Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Locked
Hrulj

#76 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Hrulj wrote: Vehabije nemaju nista sa patriotizmom, nacionalizmom i domoljubljem. To je protivno ucenjima.
Maltretiraju? A na koji nacin?
Ja ne vidim da se organizuju vehabije da biju nekoga do smrti kao sto su ti "normalni" uradili Magdinu jer je nosao bradu, a nitko procesuiran do sada nije.
A sto je pucao pitaj ga sama.
Da je htio ubijati mogao je povaljati citav tramvaj ili autobus, a i pred ambasadom naroda pobit koliko god hoce
Kad verbalno napadaju djevojke koje se oblace kako hoce, ili parove koje se ljube u parkovima, onda je to maltretaranje. Kad pozivaju na smrt kjafira (pogledaj samo klip koji je Leclerc postavio. Mislim zaista pogledaj klip i slusaj tekst "pjesme", pa se pitaj zasto civilizovani ljudi bjeze od ovakvih ljudi), kad ubijaju policajce u ime Allaha, onda je to vec mnogo ozbiljnije.
Tebi je zlostavljanje sto ne daju da se radi u parkovima sta hoce, a njima je zlostavljanje to sto ti radis. To je javni prostor i nije uredu da se tu facas i zvalis ili nesto vise radis. Imas kucu i podrume za to.
Pozivaju na smrt :D
Sto ne ubijaju?
Gdje su im logori i silovanja? Jame i kosti u jamama?
Hrulj

#77 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Basvod wrote:
Niko ne brani Bosnjacima da poput policije RS kontrolisu vehabije. Jel tako, tako je. Ne moze uvijek neko drugi biti kriv.
Na koji nacin i po kojem osnovu ih kontrolisu?
fatamorgana

#78 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Basvod wrote:
Niko ne brani Bosnjacima da poput policije RS kontrolisu vehabije. Jel tako, tako je. Ne moze uvijek neko drugi biti kriv.
Brani onaj ko ih je doveo u Bosnu a taj je nažalost još uvijek iznad sudova i policije ....
Hrulj

#79 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: To je to što ja tvrdim danima na ovu temu.
Vehabije su kukavičije jaje podmetnuto Bošnjacima direktno iz Beograda kako bi Bošnjaci, malo po malo, izgubili svaku podršku međunarodne zajednice jer su - teroristi i prijetnja nacionalnoj sigurnosti zapadu , i kako bi se SAD i EU konačno okrenule ideji raspada BIH.
Pogledaj samo srpske forume kad je god neki "incident" sa vehabijama - komentari uglavnom svi glase "jedan korak blize samostalnosti RS, shvatice svijet polako da sa ovakvima ne moze".
Pa? Oni pobiju hiljade i hiljade, siluju desetine hiljada i ja kazem sa takvima se ne moze i evo svijet nista :oops:
Basvod

#80 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Basvod »

Hrulj wrote:
Basvod wrote:
Procitaj citat na koji se odnosio moj komentar.
Basvod

#81 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Basvod »

fatamorgana wrote:
Basvod wrote:
Brani onaj ko ih je doveo u Bosnu a taj je nažalost još uvijek iznad sudova i policije ....
Hrulj?
Hrulj

#82 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Basvod wrote:
Hrulj wrote:
Basvod wrote:
Procitaj citat na koji se odnosio moj komentar.
Nisi pokazao nista.
Po kojem osnovu se vrsi kontrola?
Zasto da se ne kontrolisu svi srbi koji prolaze balkanom?
Ili pak svi ne-vehabije zbog mogucnosti da dilaju drogu
It_is_a_Leclerc

