new Primitivs ITD....
Moderator: _BataZiv_0809
- Brunello
#1 new Primitivs ITD....
Dragi Forumasi, ne trazim odgovor jer nije pitanje nego samo zelim da podijelim misljenje sa vama. Vjerovatno je tema par puta prezvakana i ako je suvisna molim moderatore da je izbrisu....
Neznam kako da pocnem ali moram nekako!!! Mozda se mnogi nadju uvredjeno ali ja opet kazem samo prenosim svoje misljenje i svoj stav. Molio bih sve nestrucne forumase da ne ulaze u diskusiju i da ne repliciraju milion puta isti text tako da se tema u nepovrat otegne!!
Tema je narodna muzika na zapadu.....
Pa ja sam stvarno sprachlos (bez rijeci)...
Nedavno sam na koncertu bio: Atomci, Elektricno Orgazam(gile) i Yu Grupa...pro srbski nema sta....
Ja sam na koncert otisao prvenstveno radi milion dobrih stvari koje su te grupe u posljednih MILION godina na trziste donijeli...
Sportska dvorana koja recimo 1500 dusa prima a da nije puna je recimo sa oko 200 ljudi popunjena bila........
Mjuza=Mrak=Neopisivo=Prelijepo
Znaci sve stima, od razglasa do raspolozenja interpretatora....
Od gore navedenih muzicara koncert odradjen do bola!!
Nema ljudi!!!!
iz ciste frustracije opale ljudi da zadovolje prisutne goste i odrade to vrhunski....Kompliment!!!!!
Ne pokusavam svoje osobno zadovoljstvo na vas da prenesem nego pricam samo iz iskustava jer poznajem sve grupe sa nasih prostora ali ovo sta sam dozivjeo ovo je vrhunac Rock-a bio!!! Neumorna svirka od 5 sati bez ijedne jedine pauze i sa toliko ljubavi prema instrumentima da je suvisno da jos o pojedinostima pricam!!!!
Dvije sedmice poslije dobijem poziv na rodjendan od nekog poznanika kao dodji tu i tu ima dobra svirka bit ce "mrak"!
Pokupim se dodjem i kontam u sebi onu nasu staru VENI VIDI VICI kad tamo naravno narodnjaci (nista protiv) !!!
najbolje koke, najljepse obucene, najsretnije i padaju u trance u zvukovima nekog tipa koji samo na fajlove svira.......
Naravno nije to prvi put da dozivljavam ali ne mogu vise....
Sa ovim dozivljajima koje dozivljavam brise se moja proslost i moja sadasnjost koje nema jer sve preuzese oni...oni narodnjaci, turbaci i hulahopnjaci....
SPASIMO ROCK, MOLIM VAS¨!!!!!!!!!
Neznam kako da pocnem ali moram nekako!!! Mozda se mnogi nadju uvredjeno ali ja opet kazem samo prenosim svoje misljenje i svoj stav. Molio bih sve nestrucne forumase da ne ulaze u diskusiju i da ne repliciraju milion puta isti text tako da se tema u nepovrat otegne!!
Tema je narodna muzika na zapadu.....
Pa ja sam stvarno sprachlos (bez rijeci)...
Nedavno sam na koncertu bio: Atomci, Elektricno Orgazam(gile) i Yu Grupa...pro srbski nema sta....
Ja sam na koncert otisao prvenstveno radi milion dobrih stvari koje su te grupe u posljednih MILION godina na trziste donijeli...
Sportska dvorana koja recimo 1500 dusa prima a da nije puna je recimo sa oko 200 ljudi popunjena bila........
Mjuza=Mrak=Neopisivo=Prelijepo
Znaci sve stima, od razglasa do raspolozenja interpretatora....
Od gore navedenih muzicara koncert odradjen do bola!!
Nema ljudi!!!!
iz ciste frustracije opale ljudi da zadovolje prisutne goste i odrade to vrhunski....Kompliment!!!!!
Ne pokusavam svoje osobno zadovoljstvo na vas da prenesem nego pricam samo iz iskustava jer poznajem sve grupe sa nasih prostora ali ovo sta sam dozivjeo ovo je vrhunac Rock-a bio!!! Neumorna svirka od 5 sati bez ijedne jedine pauze i sa toliko ljubavi prema instrumentima da je suvisno da jos o pojedinostima pricam!!!!
