Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jasko_ba wrote:Volim ragbi gledati pravo, al ovo je strasno lose
Moras gledati sa onima koji znaju. I ja sam tako govorio dok nisam naucio pravila a tek onda taktiku. 5 sekundi kod njih je ko u nasem fudbalu 20 minuta
Pa onda za vrijeme reklama provedes citavo vrijeme studirajuci formaciju i gdje ko treba da bude, zasto su ovako bacili, trebaju onako baciti, uvedi onogoa jer njihova odbrana nemoze zaustavi takovog igraca itd itd itd. Ja sam uvijek govorio jebo vas "fudbal" i to je sve glupo, ali treba imati mozga da bi skontao sve.
Ja ipak mislim da je to predugo i te reklame bi se mogle malo smanjiti, ali opet je zabavno gledati sa strane kada se iPad izvuku napolje i pocne sve studirati. Gori su od nas sto se tice formacija i sta bi Pape trebao uraditi sljedece.
ma jarane ja sam bio dobrih 7-8 godina u americi a nisam pogledao tekme kako treba. (ranije sam ragbi pratio) , ono glupo mi bilo , malo malo pa prekid, te ne znam pravila, dok nisam jednu sezonu gledao sa ovima sto se razumiju pa mi objasnili sve i evo sad dobrih 5-6 godina pratim svaku tekmu falconsa, i par derbija. Ali zato sam se navukao na college footbal vise nego na ovaj nfl, nekako mi bolje prati atmosfera na stadionu drugacija, jebiga ipak ima razlike izmedju 110 000 i 60 000 . Sto se tice superbowla fakat mi je drago sto su izgubili seahawks , samo radi onog shermana i lyncha smrada sto glume non stop. svaka cast lynchu jeste najjaci RB , al me nervira karakter njegov pravi onaj crncac iz gheta dohvatio se love i ko je ko on ne moze mu niko nista, samo neka ga nfl kaznjava progovorit ce on.
Rob_Atl wrote:ma jarane ja sam bio dobrih 7-8 godina u americi a nisam pogledao tekme kako treba. (ranije sam ragbi pratio) , ono glupo mi bilo , malo malo pa prekid, te ne znam pravila, dok nisam jednu sezonu gledao sa ovima sto se razumiju pa mi objasnili sve i evo sad dobrih 5-6 godina pratim svaku tekmu falconsa, i par derbija. Ali zato sam se navukao na college footbal vise nego na ovaj nfl, nekako mi bolje prati atmosfera na stadionu drugacija, jebiga ipak ima razlike izmedju 110 000 i 60 000 . Sto se tice superbowla fakat mi je drago sto su izgubili seahawks , samo radi onog shermana i lyncha smrada sto glume non stop. svaka cast lynchu jeste najjaci RB , al me nervira karakter njegov pravi onaj crncac iz gheta dohvatio se love i ko je ko on ne moze mu niko nista, samo neka ga nfl kaznjava progovorit ce on.
lynch je komad budale ali u pozitivnom smislu
dali te nervira ili ne (sto je osobna stvar) ali je zapravo lynch zapravo inteligentniji od 99% nfl igraca...slusao sam neke njegove stare izjave (prije nego sto se pretvorio u papagaja) i ostao iznenadjen njegovim razmisljanjem....to sto se zajebava sa novinarima je drugi par rukava
AFC final: Colts vs Patriots
NFC final: Seahawks vs GB
SB: Patriots vs Seahawks
Winner: Patriots
Šta reći? Šteta što se ovoliko raje ne okupi na ovom podforumu inače tokom sezone, izgleda samo Superbowl se gleda.
Čini mi se da je Patsima bilo suđeno da dobiju. Onaj play call je vjerovatno najgori play call u istoriji SB utakmica. Neshvatljivo. Imaš Lyncha, imaš 2down, znači 3 snapa imaš do TD sa jednog metra i onda pozoveš tako rizičnu akciju, apsolutno neshvatljivo. Čitavu ovu generaciju igrača, Carolla i OC koji je ovo pozvao će ovo pratiti kroz citavu karijeru i ostati mrlja.
Patsi su odigrali tačno onoliko koliko su im ovu dopustili i to je bilo dovoljno. Izvrsno su prostudirali odbranu i uzeli recept od Packersa. Brady je ovim mislim zaokružio svoj ciklus. Očigledno je da više ne može bacati duge lopte. Pitanje je da li će više imati i motiva, godine su tu itd. Iako ga ne mirišem sekunde jedne, za mene će ostati najveći QB ikad.
Ja sam iskreno ocekivao pas, jer kroz sezonu, stekao sam utisak da oni vole igru koja, iz ugla protivnika, izgleda nepredvidivo tj. nerezonsku igru u odredjenim situacijama. To se najbolje potvrdilo onim puntom u polufinalu kada su uzeli touchdown. Uostalom, imam osjecaj da su ljudi iz Patriota to pronikli, i zbog toga onakva spremnost i reakcija u odbrani. Kao da su ocekivali kratku slent rutu.
Pa Coltsi moraju u narednoj sezoni iskoristiti Gorea i Johnsona, međutim veliko je pitanje da li će moći. To su igrači na kraju karijere, povrede itd. Na papiru izgledaju prvi favoriti nakon Patsa za konferenciju.
almirony wrote:Pa Coltsi moraju u narednoj sezoni iskoristiti Gorea i Johnsona, međutim veliko je pitanje da li će moći. To su igrači na kraju karijere, povrede itd. Na papiru izgledaju prvi favoriti nakon Patsa za konferenciju.
Dobro tu je i T.Y. Hilton koji polako napreduje, mocno oni izgledaju u napadu e sad godine, povrede ko zna...
Ludilo je bilo ovih dana i masne pare se izbacuju a nasih nigdje
Pa dosta toga moraju popuniti, OLB, CB, DL, šta li će smisliti vidjet ćemo. Onaj trade sa Grahamom u Hawkse je po meni najjaci trade do sada. Vidjet cemo gdje će Murray i Harvin završiti.
almirony wrote:Pa dosta toga moraju popuniti, OLB, CB, DL, šta li će smisliti vidjet ćemo. Onaj trade sa Grahamom u Hawkse je po meni najjaci trade do sada. Vidjet cemo gdje će Murray i Harvin završiti.
Definitivno, dobice na sirini u napadu a i zvijerki ce se napraviti prostora kada su obojica u napadu ekipe moraju postaviti safety-a vise ako je Graham tu a onda Beast ima vise prostora...
Pitarrr82 wrote:I da ne zaboravim, novac je glavni faktor titule to se vidi po mnogim potpisima ovih dana od Thomasa za Jaguarse do Suh-a za Delfine...
almirony wrote:Pa dosta toga moraju popuniti, OLB, CB, DL, šta li će smisliti vidjet ćemo. Onaj trade sa Grahamom u Hawkse je po meni najjaci trade do sada. Vidjet cemo gdje će Murray i Harvin završiti.
Definitivno, dobice na sirini u napadu a i zvijerki ce se napraviti prostora kada su obojica u napadu ekipe moraju postaviti safety-a vise ako je Graham tu a onda Beast ima vise prostora...
Naravno, obično su MLB zaduženi za TE, medjutim safety moraju ostati visoko, imat će Beast prostora pravo. Očigledno znaju šta rade. Moraju jednog CB draftovati. Otisao im je Maxwell.