Nevladine organizacije - ISKUSTVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rundavi

#1 Nevladine organizacije - ISKUSTVA

Post by rundavi »

Ako ima neko da mi objasni ukratko ili na dugo kako NAPRAVITI (REGISTROVATI ) nevladinu organizaciju ,kome se obratiti,koliko to košta itd. !?

Bez ikakvih priručnika jer mi tamo ne piše kako me neko moze zahebat mislim na pravne zavrzlame ...

Radi se o nevladinoj organizaciji koja bi se iskljucivo fokusirala na djecu do 12 godina i ista bi se nalazila u Ze - do kantonu ...

Kako gdje šta kome ? -

P.S.

zamolio bih bez nepotrebnih komentara tipa bosanskog humora
spreca

#2 Re: Nevladine organizacije - ISKUSTVA

Post by spreca »

I sta bi i to konkretno Radio?......budi clan postojecih........svakako od mnooooogih nikakve koristi
homega

#3 Re: Nevladine organizacije - ISKUSTVA

Post by homega »

rundavi wrote:Ako ima neko da mi objasni ukratko ili na dugo kako NAPRAVITI (REGISTROVATI ) nevladinu organizaciju ,kome se obratiti,koliko to košta itd. !?

Bez ikakvih priručnika jer mi tamo ne piše kako me neko moze zahebat mislim na pravne zavrzlame ...

Radi se o nevladinoj organizaciji koja bi se iskljucivo fokusirala na djecu do 12 godina i ista bi se nalazila u Ze - do kantonu ...

Kako gdje šta kome ? -

P.S.

zamolio bih bez nepotrebnih komentara tipa bosanskog humora

Jednostavnije je da svoje ideje i interese uneseš u neku već registriranu nevladinu organizaciju. Takvo udruženje ne mora nužno imati sjedište u ZE-DO kantonu, mada ima i takvih.

U BiH, do danas, na svim novoima, registrirano je preko 14.000 udruženja, a od njih jedva da je aktivno 2-3.000
uglavnomja

#4 Re: Nevladine organizacije - ISKUSTVA

Post by uglavnomja »

ne kontam kako te neko moze pravne zahebati :?
vi se registrujete i nema tu vise niko nista sa vama.

17
a) osniva~ki akt odnosno akt osnivanja;
b) statut udru`enja ili fondacije;
c) spisak osniva~a i ~lanova upravnih organa;
d) imena, prezimena i adrese osoba ovla{tenih za zastupanje
udru`enja ili fondacije u BiH;
e) podaci koji se zahtjevaju u ~lanu 45. ovog zakona, ukoliko se
radi o upisu stranog udru`enja ili fondacije;
f) naziv udru`enja ili fondacije, skra}eni naziv ukoliko postoji;
g) primjerak znaka udru`enja ili fondacije, ukoliko postoji
h) ciljeve udru`enja ili fondacije

imas sve ovdje, ne znam koliko sad kosta, ali nije neka strasna cifra, mozda par stoja. sto je vise osnivaca - to bolje, podijelite cifru. najmanje 3.

http://www.omladina-bih.net/download/Prirucnik.pdf

zeza je sa ovom svom papirologijom, najbolje je naci vec postojecu nvo ili ug koja ima dokumentaciju na netu pa prekopirati :oops: i prepraviti prema svojim potrebama.

nekada je ug moralo imati svoju adresu (moze i kucna, nebitno) i pecat. a ne pise na spisku.
Post Reply