Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hrulj wrote:
Naravno, ja kao dio javnosti imam pravo da odredjujem sta je nedolicno ponasanje i da intervenisem i u krajnjem slucaju obavjestim organe gonjenja.
Nemas, uopste to nemas, i upravo to je problem veliki broj muslimana. Sto sebi uzimaju za pravo da "intervenisu" kad god im se nesto ne svidja.
Evo meni se ne svidjaju zene u nikabu. Imam li pravo da nindze verbalno napadam?
Ne jer one ne iskazuju vulgarno ponasanje na taj nacin. Druga je stvar ako ti mene ufatis da derem kakvu zenu ili curu u tvom haustoru, parku itd..
Ili bi ti upala u trojku?
Cuj muslimani uzimaju za pravo
hAZNADAR wrote:
Nije tacno da je vecvi animozitet prema katolicima nego prema pravoslavnima. Apsolutno netacno. Bosnjaci muslimani nisu tolike ovce pa da neznaju ko ih je najvise ubijao - brojke same govore. Nema prevelike ljubavi prema Hrvatima na muslimanskim forumima - ali ustase nisu cetnicima ni do koljena, kao sto i danas nije hrvatska politika ni izbliza opasnost kao srpska.
Samo na vehabijskim forumima se katolici vise mrze od pravoslavnih, a isto se osjeti i u praksi.
Na muslimanskim forumima i sajtovima, tj na stranicama sa islamskim tematikom (put vjernika, islambosna itd) postoji definitivno veci animozitet prema katolicima.
Sad, klix, avaz i drugi sajtovi nisu islamski nego vise bosnjacki. Tamo toga nema.
Hrulj wrote:
Naravno, ja kao dio javnosti imam pravo da odredjujem sta je nedolicno ponasanje i da intervenisem i u krajnjem slucaju obavjestim organe gonjenja.
Nemas, uopste to nemas, i upravo to je problem veliki broj muslimana. Sto sebi uzimaju za pravo da "intervenisu" kad god im se nesto ne svidja.
Evo meni se ne svidjaju zene u nikabu. Imam li pravo da nindze verbalno napadam?
Pitanje je da li si ti sa svojim razmisljanjem u manjini ili vecini?
Ako vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija onda je to ok a ti se moras prilagoditi ili odabrati drugo mjesto za zivot.
Hrulj wrote:
Ne jer one ne iskazuju vulgarno ponasanje na taj nacin. Druga je stvar ako ti mene ufatis da derem kakvu zenu ili curu u tvom haustoru, parku itd..
Ono sto je tebi vulgarno nije nuzno vulgarno i meni, i obrnuto. Meni je i vulgarno i ruzno i primitivno i odvratno kad vidim nindze koje hodaju 5 metara iza svojih muzeva, pa ipak znam da nemam pravo da ih verbalno (a kamoli fizicki) napadam.
A i na kraju krajeva, zasto bi? I one jadne su vjerovatno natjerane na takav zivot od strane muskaraca. Nisu one krive.
Basvod wrote:
Ako vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija onda je to ok a ti se moras prilagoditi ili odabrati drugo mjesto za zivot.
Pa ko je rekao da vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija? Ti i Hrulj? Da vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija, ne bi 95% djevojaka u Sarajevu bilo nepokriveno.
Hrulj wrote:
Ono sto je tebi vulgarno nije nuzno vulgarno i meni, i obrnuto. Meni je i vulgarno i ruzno i primitivno i odvratno kad vidim nindze koje hodaju 5 metara iza svojih muzeva, pa ipak znam da nemam pravo da ih verbalno (a kamoli fizicki) napadam.
A i na kraju krajeva, zasto bi? I one jadne su vjerovatno natjerane na takav zivot od strane muskaraca. Nisu one krive.
Vidis koliko si ti puna predrasuda. Prvo ih zoves nindzama, a da tebe netko nazove krvm ti bi se bunila i isla moderaciji ili policiji plakala?
A o natjeravanju nema govora nikakvog, sjedi nekad pa pricaj sa njom. Jesi li ikada to uradila
Basvod wrote:
Pa ko je rekao da vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija? Ti i Hrulj? Da vecini Sarajlija odgovara djelovanje vehabija, ne bi 95% djevojaka u Sarajevu bilo nepokriveno.
Basvod wrote:
Basvod wrote:
Pa ne znam, kazem "ako".
Postoji otvorena i precutna podrska, ne moras nositi bradu od pola metra ako simpatises ZZ Top.
Nesto nisam vidio u Sarajevu protest protiv vehabija.
Hrulj wrote:
Vidis koliko si ti puna predrasuda. Prvo ih zoves nindzama, a da tebe netko nazove krvm ti bi se bunila i isla moderaciji ili policiji plakala?
A o natjeravanju nema govora nikakvog, sjedi nekad pa pricaj sa njom. Jesi li ikada to uradila
Ma sigurno nema. Zivjela sam ja dugo na zapadu, isla u skolu sa Pakistankama, Alzirkama i Turkinjama koje su skinule hidzab onog momenta kad su dosle u ucionicu. Naravno kad su morale kuci onda su ga redom opet stavile na glavu.
