Opet to sebi radis nemoj bolan pusti druge nastoj da dostignes ovo gore sto sam ti pisao to ti je bolje za tebe i za ljude oko tebeAbdulHaq wrote:Dobro je to Miskine samo nemoj da čitaš od vehabija Kuduzovića i Ljakića i od ostalih poput njih.
Nevjerstvo i vladanje
- miskin
#76 Re: Nevjerstvo i vladanje
- basicm
#77 Nevjerstvo i vladanje
Cuj nemoj da citas od njih a ti ne mozes ekstremniji biti.
-
AbdulHaq
#78 Re: Nevjerstvo i vladanje
Jesam li rekao da su ekstremni? Rekao sam da su vehabije. To ne mora značiti da su ekstremni jer ima dvije vrste vehabija. Jedni su od Nusreta Imamovića i drugi su kao ta dvojica. Ista podjela je u cijelom svjetu.basicm wrote:Cuj nemoj da citas od njih a ti ne mozes ekstremniji biti.
- Teea
#79 Re: Nevjerstvo i vladanje
@AbdulHaq ti si od millatu ibrahim pravca ako se ne varam?AbdulHaq wrote:Jesam li rekao da su ekstremni? Rekao sam da su vehabije. To ne mora značiti da su ekstremni jer ima dvije vrste vehabija. Jedni su od Nusreta Imamovića i drugi su kao ta dvojica. Ista podjela je u cijelom svjetu.basicm wrote:Cuj nemoj da citas od njih a ti ne mozes ekstremniji biti.
- miskin
#80 Re: Nevjerstvo i vladanje
Teea wrote:@AbdulHaq ti si od millatu ibrahim pravca ako se ne varam?AbdulHaq wrote:Jesam li rekao da su ekstremni? Rekao sam da su vehabije. To ne mora značiti da su ekstremni jer ima dvije vrste vehabija. Jedni su od Nusreta Imamovića i drugi su kao ta dvojica. Ista podjela je u cijelom svjetu.basicm wrote:Cuj nemoj da citas od njih a ti ne mozes ekstremniji biti.
-
AbdulHaq
#81 Re: Nevjerstvo i vladanje
"Milletu Ibrahim"-pravci su nešto novo. Niko nije to tako koristio prije. Iako ima diverziteta među tih što se tome prepisuju direktno (jer svaki musliman se prepisuje milletu Ibrahima samo što ne pravi od toga grupe) svi su oni vehabije. Ja nisam vehabija. Ja sam hanefija. Ja ne donosim ništa novo kao vehabije. Samo ponavljam ono što su klasični učenjaci govorili. Vehabije ili na drugoj strani modernisti ne čitaju učenjake već misle da mogu sami iz Kur'ana izvoditi. Vidio si na temi o otpadništvu kako je onaj počeo mlatiti. Vehabija bi isto počeo mlatiti samo ka drugoj strani.Teea wrote:@AbdulHaq ti si od millatu ibrahim pravca ako se ne varam?
- Teea
#82 Re: Nevjerstvo i vladanje
Ok,ali taj naziv je tu bi se ogradili od danasnjih munafika,musrika i kjafira,jer se drze tog fundamentalnog cistog islama bez ikakvih primesa vremena i okolnosti kako vidim i ti si jedan od njih.Ni vehabija ne priznaje da je vehabija al je ipak vehabija.AbdulHaq wrote:"Milletu Ibrahim"-pravci su nešto novo. Niko nije to tako koristio prije. Iako ima diverziteta među tih što se tome prepisuju direktno (jer svaki musliman se prepisuje milletu Ibrahima samo što ne pravi od toga grupe) svi su oni vehabije. Ja nisam vehabija. Ja sam hanefija. Ja ne donosim ništa novo kao vehabije. Samo ponavljam ono što su klasični učenjaci govorili. Vehabije ili na drugoj strani modernisti ne čitaju učenjake već misle da mogu sami iz Kur'ana izvoditi. Vidio si na temi o otpadništvu kako je onaj počeo mlatiti. Vehabija bi isto počeo mlatiti samo ka drugoj strani.Teea wrote:@AbdulHaq ti si od millatu ibrahim pravca ako se ne varam?
-
AbdulHaq
#83 Re: Nevjerstvo i vladanje
Jeste samo zavisi šta je vehabija. Ako kažeš iz neislamske perspektive vehabija lako će te odbiti govoreći da samo sljedi kako kažeš čisti islam. Ali ako ga definišeš kao otpadnika onda neće moći na to foru. Moće i hoće ali neće moći logično. Samo za to zaboli svakoga briga dali je logično ili nije jer daj samo gruhaj terminima bez značenja kao hadis, sufija... i svi su zadovoljni.
-
tumb
#84 Re: Nevjerstvo i vladanje
jel se onaj hadis o proglasavanju muslimana nevjernikom odnosi na tebe kao obicnog covjeka ili tebe izuzima???AbdulHaq wrote:Mnogi muslimani kažu da je Erdogan dobar i da je musliman. Htio samo da pojasnim da Erdogan nije musliman već je otpadnik. To počinje u mislima njegove partiji pa sve to svakog njegovog koraka.