj zemlji", kaže Kasumović te dodaje kako je financijska kriza evidentna u svakom dijelu BiH.

"U FBiH vlada latentna financijska kriza, no situacija u RS, iako prividno izgleda bolja, zapravo je gora, a ekonomski pokazatelji govore da FBiH ima veći gospodarsko-ekonomski razvoj od RS. Vlada RS rupe u proračunu krpi novcem od prodatog Telekoma, Rafinerije nafte... Čime će Milorad Dodik krpiti rupe kad više ne bude imao šta prodati?", pita Kasumović u razgovoru za Dnevni avaz.

(NINA)
2. Nakon toga uvode nam pdv u visini od 21% i sve redom ima da poskupi ukljucujuci i gorivo
3. Kako je opet doslo do poskupljenja goriva ima da poskupi jos jednom sve ostalo

Ja sam apsolutno siguran i ubjedjen da bi na eventualnim izborima u maju iduce godine opet pobjedili isti oni koji su pobjedili 2006. godine. E to je tragedija ove zemlje. Najveca tragedija ove zemlje je njen narod.
1. To cemo uraditi nakon izbora - sasvim otvoreno i bez imalo ustrucavanja se govori da ce to ici nakon izbora da se slucajno u kljucnom momentu ne bi izgubio koji glas budala. Svi znaju i svi takve stvari rade nakon izbora svuda u svijetu ali elementarno postivanje biraca nalaze da se to ne saopstava ovako otvoreno
2. Povecanje plata drzavnim sluzbenicima sad nam je teret - I to otvoreno kazu. Povecali smo sebi plate i sad cemo da vas gulimo.

Ono ovaj covjek se ponasa kao da on nije za to kriv a jeste. I on je clan vladajuce koalicije, a ako mu je tako zao naroda nek podnese ostavku i ostavi se plate od 7.000 KM. Je li ovaj lik iz SBiH ili SDA? Mislim svejedno je, al eto zanima me.

Na kraju da kazem da se nakon procitanog teksta moze vratiti komotno temama kako je za sve u ovoj zemlji kriv Zlatko Lagumdzija, kako ga slijedi Zeljko Komsic i mrski Bakir i njegovih 60 minuta.
Naslov teme nije PDV 21% jer je pola njih ne bi ni otvorilo. To sve govori o nasoj politickoj (ne)svijesti u koju smo pali i nikako da se iz nje probudimo.
Ma daj bolan covjece. pa za sve ovo je kriv lagumdzija zato sto je otisao u Denver.
A tek zena u njega? Koja je to profuknjaca, kupuje odjecu u Londonu umjesto da trosi pare u BiH, a to je razlog zasto je umanjen proracun!
Ja mislim kada Lagumdziju objesimo, ili JOS BOLJE bacimo ga gladnim psima ili zapalimo na lomaci, da cemo jesti zlatnim kasikama!
Benighted

#3 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Benighted »

mostarac wrote: Eh sad kad ovo procitamo dakle imamo sljedecu situaciju:

Eh ljudi sve ovo nece ni primjetit zato sto :
1) ce valjat branit Dodiku da se odcjepi
2) valjat branit RS od ukidanja
3) valjat se borit za HZHB
4) valjat uganjat talove oko prodaje telekoma i elektro sektora- pa ce i tuzilastvo naprasno da proradi u nekim slucajevima ako ne bude valjo dogovor
5) valjat formirat vlast u Cazinu,Srebrenici itd... pa i tu malo zakerat
6) valjat ce plasit narodn nestankom OHR-a
7) valjat ce pripremat narod za nove ustavne promjene i time za novu predizbornu
8 ) eeeej ba Gruzija se raspala sad ce rusija anektirat RS
9) Valjat ce spekulisat hoce li nova americka administracija biti pro ili kontra necega
10 ) valjat ce predstaviti narodu svekolike graditeljse poduhvate i sa jedne i sa druge strane dayton linije da narodu bude godra jer zive u boljem djelu
11) valjat ce braniti moral drustva od svakojakih pogani....
12) valjat ce se brinut za moral drustva izgradnjom specijaliziranih ustanova za moral i ostale stvari specificnih datoj lokalnoj zajednici i vecinskom plemenu
.....

mogu do sutra ujutru nabrajat....
....

povecanje PDV-a?!

ma koga briga!pored ovakvih gorucih problema...
nikad_izvini

#4 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by nikad_izvini »

mostarac wrote:

(NINA)

član SDA :D

Ne komentarisao više.Valjda će nas stići moja kletva da hljeb bude cvaja :run: Debili ostaju debili i džaba.Za sve je kriv SDP i 60 minuta, ups, umalo da zaboravim Senada Avdića :D
mostarac