Dvije sedmice poslije dobijem poziv na rodjendan od nekog poznanika kao dodji tu i tu ima dobra svirka bit ce "mrak"!
Pokupim se dodjem i kontam u sebi onu nasu staru VENI VIDI VICI kad tamo naravno narodnjaci (nista protiv) !!!
najbolje koke, najljepse obucene, najsretnije i padaju u trance u zvukovima nekog tipa koji samo na fajlove svira.......
Naravno nije to prvi put da dozivljavam ali ne mogu vise....
Sa ovim dozivljajima koje dozivljavam brise se moja proslost i moja sadasnjost koje nema jer sve preuzese oni...oni narodnjaci, turbaci i hulahopnjaci....
SPASIMO ROCK, MOLIM VAS¨!!!!!!!!!
-
tempora
Ja bih radije da spasim sebe.
Jedne godine na koncertu Zabranjenog pusenja i moju omiljenu Fikretu, tip vadi malu sjekiricu iz hlaca i pocinje vitlati po sanku.
Sto ce reci-bolje pet ljudi, nego 200 ovakvih.
I jos nesto.Od svih ovih dijasporskih godina, jedini koncert za pamcenje je Stefanovski.Rijedak primjerak izvrsnog muzicara i covjeka koji ne vrsi selekciju po mjestu u kojem svira.Ostatak ( tipa Rambo Amadeusa) uzme lovu, pjeva pola sata a ostatak odradi iza bine sredjujuci se alkoholom i drogama.Ili jednostavno otkaze.
P.S.
Prije dvije sedmice, izvrstan koncert Dubioze Kolektiva i Male Vite u Delftu.
I jos nesto.Od svih ovih dijasporskih godina, jedini koncert za pamcenje je Stefanovski.Rijedak primjerak izvrsnog muzicara i covjeka koji ne vrsi selekciju po mjestu u kojem svira.Ostatak ( tipa Rambo Amadeusa) uzme lovu, pjeva pola sata a ostatak odradi iza bine sredjujuci se alkoholom i drogama.Ili jednostavno otkaze.
P.S.
-
basta sljezove boje
veliki poznavatelj YU rocka
Atomsko skloniste je iz Pule
- Brunello
Pametnjakovicu i poznavatelju Yu-rock-a.....basta sljezove boje wrote:veliki poznavatelj YU rocka![]()
Koncert je organizovan u Srbskom maticnom okrugu, zato sam i napisao "ironicno" Pro srbski nema sta......
I molim te postedi me tvojih uskocica i doskocica, obrati paznju na temu....
-
basta sljezove boje
nemam pojma sta ti je srpski maticni krug ili srbski kako ti pises (valjda u Srpcu?), ali izvodjaci su bili prva liga
isto tako ne kontam najbolje kakve veze ima narodna muzika na zapadu (koja je tema emisije, kako si napisao) sa rockom u Srbiji ... elem belem, prilicno nepovezano ...
isto tako ne kontam najbolje kakve veze ima narodna muzika na zapadu (koja je tema emisije, kako si napisao) sa rockom u Srbiji ... elem belem, prilicno nepovezano ...
- DaysleepeR
Ja generalno nemogu da skontam nase ljude po dijaspori koji kada su u situaciji da prisustviju koncertima najvecih svjetskih muzickih zvijezda, silne pare i energiju trose na tezgama kojekakvih Seja Kalaca i slicnih debila.
Stvarno mi nije jasno.
POsebno sto se ovdje kod nas godinama provlaci teza kako su svi normalni ljudi otisli vani a ovdje ostali samo seljaci.
Stvarno mi nije jasno.
POsebno sto se ovdje kod nas godinama provlaci teza kako su svi normalni ljudi otisli vani a ovdje ostali samo seljaci.
