Nezaposlenost u Njemačkoj bilježi novi rekord

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Monom

#1 Nezaposlenost u Njemačkoj bilježi novi rekord

Post by Monom »

Nezaposlenost u Njemačkoj bilježi novi rekord od 5.2 miliona nezaposlenih svaba.
Posto smo mi u BiH privatizacijom manje vise postali vlasnici fabrika a ne znamo nista proizvoditi svabe bi sada mogle doci kod nas da rade a mi cemo se gospodarit.

monom
cowboy

Post by cowboy »

samo se ti zezaj monom :D

historija je dokazala da nema nista gore od Svaba u ekonomskoj krizi...svasta im padne na pamet kad nemaju posla :D :D
pitt

Post by pitt »

Sta nas briga...mi smo na pravoj strani D::D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Bolje pakt nego rat :) ...a sta cemo za Dan D?
neko iz mase

Post by neko iz mase »

preci u partizane
saaal

Post by saaal »

neko iz mase wrote:preci u partizane
sto znaci u cetnike,jer kazu da je to sad isto po novom :shock:
digger

#7 Re: Nezaposlenost u Njemacˇkoj biljezˇi novi rekord

Post by digger »

Monom wrote:Nezaposlenost u Njemacˇkoj biljezˇi novi rekord od 5.2 miliona nezaposlenih svaba.
Boze sto bih volio da saznam koliko je stvarnih svhaba u gornjem, a koliko yugo-shvaba, turko-shvaba, i ostalih bubasvaba.
neko iz mase

#8 Re: Nezaposlenost u Njemacˇkoj biljezˇi novi rekord

Post by neko iz mase »

digger wrote:
Monom wrote:Nezaposlenost u Njemacˇkoj biljezˇi novi rekord od 5.2 miliona nezaposlenih svaba.
Boze sto bih volio da saznam koliko je stvarnih svhaba u gornjem, a koliko yugo-shvaba, turko-shvaba, i ostalih bubasvaba.
sigurno ih ima ponu jer vecina nasih zauzima takve pozicije kao mcdonalds, ciscenje radnji prodavnica itd, gradjevine i slicnog
rajvosa

Post by rajvosa »

cowboy wrote:samo se ti zezaj monom :D

historija je dokazala da nema nista gore od Svaba u ekonomskoj krizi...svasta im padne na pamet kad nemaju posla :D :D
Dobra ti je ova cowboy..... :lol:
Monom

Post by Monom »

Kazem vam da je jedino rjesenje da dodju ovamo da rade.
Mi imamo fabrike a oni vole da rade.
Jos ako im kazemo da smo prugu samac-sarajevo napravili iskljucivo krampom i lopatom pocrkace radeci.
A mi cemo se obogatiti.
samo tako cemo zajedno srusiti kineze

Ako im to predlozimo primice nas u EU odmah.
Garant ce traziti da upravljamo i europskom unijom.
Prvo sto cemo uraditi je da izbacimo slovence. :-)
Gernsheim

Post by Gernsheim »

Tako je !!!!! Slovenci napolje, hehehe!!!!!!!
Baghira

Post by Baghira »

Vama do zajebancije, a nama se o glavama radi :shock: :D

Monom, vole oni da rade, ali pod odredjenim uslovima :P :D Da nije tesko, da nije daleko, da je dobro placeno, da je radno vrijeme akceptabilno, da je njihova struka, da vide perspektivu na tom radnom mjestu, da je radna klima harmonicna, da sef nije papak. :-) Heto, ne traze puno, sigurno ce ih zadovoljiti radno mjesto koje im se nudi :oops: :P :D
Baghira

Post by Baghira »

Aha, znam ispod sanka :roll: A zar ne mislis da je doslo vrijeme za unaprijedjenje? Sta velis da me premjestis u separe? :oops: :P :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

crna_pantera wrote:Vama do zajebancije, a nama se o glavama radi :shock: :D

Monom, vole oni da rade, ali pod odredjenim uslovima :P :D Da nije tesko, da nije daleko, da je dobro placeno, da je radno vrijeme akceptabilno, da je njihova struka, da vide perspektivu na tom radnom mjestu, da je radna klima harmonicna, da sef nije papak. :-) Heto, ne traze puno, sigurno ce ih zadovoljiti radno mjesto koje im se nudi :oops: :P :D
Jeste i zato "veliki" sele svoje firme tamo negdje daleko gdje ne moraju ove uslove da zadovoljavaju svojim radnicima :D :roll: vi bubesvabe imate prevelike zahtjeve :D :D :D
havetinja

