Ni endokrinolog ne zna šta je..
Moderator: anex
-
MahalacIpo
#1 Ni endokrinolog ne zna šta je..
Dragi_e,
Pišem vam u nadi da možda netko ima neki savjet ili slično iskustvo, budući da sam počeo osjećati strah.
Imam 20 godina i dva psa što samim time govori o tome da sam aktivan vani svaki dan. Već gotovo 3 mjeseca koristim Zoloft i nemam nikakvih prethodnih zdravstvenih problema. Pretežno se zdravo hranim, s povremenom konzumacijom brze hrane (1-4 obroka mjesečno).
Prije 6 mjeseci, nakon dugotrajnog umora i tahikardija, zatražio sam da mi se provjeri razina hormona štitnjače. Rezultati su bili sljedeći: TSH 5.84, FT4 17.1, FT3 7.7, Anti TG 130, TPO 217.
U terapiju su mi uključene tablete tirostar i vitamin D (1000 IU dnevno), koje uzimam već 6 mjeseci. Trenutno radim kontrolne pretrage koje izgledaju ovako: FSH 1.5, LH 3.60, Estradiol 126.9, Progesteron 7.60, Testosteron 6.5, Prolaktin 284.8, Kortizol (prije 10h) 297, Vitamin D 30, TSH 4.69, FT4 15.6, FT3 6.8, Tg 1.5, Anti-TG 156, Anti-TPO 206, ACTH 8.2.
Moj endokrinolog mi je osobno rekao da ne može započeti terapiju jer su mi neki hormoni visoki, a drugi niski, i kao da je ovo sve zbog stresa. No, zabrinjava me što su nalazi vrlo slični unatoč razlici od 6 mjeseci, a moj umor ne nestaje. Sljedećeg mjeseca imam kontrolni pregled i ultrazvuk štitnjače, ali bojim se da me ne otpišu kao mladu i zdravu osobu samo zbog godina, jer mladi ljudi ne mogu biti bolesni niti imati probleme.
Šta vi imate da kažete na ovo?
Pišem vam u nadi da možda netko ima neki savjet ili slično iskustvo, budući da sam počeo osjećati strah.
Imam 20 godina i dva psa što samim time govori o tome da sam aktivan vani svaki dan. Već gotovo 3 mjeseca koristim Zoloft i nemam nikakvih prethodnih zdravstvenih problema. Pretežno se zdravo hranim, s povremenom konzumacijom brze hrane (1-4 obroka mjesečno).
Prije 6 mjeseci, nakon dugotrajnog umora i tahikardija, zatražio sam da mi se provjeri razina hormona štitnjače. Rezultati su bili sljedeći: TSH 5.84, FT4 17.1, FT3 7.7, Anti TG 130, TPO 217.
U terapiju su mi uključene tablete tirostar i vitamin D (1000 IU dnevno), koje uzimam već 6 mjeseci. Trenutno radim kontrolne pretrage koje izgledaju ovako: FSH 1.5, LH 3.60, Estradiol 126.9, Progesteron 7.60, Testosteron 6.5, Prolaktin 284.8, Kortizol (prije 10h) 297, Vitamin D 30, TSH 4.69, FT4 15.6, FT3 6.8, Tg 1.5, Anti-TG 156, Anti-TPO 206, ACTH 8.2.
Moj endokrinolog mi je osobno rekao da ne može započeti terapiju jer su mi neki hormoni visoki, a drugi niski, i kao da je ovo sve zbog stresa. No, zabrinjava me što su nalazi vrlo slični unatoč razlici od 6 mjeseci, a moj umor ne nestaje. Sljedećeg mjeseca imam kontrolni pregled i ultrazvuk štitnjače, ali bojim se da me ne otpišu kao mladu i zdravu osobu samo zbog godina, jer mladi ljudi ne mogu biti bolesni niti imati probleme.
- nivla
#2 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
sto pijes antidepresiv, ko ti je to propisao
-
MahalacIpo
- Sanjarko
#4 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Jetra mozda, nesto tako, slicno tome, nesto sta luci hormone. Ja imam sizofreniju, ali sam u to vrijeme kad sam zavrsio prvi put psihijatrije imao bolesnu jetru koja je se srecom oporavila. Znaci od prije 2011 godine imao bolesnu jetru, ali ne zna se kad, 2012 se oporavila i te godine na psihijatriji sam prvi put zavrsio. Nesto sam visoko imao haos, da mi je neka doktorica rekla sam sebe jedes, i imao samo 65 kg, sta je na moju visinu tad bilo 30% manje. Oko 195 cm sam visok, znaci da mi je idealna tezina oko 95 kg.
