tranticicak wrote:Brojanje nije ni pocelo ovi izlaze sa nekim brojkama...
Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
- fantom slobode
#26 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
-
Krushna mrva
#27 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Vidim urbanluk je na meti..... Mora da ti je vokri sto nisi sretni dobitnik, jer tek sad vidim da si prvi stisn'o da navuces procente.Mister Yes wrote:http://www.6yka.com/novost/27013/kratki ... -urbanlukuKrushna mrva wrote:Evo nam sretnog dobitnikaMcMoy wrote:Podaci niđe veze!Prdstavite nam se, iz kog tora ste?
Jako dobar tekst. Posebno ističem sljedeće:
- res publica
#28 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Evo. Slobodna Evropa napravila grafički prikaz i prije završetka popisa.fantom slobode wrote:shmizlishmizlica wrote:zanimljivo.....znači ovi ljudi što će tek biti primani za posao obrađivača popisnica zapravo i ne trebaju raditi to što će raditi?dci driver wrote:Upravo saopšteno na dnevniku ATV da je:
Bošnjaka 49%
Srba 34%
Hrvata 15%
Od ostalih podataka sam samo"ulovio" da je broj Srba u Sarajevu pao sa 27,x% na 1,1% i da je u BL sada oko 95%...
Kako vam se čine ovi procenti u smislu eventualnih referenduma, etničkih čišćenja i sličnih pitanja koja dižu tenzije kod nas?
kad se već sve zna.....no nemojmo zaboraviti da su na forumu prisutni anonimci koji vole da prebrojavaju po svom...i da cumuraju o tom, ne bi li se vecina zabavila tim stvarima i odrzao se ostanak u vlasti...
![]()
![]()
![]()
![]()
dajte karte, brzo![]()
![]()
![]()

http://portal24h.ba/pogledajte-na-karta ... on-popisa/
- fantom slobode
#29 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
E sad je vrijeme za nekog da nam vise pozeleni istu...a i nasih crvenih predstavnika iz kamenjara nece da manjka...
I onda ce ovako tupava tema da navuce jedno makar 20 stranica besmisla...
Sigurno dobro placaju, kad vam se da stalno isto.

I onda ce ovako tupava tema da navuce jedno makar 20 stranica besmisla...
Sigurno dobro placaju, kad vam se da stalno isto.
-
Krushna mrva
#30 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Prva nagrada za kartu!res publica wrote:Evo. Slobodna Evropa napravila grafički prikaz i prije završetka popisa.fantom slobode wrote:shmizlishmizlica wrote: zanimljivo.....znači ovi ljudi što će tek biti primani za posao obrađivača popisnica zapravo i ne trebaju raditi to što će raditi?
kad se već sve zna.....no nemojmo zaboraviti da su na forumu prisutni anonimci koji vole da prebrojavaju po svom...i da cumuraju o tom, ne bi li se vecina zabavila tim stvarima i odrzao se ostanak u vlasti...
![]()
![]()
![]()
![]()
dajte karte, brzo![]()
![]()
![]()
http://portal24h.ba/pogledajte-na-karta ... on-popisa/
-
Krushna mrva
#31 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Ovo se ne smije dopustiti. Jebes samo jednu kartufantom slobode wrote:E sad je vrijeme za nekog da nam vise pozeleni istu...a i nasih crvenih predstavnika iz kamenjara nece da manjka...
I onda ce ovako tupava tema da navuce jedno makar 20 stranica besmisla...![]()
![]()
![]()
![]()
Sigurno dobro placaju, kad vam se da stalno isto.![]()
![]()
![]()
- fantom slobode
#32 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Ko prije djevojci njemu djevojka...ima snimljeno medju favoritima
Brzi je od Dok Holideja

- fantom slobode
#33 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
I to sto kazes, odgovor ce stici ubrzo.Krushna mrva wrote:Ovo se ne smije dopustiti. Jebes samo jednu kartufantom slobode wrote:E sad je vrijeme za nekog da nam vise pozeleni istu...a i nasih crvenih predstavnika iz kamenjara nece da manjka...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Mister Yes
#34 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Ma jok ba. Nego mi interesantno kako pojedini mrze sami sebeKrushna mrva wrote: Vidim urbanluk je na meti..... Mora da ti je vokri sto nisi sretni dobitnik, jer tek sad vidim da si prvi stisn'o da navuces procente.
