Nezavisni blok
- apsidejzi
#1 Nezavisni blok
U moru stranaka, imamo jos jednu, stotinu trideset i neku tzv Nezavisni blok. Oni koji se nisu slagali sa svojim strankama jer vjerovatno nisu dobili koliko su ocekivali pa onda da pokusaju kao nezavisni.
Helem, prvo sto mi smeta je ime "Nezavisni blok". To jeste skupina nezavisnih kandidata sa proslih izbora ali oni nemaju pravo kidnapovati ime iducim nezavisnim kandidatima koji nece biti pripadnici ni jedne stranke pa ni nezavisnog bloka. Ovo mi djeluje kao marketinski trik.
Drugo sto mi smeta je navodna promjena "razmisljanja" tih nezavisnih kandidata. Nedavno su svi redom govorili kako nece osnivati partiju nego ce ostati nezavisni i djelovati nezavisno a sad odjednom preokret.
Trece sto me interesuje je sto nisu svi "nezavisni" u bloku. Evo na primjer, ja ne vidim nacelnicu Visokog, Amru Babic da je u ovoj stranci. Jel joj ne daju il ona nece, il mozda hoce a nije o tome objavljeno nista.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /170910022
Pitanje glasi: kad ce se ova B-SDA raspasti u C, D i sl jer jednom kad odes iz nezadovoljstva, opet ces? Ko par koji se svadja i rastaje. Jednom kad odes, nesto se preokrene u tebi i drugi put je mnogo lakse otici.
Helem, prvo sto mi smeta je ime "Nezavisni blok". To jeste skupina nezavisnih kandidata sa proslih izbora ali oni nemaju pravo kidnapovati ime iducim nezavisnim kandidatima koji nece biti pripadnici ni jedne stranke pa ni nezavisnog bloka. Ovo mi djeluje kao marketinski trik.
Drugo sto mi smeta je navodna promjena "razmisljanja" tih nezavisnih kandidata. Nedavno su svi redom govorili kako nece osnivati partiju nego ce ostati nezavisni i djelovati nezavisno a sad odjednom preokret.
Trece sto me interesuje je sto nisu svi "nezavisni" u bloku. Evo na primjer, ja ne vidim nacelnicu Visokog, Amru Babic da je u ovoj stranci. Jel joj ne daju il ona nece, il mozda hoce a nije o tome objavljeno nista.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /170910022
Pitanje glasi: kad ce se ova B-SDA raspasti u C, D i sl jer jednom kad odes iz nezadovoljstva, opet ces? Ko par koji se svadja i rastaje. Jednom kad odes, nesto se preokrene u tebi i drugi put je mnogo lakse otici.
- hekaton
#2 Re: Nezavisni blok
skupina preletačevića.
uzeti ce dio glasova SDA ali nedovoljno da se bilo sta pitaju.
Fokusirani bosnjacki glasaci znaju odakle dolazi prava opasnost i glasaju PROTIV dragana covica
Fokusirani bosnjacki glasaci znaju odakle dolazi prava opasnost i glasaju PROTIV dragana covica
-
putokaz1
#3 Re: Nezavisni blok
Ko Šiša Draganahekaton wrote:skupina preletačevića.
Glasaj protiv Sebije
- arzuhal
#4 Re: Nezavisni blok
sjo imena partije...
-
putokaz1
#5 Re: Nezavisni blok
Ponekad je Nezavisni blok bolji od ljevice
- insomnia78
#6 Re: Nezavisni blok
Ovo ko na fejsbuku. Nezavisni blok popunjen profil. Amra nokti novi profil 
- hekaton
#7 Re: Nezavisni blok
Dragan ce nas sve da osisa sa svojih jedva 10%. Ima ko da glasa protiv Sebije, Bake odlazi u politicku penziju i tu se sa njim prica zavrsava, potrebno je novom bosnjackom clanu predsjednistva izabrati hrvata koji ce graditi BiH a ne prizivati tzv. "herceg-bosnu" i treci entitetputokaz1 wrote:Ko Šiša Draganahekaton wrote:skupina preletačevića.