Tad sam poceo da primjecujem probleme s vidom. Da ne vidim na jedno oko dobro i da vidim svoja bijela kvrna zrnca i da imam ocne musice tj floaterse. Imao i tad temperaturu oko 37 s nesto, kako kad, prodze pa se vrati i sve tako, i bolove u donjem dijelu tijela, abdomen i nize.
Posto se nisam mogao smiriti na internom odjelu KBZ, posalju me na psihijatriju. S razlogom, ali imao sam neki ozbiljan zdrastveni tad problem i imao na hitnoj pomoci tad prije hospitalizacije u KBZ kao neki kolaps, isto kao neki napad, sav se tresao i sl, kao kad epilepticari imaju one svoje napade, samo nije bio napad epilepsije, i tad mi neki doktor Arap na hitnoj ukljuci Garamicin i jos nesto i u infuziji mi to dali i prolazilo mi to sta god je bilo, ali mi u DZ iskljuci neko od doktora Garamicin i ostalo od lijekova, ostavi me samo na Paracetamolu, i opet imao sve to od bolova, temperature pa nadalje i na kraju zavrsim u KBZ na internom odjelu, a s tog odjela na psihijatriji.
Sad me vode kao sizofrenicara s hipohondrijskim odlikama. Nit imam hipohondriju, sizofreniju imam odmalena mozda samo ne Paranoidnu ili imam nesto drugo od psihickih bolesti, ali se ne bunim puno ni ja ni moji radi ostvarivanja primanja jer nisam ni radio ni imao neko primanje, a ne daju reci da je sa mnom psihicki mozda nesto nije uredu odmalena, od kad sam imao tezak Penicilinski sok kao dijete od oko 2,5 godine i bio u bolnici pola mjeseca i vodile su mi se konvulzije tada i primao sada zabranjen davati djeci lijek Phenobarbitol, a izvadzen da tako kazem iz bolnice na zahtjev oca tada.
Znaci 2012 sam nesto fizicki bio bolestan i imao sok neki, kao konvulzije neke, neki napad uglavnom koji je trigerovao da zavrsim na psihijatriji i da se primjeti da imam i psihicku bolest tj sizofreniju Paranoides.
Uglavnom ne dao Bog opet i neponovilo se.....
Tad sam poceo da primjecujem probleme s vidom. Da ne vidim na jedno oko dobro i da vidim svoja bijela kvrna zrnca i da imam ocne musice tj floaterse. Imao i tad temperaturu oko 37 s nesto, kako kad, prodze pa se vrati i sve tako, i bolove u donjem dijelu tijela, abdomen i nize.
Posto se nisam mogao smiriti na internom odjelu KBZ, posalju me na psihijatriju. S razlogom, ali imao sam neki ozbiljan zdrastveni tad problem i imao na hitnoj pomoci tad prije hospitalizacije u KBZ kao neki kolaps, isto kao neki napad, sav se tresao i sl, kao kad epilepticari imaju one svoje napade, samo nije bio napad epilepsije, i tad mi neki doktor Arap na hitnoj ukljuci Garamicin i jos nesto i u infuziji mi to dali i prolazilo mi to sta god je bilo, ali mi u DZ iskljuci neko od doktora Garamicin i ostalo od lijekova, ostavi me samo na Paracetamolu, i opet imao sve to od bolova, temperature pa nadalje i na kraju zavrsim u KBZ na internom odjelu, a s tog odjela na psihijatriji.
Sad me vode kao sizofrenicara s hipohondrijskim odlikama. Nit imam hipohondriju, sizofreniju imam odmalena mozda samo ne Paranoidnu ili imam nesto drugo od psihickih bolesti, ali se ne bunim puno ni ja ni moji radi ostvarivanja primanja jer nisam ni radio ni imao neko primanje, a ne daju reci da je sa mnom psihicki mozda nesto nije uredu odmalena, od kad sam imao tezak Penicilinski sok kao dijete od oko 2,5 godine i bio u bolnici pola mjeseca i vodile su mi se konvulzije tada i primao sada zabranjen davati djeci lijek Phenobarbitol, a izvadzen da tako kazem iz bolnice na zahtjev oca tada.
