NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cls

#551 Re: NFL Balkan

Post by cls »

TD G man :D
karanana

#552 Re: NFL Balkan

Post by karanana »

pa-pa pack
almirony

#553 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

dzaba im i sudije, cao Rodgers!
sadmire

#554 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

ispostavilo sa da sam imao dobar predosjecaj da bi Giantsi mogli iznenaditi favorita!?
Pitarrr82

#555 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Baltimore Ravens (2) - Houston Texans (3) 20:13 (17:3, 0:10, 0:0, 3:0)

QB: Joe Flacco (14/27, 176 YDS, 2 TD) - T.J. Yates (17/35, 184 YDS, 3 INT)

RB: Ray Rice (21 CAR, 60 YDS) - Arian Foster (27 CAR, 132 YDS, TD)

WR: Anquan Boldin (4 REC, 73 YDS, TD) - Andre Johnson (8 REC, 111 YDS)

Po meni pomalo sretna pobjeda Ravensa, sigurno zasluzena ali mislim da bi jucer neka druga ekipa izbacila Baltimore ili cak i Houston s nekim drugim QB, tj zdravom ekipom...
Jos jedna utakmica u kojoj su turnoveri odlucili, Baltimore 0 - Houston 4

Green Bay Packers (1) - New York Giants (4) 20:37 (3:10, 7:10, 3:0, 17:7)

QB: Aaron Rodgers (26/46, 264 YDS, 2 TD, INT) - Eli Manning (21/33, 330 YDS, 3 TD, INT)

RB: Aaron Rodgers (7 CAR, 66 YDS) - Brandon Jacobs (9 CAR, 22 YDS, TD)

WR: Donald Driver (3 REC, 45 YDS, TD) - Hakeem Nicks (7 REC, 165 YDS, 2 TD)

Prvo ode perfektna sezona a sada i odbrana titule, sasvim zasluzena pobjeda Giantsa.
Neobicno mnogo gresaka GB-a, 4 turnovera a od toga 3 fumble-a.

AFC Championship

22.01.2012god.

New England - Baltimore

NFC Championship

22.01.2012god.

San Francisco - NY Giants
hadzironaldo

#556 Re: NFL Balkan

Post by hadzironaldo »

jao losih recivera u pichqu materinu, doslo mi da povratim sinoc :run:
cls

#557 Re: NFL Balkan

Post by cls »

kakv utakmica i kako rastavljanje GB na proste faktore :D E. Manning je rasturio i onako losu odbranu GB :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#558 Re: NFL Balkan

Post by gentoo »

Eli je na svakom snap-u imao 10 sekundi da razmisli i baci.. dok je Aaron imao jedna 2-3. Zato su ga i sekovali i svasta nesto.. protekcija=0. Uglavnom GB je fuj odigrao (nisma gledao utakmicu samo ono sto sam vidio iz highlights)
cls

#559 Re: NFL Balkan

Post by cls »

gentoo wrote:Eli je na svakom snap-u imao 10 sekundi da razmisli i baci.. dok je Aaron imao jedna 2-3. Zato su ga i sekovali i svasta nesto.. protekcija=0. Uglavnom GB je fuj odigrao (nisma gledao utakmicu samo ono sto sam vidio iz highlights)
ja sam gledao citavu :D losa odbrna kod GB skroz, a Giants kako su svi ozdravili su poceli da dominiraju, a da ne govorim da bi rezultat bio i veci jer su oba TD GB kod sudiskih gresaka
shalla

#560 Re: NFL Balkan

Post by shalla »

Evo i moj skromni laički osvrt

Saints – 49-ers
Saintsi su im poklonili pobjedu, ondje da je neka jača ekipa bila satrali bi SF. 5 fumbleova, nekoliko sackova na Breesu, odbrana katastrofalna i još kao šlag na kraju safety se kod onog predzadnjeg trčanja postavio kao ja otprilike...

Patriots - Broncos
Brady je brutalno ušutkao Tebow-maniju, ja ga ne volim ali lik je car, 6TD dodavanja, lagano i brzo postavljanje napada, klasika. Onaj TD Bronkowski je LUD, frajer ima 2 metra u širinu i u visinu a pokretljiv je kao neki RB :mrgreen:

Ravens - Texans
Ovu nisam tako pomno gledao pa je neću ni komentarisati

GB - Giants
Rodgers sinoć nije bio u elementu i to se poprilično osjetilo. Ono što je također moglo frustrirati navijače Packersa su katastrofalne greške u 2-3 bacanja kad su im čiste lopte ispadale iz ruku. U zadnjoj četvrtini je Rodgers bacio jedan bezveze pas na nekih 6-7 yardi, čisto da se približe a liku ispade kao vruć' krompir, nakon tog pasa prikazuju u replayu Rodgersa nakon tog incomplete pasa, vidiš mu u očima da jebe mater ovom svom što je ispustio loptu...
Pitarrr82

#561 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

shalla wrote:Evo i moj skromni laički osvrt

Saints – 49-ers
Saintsi su im poklonili pobjedu, ondje da je neka jača ekipa bila satrali bi SF. 5 fumbleova, nekoliko sackova na Breesu, odbrana katastrofalna i još kao šlag na kraju safety se kod onog predzadnjeg trčanja postavio kao ja otprilike...

Patriots - Broncos
Brady je brutalno ušutkao Tebow-maniju, ja ga ne volim ali lik je car, 6TD dodavanja, lagano i brzo postavljanje napada, klasika. Onaj TD Bronkowski je LUD, frajer ima 2 metra u širinu i u visinu a pokretljiv je kao neki RB :mrgreen:

Ravens - Texans

GB - Giants
Rodgers sinoć nije bio u elementu i to se poprilično osjetilo. Ono što je također moglo frustrirati navijače Packersa su katastrofalne greške u 2-3 bacanja kad su im čiste lopte ispadale iz ruku. U zadnjoj četvrtini je Rodgers bacio jedan bezveze pas na nekih 6-7 yardi, čisto da se približe a liku ispade kao vruć' krompir, nakon tog pasa prikazuju u replayu Rodgersa nakon tog incomplete pasa, vidiš mu u očima da jebe mater ovom svom što je ispustio loptu...

