Radi se o interesu. Da je Srbija Bosni i Hercegovini kao Japan, vjerovatno je da ne bi bilo zluradosti po pitanju separatizma. Medjutim Srbija nama nije kao Japan, nego njeni celni ljudi (jos uvijek) dovode u pitanje teritorijalni integritet tvoje otadzbine, a najvise povjerenja u srbijanskom drustvu (jos uvijek) uzivaju radikali. U tom kontekstu, sve sto se moze pozeljeti Srbiji jeste dalju destabilizaciju.Vodenjak wrote:Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...dzenanbeg wrote:Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice
Ovo dokazuje 95% da je Kosovo nezavisno,a ljudi po kosovu nakon ovoga danas slave...vazno je da nijedna velika sila nije dala veto na ovaj prijedlog pa cak ni Rusija!!!
Albanci imaju razlog za slavlje!!!
P.S: Ovim prijedlogom bi Kosovo bila drzava ali dali bi Srbima mogucnost da mogu uzeti i Srpsko i Kosovsko drzavljanstvo!!! (dvojno drzavljanstvo)
Ostace od Srbije izgleda samo Beogradski pasaluk!!!
Ne vidim dakle razlike izmedju tebe i onih koji su likovali po Srbiji dok je u BiH bjesnio rat i dok se Republika BiH gasila a Republika Srpska jacala..
Osim ako i sam nisi Albanac s Kosova...
Nezavisnost Kosova
-
Jastreb35
- Vodenjak
Cisto sumnjam da @dzenanbeg ima vise uticaja na politiku od bilo kojeg obicnog seljaceta iz Srbije koji je svojim malim mozgom znao samo navijati za "svoje"!zavrzlama wrote:da su oni @vodenjak navijali dobro bi bilo..oni su klali i palili po BIH...prvi sam protiv toga da komsiji crkne krava....samo se nemogu izjednacavati Srbijanci koji su izazvali i slanjem svojih placenika i regularne vojske i tehnike pocinili stravicne zlocine u BIH,usporedjivati sa Bosancima i Hercegovcima koji nisu ni pljunuli na teritoriju Srbije...prema tome malo dosljednosti u kvalifikacijama....Vodenjak wrote:Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...dzenanbeg wrote:Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice
Ovo dokazuje 95% da je Kosovo nezavisno,a ljudi po kosovu nakon ovoga danas slave...vazno je da nijedna velika sila nije dala veto na ovaj prijedlog pa cak ni Rusija!!!
P.S: Ovim prijedlogom bi Kosovo bila drzava ali dali bi Srbima mogucnost da mogu uzeti i Srpsko i Kosovsko drzavljanstvo!!! (dvojno drzavljanstvo)
Ne vidim dakle razlike izmedju tebe i onih koji su likovali po Srbiji dok je u BiH bjesnio rat i dok se Republika BiH gasila a Republika Srpska jacala..
Ja pravim razliku izmedju navijaca i onoga ko je slao a i onoga koji je dolazio u BiH da joj cini ono sto joj je cinio...
Nekako mi je tesko povjerovati da bi taj isti @dzenanbeg a i drugi slicni njemu ovdje otisao da radi po Srbiji ono sto su pojedini Srbijanci radili kod nas a jos manje da je sposoban da potpali druge da to rade...
Za mene je razlika u takvima i suvise ocita...
- Vodenjak
Da, nama treba "demokratska Hrvatska i slaba Srbija"...Jastreb35 wrote:Radi se o interesu. Da je Srbija Bosni i Hercegovini kao Japan, vjerovatno je da ne bi bilo zluradosti po pitanju separatizma. Medjutim Srbija nama nije kao Japan, nego njeni celni ljudi (jos uvijek) dovode u pitanje teritorijalni integritet tvoje otadzbine, a najvise povjerenja u srbijanskom drustvu (jos uvijek) uzivaju radikali. U tom kontekstu, sve sto se moze pozeljeti Srbiji jeste dalju destabilizaciju.Vodenjak wrote:Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...dzenanbeg wrote:Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice
Kao da sam to negdje nekad vec cuo...
Ili mi se samo cini?
Eto mi jaki pa cemo slabu Srbiju moci oko malog prsta vrtiti...