#83 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrulj wrote:
Sarajcica_88 wrote:
Hrulj wrote: Vehabije nemaju nista sa patriotizmom, nacionalizmom i domoljubljem. To je protivno ucenjima.
Maltretiraju? A na koji nacin?
Ja ne vidim da se organizuju vehabije da biju nekoga do smrti kao sto su ti "normalni" uradili Magdinu jer je nosao bradu, a nitko procesuiran do sada nije.
A sto je pucao pitaj ga sama.
Da je htio ubijati mogao je povaljati citav tramvaj ili autobus, a i pred ambasadom naroda pobit koliko god hoce
Kad verbalno napadaju djevojke koje se oblace kako hoce, ili parove koje se ljube u parkovima, onda je to maltretaranje. Kad pozivaju na smrt kjafira (pogledaj samo klip koji je Leclerc postavio. Mislim zaista pogledaj klip i slusaj tekst "pjesme", pa se pitaj zasto civilizovani ljudi bjeze od ovakvih ljudi), kad ubijaju policajce u ime Allaha, onda je to vec mnogo ozbiljnije.
Tebi je zlostavljanje sto ne daju da se radi u parkovima sta hoce, a njima je zlostavljanje to sto ti radis. To je javni prostor i nije uredu da se tu facas i zvalis ili nesto vise radis. Imas kucu i podrume za to.
Sto ne ubijaju?
ONI NE DAJU DA SE RADI ?! A koji su oni rakurkac, kad moram lajati ?!

Ni ja ne dam da se živi u nekim poremećenim poligamnim zajednicama, usred 21. vijeka, pa eto..šta ćemo sad ?!
fatamorgana

#84 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Hrulj wrote:
Sarajcica_88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: To je to što ja tvrdim danima na ovu temu.
Vehabije su kukavičije jaje podmetnuto Bošnjacima direktno iz Beograda kako bi Bošnjaci, malo po malo, izgubili svaku podršku međunarodne zajednice jer su - teroristi i prijetnja nacionalnoj sigurnosti zapadu , i kako bi se SAD i EU konačno okrenule ideji raspada BIH.
Pogledaj samo srpske forume kad je god neki "incident" sa vehabijama - komentari uglavnom svi glase "jedan korak blize samostalnosti RS, shvatice svijet polako da sa ovakvima ne moze".
Pa? Oni pobiju hiljade i hiljade, siluju desetine hiljada i ja kazem sa takvima se ne moze i evo svijet nista :oops:
Ti samo na providno lukav način plašiš ljude četnicima i time opravdavaš postojanje vehabijskog fašizma u Bosni.
Sarajcica_88

#85 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote: Tebi je zlostavljanje sto ne daju da se radi u parkovima sta hoce, a njima je zlostavljanje to sto ti radis. To je javni prostor i nije uredu da se tu facas i zvalis ili nesto vise radis. Imas kucu i podrume za to.
Sto ne ubijaju?
Jeste u redu, Hrulje, jer ovo je Bosna i Hercegovina a ne Afganistan (ma koliko god bi ti volio da je drugacije). Ne postoji nikakav zakon koji kaze da ja ne mogu da se facam ili zvalim po parkovima. Ne postoji nikakav zakon koji kaze da ja ne mogu obuci minice i haljinice. To sto nekima sve ovo smeta je njihov problem, a ne moj.

Ali fakat kad citam ovakve komentare onda me i ne cudi sto niko ne zeli da zivi sa muslimanima. Ono bas iskreno da ti kazem.
daddy-kool

#86 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by daddy-kool »

uzgajivac wrote:sta je sad to?
da li je u pitanju revansizam pojedinih zastupnika iz Republike Srpske u Parlamentu BiH?
da li je u pitanju paranoja pojedinaca iz SNSD-a?
je li neohodno obezbediti sredstva za izgradnju policijskih stanica :) ?
da li se to sprema izborna godina?
jesu li vraceni svi krediti :D ?
ili to Nezavisne samo dizu tiraz?

moje licno misljenje da je na nedavno proteklom popisu zabiljezen izrazito visok broj vehabija u Republici Srpskoj :-D

Izvor: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Po ... 14590.html
Ovo uopšte nije loša ideja, čak šta više trebalo bi kolege iz FBiH i D.of B. da učine slične korake na povećanju broja policajaca i kontroli kretanja od Bijeljine prema Banjaluci. Postoje razne kriminalne grupe koje koriste ove pravce za transport nedozvoljenih materija.

