nevraćanje kusura

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

black

#26 Re: nevraćanje kusura

Post by black »

debelimedo wrote:joj sta vas muci, ja kad mi ispadne ta sica necu da se sagnem da je pokupim a kamoli da cekam kusur :/
pa mozda ti je zato takav nick :mrgreen: tebi je haman dobro u zivotu
sorei

#27 Re: nevraćanje kusura

Post by sorei »

po ovom pitanju me taksiste najvise nerviraju..uh :x ali ovi ti zaokruze na pola marke i jos mi kazu "pa nije meni do pola marke" :x
iceman ze

#28 Re: nevraćanje kusura

Post by iceman ze »

neki dan sam prijateljci sa asfalta podigao 20 pf, kao mrsko joj da se sagne..... :x nisam te prepoznao, ima se moze se - skromno bosnjacki...... :roll: 8-)
semmy

#29 Re: nevraćanje kusura

Post by semmy »

iceman ze wrote:neki dan sam prijateljci sa asfalta podigao 20 pf, kao mrsko joj da se sagne..... :x nisam te prepoznao, ima se moze se - skromno bosnjacki...... :roll: 8-)
trebao si samo staviti tih 20pf u svoj novcanik kad je njoj mrsko...joj sto nemogu na rende kora
djulbehara

#30 Re: nevraćanje kusura

Post by djulbehara »

Kad ugledam kako na ulici bljesti onih 5pf, obavezno se saginjem, lafo 'za srecu' ,heheheehehehehheheehe...BTW hercegovacka posla :lol:
tinchy

#31 Re: nevraćanje kusura

Post by tinchy »

Evo da i ja nešto napišem.. jest da nema veze s kusurom ali moram s nekim podijeliti. Nedavno ja u prodavnici i ispred mene na redu, mali iz komšiluka. Naplati ona njemu onu kolu, ali nije poništila to već na taj račun doda i ovo moje.. I govori mi kao 4.80.. Rekoh: ''Pogrešno ste vi to sračunali, tu kolu ste ranije naplatili pa i meni uračunavate opet ?'' Kaže ona bahato: ''Eh onda je 3.80''. I još me gleda isto kao da sam joj šta opsovala :x
Ne treba im ostavljati kusur nikako... Gamad :x
medoIL

#32 Re: nevraćanje kusura

Post by medoIL »

jeblo vas 10 20 pf...o cemu vi raspravljate...cc..ja kad god mi treba da vrati kusur manji od 30kf kazem ne treba kusur...ti radnici u trgovinama nemaju vecu platu od 400km...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: nevraćanje kusura

Post by Truba »

ako ide njima ok je
ja u pošti uzmem kusur i ubacim u kasicu narodne kuhinje
Joey Tribbiani

#34 Re: nevraćanje kusura

Post by Joey Tribbiani »

evo i od mene malo "offtopic-a"

u drvoprometu odavno izmiješaju cijene tako da čovjeka skoro svaki put zajebu. Eto recimo da im to nije cilj...ako nije, onda su paglu. Nisu uopšte mali iznosi. Neki dan kupujem dezodorans. Uzimam nakakv "fa" ispod koje piše 4KM + uzimam maramice na kasi. Cijena 4.95. Pitam kako to, kaže "pa dezodorans je 4.75". Šta da sam ušao u prodavnicu sa 4-4,5 KM u džepu a iza mene se otego red od 10 metara? Nije prvi put. Radi toga ih zaobilazim od sad. Stari je jednom tako zamalo čaj platio 2KM skuplje. 10 po 10 feninga, markica po markica i što slastičar kaže = kuća. Mrš.
Plavo-bijeli

#35 Re: nevraćanje kusura

Post by Plavo-bijeli »

Mah mene su mama i tata :D uvjek učili još dok sam mali bio da tražim svoj kusur. Sječam se prije dok nije još bilo kovanica od 5 pfeninga kupovao sam neke sokove od 25 pfeninga... i ja njoj dam 30 pfeninga i čekam 10 pfeninga da mi vrati... i tako nekad bi mi vratila, a nekad kao jesi ti normalan šta će meni kao ostati itd :-)

Treba cjeniti te sitne feninge, jer nekad ti usfali 10 pfeninga, pa neugodno tražiti da se zadužiš još pogotovo ako ne znaš tu radnicu i slično...

