NFL

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#1 NFL

Post by rIder »

jel prati neko? mene navuce ovaj sportkanal :)

go patriots go :D

Image
bih_finest

Post by bih_finest »

Zanimljiviji je šah na trgu ispred ekonomije :D
DiplomataSaSela

#3 w

Post by DiplomataSaSela »

Image
forUMASH

Post by forUMASH »

.....gledal' ko ovu deracinu..... :D .....bogme' ce Colts-i dobiti po goloj guzici... :D :D :D
....jos nije ni poluvrijeme a vec razvala..... :D .....21:3.... :D
rIder

Post by rIder »

evo popravili su se 21:6 :D

patrioti tri napada 3 touchdown-a ... rutinski :D
pitt

Post by pitt »

Ma meni je vise pun klinac i Bradya.....kad vec ne mozemo mi nek idu coltsi......zasluzili su poslje one deracine od prosle godine kad smo ih utukli u areni. Ko ovu pobjedi, uzima superbowl.........AFC je puno jaca i ove godine. :-D
forUMASH

Post by forUMASH »

....upsss.... :oops: .....okrenuse.... :(
rIder

Post by rIder »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa uzese coltsi

e ovo je mec bio :) 38:34 na kraju
pitt

Post by pitt »

Cuj ovog seljaka iz Coltsa .......glory to God, right now........ :D :D
shadow

Post by shadow »

ma nek uzme sirotinja nesto, ja mislim da bi se payton rokno da je i ovu zijanio.
ruku na srce, bolji su bili i zasluzili su pobjedu. bolji su bili i chargersi prosle hefte nego im je falilo discipline i iskustva da pobjede. chargersi bi pregazili i coltse i bearse da su prosli patse, ovako ce vjerovatno coltsi uzeti superbowl.
AenemA

Post by AenemA »

Ja ovaj "sport" jos uvijek nisam svario...
karanana

Post by karanana »

DA BEARS.
pitt

Post by pitt »

meni je onaj trener medvjeda mrzak sa svojom kuknjavom o rasizmu :D:D
Hantraga

Post by Hantraga »

:lol: :lol: :lol:

Jestel se ponadali da ce Brtady popbjediti.... :lol: :lol:

Nije New England sto je nekad bio....Nekad bilo sad se spominjalo...

Drago mi je da su u Finalu Indinalpolis i Chicago...

Voljeo bi da Indi pobjedi jel imaju dobar tim i pokusavaju vec godinama da dodju u finale...
karanana

Post by karanana »

Da igraju New England - Chicago, New England bi uzeo, ovako iako smo 7-point underdogsi, mislim da ce taj spread do superbowla da spadne na jedno 4-5 a da cemo u Miamiju poderati Coltse. Good offense sells tickets but good defense buys championships a Bears defense razvaljuje iako ima par povreda.
pitt

Post by pitt »

ma poderat ce vas coltsi bolan. nema NFC jos sanse za dugo :D:D Dok se malo philly ne popravi makar :D:D
karanana

Post by karanana »

E vidjecemo.... Moze cak i opklada....Ako izgubimo saljem ti veliku Chicago style deep dish pizza - ups red. Ako dobijemo.....hmmmm...sta nudis?
pitt

Post by pitt »

karanana wrote:E vidjecemo.... Moze cak i opklada....Ako izgubimo saljem ti veliku Chicago style deep dish pizza - ups red. Ako dobijemo.....hmmmm...sta nudis?
terrible towel......za utjehu :D:D
domi

Post by domi »

E nek' je vala i onaj Brady zijanio jednom...
Svake godine isto, svake godine na guzove, pa dosta je vise jbt.
Ipak mislim da nije do Bradya bilo sve ove godine, nego do Vinatieria :-D , koji i jeste pobjedjivao sve ovo vrijeme.
Ipak, ruku na srce, treba reci da Patsi nisu imali Boga zna kakav tim ove godine, pogotovo offense.