Glasaj protiv Sebije
-
putokaz1
#8 Re: Nezavisni blok
Dragan ce nas sve da osisa sa svojih jedva 10%. Ima ko da glasa protiv Sebije, Bake odlazi u politicku penziju i tu se sa njim prica zavrsava, potrebno je novom bosnjackom clanu predsjednistva izabrati hrvata koji ce graditi BiH a ne prizivati tzv. "herceg-bosnu" i treci entitet[/quote]
Novoj Članici Predsjedništva iz Dinastije izetbegovića
Novoj Članici Predsjedništva iz Dinastije izetbegovića
- Maraschino
#9 Re: Nezavisni blok
Neko rekao da ce se Sebija kandidovati?putokaz1 wrote: Novoj Članici Predsjedništva iz Dinastije izetbegovića
U nezavisnom bloku vidim blage promjene a ostalo sve isto ili suhoparno.
- Better Man
#10 Re: Nezavisni blok
Jedina šansa Nezavisnog bolka je da napravi predizbornu koaliciju sa ljevicom i da tako sruše SDA. A zajedno bi mogli imati i bošnjačkog i hrvatskog člana predsjedništva.
- Maraschino
#11 Re: Nezavisni blok
Pojedinacno(kako su trenutno zamislili i zato sto svi imaju jak ego) nece ih nigdje biti u utakmici protiv SDA.
Ujedinjeni(SDP+DF+NS+svi ostali osim SBB) nesto bi i mogli napraviti ali tesko da ce se to i desiti.
Ujedinjeni(SDP+DF+NS+svi ostali osim SBB) nesto bi i mogli napraviti ali tesko da ce se to i desiti.
- orinoco
#12 Re: Nezavisni blok
Koalicija se ugovara nakon izbora, da stranke s nedovoljno glasova usklade svoje kapacitete i kreiraju minimalne zajedničke ciljeve i postignu vlast.Better Man wrote:Jedina šansa Nezavisnog bolka je da napravi predizbornu koaliciju sa ljevicom i da tako sruše SDA. A zajedno bi mogli imati i bošnjačkog i hrvatskog člana predsjedništva.
- Ajatolah_
#13 Re: Nezavisni blok
Neće uzeti samo dio njihovih glasova, imaš hejbet glasača za koje je dovoljno da SDA-ovac malo zalaje protiv stranke i odjednom postane kvazi-alternativa.hekaton wrote:skupina preletačevića.
- Better Man
#14 Re: Nezavisni blok
Pogrešno. Upravo trebaju napraviti predizbornu koaliciju kao što su uradili u Hrvatskoj kad su srušili vlast. Znači zajednička lista i kandidati obići svaki kutak zemlje kako bi se ljudi animirali i kako bi se uzela apsolutna večina.orinoco wrote:Koalicija se ugovara nakon izbora, da stranke s nedovoljno glasova usklade svoje kapacitete i kreiraju minimalne zajedničke ciljeve i postignu vlast.Better Man wrote:Jedina šansa Nezavisnog bolka je da napravi predizbornu koaliciju sa ljevicom i da tako sruše SDA. A zajedno bi mogli imati i bošnjačkog i hrvatskog člana predsjedništva.
-
putokaz1
#15 Re: Nezavisni blok
Nezavisni blok postoaje alternativa jer
-Premijer iz SDP zaposli brata
-DF uđe u koaliciju s SDA
-Jer postoje ljudi s očima ušima ali bez obraza Stojnić,Miladin,te oni koji su ih postavili
-Jer kandidat ljevice bude Bukva
-Jer su kandidati na listama SDP uvjek isti
-Jer je DF najveći sumljivac
-Jer NS nemože privuć ruralne sredine
-Jer Ljevica nema kandidata Bošnjaka za predsjedništvo
-Jer imaju OV većine bez SDA
-Jer govore kontra SDA,poneki se vrate svom jatu ,Bugojno
-Jer im se više vjeruje nek Komunjarama
ITD
-Premijer iz SDP zaposli brata
-DF uđe u koaliciju s SDA
-Jer postoje ljudi s očima ušima ali bez obraza Stojnić,Miladin,te oni koji su ih postavili
-Jer kandidat ljevice bude Bukva
-Jer su kandidati na listama SDP uvjek isti
-Jer je DF najveći sumljivac
-Jer NS nemože privuć ruralne sredine
-Jer Ljevica nema kandidata Bošnjaka za predsjedništvo
-Jer imaju OV većine bez SDA
-Jer govore kontra SDA,poneki se vrate svom jatu ,Bugojno
-Jer im se više vjeruje nek Komunjarama
ITD
- Beaverknight
#16 Re: Nezavisni blok
Nadam se da ovo nije samo šou, pa da koaliraju sa SDA jer "nisu" mogli drugačije.