Ali nemoj me pogrešno shvatiti. Naime ono što si ti je zaista izvrsno. Barem po tvom dubokom uvjerenju
- res publica
#35 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Pa nemoj tako. Na kamenjarskom forumu vrlo prilježno pristupaju tom poslu, i nalijepili su masu interesantnih karata. Pa nije ni klix.ba šugav pa da nema tako nešto.fantom slobode wrote:E sad je vrijeme za nekog da nam vise pozeleni istu...a i nasih crvenih predstavnika iz kamenjara nece da manjka...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prava je šteta što je Bošnjo otišao. Čovjek jeste nervozne prirode, ali pravi dobre karte.
- Cherry-Cherry
#36 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Što nema još karti? Taman sam napravila kafu, sjela, kad ono ništa... pff
-
Krushna mrva
#37 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Clanak o urbanluku sam shvatio, ali ovo sad prevazilazi podrucje alternativne medicine i ulazi u medicinu rada. Nista te ja sad nisam ufrstuljio. Moze li drugim rijecima nekako da preneses bit poruke?Mister Yes wrote:Ma jok ba. Nego mi interesantno kako pojedini mrze sami sebeKrushna mrva wrote: Vidim urbanluk je na meti..... Mora da ti je vokri sto nisi sretni dobitnik, jer tek sad vidim da si prvi stisn'o da navuces procente.Ili da budemo precizniji, mrze ljudsku osobinu koju i sami posjeduju. Kada tu osobinu izgube ljudi izvrše samoubistvo ili padnu u duboku depresiju.
Ali nemoj me pogrešno shvatiti. Naime ono što si ti je zaista izvrsno. Barem po tvom dubokom uvjerenju
Inace, samo da ti kazem da je, sto se tice nagrade, ona vec otisla, vise srece drugi put
- fantom slobode
#38 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Prva nagrada je vec otisla...sad cekamo drugo i treceplasiranog...Cherry-Cherry wrote:Što nema još karti? Taman sam napravila kafu, sjela, kad ono ništa... pff
A onda idu komentari...na anonimne dezinformacije...polazna osnova je tako bitna
Ja primakao sebi gajbu pive...oduzice se ovo. Imaju ljudi zaduzeni za to.
-
dci driver
#39 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Eh, sad ispade da sam stavio ovo da zakuvam! To je samo najnoviji začin iz torovske kuhinje, a ja prenio. Ja očekivao da će neko imati informaciju više od mene da znamo otkuda ovi podaci.fantom slobode wrote:Prva nagrada je vec otisla...sad cekamo drugo i treceplasiranog...Cherry-Cherry wrote:Što nema još karti? Taman sam napravila kafu, sjela, kad ono ništa... pff
A onda idu komentari...na anonimne dezinformacije...polazna osnova je tako bitna![]()
![]()
Ko će ih znati koju metodologiju koriste - meni liči na Milan Tarot metodologiju...
-
emil_L
#40 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Baš te briga..ti ćeš se svakako "ocepit"...ha ja..sad će refernedum i mirna Bosna..dci driver wrote:Eh, sad ispade da sam stavio ovo da zakuvam! To je samo najnoviji začin iz torovske kuhinje, a ja prenio. Ja očekivao da će neko imati informaciju više od mene da znamo otkuda ovi podaci.fantom slobode wrote: Prva nagrada je vec otisla...sad cekamo drugo i treceplasiranog...
A onda idu komentari...na anonimne dezinformacije...polazna osnova je tako bitna![]()
![]()
Ko će ih znati koju metodologiju koriste - meni liči na Milan Tarot metodologiju...
-
emil_L
#41 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Dozovite se pameti..
Bošnjaka je u BiH popisano preko 2.000.000. To vam je toliko sigurno kao što će se i sutra svanuti.
Bošnjaka je u BiH popisano preko 2.000.000. To vam je toliko sigurno kao što će se i sutra svanuti.