Sto se SB-a tice, mislim da bi Coltsi ovo trebali dobiti sa 7-10 razlike minimum. Bearsi imaju dobru odbranu, medjtuim ni Manning nije vise ono sto je nekad bio, umjesto da non stop baca loptu down the field, ove se godine Coltsi oslanjaju malo vise na running the ball. U svakom slucaju, trebala bi biti dobra tekma...pogotovo ako Colts defense uspije izvrsiti pritisak na Grossmana - imam utisak da frajer nece znati gdje baca i onako izgleda ko da ne zna gdje se nalazi.

I stvarno Beliciku nije bio fazon samo u prolazu cestitati Paytonu, ipak je frajer predvodio najveci comeback u playoff historiji.
Neelix

Post by Neelix »

Deda Mujo vuce skakacha na B4, opasno je, Hashimov kralj je u opasnosti, da li ce Deda Mujo uspjeti blokirati protivickog kralja i na taj nacin osigurati nastup u kantonalnoj ligi....Hashim pomjera topa, MUJO IMA PRILIKU ZA MAT, UZIMA KRALJICU U RUKE, OPASNO JE, OPASNOOOOOOOO.......

:D
shadow

Post by shadow »

domi wrote:E nek' je vala i onaj Brady zijanio jednom...
Svake godine isto, svake godine na guzove, pa dosta je vise jbt.
.

Sama cinjenica da su patsi osvojili 3 superbowla u 4 godine govori dovoljno o njima i njihovoj dominaciji a istovremeno i o tvojoj tvrdnji koja nema veze sa zivotom.
Ove godine, bas kao i prosle, patriotsi nisu imali tim koji bi mogao do trona i sasvim zasluzeno su ispali. Meni je samo zao sto bezze izbacishe Chargerse, garantujem da bi oni pregazili sve preostale timove.
domi wrote: I stvarno Beliciku nije bio fazon samo u prolazu cestitati Paytonu, ipak je frajer predvodio najveci comeback u playoff historiji.
Pa sta je trebao? Cestitao mu je i vozdra! Ako postoji osoba koji je "down to earth" u americkom sportu, (ne samo fudbalu) onda je to on, njega jednostavno ne interesuju ni press konferencije niti bilo kakva prica, cestitke i folovi, samo red, rad i disciplina.
domi

Post by domi »

shadow wrote:Sama cinjenica da su patsi osvojili 3 superbowla u 4 godine govori dovoljno o njima i njihovoj dominaciji a istovremeno i o tvojoj tvrdnji koja nema veze sa zivotom.
Ove godine, bas kao i prosle, patriotsi nisu imali tim koji bi mogao do trona i sasvim zasluzeno su ispali. Meni je samo zao sto bezze izbacishe Chargerse, garantujem da bi oni pregazili sve preostale timove.

Niko nije osporio njihovu dominaciju, nego je poenta u tome sto su dosta playoff utakmica dobivali na field goal - zahvaljujuci Vinatieriu ili drugim rijecima na guzove. Pocevsi od SB protiv Ramsa.

[Pa sta je trebao? Cestitao mu je i vozdra! Ako postoji osoba koji je "down to earth" u americkom sportu, (ne samo fudbalu) onda je to on, njega jednostavno ne interesuju ni press konferencije niti bilo kakva prica, cestitke i folovi, samo red, rad i disciplina.
Stvar je u tome sto je Manning igrao pod pritiskom od strane javnosti da je on QB-a koji ne moze pobijediti u velikim tekmama, te da je on Dan Marino ove generacije, koji je kao sto i sam vjerovatno znas obarao sve rekorde, ali nikad nije osvojio the ring. I onda tome dodas da su Coltsi bili down 21-3 - ocaj zivi. I na kraju napraviti onakav comeback i to bas protiv Patsa koji su ga manje vise own zadnjih par godina, ipak oni imaju medjusobnu historiju. Bilo bi fino od njega, nista vise, bar po mom misljenju.
Ali, u neku ruku opet ga i razumijem...jer pretpostavljam da i nije bas lijep osjecaj izgubiti vec dobivenu tekmu.
No class, to je sve.
shadow

Post by shadow »

domi wrote: Niko nije osporio njihovu dominaciju, nego je poenta u tome sto su dosta playoff utakmica dobivali na field goal - zahvaljujuci Vinatieriu ili drugim rijecima na guzove. Pocevsi od SB protiv Ramsa.