Znaci 2012 sam nesto fizicki bio bolestan i imao sok neki, kao konvulzije neke, neki napad uglavnom koji je trigerovao da zavrsim na psihijatriji i da se primjeti da imam i psihicku bolest tj sizofreniju Paranoides.
Uglavnom ne dao Bog opet i neponovilo se.....
- banjaluka078
#5 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Nisi napisao referentne vrijednosti.MahalacIpo wrote: ↑20/06/2023 00:46 Moj endokrinolog mi je osobno rekao da ne može započeti terapiju jer su mi neki hormoni visoki, a drugi niski, i kao da je ovo sve zbog stresa. No, zabrinjava me što su nalazi vrlo slični unatoč razlici od 6 mjeseci, a moj umor ne nestaje. Sljedećeg mjeseca imam kontrolni pregled i ultrazvuk štitnjače, ali bojim se da me ne otpišu kao mladu i zdravu osobu samo zbog godina, jer mladi ljudi ne mogu biti bolesni niti imati probleme.
Tirostar nije terapija za štitnu, nego dodatak prehrani. 1000 IJ vitamina D ti je malo, ako pokušava da je podigne na neki bolji nivo, ne znam koje su referentne vrijednosti, pa ne znam gdje je na skali tih 30. Terapija se uvijek može započeti i fino srediti hormone, dovesti ih u red. Umor, nemir, sve može biti vezano i za štitnu. Ne vjerujem da će te bilo ko otpisati, oni otpisuju one 70+, kontaju da su se naživjeli i da je prirodno da su bolesni.
I zašto nisi kod specijaliste nuklearne medicine? Znam da endokrinci vode ta oboljenja takođe, ali nuklearcima je baš to posao. Možda da uzmeš uputnicu i za tu ambulantu?
- fortaleza
#6 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Napiši referentne vrijednosti. I o kakvoj vrsti terapije koju bi liječnik propisao pričamo?MahalacIpo wrote: ↑20/06/2023 00:46 Dragi_e,
Po ovome nemaš uopće velikih problema sa štitnom žlijezdom, i ove vrijednosti su samo posljedica nekog drugog problema, u pitanju je sekundarni hipogonadizam, odnosno jako loše vrijednosti spolnih hormona. Tirostar tablete možeš odmah izbaciti, pogrešnu si terapiju dobio. I obavezno mijenjaj dilera.
FSH i LH su jako niski, a samim tim i ukupni testosteron. Ukoliko je referentna u nmol/L pretpostavljam. Možeš potvrditi. Napravi i nalaz slobodnog testosterona.
Umor je zbog hipogonadizma. E sad par pitanja. Kakav je libido? Jutarnje erekcije nepostojeće? Odnos masnog tkiva i mišića?
Ti ustvari trebaš podići vrijednosti FSH i LH hormona, a ne spuštati hormone štitne žlijezde. Prouči lijek klomifen citrat.
Meni je bilo slično, zbog hipogonadizma sam dobio osteopeniju, a to je poslije povuklo i vrijednosti hormona paratireoidne žlijezde (PTH i kalcija) zbog ubrzane razgradnje i izgradnje koštane strukture. Da sam išao regulirati PTH hormon usosio bih se jer je to sve bila posljedica niskog testosterona, a testosteron čuva kosti. Sve je to povezano. Kad sam popravio vrijednosti testosterona osteopenija je nestala, PTH hormon i kalcij su neobjašnjivo došli u normalne vrijednosti.
Dovedi vrijednosti spolnih hormona u normalu. Tek si u 20tima.
Last edited by fortaleza on 20/06/2023 11:44, edited 2 times in total.