-
emil_L
#42 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
piplica666 wrote:U čemu je značaj procenta?
-
uzgajivac
#43 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
u parama. koliko procenata doliko donacija. asfalt za manjine. glasovi za nacelnika.piplica666 wrote:U čemu je značaj procenta?
- Cherry-Cherry
#44 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Kako znaš ?emil_L wrote:Dozovite se pameti..
-
Krushna mrva
#45 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
On ih popis'o, kako nece znati. Samo mu ja nista ne vjerujem bez karteCherry-Cherry wrote:Kako znaš ?emil_L wrote:Dozovite se pameti..
- fantom slobode
#46 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Krushna mrva wrote:On ih popis'o, kako nece znati. Samo mu ja nista ne vjerujem bez karteCherry-Cherry wrote:Kako znaš ?emil_L wrote:Dozovite se pameti..
-
daddy-kool
#47 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
dci driver wrote:Upravo saopšteno na dnevniku ATV da je:
Bošnjaka 49%
Srba 34%
Hrvata 15%
Od ostalih podataka sam samo"ulovio" da je broj Srba u Sarajevu pao sa 27,x% na 1,1% i da je u BL sada oko 95%...
Kako vam se čine ovi procenti u smislu eventualnih referenduma, etničkih čišćenja i sličnih pitanja koja dižu tenzije kod nas?
Čudi me da nisu preuzeli Jack-ovu procjenu.Što se tiče popisnih brojki, njima su se pozabavili na sajtu satistika.ba. Njihove prve procjene pokazale su ono što se i očekivalo – BiH je etnički jasno podijeljena. Postoji samo jedno mjesto gdje to baš i nije tako. Tamo je manjina postala – većina.
http://www.atvbl.com/atv-video-popis-po ... jeljenost/
- Mister Yes
#48 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Da si shvatio onda bi shvatio i moj prošli post. Idemo polako od početka i na što jednostavniji način.Krushna mrva wrote: Clanak o urbanluku sam shvatio..
Ljudi sebe vide na određeni način i nužno se svrstavaju u grupu ljudi koja je slična onome kako sebe vide. Tako sebe pozicioniraju u odnosu na okolinu i time sebi daju osnove za postizanje smisla i uopšte određeni ciljani način života. Oni koji izgube tu mogućnost padaju u depresiju i/ili vrše samoubistvo jer im ništa više nema smisla. A nema im smisla jer ne možeš znati šta dalje ako ne znaš ni ko si ni gdje si. Zato svaki normalan čovjek sebe pozicionira u odnosu na okolinu.
Možemo to nazvati torovima ali radi se o normalnom ponašanju koje i ti pokazuješ makar toga nisu svjestan. I ti imaš svoj tor. O tom toru je pričao Vuk u tom članku. Napadati potrebu ljudi da imaju neki smisao života je besmisleno. Vuk recimo ne napada samu potrebu već napada izbor tih ljudi. Naravno, iz njegove perspektive, svaka identifikacija je besmislena ako je izvan osnovne borbe za socijalnu pravdu na planeti. Ja se tu ne slažem sa Vukom ali sam ipak stavio tekst da ti pokažem da se sve može podjednako napadati pa i tvoj tor. A čim napadaš neku grupu ljudi postavljaš scenu za «mi» i «oni» čime se svrstavaš u taj «mi» tor. To samo po sebi nije ništa loše (dapače kako je gore već objašnjeno) ali ti iz dubine duše mrziš torove a ipak se dobrovoljno svrstavaš u njih. Za razliku od Vuka koji je također u toru (čim napada bilo koju grupu ljudi a napada) ali on ne mrzi torove kao takve. Čak šta više, on bi volio da su svi ljudi u njegovom toru i radi na tome.