Post by havetinja »

gazda-zoom wrote:panto, nemas da brigas, zoomova kafana je opet otvorena.....tako da ces uvijek imati posla....
cekaj malo...moras se prvo ..dokazat :wink:
crna_pantera wrote: ....da sef nije papak. :-) Heto, ne traze puno, sigurno ce ih zadovoljiti radno mjesto koje im se nudi :oops: :P :D
glede i unatoc toga....panto...ja ti nudim da radis... :oops: ..iznad mene :D
kriticar1

Post by kriticar1 »

:oops: I ko je kriv za nezaposlenost u Njemačkoj ??????
Ili preciznije koji su uzroci takvog stanja ?????
Jeftina radna snaga u novoprimljenim članicama EU ili preseljenja ( k'o nekad Rusi :D :D ) tvornica /fabrika u te iste zemlje :? :? :D :D .
Baghira

Post by Baghira »

Soul_Sista wrote: Jeste i zato "veliki" sele svoje firme tamo negdje daleko gdje ne moraju ove uslove da zadovoljavaju svojim radnicima :D :roll: vi bubesvabe imate prevelike zahtjeve :D :D :D
Istina je to sto kazes soul :( Previse trazimo :oops: :D A najvise im se svidja sto onima tamo plate upola manje nego svojima :D
Ali, spajanje zapadne Njemacke sa istocnom, zatim prosirenje EU-granica, odvesce Njemacku u propast :-? Inace sam optimista, ali u ovom slucaju, slutim, lose "nam" se pise :shock: :P :D
Baghira

Post by Baghira »

havetinja wrote:
gazda-zoom wrote:panto, nemas da brigas, zoomova kafana je opet otvorena.....tako da ces uvijek imati posla....
cekaj malo...moras se prvo ..dokazat :wink:
crna_pantera wrote: ....da sef nije papak. :-) Heto, ne traze puno, sigurno ce ih zadovoljiti radno mjesto koje im se nudi :oops: :P :D
glede i unatoc toga....panto...ja ti nudim da radis... :oops: ..iznad mene :D
Ma dokaz'o se zoom vec odavno :D

Glede i unatoc toga...havetinjo :P :D Bojim se da ne posjedujem sefovske kvalitete :-? :D
Baghira

Post by Baghira »

zoom66 wrote:
crna_pantera wrote:Aha, znam ispod sanka :roll: A zar ne mislis da je doslo vrijeme za unaprijedjenje? Sta velis da me premjestis u separe? :oops: :P :D
mere komforno...:D::P...eto, nemoj reci da ti nisam ponudio dobar angebot...:D:D:D:P
Vazi se :D Ali trebamo se dogovoriti jos oko plate :P Necu vise da radim dzaba :oops: :P :D
Baghira

Post by Baghira »

Joj zume, ovakvu ponudu bi bio grijeh odbiti :-) Pripremaj ugovor, hocu to napismeno :P :D
St.Germain

#21 Re: Nezaposlenost u Njemačkoj bilježi novi rekord

Post by St.Germain »

Monom wrote:Nezaposlenost u Njemačkoj bilježi novi rekord od 5.2 miliona nezaposlenih svaba.
Posto smo mi u BiH privatizacijom manje vise postali vlasnici fabrika a ne znamo nista proizvoditi svabe bi sada mogle doci kod nas da rade a mi cemo se gospodarit.

monom
rad je stvorio covjeka :oops:

prevod na njemacki:

ARBEIT MACHT FREI :D:D:D
Monom

Post by Monom »

Gernsheim wrote:Tako je !!!!! Slovenci napolje, hehehe!!!!!!!
a zasto slovenija napolje?

nako.
Post Reply