#5 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mostarac »

kao sto sam i predvidio ova tema je totalno neposjecena.
Cemu pricati o glupostima kad se moze pricati o tako vaznim stvarima kao sto je lider opozicione partije i novinar koji je razotkrio masu kriminalnih aktivnosti vladajuce bande. Oni su problem, a ne ovi na vlasti i PDV od 21%.
Reis eto kaze da to nije problem :D
Abacija

#6 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Abacija »

Pa ova vijest sve vise ide na ruku prognozi @zavrzlame da MZ ocekuje ovdje socijalne nerede. Kada se ogladni onda se i supak stisne. A dok se supak ne stisne nece glasaci skontati da ih je citavo ovo vrijeme neko guzio. I to debelo... :oops:
suncica24

#7 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by suncica24 »

Trazili smo... GLEDAJMO! :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#8 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mIRCerka »

suncica24 wrote:Trazili smo... GLEDAJMO! :x
nepismena si...kaze se GLADUJMO!

nemamo ni kokica da gledamo suncice! :x
drama

#9 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by drama »

mozda bi najbolje bilo pobit' ovaj narod da se vise ne pati,
a onda bi pocrkale i guzonje jer ne bi imali koga da muzu...
nigdje.nikog

#10 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by nigdje.nikog »

Koliko samo glava pade - a nigdje atentata !
clav

#11 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by clav »

ko god dodje na vlast morace skontati kako zapusavati rupe,a jedan od tih nacina je dizanje pdv-a. ne bih imao nista protiv, da je budzet proracunat racionalno, ali tek mrvica ode u razvoj, proizvodnju, nauku, poljoprivredu. budimo realni i prihvatimo da za nas nije demokratija.
popajic

#13 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by popajic »

Uz to, Obhođaš u svom prijedlogu i za ministre traži neposrednu fizičku i kontradiverzionu zaštitu te primjenu tehničkih sredstava, kao što je videonadzor, pa čak, po potrebi, da se "mogu primjenjivati i metode i sredstva kontraobavještajnog nadzora".
I meni ovo treba:kad se vozim tramvajem,kad u po bijela dana stojim pred svojim neboderom,kad sjedim u kaficu,kad maloljetnik ustane na lijevu nogu,kad...al mama i tajo ne daju!
Kazu- ne izlazi iz kuce i mirna Bosna ! :-)
Abacija

#14 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Abacija »

popajic wrote:
Uz to, Obhođaš u svom prijedlogu i za ministre traži neposrednu fizičku i kontradiverzionu zaštitu te primjenu tehničkih sredstava, kao što je videonadzor, pa čak, po potrebi, da se "mogu primjenjivati i metode i sredstva kontraobavještajnog nadzora".
I meni ovo treba:kad se vozim tramvajem,kad u po bijela dana stojim pred svojim neboderom,kad sjedim u kaficu,kad maloljetnik ustane na lijevu nogu,kad...al mama i tajo ne daju!
Ovo mi je dalo ideju.
Najbolje bi bilo kad bi minstri samo sjedili kuci i komunicirali preko interneta. Kuci im je sigurno i toplo. Niko ih nece mrsko pogledati na ulici, tj. kad im limuzine voze gradom. A internet veza je jeftinija nego tjelohranitelj. :-) :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Abacija wrote:
popajic wrote:
Ovo mi je dalo ideju.
Najbolje bi bilo kad bi minstri samo sjedili kuci i komunicirali preko interneta. Kuci im je sigurno i toplo. Niko ih nece mrsko pogledati na ulici, tj. kad im limuzine voze gradom. A internet veza je jeftinija nego tjelohranitelj. :-) :mrgreen:
Samo jos da nauce citati, pisati i koristiti se internetom. :D
Citizen-X

#16 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Citizen-X »

Pun qratz price o SDPu i Zlaji Lagumdziji.

Ja ne znam sta je to SDP sta je to Zlajan donio uopste ovoj drzavi cim ona treba da se dici.

Koliko znam jedini mu je uspjeh paketno slanje ljudi u Gvantanamo da bi dobio koji poen kod Vlade USA - zato se sad i moze slikat' sa Klintonom u dzetseterskom folu Pariz Hilton. Niko njemu ne osporava sposobnosti, obrazovanje i ostale pluseve - ali lik je to materijalizov'o na isti nacin na koji je to materijalizov'o i Haris Silajdzic i Ejub Ganic - za svoj dzep i manite mi vise srcedrapateljske price o SDPu kao idejnom rjesenju bosanskohercegovackog pitanja.