-
zzzzz
Vodenjak, stvarno ne znam kako ti rezonujes kad mozes stavljati znak jednakosti izmedju BiH i Kosova? Pravno djeluje kao presedan cinjenica da ce Kosovo postati nezavisno, medjutim istorijski gledano nije ga trebalo dati Srbiji.Vodenjak wrote:
Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...
Kosovo, kao i svi problemi od Bliskog Istoka, preko Kavkaza pa do Balkana su rezultat prokletog I svjetskog rata (Kosovo doduse nekoliko godina ranije) i te rezultate zemlje pobjednice zele da zadrze pod svaku cijenu. Srbi su tada hajrovali Kosovo, Sandzak, Dimitrovgrad (u okviru Srbije) Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku (u formi Kraljevine SHS). Zinula im guzica, i dan danas zale sto nisu uzeli granice Karlobag - Karlovac - ??????, koje su im nudjene kao alternativa SHS-u (bar tako kaze njihova mitoloska istorija)
Nezavisnost Kosova je ispravljanje jedne od tih nepravdi
- Vodenjak
Ja samo pokusavam da kazem da me zaboli djon za Kosovom bolan...zzzzz wrote:Vodenjak, stvarno ne znam kako ti rezonujes kad mozes stavljati znak jednakosti izmedju BiH i Kosova? Pravno djeluje kao presedan cinjenica da ce Kosovo postati nezavisno, medjutim istorijski gledano nije ga trebalo dati Srbiji.Vodenjak wrote:
Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...
Kosovo, kao i svi problemi od Bliskog Istoka, preko Kavkaza pa do Balkana su rezultat prokletog I svjetskog rata (Kosovo doduse nekoliko godina ranije) i te rezultate zemlje pobjednice zele da zadrze pod svaku cijenu. Srbi su tada hajrovali Kosovo, Sandzak, Dimitrovgrad (u okviru Srbije) Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku (u formi Kraljevine SHS). Zinula im guzica, i dan danas zale sto nisu uzeli granice Karlobag - Karlovac - ??????, koje su im nudjene kao alternativa SHS-u (bar tako kaze njihova mitoloska istorija)
Nezavisnost Kosova je ispravljanje jedne od tih nepravdi
I ne mogu da zaboravim koliko je nas sve kostala briga za "pravdom" koju su pokazivale nase komsije Srbe i Hrvate za njihove sunarodnike u BiH, a mi sad krenuli njihovim stopama i to zbog koga? Zbog dijela Srbije u kojemu ponajmanje ima onih koji bi se, uz svo moguce natezanje, mogli nazivati pripadnicima naseg naroda!
Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini!
I NISTA drugo!
A nisam bas siguran da bi odvajanje Kosova bilo ta opcija...
Ne vidis li @zzzzz da smo mi postali pravi pravcati mazohosti?
Dok je Bosna krvarila, Albancima nije ni na kraj pameti bilo da se pobune, i na taj nacin nama pomognu da se Srbija o sebi zabavi! A sad mi, iako znamo da bi tako sta jos vise produbilo spletkarenja oko nase zemlje, svim srcem navijamo da se ispravi tamo neka nepravda...
De bolan...
Kad cemo se osvijestiti i shvatiti u kakvom svijetu zivimo i da mozemo pjevati borbene ako sami sebi ne pomognemo i ne postanemo barem 10% mudri kao npr bas glavni likovi ove price - Albanci?
- Vodenjak
Ma lako je meni za tebe...zzzzz wrote:Dzaba Vodenjak, ja bih ispravljao nepravde sirom svijetanikad od mene politicara...pogotovo nepravdi koje su isle u korist mojih dusmana
Da je nama kako sa onima praznih glava koji navijaju, a ni sami zapravo ne znaju ZBOG CEGA u stvari navijaju!
-
zavrzlama
Srbija i Srbijanci su trebali braniti Kosovo sledecim stvarima..