Jednom ja kupujem nešta u prodavnici , kupio jedan proizvod i treba ona da mi vrati 5 pfeninga. Ja je cekam iz razloga jer mi je par puta pravila problem kad bi rekao da ću se zadužit 5 pfeninga jer nemam... pita ona mene šta ćekaš reko kusur.. kaže kakav, pa reko fino 5 pfeninga.. kaže nemam, pa reko onda mi dajte 10 pfeninga -.- ona kao jesi ti normalan... na kraju je priča završila kao vrati proizvod ako ti ne odgovara, ja ti ne vraćam kusur :x :x
almir1011

#36 Re: nevraćanje kusura

Post by almir1011 »

debelimedo wrote:joj sta vas muci, ja kad mi ispadne ta sica necu da se sagnem da je pokupim a kamoli da cekam kusur :/
JA SAM GUZONJIN SIIIIIIIIN!!! HAHAHAHAHAHAHA!
JEDE SE KAVIJAR, PIJE SE DŽIN,
IMA SE PARA, IMA SE ČIM....

Dok je guzonja bit će i "debelih meda". Da moraš planirati u marku svoju platu, pitao bih te da li bi se sageo za sićom. A takvi kao što ste vi, "debeli međedi", za marku bi se sageli da vam ga k'o pristavi! NAROD ZNA! Pogan jedna profiterska!
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
miki27A

#37 Re: nevraćanje kusura

Post by miki27A »

I ja sam ista, ali ja u DP ovako radim:
ako znam da ce mi vratiti 5pf a nemaju ja fino kazem da mi napisu na racun da su mi duzni 5pf pa da cu donijeti taj racun sljedeci put, rezultat: vrate mi 10 pf. :D Nije me sramota cekati kusur, jer to su moje pare i ja odlucujem kome da ih poklanjam ili ne.
Plavo-bijeli wrote:Mah mene su mama i tata :D uvjek učili još dok sam mali bio da tražim svoj kusur. Sječam se prije dok nije još bilo kovanica od 5 pfeninga kupovao sam neke sokove od 25 pfeninga... i ja njoj dam 30 pfeninga i čekam 10 pfeninga da mi vrati... i tako nekad bi mi vratila, a nekad kao jesi ti normalan šta će meni kao ostati itd :-)

Treba cjeniti te sitne feninge, jer nekad ti usfali 10 pfeninga, pa neugodno tražiti da se zadužiš još pogotovo ako ne znaš tu radnicu i slično...

Jednom ja kupujem nešta u prodavnici , kupio jedan proizvod i treba ona da mi vrati 5 pfeninga. Ja je cekam iz razloga jer mi je par puta pravila problem kad bi rekao da ću se zadužit 5 pfeninga jer nemam... pita ona mene šta ćekaš reko kusur.. kaže kakav, pa reko fino 5 pfeninga.. kaže nemam, pa reko onda mi dajte 10 pfeninga -.- ona kao jesi ti normalan... na kraju je priča završila kao vrati proizvod ako ti ne odgovara, ja ti ne vraćam kusur :x :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#38 Re: nevraćanje kusura

Post by ladyblue18 »

almir1011 wrote:
JA SAM GUZONJIN SIIIIIIIIN!!! HAHAHAHAHAHAHA!
JEDE SE KAVIJAR, PIJE SE DŽIN,
IMA SE PARA, IMA SE ČIM....