-
basta sljezove boje
nemoj mi samo reci da si ti neki novi Dragan Kremer pa da se odmah upucamBrunello wrote:Ma nezna sta je SLJEZ a prica o rock-u-----zalosno!!!tempora wrote:basta sljezove boje wrote:veliki poznavatelj YU rocka![]()
Atomsko skloniste je iz PuleZhenecha manipulacija.( to kod Pulezana ne pali)
prije nije mogao nepismen covjek biti muzicki kriticar, a danas svako moze sve
- Ergot
Pa, ni ove starudije koje je pokretac teme ukovao u zvijezde nisu puno odmakle od Seje Kolaca.DaysleepeR wrote:Ja generalno nemogu da skontam nase ljude po dijaspori koji kada su u situaciji da prisustviju koncertima najvecih svjetskih muzickih zvijezda, silne pare i energiju trose na tezgama kojekakvih Seja Kalaca i slicnih debila.
Stvarno mi nije jasno.
- Brunello
Neznam sta da ti kazem, totalno si u pravu... Znas kako kazu "Bolna Istina"....Nevjerovatno...DaysleepeR wrote:Ja generalno nemogu da skontam nase ljude po dijaspori koji kada su u situaciji da prisustviju koncertima najvecih svjetskih muzickih zvijezda, silne pare i energiju trose na tezgama kojekakvih Seja Kalaca i slicnih debila.
Stvarno mi nije jasno.
posebno se nadovezivam na tvoju zadnju koju si izbacio da su svi normalni otisli vani.... To ne stima uopste.......Ovde svi furaju "svoju" istinu mada ne kontaju da su oni bas oni upravo najveca karika u ovoj globalizaciji koja nam se desava, Pa makar to i narodnjaci ili hulahopnjaci bili... ruzno vidjeti nema sta ali taj sto si ga naveo sejo kalac (malim slovima pisem jer nije zavrijedio veliko slovo) je jedan od tih sto se dijaspora pali,lozi....nevjerovatno....
- Brunello
nisam ja kriticar, ja sam LJUBITELJ muzike....basta sljezove boje wrote:nemoj mi samo reci da si ti neki novi Dragan Kremer pa da se odmah upucamBrunello wrote:Ma nezna sta je SLJEZ a prica o rock-u-----zalosno!!!tempora wrote:Zhenecha manipulacija.( to kod Pulezana ne pali)
prije nije mogao nepismen covjek biti muzicki kriticar, a danas svako moze sve
- Brunello
diDaysleepeR wrote:Ja generalno nemogu da skontam nase ljude po dijaspori koji kada su u situaciji da prisustviju koncertima najvecih svjetskih muzickih zvijezda, silne pare i energiju trose na tezgama kojekakvih Seja Kalaca i slicnih debila.
Stvarno mi nije jasno.
Ovdje kolega svi mlinovi nose vodu na svoj mlin!!
Iz tog razloga sam napisao u srbskom klubu... Znaci da i ti kao ustasa, cetnik, vehabija, mudzahedin ili neznam vec ko mozes da dodjes i da po fajlovima udaras dok god to vode kod ovih sa zapada pije...
Znas onu od PINK FLOYD-a MONEY???
- DobroJutroKolumbo
Brunello ja bi ti prvo preporucio da poradis na svom pravopisu...i da se prisjetis svog jezika , pa onda otvaraj teme o rock-u , jer si tako isti kao i ti o kojima pises!!! Ne kaze se "nadovezivam" , nego nadovezujem, drugo sta ti znaci "udarati po fajlovima" itd.!? Pometi prvo ispred svog ,pravopisno-gramtickog praga , pa onda, ispred tudjeg, Rock-a!
-
incognito071
Ako si dovoljno dugo ostao(la), mogao(la) si cuti da je holandski dj Tommy u po frke pustio pjesmu serifa konjevicatempora wrote:Ja bih radije da spasim sebe.Jedne godine na koncertu Zabranjenog pusenja i moju omiljenu Fikretu, tip vadi malu sjekiricu iz hlaca i pocinje vitlati po sanku.
Sto ce reci-bolje pet ljudi, nego 200 ovakvih.
P.S.
- Brunello
Dobro. Odmah!!!DobroJutroKolumbo wrote:Brunello ja bi ti prvo preporucio da poradis na svom pravopisu...i da se prisjetis svog jezika , pa onda otvaraj teme o rock-u , jer si tako isti kao i ti o kojima pises!!! Ne kaze se "nadovezivam" , nego nadovezujem, drugo sta ti znaci "udarati po fajlovima" itd.!? Pometi prvo ispred svog ,pravopisno-gramtickog praga , pa onda, ispred tudjeg, Rock-a!