- fortaleza
#7 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Nema ovo veze sa štitnom.banjaluka078 wrote: ↑20/06/2023 11:17Nisi napisao referentne vrijednosti.MahalacIpo wrote: ↑20/06/2023 00:46 Moj endokrinolog mi je osobno rekao da ne može započeti terapiju jer su mi neki hormoni visoki, a drugi niski, i kao da je ovo sve zbog stresa. No, zabrinjava me što su nalazi vrlo slični unatoč razlici od 6 mjeseci, a moj umor ne nestaje. Sljedećeg mjeseca imam kontrolni pregled i ultrazvuk štitnjače, ali bojim se da me ne otpišu kao mladu i zdravu osobu samo zbog godina, jer mladi ljudi ne mogu biti bolesni niti imati probleme.
Tirostar nije terapija za štitnu, nego dodatak prehrani. 1000 IJ vitamina D ti je malo, ako pokušava da je podigne na neki bolji nivo, ne znam koje su referentne vrijednosti, pa ne znam gdje je na skali tih 30. Terapija se uvijek može započeti i fino srediti hormone, dovesti ih u red. Umor, nemir, sve može biti vezano i za štitnu. Ne vjerujem da će te bilo ko otpisati, oni otpisuju one 70+, kontaju da su se naživjeli i da je prirodno da su bolesni.
I zašto nisi kod specijaliste nuklearne medicine? Znam da endokrinci vode ta oboljenja takođe, ali nuklearcima je baš to posao. Možda da uzmeš uputnicu i za tu ambulantu?
- banjaluka078
#8 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Pa nije baš da mu valjaju nalazi štitne.
Moj endokrinac bi mu odmah dao da radi nalaze na IR. Kako on kaže "sve više sisatih miškaraca" i onih kojima je IR odradila hormonalni kurcšlus, pa im tijelo misli da imaju jajnike (kod žena obrnuta priča).
Moj endokrinac bi mu odmah dao da radi nalaze na IR. Kako on kaže "sve više sisatih miškaraca" i onih kojima je IR odradila hormonalni kurcšlus, pa im tijelo misli da imaju jajnike (kod žena obrnuta priča).
Last edited by banjaluka078 on 20/06/2023 11:40, edited 1 time in total.
- ElRe
- fortaleza
#10 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
U pravu si, ali nije baš tako kritično (uz pretpostavljene referentne vrijednosti) koliko odudaraju spolni hormoni.
Sve je povezano i jedno vuče drugo.
Kvaka je u tome što se naši endokrinolozi baziraju uglavnom na tireoidne žlijezde i dijabetes, zato je i dobio pogrešnu terapiju.
- fortaleza
#11 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
IR?banjaluka078 wrote: ↑20/06/2023 11:38 Pa nije baš da mu valjaju nalazi štitne.
Meni je tek četvrti endokrinolog pravilno postavio dijagnozu i terapiju, mijenjao sam ih dok nisam dobio to što trebam.
Jedan je preporučio direktni testosteron
- banjaluka078
#12 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Insulinska rezistencija.
Napravi totalni haos.
Napravi totalni haos.
-
splinter
#13 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Koristi Zoloft već 3 mjeseca, a jedna od nuspojava je i smanjenje libida, to samo po sebi može dovesti i do smanjenja vrijednosti testosterona.fortaleza wrote: ↑20/06/2023 11:34Napiši referentne vrijednosti. I o kakvoj vrsti terapije koju bi liječnik propisao pričamo?MahalacIpo wrote: ↑20/06/2023 00:46 Dragi_e,
Po ovome nemaš uopće velikih problema sa štitnom žlijezdom, i ove vrijednosti su samo posljedica nekog drugog problema, u pitanju je sekundarni hipogonadizam, odnosno jako loše vrijednosti spolnih hormona. Tirostar tablete možeš odmah izbaciti, pogrešnu si terapiju dobio. I obavezno mijenjaj dilera.
FSH i LH su jako niski, a samim tim i ukupni testosteron. Ukoliko je referentna u nmol/L pretpostavljam. Možeš potvrditi. Napravi i nalaz slobodnog testosterona.
Umor je zbog hipogonadizma. E sad par pitanja. Kakav je libido? Jutarnje erekcije nepostojeće? Odnos masnog tkiva i mišića?
Ti ustvari trebaš podići vrijednosti FSH i LH hormona, a ne spuštati hormone štitne žlijezde. Prouči lijek klomifen citrat.