-Hvatanjem ratnih zlocinaca odmah poslije podignutih optuznica..(nisu ni prstom mrdnuli ,pohvatali samo one koji nisu odradili posao kako treba)
-Insistiranjem na ponistenju rezultata rata u BIH i okretanju BIH strba prema BIH..(radili sve kontra od toga..i dan danas isto rade na razgradnji BIH)
-Unosenjem i vracanjem u Ustav Autonomije Vojvodini i Kosovu i Metohiji..( jos su novim ustavom i oduzeli dodatne nadleznosti Vojvodini i Kosovu)
-Sramnim izjednacavanjem cetnika i Partizana...(auto -gol koji ce Srbiju drzati radikalskoj ideologiji jos dugo)
-Hvatanjem ratnih zlocinaca odmah poslije podignutih optuznica..(nisu ni prstom mrdnuli ,pohvatali samo one koji nisu odradili posao kako treba)
-Insistiranjem na ponistenju rezultata rata u BIH i okretanju BIH strba prema BIH..(radili sve kontra od toga..i dan danas isto rade na razgradnji BIH)
-Unosenjem i vracanjem u Ustav Autonomije Vojvodini i Kosovu i Metohiji..( jos su novim ustavom i oduzeli dodatne nadleznosti Vojvodini i Kosovu)
-Sramnim izjednacavanjem cetnika i Partizana...(auto -gol koji ce Srbiju drzati radikalskoj ideologiji jos dugo)
- Vodenjak
Izvini, a gdje u tim tackama ti vidis interes BiH za nezavisnost Kosova?zavrzlama wrote:Srbija i Srbijanci su trebali braniti Kosovo sledecim stvarima..
-
Grom iz vedra neba
Apsolutno podrzavam nezavisnot Kosova. Tacnije podrzavam raspad Srbije na jedno sto komada, jer jedino tako na Balkanu moze doci do mira barem jedno stoljece u cugu. Ne znam zasto se sada Srbi cude, nakon sto je Srbija pocinila genocid na Kosovu, NATO je dosao da ih zaustavi, i to je bio kraj tiraniji. Nezavisnost Kosova je posljedica srpske politike, i neka im je sa srecom.
-
Jastreb35
Bez katarze srbijanskog drustva, jedina mogucnost djelovanja jeste dalje suzavanje manevarskog prostora radikalnim elementima. Sve dok Srbija ne prihvati BiH kao ravnopravnog faktora, samo je slaba Srbija dobra Srbija. Gubitkom Kosova se teoretski mogu razviti dva scenarija ;Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini! I NISTA drugo!
- Jacanje elemenata koji se zalazu za podjelu BiH, te destabilizacija same BiH
- Konacna smrt velikosrpskog projekta, uspostavom medjunarodne granice nadomak Raske
Posto za prvu opciju ne postoji potencijal, jer (u najgorem slucaju) postoji balans izmedju mogucnosti separatista i drzavi lojalnih gradjana, reakcija Dodika, Seselja, Kostunice i Draskovice moze biti samo reakcija svinje tokom klanja. Skicanje. U slucaju da ipak izazovu rat, doci ce do bosanskohercegovacke verzije "Oluje" i zatvoriti ce se mucno poglavlje nase istorije.
Zato destabilizacija BiH zbog epiloga s Kosovom nije izgledna, nego ce se sve zavrsiti pomenutim skicanjem. Ako to ne oslabi ideologiju velikosrpskih radikala, tu su uvijek Presevo, Sandzak i dijelovi Vojvodine, kao potencijalna krizna zarista, gdje treba raditi na "obezbjedjivanju ljudskih prava".
-
Oceania
Taman kada pomislis da ovaj covjek ima zrno soli u glavi on te ponovo razocara i pokaze ti da je totalno izgubljen i sludjen i da blage veze nema sta prica.Vodeni covjece , prvo je broj 1 pa onda 2 , prvo je bio prvi svjetski pa onda drugi ........prvo obuces carape pa onda cipele , prvo je Srbija napala Bosnu pa napravila genocid , pa je napala Kosovo i Albance po ko zna koji put .Oni konstatno ubijaju te ljude , lome im kicmu , krse njihova osnovna ljudska prava , njihove intelektulace zatvaraju zbog verbalnog delikta i elementarnog prava na misljenje .Znas li ti ko je Adem Demaci , Sqelzen Malici , Ibrahim Rugova , Enver Cosja , Veton Suroi , zans li ti ko jeVodenjak wrote:Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...dzenanbeg wrote:Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice
Azem Vlasi .......svi su ti ljudi prosli srpske kazamate samo sto su progrovorili o srpskom teroru koji traje odavno.......ti si najstariji clan ovoga foruma / da li ti znas i da li se ti sjecas kada su 80-tih godina milicajci , savezni mup , ministra Petra Garasanina , svih republika
vrsili lobotomiju sa gumenim i drvenim palicama nad tim neduznim ljudima.Lomili su ih svi , tebi tako dragi Jugoslaveni , osim Slovenaca koji su hlace trpali u cizme i tako alabnski demonstranti nisu bacali kamenje na njih.To je bila konspiracija izmedju Alabanaca i Slovenaca. Nad Bosnom je Srbija izvrsila agresiju i genocid.Nad Kosovom takodje.Kako mozes dovoditi u vezu Bosnu i Kosovo na takav nacin da Bosanci treba da podrzavaju Seselja i Kostunicu i cetnika Vuka Draskovica , odnosno ostanak Kosova u Srbiji.Kako te bolan nije stid.