Vinatieri je bio igrac Patriotsa i njegov jedan jedini zadatak je da pogodi taj field goal. Ne znam sta je tu cudno? Jeste, pogodio je u par kljucnih tekmi ali ako ti tom cinjenicom pokusavas umanjiti uspjeh patriotsa onda nemamo sta dalje pricati. Na kraju krajeva, field goal je svega 3 poena a prosjecna tekma se zavrsi sa rezultatom od 25+poena.

domi wrote: Stvar je u tome sto je Manning igrao pod pritiskom od strane javnosti

Pa neka mu javnost cestita, sta Bellichik ima sa tim?

domi wrote: No class, to je sve

Ma daaaaj, pa nije red carpet jebo te... :-)
domi

Post by domi »

shadow wrote: Na kraju krajeva, field goal je svega 3 poena a prosjecna tekma se zavrsi sa rezultatom od 25+poena.
Pa da je i pola poena, ako nemas dobrog kickera dzaba ti je. Bradi jednostavno nije mogao da zavrsi tekme TD-om. Dodje do 50-40 yardi i dalje ne moze i sta onda? Zovi Vinatieria nek' suta...i na taj nacin su pobjedjivali

domi wrote: Stvar je u tome sto je Manning igrao pod pritiskom od strane javnosti
shadow wrote:Pa neka mu javnost cestita, sta Bellichik ima sa tim?
E jbg sada, hoces da mi kazes da Belicik nije toga svjestan bio? Mislim, kao vrhunskom treneru i strucnjaku trebalo bi mu biti jasno kakav je milestone Payton upravo presao. On jeste poznat po tome sto je na konferenciji za novinare dosadan do bola, bez emocija i da isto trazi od svojih igraca, medjutim ipak je playoff. Doduse, igraci su se malo bili oteli kontroli pri slavljenju pobjede nad Chargersima, tako je isto i on mogao bar sportski zagrliti Paytona i progovoriti jednu dvije sa njim. Znas i sam da to nije bila obicna tekma, nego SB prije SB-a....Ali, kao sto rekoh mislim da se on bio malo izgubio, da nije bio svjestan sta se upravo desilo, mislim da nije bio dosao sebi 2-3 dana poslije tekme. Ma uostalom, jebes Belicika, valja cekati SB sada.

shadow wrote:Ma daaaaj, pa nije red carpet jebo te... :-)
Upravu si, ovo je bilo nesto puno vece od red carpeta. Ovdje se je radilo o casti i honoru :D
banex

#25 NFL

Post by banex »

Pozdrav ljudi!
Vidim da se americki fudbal prati i kod vas.
Zanima me da li je moguce da nigde u Bosni ne postoji interesovanje da se osnuje neki klub americkog fudbala.
Ako pogledate okolo u svim zemljama u regionu(Slovenija,Madjarska,Srbija,Hrvatska...) poceo da se razvija ovaj sport samo u mojoj Bosni jos nema nista od toga.
Inace ja sam sudija americkog fudbala u Srbiji i mogu vam reci da to kod nas postaje vrlo ozbiljno.Imamo dvadesetak klubova,sledece sezone ce se igrati dve lige + treca regionalna SELAF liga.
Ja bih,kao rodjeni Sarajlija,iskreno voleo kad bi se neko u Bosni zainteresovao za ovo i u skorijoj buducnosti osnovao klub americkog fudbala.Verujem da biste imali podrsku i naseg saveza a ono sto vam mogu obecati je da ako bilo ko od vas ima ikakvih pitanja u vezi pravila ovog sporta ja cu vrlo rado odgovoriti na njih.Mozete me kontaktirati mejlom na [email protected] ili mi poslati pm na ovom forumu ili se registrovati na forumu http://www.safsrbija.com i poslati pm na nick branko(u profilu pise SAFS sudija).Takodje na pomenutom sajtu mozete naci sve sto vas zanima u vezi americkog fudbala u Srbiji i u svetu.
Nadam se da ce se bar neko zainteresovati za ovo i da cete nam i vi pomoci da pokazemo svetu da je ovaj region dobar u jos jednom sportu.
Post Reply