Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Godina je 2005, 1 maj. Ide se malo sa porodicom u sarajevski ZOLOSKI VRT u sklopu pionirske doline i ne moze se do ulaza!!! Guzva pred ulazom neopisiva. Na ulazu veliki natpis ZOLOSKI VRT. Svi smo pomislili da je ogroman red na ulazu u ZOO, medjutim guzva je zbog nekog majmuncica koji izvodi vratolomije ISPRED ulaza. Djeca uzivaju i vriste od smjeha i zadovoljstva. Pitate se kako to da je ispred zoloskog a ne u zoloskom? Pa obzirom da u nasem ZOO nema zivotinja osim par koza i konja, neki covjek je donio svog majmuna, obukao ga smjesno, ponio aparat i dok je cijeli dan zabavljao djecu, usput je i slikao i zaradio dosta love. I sada ono naj-naj-naj tragicnije: Sve se to desava tik do kioska u kojem zena naplacuje djeci ulaz u "sarajevski ZOLOSKI vrt"!!! Svaki posjetilac zoloskog vrta mora da ostavi 100 feninga da bi unutra bio prevaren, obrukan i ponizen. Neka neko kaze gdje jos u cijeloj galaksiji postoji zoloski vrt sa egzoticnim zivotinjama ispred ulaza umjesto iza ulaza?
Last edited by ovejaraS on 08/05/2005 05:58, edited 1 time in total.
zar još uvijek nekoga nešto može iznenaditi...meni je najsmješnije bilo kada nam je učiteljica čitala Izokrenutu priču Branka Ćopića....ni cirkusi više ne dolaze...
STa ce vam stranci....pohvatajte bagru iz pedsjednistva, vlade i skupstine pa napunite kaveze. Ja bih mahsuz doso preko bijela svijeta da vidim magicni trio kako moli za kikiriki :D:D
Priznajem da je i mene iznenadio odnos u velicini izmedju rijeci i dogadjaja na ovoj temi.
Mada me broj zitelja zoo-a u Pionirskoj ne iznenadjuje. Jasno mi je da obrnuto proporcionalan, recimo, broju novosagradjenih bogomolja u Sarajevu.
Pa moram navesti primjer koji im je blizak da mogu razumjet o cemu govorim.
Jo, Pitte, tebe. Ponekad me iznenadjujes.
i....da.... sto bolan, napucavas raju na mene?
JBT wrote:Pa moram navesti primjer koji im je blizak da mogu razumjet o cemu govorim.
Jo, Pitte, tebe. Ponekad me iznenadjujes.
i....da.... sto bolan, napucavas raju na mene?