Ja kao zrtva srbijanskog terora treba da stanem na srpsku stranu i da podrzim srpski aparthejd i genocid nad albancima , jer je , zamisli molim te ugrozena srpska zemlja na Kosovu.I jos jednom po milioniti put , kakve veze ima Kosovo i genocidna tvorevina repubilka sumska.Ako smo to ovdje morali objasnjavati deklariranim cetnicima izgleda da moramo i tebi.tzv rs je nastala na genocidu , iz nje je istjerano milion ljudi , ubijeno 100 000 silovano 30 000 zena osakaceno , muceno .....bogtepito koliko.Tzv rs nema istorijski ni politicki niti bilo koji osnov za svoje postojanje.Niti je ikad bila republika niti pokrajina niti je ikad tako nesto postojalo .Navijati za samostalnost rs je nemoralno , morbidno i neljudski.Navijati zxa nezavisnost kosova je duboko moralan cin , koji pokazuje da si izabrao stranu zrtve .Ti stojis na strani dzelata !!!!!! Kosovo je SAP po ustavu SRFRJ iz 1974 , to je jedna nacionalna teritorijalna i geografska i drustvetno politicka cjelina gdje zivi najstariji narod na Balkanu .Albanci kojih ima preko 90 % i ciji opstanak je direktno ugrozen od vojnih , policijskih , intelektualnih i inih krugova susjedne republike Srbije.Sta je logican i normalan i ljudski slijed.Nezavisno Kosovo.To podrzavaju Njemci , Amerikanci Englezi , Svedjani ........svi ama bas svi ( cak i Rusi sute ) samo se tome protive oni koji su tamo slali vojsku i tenkove i koji su bezdusno ubijali taj narod prema kojem postoje beskonacne i idiotske predrasude i dan danas .I naravno forumas @vodenjak je takodje protiv.Ako je za samostalnost Kosova nekakv Atisari koji ne zna sta je srpska kama , zasto ne bi bio jedan Bosanac koji je osjetio i kamu i metak i granatu.Ako ti @Vodenjak za Bosanca koji se raduje samostalnosti Kosova , @dzenanbeg( sumnjas da je Albanac ) onda ja opravdano i sa razlogom sumnjam da si ti Bosanac .Ti si onda Srbin !!!!!Kako drukcije objasniti tvoj stav.Sta tebe veze za Kosovo da bi ti zelio da ostane u Srbiji? Da su kojim slucajem @Vodenjak Albanci napravili teror i genocid nad Srbima , budi siguran da bi svi mi ovdje podrzali ostanak Kosova u Srbiji i ukidanje autonomije. Cime ti argumentiras ostanak Kosova u Srbiji.Cime? Tamo su srpski manastiri , Decani .......ma znas sta druze @Vodenjak i tebi slicni , fino vi vase manastire razmontirajte i nosite ih u Nis jer ljudima na Kosovu i drugdje je pun qurac vas i vase price o svetoj zemlji i svetim bitkama i svetim manastirima koji svjedoce vas kontinuitet prije larvi i licinki.Ako su vasi manastiri ovdje zar je to razlog sto pendrecima i granatama udarate po dzamijama i pucate u zivo meso " U zivo meso pucaj " /kaze Mladic u Srebrenici Ovakvi komentari mi dignu pritisak.U ime pravde i istine u ime svih neduznih zrtava od Kosova preko Bosne i Vukovara koji su pali iskljucivo zbog nadmenosti i prepotencije nebeskog naroda , srpskog nacionalizma i nihilizma , koji su ubijeni zbog sulude ideje o velikoj srbiji i zemlji da svi srbi zive u jednoj drzavi , trazim i prizeljkujem dan kada ce i Vojvodina dobiti nezavisnost , Sandzak takodje , a ono sto ostane od najodvratnije zemlje na planeti neka raskomadaju psi i pobacaju po Rumuniji i Bugarskoj.Beograd treba pripojiti Turskoj i ponovo napraviti onih 200 dzamija.Prizeljukujem da svi Srbi skupa traze politicki azil u Albaniji i na Kosovu. Tako bi trebalo da bude kada bi bilo barem mrva pravde na ovom na sugavom i bezdusnom svijetu gdje se zanemaruje da je Srbija unistila milione ljudi.Toliko ih je unistila da na momente mislim da su najbolje prosli oni koji su ubijeni.Zbog te usrane srbije milion Bosanaca i i milion Albanaca evo vec 16 godina luta svijetom od nemila do nedraga kao ljudske olupine kojima je sve pobijeno i popaljeno i nikako da nadje svoj spokoj i mir jer uvijek vidi kokardu i kamu i bradate spodobe koje bi beskonacno da piju muslimanske krvi.DOSTA !!!!!!!! Dosta mi je njih i njihovih dusebriznika poput vodenjaka .