Dakle, biti u toru znači imati neki cilj to jest nešto grupno za šta se boriš. Možeš se doduše boriti i samo za sebe ali to se prvo smatra sebičnošću, drugo osobina je glupih ljudi koji ne shvataju prednosti udruživanja, i treće nije iskreno osim ako živiš u nekoj šumi bez ikakvog kontakta sa drugima. Jer čim živiš u bilo kakvoj zajednici od koje imaš neke koristi logično je da se boriš za interese te zajednice. Bar ako si normalna osoba. Mada, čak i ako živiš u šumi i bez kontakta sa ljudima moraš se udružiti sa prirodom da bi opstao. A i tada ćeš o sebi imati mišljenje, recimo «ja sam samotnjak» čime se opet svrstavaš u tor. Tor samotnjaka
-
Krushna mrva
#49 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Sjooo kakva filozofija viseg stupnja. Znaci. nista u tim torovima, uklj. i tvoj, nema veze s nacionalizmom i falsifikatima istorije, vjestackim razdvajanjem jednog naroda, nego, eto..... s dijeljenje samim po sebi.Mister Yes wrote:Da si shvatio onda bi shvatio i moj prošli post. Idemo polako od početka i na što jednostavniji način.Krushna mrva wrote: Clanak o urbanluku sam shvatio..
Ljudi sebe vide na određeni način i nužno se svrstavaju u grupu ljudi koja je slična onome kako sebe vide. Tako sebe pozicioniraju u odnosu na okolinu i time sebi daju osnove za postizanje smisla i uopšte određeni ciljani način života. Oni koji izgube tu mogućnost padaju u depresiju i/ili vrše samoubistvo jer im ništa više nema smisla. A nema im smisla jer ne možeš znati šta dalje ako ne znaš ni ko si ni gdje si. Zato svaki normalan čovjek sebe pozicionira u odnosu na okolinu.
Možemo to nazvati torovima ali radi se o normalnom ponašanju koje i ti pokazuješ makar toga nisu svjestan. I ti imaš svoj tor. O tom toru je pričao Vuk u tom članku. Napadati potrebu ljudi da imaju neki smisao života je besmisleno. Vuk recimo ne napada samu potrebu već napada izbor tih ljudi. Naravno, iz njegove perspektive, svaka identifikacija je besmislena ako je izvan osnovne borbe za socijalnu pravdu na planeti. Ja se tu ne slažem sa Vukom ali sam ipak stavio tekst da ti pokažem da se sve može podjednako napadati pa i tvoj tor. A čim napadaš neku grupu ljudi postavljaš scenu za «mi» i «oni» čime se svrstavaš u taj «mi» tor. To samo po sebi nije ništa loše (dapače kako je gore već objašnjeno) ali ti iz dubine duše mrziš torove a ipak se dobrovoljno svrstavaš u njih. Za razliku od Vuka koji je također u toru (čim napada bilo koju grupu ljudi a napada) ali on ne mrzi torove kao takve. Čak šta više, on bi volio da su svi ljudi u njegovom toru i radi na tome.
Dakle, biti u toru znači imati neki cilj to jest nešto grupno za šta se boriš. Možeš se doduše boriti i samo za sebe ali to se prvo smatra sebičnošću, drugo osobina je glupih ljudi koji ne shvataju prednosti udruživanja, i treće nije iskreno osim ako živiš u nekoj šumi bez ikakvog kontakta sa drugima. Jer čim živiš u bilo kakvoj zajednici od koje imaš neke koristi logično je da se boriš za interese te zajednice. Bar ako si normalna osoba. Mada, čak i ako živiš u šumi i bez kontakta sa ljudima moraš se udružiti sa prirodom da bi opstao. A i tada ćeš o sebi imati mišljenje, recimo «ja sam samotnjak» čime se opet svrstavaš u tor. Tor samotnjaka
Nemoj zajebavati?
Podjeljeni smo mi na milion i jedan nacin u nekakve grupe i grupice, ali TOR je kategorija koja ima dodatne konotacije koje uoste i nisu tema ovog Vaseg traktata
Inace, vidim da si odustao od procenata i usao u off-topic analize. Sta bi, jesu Zeleni jaci od ovih postotaka?
-
tranticicak
#50 Re: Nezvanično: Bošnjaci 49%; Srbi 34%; Hrvati 15%
Meni su jako zanimljiva razmisljanja ovdje sa ofarbanim kartama, a niko da izbaci podatak koju eu vise zanima, a to je, koliko ima inzinjera, doktora, ekonomista, pravnika,koliko ima stanova, kuca.......