Dok je guzonja bit će i "debelih meda". Da moraš planirati u marku svoju platu, pitao bih te da li bi se sageo za sićom. A takvi kao što ste vi, "debeli međedi", za marku bi se sageli da vam ga k'o pristavi! NAROD ZNA! Pogan jedna profiterska!
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
20. Nov. 2010. 02:17 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» almir1011

7 dana
Mini_Mouse

#39 Re: nevraćanje kusura

Post by Mini_Mouse »

U Klasovoj prodavnici kod Latinske ćuprije NIKAD nemaju 5 kf kusura kad kupujem hljeb. Izvine se oni redovno, ali šta ja imam od njihovog izvinjenja. Jel to znači da ja onda mogu doći i redovno kupovati hljeb, dati 90 kf i izvinuti se što nemam još 5 i Bog te veselio :roll: , prosto sumnjam. Još me više nervira što je to Klasova prodavnica i prodaju svoj hljeb, i još mi ga naplate skuplje nego što taj isti Klasov hljeb platim recimo u Heljića koji je samo nekoliko metara dalje :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40 Re: nevraćanje kusura

Post by plain vanilla »

Mini_Mouse wrote:U Klasovoj prodavnici kod Latinske ćuprije NIKAD nemaju 5 kf kusura kad kupujem hljeb. Izvine se oni redovno, ali šta ja imam od njihovog izvinjenja. Jel to znači da ja onda mogu doći i redovno kupovati hljeb, dati 90 kf i izvinuti se što nemam još 5 i Bog te veselio :roll: , prosto sumnjam. Još me više nervira što je to Klasova prodavnica i prodaju svoj hljeb, i još mi ga naplate skuplje nego što taj isti Klasov hljeb platim recimo u Heljića koji je samo nekoliko metara dalje :x
pripremi po 5 feninga, pa kad oni nemaju, imas ti
nek ti da 10, ti njoj 5, i mirna bosna
Michun

#41 Re: nevraćanje kusura

Post by Michun »

Uopste ne mogu a razumijem ove kojima ne treba 5, 10, 20 feninga.
Razumijem da nekad nemaju da vrate u prodavnici i to je OK, ali da stalno nemaju. Pa eto im banke, najave se, usitne i imaju po 5 feninga.
Ja kad dodjem a nemam 5 ili 10 feninga, ne daju robu.
mrtva kokoš

#42 Re: nevraćanje kusura

Post by mrtva kokoš »

ostanete li vi kad duzni njima, malo morgen...
neki dan u lokanoj samoposluzi uzmem zvake znam da su 0.75kf i dam marku...
i tako cekam kusur ona me gleda kao ono izgubljeno, reko jesu li zvake 1KM ili 0.75kf
kaze ajjj izvini... :-)
ne ostavljam kusur, ne ostajem duzan!!
sinus

#43 Re: nevraćanje kusura

Post by sinus »

Višak radnice na kasi ne uzimaju sebi, nego on ide šefu ili vlasnicima...
Manjak radnice na kasi nadoknađuju iz svog đepa...

Npr: neka danas u Konzumovim radnjama ukupno u cijeloj BiH uzmu od 100.000 ljudi po 5 feninga
100.000 ljudi x 0,05 feninga = 5.000 KM za jedan dan
5.000 KM x 30 dana = 150.000 KM za mjesec dana
150.000 KM x 12 mjeseci = 1.800.000 KM za godinu dana...Extra profita koji neće prikazati kroz knjige za vlasnika Konzuma :-) :D

Al jebo 5 feninga...
saga

#44 Re: nevraćanje kusura

Post by saga »

Meni se desilo vise puta u lokalnoj prodavnici da racun npr bude 10.20 a ja u djepu imam 10KM, pitam mogul ostat duzna, donijet cu kasnije. Mogu, super. Iduci put kad odem, vratim i eto.
Oni uvijek vracaju i 5kf, ja uvijek uzmem tih 5kf. Osim sto nekad kad odem maksuz po hljeb, pa dam 1KM, ne cekam onda taj kusur.
U ovim vecim samoposlugama, stanem fino i cekam dok ne vrati. Ako nema na toj kasi, bice na drugoj :-D
Iskreno, meni se od tog kusura sice napuni kasica svako pola godine, i ja bogatija za 100-150KM (nekad i vise kad mi nije zao stavit i marku u kasicu :mrgreen: )
aleksandra123