- Vodenjak
Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Necu ti odgovarati na post i bljuvotine koje si pisao o meni jer si mnogo vise time o sebi rekao...
Bijedno i jadno!
Istresaj se na onima koji su te ucinili takvim kakvim si se i pokazao, a mene ne prozivaj jer pojma nemas o meni!
Da si iole vrijedan toga, tvoje bi me rijeci mozda i uvrijedile.
Ovako te samo zalim!
Necu ti odgovarati na post i bljuvotine koje si pisao o meni jer si mnogo vise time o sebi rekao...
Bijedno i jadno!
Istresaj se na onima koji su te ucinili takvim kakvim si se i pokazao, a mene ne prozivaj jer pojma nemas o meni!
Ovako te samo zalim!
- Vodenjak
Covjek je nevjerovatno rastezljiva zivotinja...Jastreb35 wrote:Bez katarze srbijanskog drustva, jedina mogucnost djelovanja jeste dalje suzavanje manevarskog prostora radikalnim elementima. Sve dok Srbija ne prihvati BiH kao ravnopravnog faktora, samo je slaba Srbija dobra Srbija. Gubitkom Kosova se teoretski mogu razviti dva scenarija ;Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini! I NISTA drugo!
To smo shvatili zadnjih 15-16 godina.
Da Srbija i Srbi moraju proci kroz katarzu potpuno se slazem!
O tome sam i sam toliko puta pisao i smatram da dok im se to ne desi, niko od nas nece imati mira, a ponajmanje oni sami!
Medjutim, smatram da svojevrsnu katarzu moramo proci i svi mi ostali, jer smo zadnjih deceniju i pol zivjeli u nenormalnim uslovima i u nama se nakupilo toliko negativne energije da nas ista samo goni iz jedne gluposti u drugu.
Jedan od dokaza za ovo napisano je i ovo tvoje razmisljanje gore.
I sam si svjestan da svako novo zaostravanje situacije, a posebno ono koje podrazumijeva mijenjanje AVNOJ-evskih granica cije je postojanje bio kamen temeljac svjetskog podrzavanja bosanskohercegovacke borbe za opstanak je samo dodatna hrana srpskom nacionalizmu, sovinizmu i fashizmu te ponovno guranje u zapecak i ono malo svjesnih i istinski demokratskih snaga koje postoje u Srbiji. A jedino su one te koje, iz ovog ugla gledano, mogu biti nosioci barem pocetaka gore pomenute katarze!
Ja opet ponavljam ono sto sam iznio i gore: Ne zanima me i necu da me zanima ono cime se oni tamo suceljavaju, ali mi je i te kako bitno da se sto prije uspostavi red u njihovoj kuci.
Red koji ce znaciti popustanje tenzija u regionu jer bez toga ce se vrlo tesko uspostaviti red i u nasoj kuci.
Pa ma koliko mi opravdano smatrali da to nema veze s nama!
Da nije tako, pokazuje i ova zucna i na momente vrlo mucna diskusija o onome sto se dogadja u, za nas, inostranstvu!