Ne slazem se za Saintse reci da je bila neka jaca ekipa... Saintsi su poprilicno jaki, odbrana im je slabija strana ali neovisno o tome malo bolji dan i vjerujem da bi prosli...
shalla

#562 Re: NFL Balkan

Post by shalla »

Pitarrr82 wrote:
shalla wrote:Evo i moj skromni laički osvrt

Saints – 49-ers

Patriots - Broncos

Ravens - Texans

GB - Giants

Ne slazem se za Saintse reci da je bila neka jaca ekipa... Saintsi su poprilicno jaki, odbrana im je slabija strana ali neovisno o tome malo bolji dan i vjerujem da bi prosli...
Ma možda sam se pogrešno izrazio, mislio sam jača ekipa u smislu da su to mogli biti i oni, samo da su odigrali na svom nivou. Jbt ne kontam jednu stvar, ako imaš 1-2 fumblea onda valjda trebaš čuvati loptu ko oči u glavi a ne imati nakon toga još pun qratz fumbleova. Ne znam, djelovali su isto kao da je u pitanju prva utakmica sezone a ne playoff tekma, poprilično su mlako odigrali. Pa jbt onaj Smith je bio tako dobro zaštićen kao da je odbrana 49-ersa neka aman-zaman... Ne znam, podatak da su i pored onoliko fumbleova imali pobjedu u rukama govori da su oni dosta kvalitetnija ekipa al jbg, ne pobjeđuje uvijek kvalitetniji...
Pitarrr82

#563 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Statisticki gledano ako se ne varam a mozemo provjeriti 49ersi imaju recimo bolju odbranu nego NE i cak ako se ne varam bolju i od Saintsa, evo recimo ja sam imao dojam da je Houston imao boljeg QB-a sinoc dobio bi Baltimore koji isto tako statisticki gledano ima beton odbranu...

Vise faktora je uticalo na sve to ali definitivno previse turnovera je dalo takav tok rezultata...

P.S.

Image
Pitarrr82

#564 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Prognoze? :mrgreen:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#565 Re: NFL Balkan

Post by gentoo »

S obzirom na timove.. rekao bi Baltimore i NYG. U SB vjerovatno NYG jer imaju boljeg QB-a. Brady je zvijer, ali odbrana NE je po mom misljenju jos uvijek katastroficna..
cls

#566 Re: NFL Balkan

Post by cls »

ma realno nema prognoza, sta sam god mislio drugacije je bilo :)
sadmire

#567 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

navijacki sam za najatraktivniju kombinaciju NE-NY, ali je SF pokazao snagu, posebno na svom terenu tako da su tu sve opcije u igri.

Ko je uopce domacin u drugom mecu?
Pitarrr82

#568 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

sadmire wrote:navijacki sam za najatraktivniju kombinaciju NE-NY, ali je SF pokazao snagu, posebno na svom terenu tako da su tu sve opcije u igri.

Ko je uopce domacin u drugom mecu?

NE
karanana

#569 Re: NFL Balkan

Post by karanana »

rekao bih nyg-ne, pobjednici ny football giantsi

ali s obzirom da su sve moje prognoze otisle u kontru, sb ce vjerovatno biti sf-bal uz pobjedu sf-a.
burek_in_space

#570 Re: NFL Balkan

Post by burek_in_space »

Volio bih superbowl NE-NYG i osvetu Bradyja za poraz od tada mladjahnog Manninga.
Pitarrr82

#571 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

karanana wrote:rekao bih nyg-ne, pobjednici ny football giantsi

ali s obzirom da su sve moje prognoze otisle u kontru, sb ce vjerovatno biti sf-bal uz pobjedu sf-a.

Ja se ne bih bunio, malo promjene ne skodi :mrgreen:
cls

#572 Re: NFL Balkan

Post by cls »

ako cemo realno jedina ekipa koaj ima sve je NYG, ako budu dobro trcali, a Manning nastavio da rastavlja odbrane onda osvajanje SB ne dolazi u pitanje :D
Pitarrr82

#573 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

cls wrote:ako cemo realno jedina ekipa koaj ima sve je NYG, ako budu dobro trcali, a Manning nastavio da rastavlja odbrane onda osvajanje SB ne dolazi u pitanje :D

Odvadi malo cls :skoljka:
cls

#574 Re: NFL Balkan

Post by cls »

Pitarrr82 wrote:
cls wrote:ako cemo realno jedina ekipa koaj ima sve je NYG, ako budu dobro trcali, a Manning nastavio da rastavlja odbrane onda osvajanje SB ne dolazi u pitanje :D

Odvadi malo cls :skoljka:
hahah ja bas mislio da sam umjeren..... :D :D
almirony

#575 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

U polufinalu sam samo fulio Saintse. Ovako rekao bih: Baltimore i Giantsi, no sve su opcije otvorene. Baltimore je zadnju utakmicu odigrao ispod prosjeka, o napadu NE ne treba trositi previse rijeci, ali ipak mislim da ce Ray Lewis i odbrana zaustaviti Bradya.

SF je napaljen kao da na klupi imaju Mourinha, jos igraju pred domacom publikom. Bit ce vrlo neizvjesna tekma, malu prednost ipak dajem razigranim Gaintsima, izgledaju kao GB od prosle godine.
Post Reply