A to je hidzab a ne nikab. Vjerovatno ima ih koje to nose zato sto zele (a vjerovatno puno veci broj koji to nose zato sto jednostavno ne znaju za drugo), ali u to da "uopste nema govora o natjeravanju" nece me niko nikada ubijediti.
Hrulj wrote:
U cemu je problem . Meni su haustori i parkovi omiljena mjesta za sex . nije zabranjeno . a ono sto rade vehabije je zabranjeno . Npr obrezivanje zena da ne uzivaju u sexu ili da oni meni odredjuju sta cu i kako cu . Vehabije su stoka . Dalje im kuca od moje . to treba zakonom zabriniti . Kao sti tebi treba zabraniti da pises . Veceg ludjaka i bolesnika ne vidjeh . budala je onaj ko s tobom komunicira .
Last edited by Sequoia on 22/10/2013 21:29, edited 1 time in total.
Basvod wrote:
Pa ne znam, kazem "ako".
Postoji otvorena i precutna podrska, ne moras nositi bradu od pola metra ako simpatises ZZ Top.
Nesto nisam vidio u Sarajevu protest protiv vehabija.
Nisam ja vidjela u Sarajevu protesta protiv politicara i stanja drustva pa to ne znaci da smo zadovoljni stanjem u drzavi.
Hrulj wrote:
Ma sigurno nema. Zivjela sam ja dugo na zapadu, isla u skolu sa Pakistankama, Alzirkama i Turkinjama koje su skinule hidzab onog momenta kad su dosle u ucionicu. Naravno kad su morale kuci onda su ga redom opet stavile na glavu.
A to je hidzab a ne nikab. Vjerovatno ima ih koje to nose zato sto zele (a vjerovatno puno veci broj koji to nose zato sto jednostavno ne znaju za drugo), ali u to da "uopste nema govora o natjeravanju" nece me niko nikada ubijediti.
Pa pricaj sa njima. Izvoli.
Pitaj je sto kako zasto. Ili na fejsu (haman eto imaju fejs)
To skidanje je pritisak drustva. Bas onako kako su na silu skidani zarovi i feredze Bosnjakinjama 51-e
Sequoia wrote:
U cemu je problem . Meni su haustori i parkovi omiljena mjesta za sex . nije zabranjeno . a no sto rade -vehabije je zabranjeno . Npr obrezivanje zena da ne uzivaju u sexu ili da oni meni odredjuju sta cu i kako cu . Vehabije su stoka . Dalje im kuca od moje . to treba zakonom zabriniti . Kao sti tebi treba zabraniti da pises . Veceg ludjaka i bolesnika ne vidjeh . budala je onaj ko s tobom komunicira .
Ma neka ga, kao i većina njih samo još više ocrnjuje sam sebe i sve njih,
Sequoia wrote:
U cemu je problem . Meni su haustori i parkovi omiljena mjesta za sex . nije zabranjeno . a no sto rade -vehabije je zabranjeno . Npr obrezivanje zena da ne uzivaju u sexu ili da oni meni odredjuju sta cu i kako cu . Vehabije su stoka . Dalje im kuca od moje . to treba zakonom zabriniti . Kao sti tebi treba zabraniti da pises . Veceg ludjaka i bolesnika ne vidjeh . budala je onaj ko s tobom komunicira .
Koju su zenu obrezali?
Izvoli pokazi.
Cuj zabraniti da pisem. Vama hitler nije ravan. Svi ste mi liberalni kad su svi isti kao vi.
A kad te uhvati netko u haustoru treba te preko ledja kakvim drvetom opalit
Sequoia wrote:
Koju su zenu obrezali?
Izvoli pokazi.
Cuj zabraniti da pisem. Vama hitler nije ravan. Svi ste mi liberalni kad su svi isti kao vi.
Povuce me za Qurac i poljubiti u guzicu . eto sta ce mi uraditi vehabija i onaj ko ih brani na ovom forumu .Normalni ljudi Od njih bjeze kao od kuge .
Hrulj wrote:
Pa pricaj sa njima. Izvoli.
Pitaj je sto kako zasto. Ili na fejsu (haman eto imaju fejs)
To skidanje je pritisak drustva. Bas onako kako su na silu skidani zarovi i feredze Bosnjakinjama 51-e
Jest, skidanje hidzaba je zbog pritiska drustva, a nosenje nikako, nema sanse
Pricala sam ja sa njima dosta, ima ih raznih, od onih koji tvrde da to nose zato sto zele (ili zato sto im vjera to naredjuje) preko onih koje kazu da to nose samo da ne bi imale problema kuci, do onih koje kazu da su bukvalno natjerane na to.
Sequoia wrote:
Koju su zenu obrezali?
Izvoli pokazi.
Povuce me za Qurac i poljubiti u guzicu . eto sta ce mi uraditi vehabija i onaj ko ih brani na ovom forumu .Normalni ljudi Od njih bjeze kao od kuge .
"normalni ljudi"
Dobri ste mi.
Sto vas normalne tako poklase majku mu