Odlična ideja, europski put, biće tu podrške, novca, svega.
Ne sviđa mi se što tu ima dosta "potrošene" robe koja se sjetila da im ne valja SDA nakon što su tu bili 20 godina, što je presmiješno. Senad je dobar govornik, ima priču koja moće proći, baš me zanima hoće li imati podršku iz svog kraja, pa da vidimo jesu li ljudi uz čovjeka ili uz stranku.
Odlična ideja, europski put, biće tu podrške, novca, svega.
Ne sviđa mi se što tu ima dosta "potrošene" robe koja se sjetila da im ne valja SDA nakon što su tu bili 20 godina, što je presmiješno. Senad je dobar govornik, ima priču koja moće proći, baš me zanima hoće li imati podršku iz svog kraja, pa da vidimo jesu li ljudi uz čovjeka ili uz stranku.
-
artime
#17 Re: Nezavisni blok
Stranka preletaca. Ne kontam kako neko ko je promijenio 4 stranke, znaci radi svog interesa, moze da bude na usluzi narodu, a kamoli da nas vodi na neki europski put.
- Beaverknight
#18 Re: Nezavisni blok
Jako su aktivni na fb-u, tako se trenutno reklamiraju uz slike punih sala, saopštenja, ideja.
Stranka ima iskusnih članova koji znaju kako "zalevatiti" narod, tako da bi mogli za prvi put sasvim dobro proći jer znamo da svaki prvi put može boljeti i biti neugodan
Stranka ima iskusnih članova koji znaju kako "zalevatiti" narod, tako da bi mogli za prvi put sasvim dobro proći jer znamo da svaki prvi put može boljeti i biti neugodan
-
putokaz1
#19 Re: Nezavisni blok
Imamo
-Šepićev Nezavisni blok
-Hadžibajrićevu nezavisnu Listu
-Šepićev Nezavisni blok
-
megaman4
#20 Re: Nezavisni blok
Sve lafo nezavisni a na kraju zavisni od budzeta...putokaz1 wrote:Imamo
-Šepićev Nezavisni blok
-
putokaz1
#21 Re: Nezavisni blok
Ako Ujedinjena ljevica ne bude imala Bošnjaka kandidata za koga da glasam onda?megaman4 wrote:Sve lafo nezavisni a na kraju zavisni od budzeta...putokaz1 wrote:Imamo
-Šepićev Nezavisni blok
- Beaverknight
#22 Re: Nezavisni blok
Generalaputokaz1 wrote:Ako Ujedinjena ljevica ne bude imala Bošnjaka kandidata za koga da glasam onda?megaman4 wrote:Sve lafo nezavisni a na kraju zavisni od budzeta...putokaz1 wrote:Imamo
-Šepićev Nezavisni blok
-
putokaz1
#23 Re: Nezavisni blok
Generala
[/quote]
Generala Ajnadžića Kandidata SDA
Generala Sefera koji je izumio Vrmeplov i putuje u 1993
Nezavisnog kandidata Atifa Dudakovića
Ima Generala
Generala Ajnadžića Kandidata SDA
Generala Sefera koji je izumio Vrmeplov i putuje u 1993
Nezavisnog kandidata Atifa Dudakovića
Ima Generala
- Beaverknight
#24 Re: Nezavisni blok
Neka 93. Mi živimo i dalje u tom periodu samo bez oružja.
-
putokaz1
#25 Re: Nezavisni blok
Ma i Sefer na neki način radi za SDA ali i Ljevica Razjedinjena radiza SDABeaverknight wrote:Neka 93. Mi živimo i dalje u tom periodu samo bez oružja.
SDA i pobejdi jer svi rade za nju.