Broj 'policajaca' na poslovima kontrole u FBiH bi trebao biti 3x veći od broja u RS, čisto da se kriminal dobro suzbije.
Last edited by daddy-kool on 22/10/2013 21:02, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#87 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by hAZNADAR »

Sarajcica_88 wrote:
hAZNADAR wrote:Cudno, Vehabije nisu nikada dirale Srbe. Sve njihove akcije, incidenti, zlocini, pritisci, prijetnje, sprijecene akcije, .... su od rata pa do sada bile iskljucivo na Bosnjake i Hrvate. Nikad na cetnike, i na stetu RS.
Vehabije ne interesuju ni Hrvati ni Srbi, ni cetnici ni ustase. Mevlid Jasarevic iz Srbije je otisao u Sarajevo da puca na americku ambasadu, a ne u BG. Haris Causevic je ubio Bosnjaka Tarika Ljubuskica a ne cetnika ili ustasu. Vehabije po Sarajevo napadaju Bosnjakinje a ne Srpkinje i Hrvatice koje hodaju o sorcevima.

Divni neki ljudi, zaista veliki prijatelji bosnjackog naroda.
.
Takodjer su i Hrvati na udaru vehabija, sjeti se samo pokolja familije Andjelic kod Konjica. I primjetno je da najveci broj skrnavljenja groblja, crkava, ... otpada na katolike a ne pravoslavne. Na svojim forumima uglavnom prijete i mrze katolicku crkvu,... a kada sikaniraju curei minjacima ili parove po parkovima - tad i ne biraju ko je ko niti se zna.

Bosnjaci su vise na udaru pa je broj nasilja od strane vehabija puno veci. Uostalom i ne kriju da najvise mrze "svoje" komunjare, ateiste, agnostike, mijesane,.. pa tek onda Site, sufije,.. i tek onda "kjafire".

Ali na Srbe nista. Interesantno je da vehabije nisu nikad djelovale protiv Srba - ili ni priblizno blizu kao na Bosnjake i Hrvate. Dali je slucajnost ili ne - jedno je sigurno - buduci da imaju isti stav svi o bilo cemu - jasno je da centri koji ih kontrolisu preko hutbi - na isti nacin i daju upute o prioritetima kada su neprijatelji u pitanju.

Medjutim, na ovoj temi se provlace opet cetnici kao opravdanje za sve. Slazem se da su cetnici puno gori, samo sad nisu tema. A stvarno je glupo bilo kakvu kritiku vehabijama tumaciti kao ljubav prema cetnicima, komunjare i slicne retardirane fraze. Ova vijest je samo taktika SNSD-a da dadne sebi vecu vaznost u navodnoj brizi za prvni poredak i da opet skrene paznju sa svojih mana.
Hrulj

#88 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

It_is_a_Leclerc wrote: ONI NE DAJU DA SE RADI ?! A koji su oni rakurkac, kad moram lajati ?!

Ni ja ne dam da se živi u nekim poremećenim poligamnim zajednicama, usred 21. vijeka, pa eto..šta ćemo sad ?!
Pa eto sada smo dosli do stvarnog problema.
Da oni. U parku moze biti djece, mogu voditi djecu a ima i ljudi koji hoce da odmore dusu a ne da gledaju balavce kako se bale i lizu i drpaju po supku.
Nema klupe da mozes sjesti od njih.
Imaju kucu a ne JAVNI prostor za te stvari.
Poremecene zajednice a nije poremeceno guziti i ostavit trudne zene i svalerat se :lol:
fatamorgana

#89 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Sarajcica_88 wrote:[
Ali fakat kad citam ovakve komentare onda me i ne cudi sto niko ne zeli da zivi sa muslimanima. Ono bas iskreno da ti kazem.
Ma pravi muslimani nisu nikad radili ovo što oni rade, :roll:
fatamorgana

#90 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Hrulj wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: ONI NE DAJU DA SE RADI ?! A koji su oni rakurkac, kad moram lajati ?!