Meni je bilo slično, zbog hipogonadizma sam dobio osteopeniju, a to je poslije povuklo i vrijednosti hormona paratireoidne žlijezde (PTH i kalcija) zbog ubrzane razgradnje i izgradnje koštane strukture. Da sam išao regulirati PTH hormon usosio bih se jer je to sve bila posljedica niskog testosterona, a testosteron čuva kosti. Sve je to povezano. Kad sam popravio vrijednosti testosterona osteopenija je nestala, PTH hormon i kalcij su neobjašnjivo došli u normalne vrijednosti.
Dovedi vrijednosti spolnih hormona u normalu. Tek si u 20tima.
Pogotovu mlađa populacija je osjetljiva na terapiju pomenutim lijekom i može imati izražajnije nus pojave.
Možda ne bi bilo loše da uradi kontrolu vitaminsko mineralnog statusa, prije svega da obrati pažnju na Cink.
Ne znam li meni njegovi sinptomi upravo bacaju na kontinuirano slab unos Cinka.
Manjak Cinka jednako manjak smanjenje broja androgenih receptora; porast broja estrogenskih receptora a može dovesti i potencijalno do povećanja aromatizacije testosterona (pretvaranje testosterona u estrogen).
Ne mora uopće biti neki endokrinološki poremećaj u pitanju , već samo nepravilna terapija i ne baš najbolje organizovan način života.
- fortaleza
#14 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Moguće je. Naravno da ne treba raditi nagle promjene, i provjeriti sve nalaze, pogotovo cink. Obavezno podići vrijednosti vitamina D, boraviti više na suncu, i kroz unos. 1000 IU dnevno je premalo, treba to povećati, a pripaziti na zooloft. Nije napisao zašto ih uzima?splinter wrote: ↑20/06/2023 12:06 Koristi Zoloft već 3 mjeseca, a jedna od nuspojava je i smanjenje libida, to samo po sebi može dovesti i do smanjenja vrijednosti testosterona.
Pogotovu mlađa populacija je osjetljiva na terapiju pomenutim lijekom i može imati izražajnije nus pojave.
Možda ne bi bilo loše da uradi kontrolu vitaminsko mineralnog statusa, prije svega da obrati pažnju na Cink.
Ne znam li meni njegovi sinptomi upravo bacaju na kontinuirano slab unos Cinka.
Manjak Cinka jednako manjak smanjenje broja androgenih receptora; porast broja estrogenskih receptora a može dovesti i potencijalno do povećanja aromatizacije testosterona (pretvaranje testosterona u estrogen).
Ne mora uopće biti neki endokrinološki poremećaj u pitanju , već samo nepravilna terapija i ne baš najbolje organizovan način života.
Depresija i anksiozna stanja su upravo jedna od posljedica niskog testosterona, pa bih ja prije na tom radio, a ne uljem gasio vatru.
U svakom slučaju uzeti dodatno cink, omega3, i povećati na barem 5000 IU vitamin D.
-
serum
#15 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Javi se ti kod dr Belma Ascic Buturovic, sada ima privatnu kliniku na Ilidzi negdje, pa ces vidjet da li ce znati sta je u pitanju. Jest da nije jeftino ali je strucna
-
MahalacIpo
#16 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Nisam napisao referentne vrijednosti, ali evo sad cu:banjaluka078 wrote: ↑20/06/2023 11:17Nisi napisao referentne vrijednosti.MahalacIpo wrote: ↑20/06/2023 00:46 Moj endokrinolog mi je osobno rekao da ne može započeti terapiju jer su mi neki hormoni visoki, a drugi niski, i kao da je ovo sve zbog stresa. No, zabrinjava me što su nalazi vrlo slični unatoč razlici od 6 mjeseci, a moj umor ne nestaje. Sljedećeg mjeseca imam kontrolni pregled i ultrazvuk štitnjače, ali bojim se da me ne otpišu kao mladu i zdravu osobu samo zbog godina, jer mladi ljudi ne mogu biti bolesni niti imati probleme.
