Nezavisna Crna Gora?
-
Hadzi-Murat
#1 Nezavisna Crna Gora?
Kakve su vase prognoze o predstojecem referendumu u Crnoj Gori? Hoce li Crna Gora biti nezavisna?
-
zavrzlama
Zavisi od trenutnih interesa velikih sila u svijetu......odvajanje CG iz zajednice sa Srbijom bi bilo losija opcija za BIH.
Doslo bi do radikalizacije stanja u Srbiji sto bi se odrazilo na BIH i bio bi zaustavljen pozitivan trend puta BIH ka evropi.
Doslo bi do radikalizacije stanja u Srbiji sto bi se odrazilo na BIH i bio bi zaustavljen pozitivan trend puta BIH ka evropi.
-
Hadzi-Murat
U Srbiji je konstantno prisutna radikalizacija...Mislim da to ne bi imalo nikakve veze s BiH...cakstavise, Srbija bi bila samo oslabljena...in my humble opinion.zavrzlama wrote:Zavisi od trenutnih interesa velikih sila u svijetu......odvajanje CG iz zajednice sa Srbijom bi bilo losija opcija za BIH.
-
zavrzlama
Prenj wrote:Drzimo fige!
Crnogorska nezavisnost ce znaciti konacan kraj sna o Velikoj Srbiji.
Samo sto koncept velike Srbije nije bio zasnovan na Crnoj Gori nego na Hrvatskoj i BIH....tako da odvajanje CG nema veze sa rusenjem te tkz. velike srbije..nego bas jos vise povecava sanse da dode do previranja u BIH....jer BIH je zadnja sansa da se realizuje taj plan o velikoj srbiji.
Last edited by zavrzlama on 14/05/2006 17:15, edited 1 time in total.
-
The_Fluid
zavrzlama wrote:Zavisi od trenutnih interesa velikih sila u svijetu......odvajanje CG iz zajednice sa Srbijom bi bilo losija opcija za BIH.
ma hajde,
jedini problem je kako na brzinu poslati fudbalsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo
- Bosanac_21
Nadam se da ce se odvojiti a pogotovo bi zelio da i Kosovo dobije svoju nezavisnost i da krene naprijed
-
Hadzi-Murat
Zasto "ne smije"?lampard wrote:nadam se da nece,crna gora bez srbije ne moze i ne smije,oni su prirodno 1 cjelina i trebaju se drzati skupa.
-
Al-aqsa
Prica Crnogorac u kafani kako je neki dan bio u lovu: -
"Posao ja u lov. Isao tako sa puskom o ramenu kad odjednom, na pola metra ispred mene stoji zmija naocarka, sa visoko uzdignutom glavom i spremna za ujed.
Posto nijesam imao vremena da spustim pusku sa ramena, podjem lijevo-zmija lijevo, podjem desno-zmija desno, ja je iznenada opali pesnicom u celo, kad, glava odleti na jednu stranu, a naocare na drugu."
Tako ce i Srbija dobiti pesnicu u celo. CG na jednu a Srbija na drugu stranu!
...a uskoro i Kosovo tako...
....Postade Srbija ko' Nokija....
"Posao ja u lov. Isao tako sa puskom o ramenu kad odjednom, na pola metra ispred mene stoji zmija naocarka, sa visoko uzdignutom glavom i spremna za ujed.
Posto nijesam imao vremena da spustim pusku sa ramena, podjem lijevo-zmija lijevo, podjem desno-zmija desno, ja je iznenada opali pesnicom u celo, kad, glava odleti na jednu stranu, a naocare na drugu."
Tako ce i Srbija dobiti pesnicu u celo. CG na jednu a Srbija na drugu stranu!
...a uskoro i Kosovo tako...
....Postade Srbija ko' Nokija....
-
senada
Nisam zlurada ali sve ima svoju cijenu, i prije ili poslije - sve se vraca i sve se placa, tako da je sasvim normalno, barem nama Bosancima i Hercegovcima, ali i cijelome svijetu, pa i postenim Srbijancima ocekivati da Srbija dobije svoj nezavisni Beogradski pasaluk.
- Vodenjak
The_Fluid wrote:zavrzlama wrote:Zavisi od trenutnih interesa velikih sila u svijetu......odvajanje CG iz zajednice sa Srbijom bi bilo losija opcija za BIH.
ma hajde,
jedini problem je kako na brzinu poslati fudbalsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo:D umjesto SiCG (ono BiH bijase treca u grupi, kao onomad Danska, daleke 1992.godine)
-
senada
Nikada ni u Srbiji ni kod nas u BiH nista nije zavisilo od "velikih svjetskih zavjera i urota" - sve je do VELIKOSRPSKIH, VELIKOBOSNJACKIH i VELIKOHRVATSKIH VOZDOVA a te price su BAJKE za NARODE koji biraju te "ANEMICNE i JADNE" kleronacionalisticke i velemafiozne domace, i regionalne experte... tako da svaka prica o "zavisnosti" od "svijetskih centara moci" moze proci u zoo vrtovima, kao sto su Srbija, BiH i Crna Gora.
-
Nina_1
jedna od najbogatijih drzavaMeshtar wrote:Naravno da smije i može
Biće jedna od bogatijih država....ako i njima ne srede sukob neki
-
Hadzi-Murat
Do sad sam primjetio dvije teze protiv crnogorske nezavisnosti:
1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.
Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...
...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...
...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.
Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...
...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...
...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
-
gavrilo
senada wrote:Nisam zlurada ali sve ima svoju cijenu, i prije ili poslije - sve se vraca i sve se placa, tako da je sasvim normalno, barem nama Bosancima i Hercegovcima, ali i cijelome svijetu, pa i postenim Srbijancima ocekivati da Srbija dobije svoj nezavisni Beogradski pasaluk.
- Vodenjak
Pa tu moraju najmanje da radegavrilo wrote:Vodenjak wrote:Kontam nesto, ako se izvuku, mogli bi Crnogorci imati jednu lijepu zemlju sa prilicno solidnom ekonomijom.
odakle bi pare dolazile? turizma?
Ipak u cijeloj zemlji ne zivi vise nego u samom Sarajevu...
Ili tu negdje, ha?
Osim toga, samo na tranzitu robe iz Srbije do mora bilo bi podosta love...