Pa eto sada smo dosli do stvarnog problema.
Da oni. U parku moze biti djece, mogu voditi djecu a ima i ljudi koji hoce da odmore dusu a ne da gledaju balavce kako se bale i lizu i drpaju po supku.
Nema klupe da mozes sjesti od njih.
Imaju kucu a ne JAVNI prostor za te stvari.
Poremecene zajednice a nije poremeceno guziti i ostavit trudne zene i svalerat se :lol:
Sad je jasnije što je tebe ona tvoja nogirala, :-)
Hrulj

#91 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Hrulj wrote: Tebi je zlostavljanje sto ne daju da se radi u parkovima sta hoce, a njima je zlostavljanje to sto ti radis. To je javni prostor i nije uredu da se tu facas i zvalis ili nesto vise radis. Imas kucu i podrume za to.
Sto ne ubijaju?
Jeste u redu, Hrulje, jer ovo je Bosna i Hercegovina a ne Afganistan (ma koliko god bi ti volio da je drugacije). Ne postoji nikakav zakon koji kaze da ja ne mogu da se facam ili zvalim po parkovima. Ne postoji nikakav zakon koji kaze da ja ne mogu obuci minice i haljinice. To sto nekima sve ovo smeta je njihov problem, a ne moj.

Prvo otkud ti znas da ja zelim afganistan ili da sam musliman.
Jesi me pitala?
A sad, ima zakon o javnom redu i miru te o nedolicnom ponasanju, kao sto je to zvaljenje, golotinja itd..

Ma znam ja da tebi smetaju muslimani al sta cu ti
Last edited by Hrulj on 22/10/2013 21:04, edited 1 time in total.
Sarajcica_88

#92 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

hAZNADAR wrote:
Takodjer su i Hrvati na udaru vehabija, sjeti se samo pokolja familije Andjelic kod Konjica. I primjetno je da najveci broj skrnavljenja groblja, crkava, ... otpada na katolike a ne pravoslavne. Na svojim forumima uglavnom prijete i mrze katolicku crkvu,... a kada sikaniraju curei minjacima ili parove po parkovima - tad i ne biraju ko je ko niti se zna.

Bosnjaci su vise na udaru pa je broj nasilja od strane vehabija puno veci. Uostalom i ne kriju da najvise mrze "svoje" komunjare, ateiste, agnostike, mijesane,.. pa tek onda Site, sufije,.. i tek onda "kjafire".

Ali na Srbe nista. Interesantno je da vehabije nisu nikad djelovale protiv Srba - ili ni priblizno blizu kao na Bosnjake i Hrvate. Dali je slucajnost ili ne - jedno je sigurno - buduci da imaju isti stav svi o bilo cemu - jasno je da centri koji ih kontrolisu preko hutbi - na isti nacin i daju upute o prioritetima kada su neprijatelji u pitanju.

Medjutim, na ovoj temi se provlace opet cetnici kao opravdanje za sve. Slazem se da su cetnici puno gori, samo sad nisu tema. A stvarno je glupo bilo kakvu kritiku vehabijama tumaciti kao ljubav prema cetnicima, komunjare i slicne retardirane fraze. Ova vijest je samo taktika SNSD-a da dadne sebi vecu vaznost u navodnoj brizi za prvni poredak i da opet skrene paznju sa svojih mana.
Ma nije to slucaj samo sa vehabijama - primjecuje se mnogo veci animozitet prema katolicima nego prema pravoslavcima na svim muslimanskim forumima koje sam posjetila.