-
Oceania
Ma Boga ti ,nazavo si Bosanca Albancem zato sto veseli samostalnosti Kosaova i uporedio ga sa onim Srbima koji se vesele i nadaju samostalnosti tzv rs. Kada ti se odgovori na to , ti to nazivas bljuvotinama .Bljuvotina je ono sto ti pises , dovodis u vezu Kosovo i rs .Poredis i mjeris.Zanemarujes u potpunosti genocid i tiraniju koju Srbija dolje sprovodi od davnina i pravdas se time da Albanci nisu nista uradili za Bosnu.I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.To da ce nezavisnist Kosova destabilizirati Bosnu i da ce se to odraziti na nas je obicna srpska foluska na koju vise niko ne grize.Nisu ni bosanske ribe somovi da grizu na bas na svaki mamac.Cak i da su u pravu , sta i ako se desetblizira i onako nikakva i grozna sitaucija koju ovakvu odrzavaju bas Srbi.Sta mi imamo danas od ove Bosne , jucer Karadjic danas jos gori od njega Dodik.Kako bi to nezavisno Kosovo moglo da utice na Bosnu .Da se octcjepi rs .NE! To je jasno , ne i ne .nema sanse.Vodenjak wrote:Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Bijedno i jadno!
Ovako te samo zalim!
Jedino da se zakuha i da opet nestane rs onako kako je i dosla.Kako god okrenes nezavisno Kosovo moze samo korist donijeti Bosni.Nikakvu , ama bas nikakvu stetu.Drzi se teme i odgovori mi na pitanja .Zasto i zbog se ti zalazes da Kosovo ostane u srbiji a ne kao uvrijedjeno dijete da se povlacis.Nemoj da shvatas stvari previse licno ( ako hoces mozes bas me briga ) nego se drzi teme i drzi kompas i pravac kako si zapoceo.Bas mene briga ko si ti i sta si , samo citam ono sto pises i na to reagiram u duhu i skladu sa svojim saznanjima i sa svojom savjescu trudeci se da ne krsim pravila foruma.Izvoli ,obrazlozi svoje stvavoe , nemoj da amortiziras i okreces mejdan na nku persnonalnuu relaciju.Ti si dio mog konteksta ti nisi moj cilj , nego Kosovo. To je tema .
- Salko sto je u vodu skako
Oceania wrote:Ma Boga ti ,nazavo si Bosanca Albancem zato sto veseli samostalnosti Kosaova i uporedio ga sa onim Srbima koji se vesele i nadaju samostalnosti tzv rs. Kada ti se odgovori na to , ti to nazivas bljuvotinama .Bljuvotina je ono sto ti pises , dovodis u vezu Kosovo i rs .Poredis i mjeris.Zanemarujes u potpunosti genocid i tiraniju koju Srbija dolje sprovodi od davnina i pravdas se time da Albanci nisu nista uradili za Bosnu.I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.To da ce nezavisnist Kosova destabilizirati Bosnu i da ce se to odraziti na nas je obicna srpska foluska na koju vise niko ne grize.Nisu ni bosanske ribe somovi da grizu na bas na svaki mamac.Cak i da su u pravu , sta i ako se desetblizira i onako nikakva i grozna sitaucija koju ovakvu odrzavaju bas Srbi.Sta mi imamo danas od ove Bosne , jucer Karadjic danas jos gori od njega Dodik.Kako bi to nezavisno Kosovo moglo da utice na Bosnu .Da se octcjepi rs .NE! To je jasno , ne i ne .nema sanse.Vodenjak wrote:Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Bijedno i jadno!
Ovako te samo zalim!
Jedino da se zakuha i da opet nestane rs onako kako je i dosla.Kako god okrenes nezavisno Kosovo moze samo korist donijeti Bosni.Nikakvu , ama bas nikakvu stetu.Drzi se teme i odgovori mi na pitanja .Zasto i zbog se ti zalazes da Kosovo ostane u srbiji a ne kao uvrijedjeno dijete da se povlacis.Nemoj da shvatas stvari previse licno ( ako hoces mozes bas me briga ) nego se drzi teme i drzi kompas i pravac kako si zapoceo.Bas mene briga ko si ti i sta si , samo citam ono sto pises i na to reagiram u duhu i skladu sa svojim saznanjima i sa svojom savjescu trudeci se da ne krsim pravila foruma.Izvoli ,obrazlozi svoje stvavoe , nemoj da amortiziras i okreces mejdan na nku persnonalnuu relaciju.Ti si dio mog konteksta ti nisi moj cilj , nego Kosovo. To je tema .