FSH 1.55 - 9,74
LH 2,58 - 12,1
Estradiol 19,7-242
Progesteron 0,66 - 4,89
Testosteron 4,56 - 28,2
Prolaktin 78 - 380
Kortizol (prije 10h) 123-626
vitamin D 30-100
TSH 0,27-4,2
FT4 12 - 22
FT3 3,1 - 6,8
Tg 3,5 - 77
Anti-TG 0-115
Anti-TPO 0-34
Tirostar je stavljen kao terapija, tj suplement da pijem svaki dan sa vitaminom d, sto sam izbacio jer danas sam isao drugom endokrinologu koja mi je odmah rekla sta ce ti ovo.. Dobio sam terapiju Letroxa 25 mikrograma radnim danima i vikendom da uzimam 50.. 3 mjeseca do kontrole zbog umora. A uzeo sam uputnicu nuklearne medinice i vratili su me i rekli kako je ovo posao endokrinologa posto imam problema sa hormonima kao ako bude potrebno, endokrinolog ce da me uputi njima.. Tako da je to pisi propalo.
-
MahalacIpo
#17 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Hvala Vam svima na savjetovanju, trazit cu drugo misljenje u opcoj bolnici, da vidim da li tamo na nuklearnoj medicini misle drugacije, a svakako dijabetes mi ide kroz porodicu al kroz nalaze krvi oni nisu nista nasli. Sad.. vidjet cu da uradim sve ove nalaze sto ste mi spomenuli pa da vidimo sta oni otkrivaju.
Zoloft je i ok, ali moj libido uopste nije narusen.. Masturbiram, imam seks sasvim normalno.. Malo duze traje, mozda malcice duze sto sam primjetio i sto mi je i ok jer prije sam mogao da imam orgazam veoma brzo sto je narusavalo moj seksualni zivot a sada imam vise vremena za zabavu.. Ali opet, ovi nalazi prije 6 mjeseci su prije Zolofta, prije nego sam poceo da pijem sam zoloft zbog socijalne ankcioznosti sa kojom se borim godinama. A ovaj umor i ovo sve je pocelo prije 3 godine, gdje sam ja sam mislio da sam jednostavno lijen dok nisam vidio da zapravo nesto nije u redu. Sada pijem Letrox, tj sutra cu ga pocet piti pa cemo vidjet sta ce se desiti.. A za kontrolu mi je dala da radim TSH FT4 i FT3 za 3 mjeseca.. Uopste nije nista rekla za ove ostale hormone sto su bili malo poviseni ili preniski al sta je tu je.. Svakako cu trazit drugo misljenje da vidim sta uradit povodom ovoga svega.
Hvala vam svima na savjetima
Zoloft je i ok, ali moj libido uopste nije narusen.. Masturbiram, imam seks sasvim normalno.. Malo duze traje, mozda malcice duze sto sam primjetio i sto mi je i ok jer prije sam mogao da imam orgazam veoma brzo sto je narusavalo moj seksualni zivot a sada imam vise vremena za zabavu.. Ali opet, ovi nalazi prije 6 mjeseci su prije Zolofta, prije nego sam poceo da pijem sam zoloft zbog socijalne ankcioznosti sa kojom se borim godinama. A ovaj umor i ovo sve je pocelo prije 3 godine, gdje sam ja sam mislio da sam jednostavno lijen dok nisam vidio da zapravo nesto nije u redu. Sada pijem Letrox, tj sutra cu ga pocet piti pa cemo vidjet sta ce se desiti.. A za kontrolu mi je dala da radim TSH FT4 i FT3 za 3 mjeseca.. Uopste nije nista rekla za ove ostale hormone sto su bili malo poviseni ili preniski al sta je tu je.. Svakako cu trazit drugo misljenje da vidim sta uradit povodom ovoga svega.
- fortaleza
#18 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Traži drugo mišljenje, naši endokrinolozi su prefokusirani na štitnu žlijezdu jer jednostavno nisu upoznati s problemom niskog testosterona. Javi kako je prošlo.MahalacIpo wrote: ↑08/07/2023 03:14A za kontrolu mi je dala da radim TSH FT4 i FT3 za 3 mjeseca.. Uopste nije nista rekla za ove ostale hormone sto su bili malo poviseni ili preniski al sta je tu je.. Svakako cu trazit drugo misljenje da vidim sta uradit povodom ovoga svega.
- ZoomZoomKiwi
#19 Re: Ni endokrinolog ne zna šta je..
Probaj i kod doktorice Zelije Velije. Mojoj staroj je pomogla. Ako uopće radi i dalje.