I masa ovih zagovornika i zagondzija SDP-a (a ne kazem da u SDP-u nema cestiti(j)ih ljudi su zagovornici kapitalizma i demokratije a u SDP-u vlada totalni unutrasnji boljsevizam i sistem evaluacije kakav je mozda bio u Titovo vrijeme.

Imao je SDP priliku - narod mu je dao povjerenje - a profuckao - nista bolji nisu od ove vec postojece oligarhije.

Ja znam da ako mi dodje papiric na kucnu adresu za naredne izbore za sta sam se registrov'o - da cu dati glas apsolutno nebitno kome - bilo kome samo da to ne bude neki krelos ili skupina krelosa za koje se glasa inace. Pa jedan glas manje za mafijase, jedan plus za neke nove klince i meni je savjest cista.

Manite vise potrosenih ubleha.
Maraschino

#17 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Maraschino »

Je li stvarno mislite da je ovo vrh ledenog brijega. Varate se. Bit ce jos gore ma ko bio na vlasti.Tranzicija je ovo moj brale, valja sve predeverati. Ovima sto su sada u vlasti porucujem da se vise nikada ne pojave u nasim zivotima kao predstavnici bilo kog nivoa vlasti.
Ko je trenutna alternativa ? NIKO. Mozemo da biramo ili zlo ili malo manje zlo koje nam se sprema. Glavu gore treba nama dalje. Naoruzajte se strpljenjem ili SVI NA ULICE, druge nam nema.

Sretno
mIRCerka

#18 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mIRCerka »

Maraschino wrote:Je li stvarno mislite da je ovo vrh ledenog brijega. Varate se. Bit ce jos gore ma ko bio na vlasti.Tranzicija je ovo moj brale, valja sve predeverati. Ovima sto su sada u vlasti porucujem da se vise nikada ne pojave u nasim zivotima kao predstavnici bilo kog nivoa vlasti.
Ko je trenutna alternativa ? NIKO. Mozemo da biramo ili zlo ili malo manje zlo koje nam se sprema. Glavu gore treba nama dalje. Naoruzajte se strpljenjem ili SVI NA ULICE, druge nam nema.

Sretno
Trenutna alternativa nije KO vec STA.

Umjesto da rade ustavne reforme, umjesto da smanje administraciju, svi cekaju scenario CAUSESKU i onda ce uspostavit jednog predsjednika, jednog ministra i slicno...
Maraschino

#19 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by Maraschino »

mIRCerka wrote:
Maraschino wrote:Je li stvarno mislite da je ovo vrh ledenog brijega. Varate se. Bit ce jos gore ma ko bio na vlasti.Tranzicija je ovo moj brale, valja sve predeverati. Ovima sto su sada u vlasti porucujem da se vise nikada ne pojave u nasim zivotima kao predstavnici bilo kog nivoa vlasti.

Sretno
Trenutna alternativa nije KO vec STA.

Umjesto da rade ustavne reforme, umjesto da smanje administraciju, svi cekaju scenario CAUSESKU i onda ce uspostavit jednog predsjednika, jednog ministra i slicno...
Sve mi znamo sta ovi ili buduci trebaju raditi ali kako ih na to natjerati ? Serpama, pistaljkama ili Causeskuom (nista nije iskljuceno)ali kako pokrenuti ovu uspavanu masu? Svjesni su oni toga i zato kupuju "kategoriju po kategoriju'' odnosno kupuju mir i zato im nedostaje para u budzetu pa dizu stopu PDV-a.

Bagra.
zastoqsviram

#20 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by zastoqsviram »

mIRCerka wrote: Trenutna alternativa nije KO vec STA.

svasta tastatura moze da izdrzi....i ovakve gluposti ....
koji causesku koje price, pluskvamperfekt, davno proslo vrijeme, i to za neke druge prostore, a ne ove juznoslovenske....
ovde se samo desava "budjenje" naroda, i to tako sto jedan narod budi drugog, da ne dodje do dekubitusa, da se malo razgibaju na ulicama mahajuci zastavama, il' odlaskom u prirodu razgledajuci okolinu kroz suplje cijevi....
a, politicari, oni ti smetaju? pa oni su zasticeni i spolja i iznutra dokle god ovako rade kako rade....
mIRCerka

#21 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mIRCerka »

zastoqsviram wrote:
mIRCerka wrote: Trenutna alternativa nije KO vec STA.

