svjedoci smo sve vecih prirodnih katastrofa, sve vise neimastinje i gladi na jednoj strani dok drugi drze zlato i nebodere,
ratova i kriznih podrucja je sve vise, "ratovi" su postali normalna pojava izmedju cetiri zida zena protiv muza, djeca protiv roditelja, brat na brata.."zrakoplovi" nestaju (alzirski i malezijski) ili budu oboreni, istinskih moralnih ljudi je sve manje..
da li je doslo vrijeme "new world order" i sta to znaci za nas? hoce li "istok" i "zapad" zaratiti i u belaj uvuci sedam milijardi ljudi? da li je to poredak sejtana koji preuzma moc na ovom svijetu?
new world order?
-
dezurni_ucenik
#2 Re: new world order?
Bila je The Arrivals tema prije nekih 5 godina.
- drunken tiger
#3 Re: new world order?
Rat je prirodno stanje društva i uvijek je bilo ratova samo što nije bilo mogunosti ovako brzog protoka informacija. Pogledaj samo udžbenike istorije, 80% gradiva je o ratovima a 20% o pripremanjima za sljedeće ratove. Društvo se mijenja konstantno, razvja, propada, kako god. Sada je vrijeme globalizacije i normalno je da se ljudi ekstremno bogate na račun onih ekstremo siromašnih. Novi svjetski poredak razvojem zla zvanim demokratija i kapitalizam. Bez ikakvih teorija zavjera ili bilo čega. 
-
dezurni_ucenik
#4 Re: new world order?
Kako ono rece Einstein : Nisam siguran koje oruzje ce se koristiti tokom 3.svjetskog rata ali znam za 4. da cemo se gadjati kamenjem.
Mislim da je ovo tema za raznih diskusija.
Mislim da je ovo tema za raznih diskusija.