ne budaliSiSaJuMe wrote:Srbija NE kao sto i ostatak BIH nece priznat rs,. Al to se nepika,,.,.and wrote:pa zar srbija priznaje kosovo?SiSaJuMe wrote: isti oni koji ce i kosovo priznat.
Nezavsinost rs?? Od koga to?
- cyprus
Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
-
elSaik
Upravo to. Španija, Rumunija, Kipar, Turska itd... nijedna neće priznati Kosovo.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
- SiSaJuMe
mi necemo priznat kosovo jer to nece proci od strane rs prestavnika u parlamentu BIH. Ako se dozvoli presedan i kosovo se otcjepi, zasto bi kosovo ostalo kao jedini presedan. U cijeloj europi ima pokrajina /teritorija koje bi na isti nacin mogle postati neovisne , izmedju njih je i rs. Gluho bilo al nemirise na dobro,.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
-
elSaik
Pa šta misliš da će se prije desiti, samo jedna odvojena regija ili sve odvojene regije u Svijetu?SiSaJuMe wrote:mi necemo priznat kosovo jer to nece proci od strane rs prestavnika u parlamentu BIH. Ako se dozvoli presedan i kosovo se otcjepi, zasto bi kosovo ostalo kao jedini presedan. U cijeloj europi ima pokrajina /teritorija koje bi na isti nacin mogle postati neovisne , izmedju njih je i rs. Gluho bilo al nemirise na dobro,.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
- cyprus
Pa dobro i ja se bojim toga, ali treba bit jasno da RS nikad neće moć bit nezavisna a da nezavisne ne postanu i Škotska, Korzika, Katalonija, Sjeverni Kipar, Čečenija, Kurdistan, Kvibek i da ne nabrajam dalje, a to velike sile neće dozvolit prvo radi sebe, a drugo radi situacije u svijetu, gdje bi onda nastao haos u kom se nebi znalo ko koga je..SiSaJuMe wrote:mi necemo priznat kosovo jer to nece proci od strane rs prestavnika u parlamentu BIH. Ako se dozvoli presedan i kosovo se otcjepi, zasto bi kosovo ostalo kao jedini presedan. U cijeloj europi ima pokrajina /teritorija koje bi na isti nacin mogle postati neovisne , izmedju njih je i rs. Gluho bilo al nemirise na dobro,.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
- SiSaJuMe
hebemi se za te ostale regije,. al i govno se samo kotrlja nizbrdo. Mislim da ce ovo povuc dosta sranja sa sobom a bih je poznata po sirokim ledjima pa udri., Ovo ce u najmanju ruku trajno cementiraj rs, niti ti niti ja necemo dozivjet BIH kao cjelovitu zemlju.,elSaik wrote:Pa šta misliš da će se prije desiti, samo jedna odvojena regija ili sve odvojene regije u Svijetu?SiSaJuMe wrote:mi necemo priznat kosovo jer to nece proci od strane rs prestavnika u parlamentu BIH. Ako se dozvoli presedan i kosovo se otcjepi, zasto bi kosovo ostalo kao jedini presedan. U cijeloj europi ima pokrajina /teritorija koje bi na isti nacin mogle postati neovisne , izmedju njih je i rs. Gluho bilo al nemirise na dobro,.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
-
visocicaguy
ljudi, mislim da idete u krivom pravcu, jer:
RS se nece odcijepiti JER MI TO NECEMO DOZVOLITI. tacka!
ovo naravno ne znaci da oni nece pokusati, ali necemo im dati da uspiju.... pa makar..... sjetite se samo u kakvom sm opolozaju '92 bili.... meni je naucna fantastika uopca kako smo se tada odbranili, a danas je situacija ne malo, nego dramaticno drugacija
ovo naravno ne znaci da oni nece pokusati, ali necemo im dati da uspiju.... pa makar..... sjetite se samo u kakvom sm opolozaju '92 bili.... meni je naucna fantastika uopca kako smo se tada odbranili, a danas je situacija ne malo, nego dramaticno drugacija
- cyprus
Mogo si povećat font da te svi čujuelSaik wrote:MNOGO SMO JAKI!!!cyprus wrote:Još da neko sad poviče: MNOGO SMO JAKIvisocicaguy wrote:ljudi, mislim da idete u krivom pravcu, jer:
Jel' 'vako?
