Nezaboravni sportski kometari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Stari

Post by Stari »

M. Tomic radio Zagreb:

"Sulejman Halilovic (Dinamo (Vinkovci)) rijetko napravi potez...
ali ovaj potez - je za novinarski notes"

"I to je bio novi zgoditak zvjezdinog slatkisa - iz Nisa"

"Mlinka - sminka (Marko Mlinaric) veze sitni schtep sredinom i uposljava dinamovo lane - s' Korane (Boro Cvetkovic)"

"Faruk (Hadzibegic) ima lopatu... pardon loptu na desnoj nozi...i ide na sut!....(promasaj) ...ma kud puche ... :-? moj Faruche"

"Onaj ko moze vidjeti svoje cipele do kraja
.......................placam mu put do Havaja"
Last edited by Stari on 04/05/2005 14:50, edited 1 time in total.
radeljas

#52 belmin kralj nepismenih

Post by radeljas »

posto su svi katastrofalni pocevsi od bivseg prodavaca farmerki u varteksu - bahe koji je skoro prije jedno 4 - 5 godina kad su ga naruzili
zbog neprofesionalizma i neznanja, najavio u svoju odbranu da ce uskoro zavrsiti fakultet, pa u medjuvremenu nista od toga, ali on postade urednik.
jednom sam zapisivao bisere kemala ahmetovica (izgubio ih nazalost), a onda prosle godine na olimpijadi sa tekme italija - litvanija,
i bisere najglupljeg poslije hadzijahica, a koji se
odaziva na ime belmin k. evo da vam prenesem dio toga (mislim da ovo treba imati u analima, iako je samo kap u moru):

dakle
1. bulleri zna biti naporan sa loptom
2. uspjeshna trica
3. macijauskas ima 8 poena na svom kontu (ovo je vec knjigovodstvo a ne prenos)
4. nadajmo se da ce italijani napraviti kvalitetan odgovor (koji kvalitet izrazavanja)
5. ispala je nekako ta lopta iz kosa
6. ne zna se da li je htio shutirati ili "napraviti" asistenciju (zbogom pismenosti)
7. odlucio je ako vec napravi faul, da nista ne prepusti slucaju
8. tanjevic je bio izlozen salvama kritika, sve ih je ushutio nash najbolji trener
9. prosto ostanete bez teksta kada igrac pogodi petu trojku iz 5 pokusaja
10. on je relativno nizak igrac, vjerovatno smatraju da on ne moze pogadjati dobro trojke
11. uz 100% uspjesnost u shutu sto sto je bacio prema koshu uspio je realizirati
12. nikad ne otpisujte italiju, pogotovu u zavrsnicama prvenstava
13. kada ostavite basilea onda vam on pogodi svoju trecu trojku (nepismeni jadnici tamo
svi redom ne znaju da koriste neodredjeno lice nego uvijek pricaju tako kao da gledaoci
izgaraju na terenu)
14. bogami kako izgleda u ovoj utakmici izgleda da se sjajno pripremio za olimpijske igre
15. nije ga krasio sjajan nastup
16. sto se tice situacije sa skokovima ...
17. one jedini drzi glavu litvanije iznad vode (koja konstrukcija!!!)
18. ponovo sam na pokusaju za 3 poena, nije uspio iako je bio sam kao duh kako to kazu
19. ne znam da li su to sudije uspjele upratiti
20. netjerali su talijanske igrace da udju u produzetke sa licnim greskma
21. mozemo samo pozeljeti da se stvari sto vise zakuhaju na terenu
22. sada je definitivno ova utakmica ponovo uvedene u neizvjesne vode
23. nema drugog rjesenja nego da napravi potpunu rekonstrukciju petorke
24. onda kad vas ide, onda vas sve ide (opet gledaoci u igri!!!)
25. zaista se stvari odvijaju brlo brzo kao na tekucoj traci (zavisi kojoj, moj urednice, nepismeni)
26. da vidimo sta ce basile napraviti sa linije za slobodna bacanja (mozda ce pogoditi tricu - sta moze napraviti ...)

pa zar ovo nije vrh nepismenosti i neelokventnosti koju placamo toj televiziji ...
slusali iko pismen ove nazovi novinare ....
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari ako dopustis...sjecam se jos nekih...

Tomic sezonu poslije:
1. majko mila da vidis halila (sulejman halilovic u dinamu zagreb) poletio k'o da ima krila...prelazi jednog...drugog...treceg...cetvrtog igraca....ali stop ovdje chop (davor chop dinamo vinkovci)

2. haris skoro u dinamu: skoro...skoro to si dati mor'o...

2. kolo prije je baka...nas selektor...dao gol ivkovicu iz kornera...na sta ce tomic...ivkovic je izjavio -to moze dati samo sliskovic...a mi mozemo dodati...to moze primiti samo ivkovic

vladan stojakovic prenosi iz studija SP za U-19 ...polufinale...nasi momci su veoma uigrani...a nije ni cudno kad igraju skupa vec petnaest sestnaest godina... :lol:
......
sudnjidan

