Kad smo vec kod poklona da li se sentimentalno vezete za stvari koje dobijete od djevojke/momka? Da li cuvate stara pisma, poklone, ulaznice od dogadjaja koje ste zajedno posjecivali itd itd? Ili su vam te materijalne stvari apsolutno nebitne i oslanjate se samo na uspomene koje vas vezu s tom osobom? Ili vam je sve to suvise pateticno i smjesno?
Nezaboravni pokloni/uspomene
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#1 Nezaboravni pokloni/uspomene
Koje je najljepsi, najupecatljiviji, najbitniji poklon koji ste dobili od voljene osobe? I zasto vam toliko znaci?
Kad smo vec kod poklona da li se sentimentalno vezete za stvari koje dobijete od djevojke/momka? Da li cuvate stara pisma, poklone, ulaznice od dogadjaja koje ste zajedno posjecivali itd itd? Ili su vam te materijalne stvari apsolutno nebitne i oslanjate se samo na uspomene koje vas vezu s tom osobom? Ili vam je sve to suvise pateticno i smjesno?
- anais_nin
meni je jedan od najdrazih poklona bio jedan obicni neobicni kamen...rose quartz....neobradjen...povod bio nepostojeci, ali eto cuvala sam taj rozi kamen godinama tacnije preko 10 godina...nosala ga uvijek u novcaniku, uvijek je bio tu negdje blizu....do prije 2 mjeseca kad mi je novcanik ukraden na busu
pare, kao i novcanik (koji je bio neobican i takodje poklon) sam lakse prebolila nego tu sitnicu 
-
silentbob
a ja se trudio i trudioanais_nin wrote:meni je jedan od najdrazih poklona bio jedan obicni neobicni kamen...rose quartz....neobradjen...povod bio nepostojeci, ali eto cuvala sam taj rozi kamen godinama tacnije preko 10 godina...nosala ga uvijek u novcaniku, uvijek je bio tu negdje blizu....do prije 2 mjeseca kad mi je novcanik ukraden na busupare, kao i novcanik (koji je bio neobican i takodje poklon) sam lakse prebolila nego tu sitnicu
-
car-x
imam punu kutiju pisama, ulaznica, cestitki, razglednica, dnevnika, ogrlica, narukvica, sve djacke knjizice, clanke iz novina gdje sam se pojavio, slike sa kojekakvim takmicenja, utakmica, karte gradova u kojim sam bio, ...
nemam neki poklon na koji sam nesto posebno sentimentalan i osjetljiv. kako sam uvijek gledo da ljudima poklanjam prakticne stvari, koje ce im stvarno i koristiti, tako sam i ja dobijo uglavnom prakticne stvari, koje su se u medjuvremenu ili potrosile, ili jos uvijek sluze svrsi.. ali sad, nisam nesto emotivno vezan za njih..
draga mi je jedna rodjendanska cestitka u kojoj pise:
malo mi je frka da ti kazem..
nemam neki poklon na koji sam nesto posebno sentimentalan i osjetljiv. kako sam uvijek gledo da ljudima poklanjam prakticne stvari, koje ce im stvarno i koristiti, tako sam i ja dobijo uglavnom prakticne stvari, koje su se u medjuvremenu ili potrosile, ili jos uvijek sluze svrsi.. ali sad, nisam nesto emotivno vezan za njih..
draga mi je jedna rodjendanska cestitka u kojoj pise:
malo mi je frka da ti kazem..
-
Dezze
Meni je cura poklonila neki sal, koji mi eto bas nesto puno znaci.
Mada, ja se vise vremenom vezem za neke stvari (npr. suncane naocale koje sam imao duple zato sto su mi jaaako drage bile, a ja smotan...helem, prve zijanio prije godinu, druge prije 10 dana).

Mada, ja se vise vremenom vezem za neke stvari (npr. suncane naocale koje sam imao duple zato sto su mi jaaako drage bile, a ja smotan...helem, prve zijanio prije godinu, druge prije 10 dana).
-
_galaksija
Ovaj Deyye je pravo romantican tip...vidim to po temama za koje se veze 
-
FortunaBela
Te divne uspomene, uvijek vrate osmijeh na lice... 
- anais_nin
ja cuvam sve....pisma, sitnice, poklone, fotografije
bitnije osobe u mom zivotu cak imaju svoje "kutije"
zaklala bih svakog ko bi to pokusao da lansira u smece
da, nekad se sitnice, detalji zaborave....ali te kolekcije uspomena ih odrzavaju na zivotu 
- sicky
i ja bih objesila svakog ko mi pipne kutiju punu pisama ..iako smo tad imali net....pisana su bas iz nekakvog hiraanais_nin wrote:ja cuvam sve....pisma, sitnice, poklone, fotografijebitnije osobe u mom zivotu cak imaju svoje "kutije"
zaklala bih svakog ko bi to pokusao da lansira u smece
da, nekad se sitnice, detalji zaborave....ali te kolekcije uspomena ih odrzavaju na zivotu
- flora.sa
vezana sam za mnoge sitnice...više za neke papiriće (like karte za koncerte, kino, računi iz kafića, papire sa adresom i borjem telefona-još iz vremena kada je mobitel bio misaona imenica, i uopće sve sitnice koje me podsjećaju na trenutke koje sam provodila sa nekom dragom osobom)...
ponekad napravim čistku
, pa neke stvari bacim, ali ipak većinu ostavim...
pored tzoga imam još i masu drugih stvari koje ne bacam npr. sveske još iz osnovne škole, neke salvete, razglednice sa putovanja...
ponekad napravim čistku
pored tzoga imam još i masu drugih stvari koje ne bacam npr. sveske još iz osnovne škole, neke salvete, razglednice sa putovanja...
-
Svemirski_Jebach
cuvam kamencice i malo zemlje iz svakog grada i svake drzave u kojoj sam bio...nešto od toga uvijek nosim sa sobom, sveta zemlja jerusalimska u privjesku oko vrata...
doduse nekad su to kamencine, a ponekad se i pocini kulturocid da bi se do toga dosla pa se glava nosi u torbi umjesto kamenja...
doduse nekad su to kamencine, a ponekad se i pocini kulturocid da bi se do toga dosla pa se glava nosi u torbi umjesto kamenja...
- Lace
#22 Re: Nezaboravni pokloni/uspomene
anais_nin wrote:Koje je najljepsi, najupecatljiviji, najbitniji poklon koji ste dobili od voljene osobe? I zasto vam toliko znaci?
buket cvijeca za rodjendan koji mi je dostavljen na posao...a narucen je od strane nekog ko je preko bare