-
visocicaguy
budemo li palamudili "mnogo smo slabi" otici ce... i eto ti granice na vracama
-
zemo_online
sta znaci nase priznanje? SAD Kosmetu daje nezavisnost i u buducnosti moze i da im to oduzme.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
- cyprus
U tome je i bila moja poenta.test01 wrote:sta znaci nase priznanje? SAD Kosmetu daje nezavisnost i u buducnosti moze i da im to oduzme.cyprus wrote:Svaka država koja prizna RS već je potpisala priznanje nezavisnosti neke teritorije pod njihovim suverenitetom. Prema tome od toga nema ništa, iako je i Kosovo što se toga tiče klimavo, pa ga neće odmah priznati države sa secesionistički orjentiranim pokrajinama, među koje spadamo i mi, pa prema tome ne trebamo ni mi da iz odmah priznamo.
-
visocicaguy
sta bi bio tvoj prijedlog? pustiti da nam drugi u potpunosti kroje sudbinu nasih potomaka? bistro..cyprus wrote:A vako će se prepast...visocicaguy wrote:budemo li palamudili "mnogo smo slabi" otici ce... i eto ti granice na vracama
- cyprus
Ovo što sam ja pisao nema veze sa onim šta mi trebamo dopustiti ili raditi. Ja sam samo ukazao da to da li će RS dobiti nezavisnost htjeli mi ili ne htjeli ne zavisi previše od nas (mislim, zavisi, ali ni približno koliko ti i neki ovdje misle).visocicaguy wrote:sta bi bio tvoj prijedlog? pustiti da nam drugi u potpunosti kroje sudbinu nasih potomaka? bistro..cyprus wrote:A vako će se prepast...visocicaguy wrote:budemo li palamudili "mnogo smo slabi" otici ce... i eto ti granice na vracama
-
visocicaguy
onda pretpostavljam da se slazemo u tome da mi trebamo da ucinimo sve sto je u domenu nasih mogucnosti (ukljucujuci i eventualne nove sukobe - rat - ako dodje do te mjere; naravno prethodno iscrpljujuci do kraja svaki drugi vid odbrane - politiku, lobije, medjunarodno pravo itd.) kako bismo sacuvali domovinu?cyprus wrote:Ovo što sam ja pisao nema veze sa onim šta mi trebamo dopustiti ili raditi. Ja sam samo ukazao da to da li će RS dobiti nezavisnost htjeli mi ili ne htjeli ne zavisi previše od nas (mislim, zavisi, ali ni približno koliko ti i neki ovdje misle).visocicaguy wrote:sta bi bio tvoj prijedlog? pustiti da nam drugi u potpunosti kroje sudbinu nasih potomaka? bistro..cyprus wrote: A vako će se prepast...
- cyprus
Da. U slučaju pokušaja odvajanja RS-a i samoproglašenja nezavisnosti, vojna intervencija je nešto što je opravdano, ali samo dok je to još u pokušaju. Kada bi svjetske države i UN priznale RS i ona postala i de iure i de facto ravnopravna država svim drugim, rat bi postao besmislen, a napad na nju bi se smatrao agresijom.visocicaguy wrote:onda pretpostavljam da se slazemo u tome da mi trebamo da ucinimo sve sto je u domenu nasih mogucnosti (ukljucujuci i eventualne nove sukobe - rat - ako dodje to te mjere) kako bismo sacuvali domovinu?
-
visocicaguy
OK. to sam mislio da cu cuti, to sam i zelio cuti.cyprus wrote:Da. U slučaju pokušaja odvajanja RS-a i samoproglašenja nezavisnosti, vojna intervencija je nešto što je opravdano, ali samo dok je to još u pokušaju. Kada bi svjetske države i UN priznale RS i ona postala i de iure i de facto ravnopravna država svim drugim, rat bi postao besmislen, a napad na nju bi se smatrao agresijom.visocicaguy wrote:onda pretpostavljam da se slazemo u tome da mi trebamo da ucinimo sve sto je u domenu nasih mogucnosti (ukljucujuci i eventualne nove sukobe - rat - ako dodje to te mjere) kako bismo sacuvali domovinu?