svasta tastatura moze da izdrzi....i ovakve gluposti ....
koji causesku koje price, pluskvamperfekt, davno proslo vrijeme, i to za neke druge prostore, a ne ove juznoslovenske....
ovde se samo desava "budjenje" naroda, i to tako sto jedan narod budi drugog, da ne dodje do dekubitusa, da se malo razgibaju na ulicama mahajuci zastavama, il' odlaskom u prirodu razgledajuci okolinu kroz suplje cijevi....
a, politicari, oni ti smetaju? pa oni su zasticeni i spolja i iznutra dokle god ovako rade kako rade....
Zato me ne bi cudilo da neko sprovede Causesku scenario, jer nije svima fitilj jednako dug.
Al iskreno, jos narod nije poceo grcati u go*nima dovoljno da se probudi...stoga, okreni se i vrati mi deku... :zzzz:
krivorijek

#22 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by krivorijek »

Moj @mostarac,

ovo sto si ti napiso je zastrasujuce tacno. Ti se, cini mi se, ne mozes nacuditi kolicini bezobrazluka i nadmenosti 'nasih' politicara, pa kazes kako ih nije vise sramota ni 'otvoreno i bez ustrucavanja...' Medutim ja sam nekako jos davno zakljucio da oni kada 'rade', 'rade' u biti samo na tome da dodu do neke nove pozicije ili da zadrze staru. Jednom kad vec dobiju nekakvo mjesto, eh tu prestaje sav rad, mission accomplished, tako da me i ne mogu vise posteno ni nasekirati, nego nekako im samo uspjeva produbiti i pojacati onaj jad, koji se kod mene zove bezizlaznost i bezperspektivnost, od kojeg vec godinama kronicno bolujem. Ovdje se jedno drugom mozemo izjadat, i to ti je to.

Prava promjena nece doci sve dok se ne pojavi neko koji ce se glasno&jasno&hitno obracunati sa svim kvarnim strukturama u zemlji, sto nije nimalo lako, ali je moguce. Bas sto neko rece, nekakav Causesku, koji ce uloziti nesto para u izgradnju novih zatvora, pa ih sve od reda pobacati da truhnu onoliko dugo, sve do momenta kada im u starackom bunilu ne bude vise jasno jesu li jos zivi ili ne. Ja bih za takvog Causeskua prvi glasao.
popajic

#23 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by popajic »

@mIRCerka
Zato me ne bi cudilo da neko sprovede Causesku scenario,
lako je onda bilo spengati njega jednog ! I opet su imali problem sa par stotina cipela mrs. Causesku!
Zamisli kod nas taj scenario !Kud bi,ziva bila, sa hiljadama cipelica od gospodja nasih Causesku-a ?
To je problem.Te cipele :lol: :-)
mIRCerka

#24 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by mIRCerka »

krivorijek wrote:Moj @mostarac,

ovo sto si ti napiso je zastrasujuce tacno. Ti se, cini mi se, ne mozes nacuditi kolicini bezobrazluka i nadmenosti 'nasih' politicara, pa kazes kako ih nije vise sramota ni 'otvoreno i bez ustrucavanja...' Medutim ja sam nekako jos davno zakljucio da oni kada 'rade', 'rade' u biti samo na tome da dodu do neke nove pozicije ili da zadrze staru. Jednom kad vec dobiju nekakvo mjesto, eh tu prestaje sav rad, mission accomplished, tako da me i ne mogu vise posteno ni nasekirati, nego nekako im samo uspjeva produbiti i pojacati onaj jad, koji se kod mene zove bezizlaznost i bezperspektivnost, od kojeg vec godinama kronicno bolujem. Ovdje se jedno drugom mozemo izjadat, i to ti je to.

Prava promjena nece doci sve dok se ne pojavi neko koji ce se glasno&jasno&hitno obracunati sa svim kvarnim strukturama u zemlji, sto nije nimalo lako, ali je moguce. Bas sto neko rece, nekakav Causesku, koji ce uloziti nesto para u izgradnju novih zatvora, pa ih sve od reda pobacati da truhnu onoliko dugo, sve do momenta kada im u starackom bunilu ne bude vise jasno jesu li jos zivi ili ne. Ja bih za takvog Causeskua prvi glasao.
ja sam mislila na ono sto se desilo Caushu i familiji mu...nejse...
krivorijek

#25 Re: Ni ovo ih ne bi ostavilo bez vlasti

Post by krivorijek »

mIRCerka wrote:
krivorijek wrote:Moj @mostarac,

ja sam mislila na ono sto se desilo Caushu i familiji mu...nejse...
Ma kuzim ej, ali Caush je bio visestran covjek :lol: Teska sudbina, i to...
Ionako se samo igramo asocijacija...nejse sto kazes...
Post Reply