Ovih dana sam negdje nasao informaciju da postoje nevladine organizacije nekih drzava kao sto su Svajcarska ili Norveska,
koje pomazu mladim firmama , posebno ako podju zaposljavati mlade ljude. Ja imam 3 zaposlena, radim uglavnom za inostranstvo pa bi mi trebala pomoc oko financiranja kompjutorske opreme i skupih licenci za programe iz masinstva.
Da li neko ima takvih ( pozitivnih ) iskustava?
Nevladine organizacije za pomoc mladim firmama
Moderator: anex
-
azra_cm
#2 Re: Nevladine organizacije za pomoc mladim firmama
kontaktiraj organizaciju BIP mislim da je norveska organizacija mozda ti sta pomognu
- Baby Jane
#3 Re: Nevladine organizacije za pomoc mladim firmama
Frankie, sufinansiranje konsultantskih usluga, licenci itd radi Evropska Banka za Obnovu i Razvoj, BAS Program, podatke mozes naci na www.ebrd.com/sbs/bosnia.
Isto tako, Svedska ambasada ima program Challenge koji izmedju ostalog finansira i nabavku stalnih sredstava. Adresa je www.challenge.ba
Ova dva programa su posebno fokusirana na mikro, mala i srednja preduzeca u BiH.
Mislim da ima i Gold projekat koji finansira USAID, ali sa njima nemam iskustva, tako da ne mogu tvrditi nista.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Isto tako, Svedska ambasada ima program Challenge koji izmedju ostalog finansira i nabavku stalnih sredstava. Adresa je www.challenge.ba
Ova dva programa su posebno fokusirana na mikro, mala i srednja preduzeca u BiH.
Mislim da ima i Gold projekat koji finansira USAID, ali sa njima nemam iskustva, tako da ne mogu tvrditi nista.
Sent from my iPhone using Tapatalk