SRPSKA SE TRUBA SA KOSOVA CUJE
SRBINA SVAKOG DA OBRADUJE...
TRUBITE JACE, JACE, TRUBITE BOLJE
OPET JE NASE KOSOVO POLJE...
zna se cije je kosovo....
-
Abercrombie
Ako mrzite Srbiju i zelite njenu destabilizaciju onda navijajte da zadrzi kosovo . kako ste samo naivni . Srbija treba da bude sretna sto ce se osloboditi jednog nazadnog siromasnog kosova ogrezlog u kriminal, na kojem zivi 2 miliona muslimanskih albanaca koji od uvijek zive kao parazit , prvo bivse YU a sad medjunarodne zajednice , ako zadrzi kosovo bit ce rak rana balkana gdje nikad mira nece biti . da, povrijedit ce nacionalni ponos gubitkom kosova ali ce mnogo toga dobiti . sa kosovom u svojim granicama nikad se ne bi mogla naci ni na bijeloj sengen listi a kamo li u EU . Evropa jednostavno ne zeli muslimane u svome klubu , to vam je valjda do sad jasno . Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli .
A s BiH sto ce biti - to samo ptice znaju
kad se srbija oslobodi kosova.... srbija ce se osloboditi mitova, legendi, izmisljene istorije, narodnih pjesama, pripovjedanja i raznoraznih budalestinja...Abercrombie wrote:Ako mrzite Srbiju i zelite njenu destabilizaciju onda navijajte da zadrzi kosovo . kako ste samo naivni . Srbija treba da bude sretna sto ce se osloboditi jednog nazadnog siromasnog kosova ogrezlog u kriminal, na kojem zivi 2 miliona muslimanskih albanaca koji od uvijek zive kao parazit , prvo bivse YU a sad medjunarodne zajednice , ako zadrzi kosovo bit ce rak rana balkana gdje nikad mira nece biti . da, povrijedit ce nacionalni ponos gubitkom kosova ali ce mnogo toga dobiti . sa kosovom u svojim granicama nikad se ne bi mogla naci ni na bijeloj sengen listi a kamo li u EU . Evropa jednostavno ne zeli muslimane u svome klubu , to vam je valjda do sad jasno . Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli .
-
Kula08
SRPSKA SE TRUBA SA KOSOVA CUJESalko sto je u vodu skako wrote:
OPET ĆE SRBIN POČETI DA KOLJE ...
Tako se pjevalo po Kosovu '90-tih.
sto su pjevali pjevali...nece vise biti trube radosnice sa naseg kosova...Kula08 wrote:SRPSKA SE TRUBA SA KOSOVA CUJESalko sto je u vodu skako wrote:
Tako se pjevalo po Kosovu '90-tih.
-
Kula08
Oceania - sve što si do sada u vezi Kosova napisao, mogu samo da potpišem i imaš kompliment sa moje strane.Oceania wrote:I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.
Jedino se ne bih sa ovim složio - ovo gore quotirano. Albanci su 81 bili ti koji su izazivali i rušili moju -našu- državu i dobili su po pički no što su tražili. To je pravedno.
-
Kula08
U prvu si odsvirali su svoje.Salko sto je u vodu skako wrote:sto su pjevali pjevali...nece vise biti trube radosnice sa naseg kosova...Kula08 wrote:SRPSKA SE TRUBA SA KOSOVA CUJESalko sto je u vodu skako wrote:
Tako se pjevalo po Kosovu '90-tih.![]()
cak ni ja ne mogu da se slozim sa tim...Kula08 wrote:Oceania - sve što si do sada u vezi Kosova napisao, mogu samo da potpišem i imaš kompliment sa moje strane.Oceania wrote:I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.
Jedino se ne bih sa ovim složio - ovo gore quotirano. Albanci su 81 bili ti koji su izazivali i rušili moju -našu- državu i dobili su po pički no što su tražili. To je pravedno.
-
Shoshana
Ovako valjda i Srbi pravdaju pokolj koji nacinise u BosniKula08 wrote:Oceania - sve što si do sada u vezi Kosova napisao, mogu samo da potpišem i imaš kompliment sa moje strane.Oceania wrote:I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.