#45 Re: nevraćanje kusura

Post by aleksandra123 »

Marka, po marka 1.000 KM, cigla po cigla i napravi se kuća...
Better Man

#46 Re: nevraćanje kusura

Post by Better Man »

plain vanilla wrote:
Mini_Mouse wrote:U Klasovoj prodavnici kod Latinske ćuprije NIKAD nemaju 5 kf kusura kad kupujem hljeb. Izvine se oni redovno, ali šta ja imam od njihovog izvinjenja. Jel to znači da ja onda mogu doći i redovno kupovati hljeb, dati 90 kf i izvinuti se što nemam još 5 i Bog te veselio :roll: , prosto sumnjam. Još me više nervira što je to Klasova prodavnica i prodaju svoj hljeb, i još mi ga naplate skuplje nego što taj isti Klasov hljeb platim recimo u Heljića koji je samo nekoliko metara dalje :x
pripremi po 5 feninga, pa kad oni nemaju, imas ti
nek ti da 10, ti njoj 5, i mirna bosna
Ili lijepo dadnes 90 pf i kazes da su ti ostali prosli put ostali duzni 5 pf.
Karmen86

#47 Re: nevraćanje kusura

Post by Karmen86 »

E, neko spomenu Konzum, jest da je malo off topic, ali jeste vi skontali koliko je Konzum preko noci poskupio? Ja ne znaš šta je ovo, jeftinije mi cedevitu kupiti u mom granapuza 20 pf., milku također, eurokrem im je za 70 pf poskupio u odnosu na pretprosli mjesec. Slučajno našla neke račune koje sam čuvala za neku nagradnu igru, pa usporedila. Katastrofa!
I evo sad da pridonesem temi. Nikada ne bacam ni 5 ni 10 ni 20 pf, to je prebahato i prebezobrazno, a uostalom i to mi treba, nekad kriza uhvati pa se nema ni marka, a super te žutu onda dođu, nekad čekam sitni kusur, nekad ne, zavisi koliko je fina teta za kasom koja radi :D
Ima ona jedna u Konzumu u Importaneu, crna čičkava, uvijek hoće da zajebe za kusur, a lafo im neka šefica, 3 puta sam je do sad uhvatila :x
detroit-mercy

#48 Re: nevraćanje kusura

Post by detroit-mercy »

Divi Neckinog malog jes se osilio ko i babo mu :mrgreen: .
kurty

#49 Re: nevraćanje kusura

Post by kurty »

saga wrote:Meni se desilo vise puta u lokalnoj prodavnici da racun npr bude 10.20 a ja u djepu imam 10KM, pitam mogul ostat duzna, donijet cu kasnije. Mogu, super. Iduci put kad odem, vratim i eto.
Oni uvijek vracaju i 5kf, ja uvijek uzmem tih 5kf. Osim sto nekad kad odem maksuz po hljeb, pa dam 1KM, ne cekam onda taj kusur.
U ovim vecim samoposlugama, stanem fino i cekam dok ne vrati. Ako nema na toj kasi, bice na drugoj :-D
Iskreno, meni se od tog kusura sice napuni kasica svako pola godine, i ja bogatija za 100-150KM (nekad i vise kad mi nije zao stavit i marku u kasicu :mrgreen: )
bravo...
kupio kuci onu kasicu neku i ja, mama i sestra odlucili da stavljamo "zuce" u nju... i nakon dva mjeseca, kasa puna... Otvorili, i bilo 91, 45 KM... Ukrupnili i "sakrili"... tri puta jos tako, i malo jos dodali, i kupili novu masinu za ves...

Sad smo na putu za kakve plazme ili LCD :D
Digla_da_kreci

#50 Re: nevraćanje kusura

Post by Digla_da_kreci »

@saga, @kurty, :thumbup: I ja isto radim
Last edited by Digla_da_kreci on 05/08/2012 02:59, edited 1 time in total.
Post Reply