Samo se Jevreji vise mrze od katolika.
Sarajcica_88

#93 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote: Prvo otkud ti znas da ja zelim afganistan ili da sam musliman.
Jesi me pitala?
A sad, ima zakon o javnom redu i miru te o nedolicnom ponasanju, kao sto je to zvaljenje, golotinja itd..
Navedi mi zakon koji kaze da je zabranjeno ljubljenje na javnim mjestima?

Tvoje misljenje ili misljenje vehabija o tome uopste nije relevantno. Navedi mi konkretni zakon, molim.
Hrulj

#94 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Hrulj wrote: Prvo otkud ti znas da ja zelim afganistan ili da sam musliman.
Jesi me pitala?
Navedi mi zakon koji kaze da je zabranjeno ljubljenje na javnim mjestima?

Tvoje misljenje ili misljenje vehabija o tome uopste nije relevantno. Navedi mi konkretni zakon, molim.
Ja sam ti naveo zakone evo sada ti ih boldujem .
Zadovoljna? Postoji razlika izmedju poljupca i zvaljenja
Sarajcica_88

#95 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote:
A ti si taj koji odredjujes sta je nedolicno ponasanje? Ti i vehabije jel :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije nedolicno guziti 8godisnjakinju, nedolicno je zvaliti se po parkovima :-)
Hrulj

#96 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Hrulj »

Sarajcica_88 wrote:
Hrulj wrote:
A ti si taj koji odredjujes sta je nedolicno ponasanje? Ti i vehabije jel :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije nedolicno guziti 8godisnjakinju, nedolicno je zvaliti se po parkovima :-)
Naravno, ja kao dio javnosti imam pravo da odredjujem sta je nedolicno ponasanje i da intervenisem i u krajnjem slucaju obavjestim organe gonjenja.
fatamorgana

#97 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by fatamorgana »

Hrulj wrote: Ma znam ja da tebi smetaju muslimani al sta cu ti
Njoj ne smetaju muslimani već vehabije, :wink:
Sarajcica_88

#98 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

Hrulj wrote: Naravno, ja kao dio javnosti imam pravo da odredjujem sta je nedolicno ponasanje i da intervenisem i u krajnjem slucaju obavjestim organe gonjenja.
Nemas, uopste to nemas, i upravo to je problem veliki broj muslimana. Sto sebi uzimaju za pravo da "intervenisu" kad god im se nesto ne svidja.

Evo meni se ne svidjaju zene u nikabu. Imam li pravo da nindze verbalno napadam? :)
hAZNADAR

#99 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by hAZNADAR »

Sarajcica_88 wrote:
Ma nije to slucaj samo sa vehabijama - primjecuje se mnogo veci animozitet prema katolicima nego prema pravoslavcima na svim muslimanskim forumima koje sam posjetila.

Samo se Jevreji vise mrze od katolika.

Nije tacno da je vecvi animozitet prema katolicima nego prema pravoslavnima. Apsolutno netacno. Bosnjaci muslimani nisu tolike ovce pa da neznaju ko ih je najvise ubijao - brojke same govore. Nema prevelike ljubavi prema Hrvatima na muslimanskim forumima - ali ustase nisu cetnicima ni do koljena, kao sto i danas nije hrvatska politika ni izbliza opasnost kao srpska.

Samo na vehabijskim forumima se katolici vise mrze od pravoslavnih, a isto se osjeti i u praksi.
Sarajcica_88

#100 Re: Nezavisne: "Policija steže obruč oko vehabija"

Post by Sarajcica_88 »

fatamorgana wrote:
Hrulj wrote: Ma znam ja da tebi smetaju muslimani al sta cu ti
Njoj ne smetaju muslimani već vehabije, :wink:
Druze fata, nemojmo da se lazemo: vehabije 100 puta bolje poznaju Kuran od prosjecnog Bosnjaka koji je musliman samo po papiru.

Ja bas mislim da su vehabije medju "najpravijim" muslimanima :)
Locked