#54 Re: belmin kralj nepismenih

Post by sudnjidan »

radeljas wrote:posto su svi katastrofalni pocevsi od bivseg prodavaca farmerki u varteksu - bahe koji je skoro prije jedno 4 - 5 godina kad su ga naruzili
zbog neprofesionalizma i neznanja, najavio u svoju odbranu da ce uskoro zavrsiti fakultet, pa u medjuvremenu nista od toga, ali on postade urednik.
jednom sam zapisivao bisere kemala ahmetovica (izgubio ih nazalost), a onda prosle godine na olimpijadi sa tekme italija - litvanija,
i bisere najglupljeg poslije hadzijahica, a koji se
odaziva na ime belmin k. evo da vam prenesem dio toga (mislim da ovo treba imati u analima, iako je samo kap u moru):

dakle
1. bulleri zna biti naporan sa loptom
2. uspjeshna trica
3. macijauskas ima 8 poena na svom kontu (ovo je vec knjigovodstvo a ne prenos)
4. nadajmo se da ce italijani napraviti kvalitetan odgovor (koji kvalitet izrazavanja)
5. ispala je nekako ta lopta iz kosa
6. ne zna se da li je htio shutirati ili "napraviti" asistenciju (zbogom pismenosti)
7. odlucio je ako vec napravi faul, da nista ne prepusti slucaju
8. tanjevic je bio izlozen salvama kritika, sve ih je ushutio nash najbolji trener
9. prosto ostanete bez teksta kada igrac pogodi petu trojku iz 5 pokusaja
10. on je relativno nizak igrac, vjerovatno smatraju da on ne moze pogadjati dobro trojke
11. uz 100% uspjesnost u shutu sto sto je bacio prema koshu uspio je realizirati
12. nikad ne otpisujte italiju, pogotovu u zavrsnicama prvenstava
13. kada ostavite basilea onda vam on pogodi svoju trecu trojku (nepismeni jadnici tamo
svi redom ne znaju da koriste neodredjeno lice nego uvijek pricaju tako kao da gledaoci
izgaraju na terenu)
14. bogami kako izgleda u ovoj utakmici izgleda da se sjajno pripremio za olimpijske igre
15. nije ga krasio sjajan nastup
16. sto se tice situacije sa skokovima ...
17. one jedini drzi glavu litvanije iznad vode (koja konstrukcija!!!)
18. ponovo sam na pokusaju za 3 poena, nije uspio iako je bio sam kao duh kako to kazu
19. ne znam da li su to sudije uspjele upratiti
20. netjerali su talijanske igrace da udju u produzetke sa licnim greskma
21. mozemo samo pozeljeti da se stvari sto vise zakuhaju na terenu
22. sada je definitivno ova utakmica ponovo uvedene u neizvjesne vode
23. nema drugog rjesenja nego da napravi potpunu rekonstrukciju petorke
24. onda kad vas ide, onda vas sve ide (opet gledaoci u igri!!!)
25. zaista se stvari odvijaju brlo brzo kao na tekucoj traci (zavisi kojoj, moj urednice, nepismeni)
26. da vidimo sta ce basile napraviti sa linije za slobodna bacanja (mozda ce pogoditi tricu - sta moze napraviti ...)

pa zar ovo nije vrh nepismenosti i neelokventnosti koju placamo toj televiziji ...
slusali iko pismen ove nazovi novinare ....
Konkurencija za najnepismenijeg sportskog komentatora u BiH je stvarno zestoka jer su ukljuceni manje vise svi komentatori ali slazem se da je Belmin K. bez konkurencije. Najsmjesnije je kad se pocne hvaliti svojim toboznjim iskustvom u kosarci. Ako je bio dobar kosarkas koliko je dobar komentator, jadan li je taj tim u kojem je igrao.
pitt

Post by pitt »

alek wrote:pitt, oni komeNtarisu :D ja bih o kometarima :D
Kometarisat cemo na drugoj temi. Vidis da su ljudi nasli materijala :D:D
alek

Post by alek »

pitt wrote:Kometarisat cemo na drugoj temi
hocemo :D na znanosti i umjetnosti :D
Stari

Post by Stari »

ibnHome wrote:Stari ako dopustis...sjecam se jos nekih...

Tomic sezonu poslije:
1. majko mila da vidis halila (sulejman halilovic u dinamu zagreb) poletio k'o da ima krila...prelazi jednog...drugog...treceg...cetvrtog igraca....ali stop ovdje chop (davor chop dinamo vinkovci)

2. haris skoro u dinamu: skoro...skoro to si dati mor'o...

2. kolo prije je baka...nas selektor...dao gol ivkovicu iz kornera...na sta ce tomic...ivkovic je izjavio -to moze dati samo sliskovic...a mi mozemo dodati...to moze primiti samo ivkovic

vladan stojakovic prenosi iz studija SP za U-19 ...polufinale...nasi momci su veoma uigrani...a nije ni cudno kad igraju skupa vec petnaest sestnaest godina... :lol:
......

Ma bilo toga u tomica koliko hoces samo ostarilo se pa se vise ne mogu sjetiti...ali evo

"No imaju modri jednog novog lafa
......imenom ..... Arslanovic Mustafa"

"A sada su rijecani
beogradske crno-bele
bacili na gradelle"
radeljas

#58 Re: belmin kralj nepismenih

Post by radeljas »

sudnjidan wrote:Konkurencija za najnepismenijeg sportskog komentatora u BiH je stvarno zestoka jer su ukljuceni manje vise svi komentatori ali slazem se da je Belmin K. bez konkurencije. Najsmjesnije je kad se pocne hvaliti svojim toboznjim iskustvom u kosarci. Ako je bio dobar kosarkas koliko je dobar komentator, jadan li je taj tim u kojem je igrao.
slazem se da su svi nepismeni i razlike su samo u nijansama. mozda je ipak onaj igor kristic ok. mislim mogao bi proci. ovo ostalo bruka. kao i citava tv. uglavnom.
mislim kosarka je sport koji se prilicno igra glavom, odnosno pamecu, a belmin mi djeluje kao prilicno glup tip ... tako da njegovi kosarkaski dometi su vjerovatno skromni ...
Post Reply